sakis697 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Θελω να το παρω αποφαση και να αλλαξω το μοντεμ του ΟΤΕ στο δικο μου L009UiGS-RM. Για να το βαλω σε bridge mode πρεπει να μιλησω με τον ΟΤΕ να μου δωσει τους κωδικους PΡPoe? Δεν με νοιαζει η τηλεφωνία. Απλα δεν εχω εμπειρια με τον ΟΤΕ. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από sakis697
poulinos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 ειτε bridge ειτε pppoe passthrough. και στις 2 περιπτωσεις θες username και password πχ [email protected] password ihateinsomnia 😛 On 06/12/2024 at 13:25, sakis697 said: Θελω να το παρω αποφαση και να αλλαξω το μοντεμ του ΟΤΕ στο δικο μου L009UiGS-RM. Για να το βαλω σε bridge mode πρεπει να μιλησω με τον ΟΤΕ να μου δωσει τους κωδικους PΡPoe? Δεν με νοιαζει η τηλεφωνία. Απλα δεν εχω εμπειρια με τον ΟΤΕ. 1
labros1995 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Αν έχεις ftth και σου έχουν δώσει optical fiber converter, μπορείς να συνδέσεις απευθείας το mikrotik χωρίς bridge με το μοντεμ του οτε και να κάνεις pppoe απο το Mikrotik κατευθείαν. Αν εισαι σε σύνδεση χαλκού τότε αναγκαστικά bridge με το μοντεμ.
sakis697 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, labros1995 είπε Αν έχεις ftth και σου έχουν δώσει optical fiber converter, μπορείς να συνδέσεις απευθείας το mikrotik χωρίς bridge με το μοντεμ του οτε και να κάνεις pppoe απο το Mikrotik κατευθείαν. Αν εισαι σε σύνδεση χαλκού τότε αναγκαστικά bridge με το μοντεμ. Που τέτοια τύχη για οπτική. χαλκός δυστυχώς. Άρα πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο να τα ζητήσω. με pppoe passthrough κρατάω το μόντεμ του ΟΤΕ ή το βγάζω στην άκρη;
labros1995 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 28 minutes ago, sakis697 said: Που τέτοια τύχη για οπτική. χαλκός δυστυχώς. Άρα πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο να τα ζητήσω. με pppoe passthrough κρατάω το μόντεμ του ΟΤΕ ή το βγάζω στην άκρη; Για pppoe passthrough θα πρέπει: a) Να έχεις τα credentials που σου ανέφερε ο poulinos. b) Nα ενεργοποιήσεις το passthrough απο το μοντεμ του οτε. c) Nα συνδέσεις μετά απο αυτό, το mikrotik στο οποίο μέσα απο την επιλογή pppoe θα προσθέσεις τα credentials. Αν δεν κάνω λάθος, τα credentials μπορείς να τα βρείς στην εφαρμογή ή στο website της Cosmote αφού κάνεις login με τον λογαριασμό με τον οποίο διαχειρίζεσαι το συγκεκριμένο σταθερό τηλέφωνο. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2024 από labros1995
sakis697 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, labros1995 είπε Για pppoe passthrough θα πρέπει: a) Να έχεις τα credentials που σου ανέφερε ο poulinos. b) Nα ενεργοποιήσεις το passthrough απο το μοντεμ του οτε. c) Nα συνδέσεις μετά απο αυτό, το mikrotik στο οποίο μέσα απο την επιλογή pppoe θα προσθέσεις τα credentials. Αν δεν κάνω λάθος, τα credentials μπορείς να τα βρείς στην εφαρμογή ή στο website της Cosmote αφού κάνεις login με τον λογαριασμό με τον οποίο διαχειρίζεσαι το συγκεκριμένο σταθερό τηλέφωνο. Το b το κάνω εγώ ή τους το λέω να μου το κάνουν;
infin1tyGR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 1 minute ago, sakis697 said: Το b το κάνω εγώ ή τους το λέω να μου το κάνουν; Είναι by default ενεργοποιημένο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. 2
sakis697 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 59 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Είναι by default ενεργοποιημένο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Ναι αλλά το μόντεμ του ΟΤΕ το αφήνω στην άκρη; Με bridge το είχες μόνιμα πάνω.
infin1tyGR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 5 minutes ago, sakis697 said: Ναι αλλά το μόντεμ του ΟΤΕ το αφήνω στην άκρη; Με bridge το είχες μόνιμα πάνω. Πώς θα το αφήσεις στην άκρη; Αφού το MikroTik δεν είναι modem/router. 1
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 7 hours ago, labros1995 said: Αν έχεις ftth και σου έχουν δώσει optical fiber converter, μπορείς να συνδέσεις απευθείας το mikrotik χωρίς bridge με το μοντεμ του οτε και να κάνεις pppoe απο το Mikrotik κατευθείαν. Αν εισαι σε σύνδεση χαλκού τότε αναγκαστικά bridge με το μοντεμ. με τον ont 7 hours ago, sakis697 said: Που τέτοια τύχη για οπτική. χαλκός δυστυχώς. Άρα πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο να τα ζητήσω. με pppoe passthrough κρατάω το μόντεμ του ΟΤΕ ή το βγάζω στην άκρη; μενει το modem router του οτε κανονικα.ειτε το γυρνας bridge αλλα μετα δεν θα παιζει η τηλεφωνια αν εχεις voip αλλιως πας σε pppoe passthrough . 6 hours ago, labros1995 said: Για pppoe passthrough θα πρέπει: a) Να έχεις τα credentials που σου ανέφερε ο poulinos. b) Nα ενεργοποιήσεις το passthrough απο το μοντεμ του οτε. c) Nα συνδέσεις μετά απο αυτό, το mikrotik στο οποίο μέσα απο την επιλογή pppoe θα προσθέσεις τα credentials. Αν δεν κάνω λάθος, τα credentials μπορείς να τα βρείς στην εφαρμογή ή στο website της Cosmote αφού κάνεις login με τον λογαριασμό με τον οποίο διαχειρίζεσαι το συγκεκριμένο σταθερό τηλέφωνο. β.απο default ειναι ανοιχτο. δ. τα στοιχεια ειναι ταυτοχρονα και το email του . 5 hours ago, sakis697 said: Το b το κάνω εγώ ή τους το λέω να μου το κάνουν; η cosmote το εχει ανοιχτο.ισως χρειαστει να βγαλεις τα στοιχεια σου αν τα εχεις αφησει στο router της cosmote και να βαλεις τα default (hard reset γιανα παρει τα default) .δεν ξερω τι default εχει η cosmote. 4 hours ago, sakis697 said: Ναι αλλά το μόντεμ του ΟΤΕ το αφήνω στην άκρη; Με bridge το είχες μόνιμα πάνω. το modem του οτε οταν μιλαμε για adsl/vdsl παραμενει κανονικα για να κανει το συγχρονισμο και να σηκωνει την τηλεφωνια.μονο στο ftth δεν μενει επειδη κρατας το ont 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα