Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

No shader compilation stutters, no traversal stutters, runs great on low end hardware with the right settings and rt. Το παιχνίδι είναι πολύ καλά optimized λοιπόν, false outrage από τους περισσότερους insomnia's.

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Όταν βγήκε το PS5 η καλύτερη GPU ήταν η 3090. Μια μέση κάρτα ήταν η 3070 ή 3060Ti. Με AYTHN θα συγκρίνεις το PS5.

Δεν θα πηγαίνεις 100 χρόνια μπροστά(που λέει ο λόγος) από μια κονσόλα, που διατηρεί σταθερή τιμή, και θα παίρνεις το τελευταίο PC ως μέτρο σύγκρισης.

Γιατί έτσι όπως σκέφτεται η PCMR είναι αναμενόμενο ένα PC των 1000€ του 2026 να ποδοπατάει ένα PC των 1000€ του 2020 όπως και την κονσόλα του 2020. Στο μεσοδιάστημα θα παίζεις pacman;

Οκ. Είναι σαν μια 3060 λοιπόν. Το PS5 το απλό που αναφέρεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, CaptainGeorgeV1 είπε

Ρε Bethesda, ποιο Indiana Jones φτιάχνετε; Ταινία ή προσομοίωση αρχαιολογικών ανασκαφών σε 16Κ; RTX 4090 για προτεινόμενες λέει, και εμείς ακόμα προσπαθούμε να κάνουμε το PC να τρέξει το Skyrim χωρίς να βγάλει καπνούς. Core i9-13900K, DLSS 3, και frame generation για να πιάσουμε τα 60 fps! Δηλαδή τι θα βλέπουμε; Τον Χάρισον Φορντ να ζωντανεύει μέσα από την οθόνη και να ζητάει αναψυκτικό;

Για να παίξεις σε 1080p low, θες 8GB VRAM minimum, που σημαίνει ότι το pc του μέσου Έλληνα θα χρειάζεται αναβάθμιση απλά για να δει το main menu. Και οι άλλοι λένε, 'μπορεί οι απαιτήσεις να είναι συντηρητικές όπως στο Alan Wake 2'. Ναι, καλά, όταν τα specs λένε RTX 3080 Ti για 1440p medium, το μόνο που συντηρούμε είναι η φαντασία μας ότι θα το παίξουμε φέτος.

Σε λίγο θα βάζουν και 'υποψήφιο δάνειο' στα system requirements. Καλά να περνάτε εσείς με τους πυραύλους σας αντί για GPUs. Εγώ, πίσω στο Minesweeper.

Ξανα διαβασε τις απαιτησεις. 4090 θελει για 4Κ 60fps με Path Tracing το οποιο θα βγει μεθαυριο με το επισημο release. Με κανονικο ray tracing τρεχει μια χαρα και ειναι πολυ ελαφρυτερο. 

Μαθετε να διαβαζετε καποια καρτελακια. Το path tracing υπαρχει σε 5 παιχνιδια μεχρι σημερα. 2077/wukong/alan wake 2/porta rtx και ερχεται και στο indiana jones. Ειναι μια ματια στο φωτορεαλισμο και στο πραγματικο next gen. 

Για να παρεις μια ματια δες παρακατω καποια screens που εχω τραβηξει απο τα παιχνιδια που ανεφερα. Αν περιμενεις τετοια γραφικα σε 4Κ αναλυσεις με πολλα fps με καρτα κατω του 1000αρικου τοτε απλα οι προσδοκιες σου δεν γινεται να καλυφθουν σημερα. Σε μια 5ετια ναι θα εχουμε τετοια γραφικα με καρτες 300 ευρω σε υψηλες αναλυσεις. Και το Indiana Jones με το path tracing μια ματια στο μελλον θα μας δειχνει απο μεθαυριο οπως τα παρακατω παιχνιδια με PT. 

Spoiler

Alan-Wake-2-Screenshot-2024-02-15-18-24-

Alan-Wake-2-Screenshot-2024-02-15-18-44-

Cyberpunk-2077-Screenshot-2023-04-14-20-

Black-Myth-Wukong-Screenshot-2024-08-21-

Black-Myth-Wukong-Screenshot-2024-08-21-

Δημοσ.
20 hours ago, Saloufas said:

Όλοι εσείς που τάχαμ σηκώσατε το λάβαρο της επανάστασης και κράζετε που είσασταν όταν είχαν βγει τα requirements για το DOOM Eternal που για να παίξει σε Ultra Nightmare Specs ήθελε το κορυφαίο hardware της εποχής?  Συν ότι RT είχε μόνο σε reflections ενώ το IJ θα έχει πολύ ανώτερο RT με full RTGI και PT.  Απλά το κράξιμο πουλάει σήμερα ε?

image.png.e46c336c7961b3fa4ce44714ad5b01a9.png

ε δε κράξανε για τα ultra nightmare graphics αλλά έπεσε κράξιμο φουλ για το nightmare mode και το ultra nightmare αυτά τα κράξανε μια χαρά! και για τη δυσκολία του TAG 1 που ήταν κορυφαίο κατά τη γνώμη μου και η τέλεια δυσκολία (Nightmare) για expansion που σε πάει παικτικά μπροστά!!! χμμ έσπασε μερικά δαχτυλάκια το gameplay χαχαχαχ ε, και το tag 2 κατέληξε μη πω, πως... έκατσε και τους άκουσε ο Hugo.. Εδώ κάτι ντόπιοι ψευτοριβιούερς μας βγάλανε τo equipment του Slayer άχρηστo... βέβαια ο μιγιαζάκις μια χαρά ξηγήθηκε στο σεκίρο  για αυτό και πιάσανε την accessibility καραμέλα (λες και αυτό είναι accessibility) χαχαχαχ όπως είπες είναι της μόδας. 

το doom eternal το έπαιξα στα 144 fps με 3700Χ|32GB|3080ti στα ultra nightmare @ 1440p με RT... Εγώ την id tech τη προσκυνάω! και ευέλικτη (the evil within 1-2) και παίζει και παντού μέχρι και στο switch το wolfenstein new colossus που και αυτό έχει γραφικάρες.. και απο τότε πιστεύω που έβγαλε το megatexture pipeline (το οποίο ήταν χάλια στο DOOM 2016) η engine ξέφυγε..

εγώ θέλω να τα πάει καλά το Ιndy γιατί το γουστάρω τέρμα! και η μασιν γκειμς είναι γαμώ τα παιδιά!

Δημοσ.
Στις 6/12/2024 στις 10:04 ΠΜ, JcD είπε

Καλή προσπάθεια αλλά το Crysis δεν θα ξεπεραστεί ποτέ! 😀

Είναι απίστευτο ότι πρίν 18 χρόνια έπαιζα Crysis σε ρυθμίσεις ultra και γραφικά που έκοβαν,  και κόβουν ακόμα και σήμερα, την ανάσαμε 2x GTX260 και τη σήμερον με τις ίδιες κάρτες δε θα μπορούσα να παίξω ούτε tetris.

Πάντα πίστευα ότι οι game developers "φούσκωναν" τα παιχνίδια για να πωλείται καινούργιο υλικό και να κινείται η αγορά.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Geo-nar είπε

Είναι απίστευτο ότι πρίν 18 χρόνια έπαιζα Crysis σε ρυθμίσεις ultra και γραφικά που έκοβαν,  και κόβουν ακόμα και σήμερα, την ανάσαμε 2x GTX260 και τη σήμερον με τις ίδιες κάρτες δε θα μπορούσα να παίξω ούτε tetris.

Πάντα πίστευα ότι οι game developers "φούσκωναν" τα παιχνίδια για να πωλείται καινούργιο υλικό και να κινείται η αγορά.

Gtx260 κάρτα 500 δολλαριων 1 χρόνο μετά το crysis x2 1000 δολλαρια έπαιζες crysis ultra στα 1080p με 60fps. Σήμερα παίζεις νέο παιχνίδι με κάρτα 2 χρόνων 1000 ευρώ με path tracing σε 4Κ και βαράς 120fps. Όχι μόνο παίζεις πολυ καλύτερα συγκριτικά με τότε αλλά το κάνεις πολύ πιο οικονομικά στο ρεύμα με 100 φορές καλύτερα γραφικά σχεδόν φωτορεαλιστικα σε 3 4 φορές μεγαλύτερες αναλύσεις και με 2 3 φορές πάνω fps. Αυτη την υπερβολή χωρίς να γνωριζετε τίποτα δεν την καταλαβαίνω. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Arkin είπε

Gtx260 κάρτα 500 δολλαριων 1 χρόνο μετά το crysis x2 1000 δολλαρια έπαιζες crysis ultra στα 1080p με 60fps. Σήμερα παίζεις νέο παιχνίδι με κάρτα 2 χρόνων 1000 ευρώ με path tracing σε 4Κ και βαράς 120fps. Όχι μόνο παίζεις πολυ καλύτερα συγκριτικά με τότε αλλά το κάνεις πολύ πιο οικονομικά στο ρεύμα με 100 φορές καλύτερα γραφικά σχεδόν φωτορεαλιστικα σε 3 4 φορές μεγαλύτερες αναλύσεις και με 2 3 φορές πάνω fps. Αυτη την υπερβολή χωρίς να γνωριζετε τίποτα δεν την καταλαβαίνω. 

Διόρθωση #1: EVGA GTX260 αγορασμένες από το eshop (10ετή εγγύηση EVGA) για 320€ η καθεμία, δηλαδή 640€, σύνολο 1100€ μηχάνημα.

Διόρθωση #2: Είναι προφανές ότι σήμερα παίζεις πολύ καλύτερα μιας και έχουν περάσει και 18 χρόνια εξέλιξης, δεν ξέρω γιατί ένιωσες την ανάγκη να το επισημάνεις και μάλιστα τόσο αναλυτικά.

Ο προβληματισμός μου είναι πως για να παίξεις έναν σημερινό υπερτίτλο θες ~3000€ ενώ τότε ήμουν σε ένα αρκετά κοντινό,για τα δικά μου άπειρα μάτια, αποτέλεσμα με το 1/3 των χρημάτων.

Fun fact: Ένας βασικός λόγος που δεν ποστάρω συχνά εδώ είναι κάτι τύποι που κατέχουν την μια, μοναδική και απόλυτη, γνώση και όποιος τολμήσει να την αμφισβητήσει είναι απλά άσχετος και καλό είναι να μην μιλάει.

Δημοσ.
Στις 6/12/2024 στις 10:15 ΠΜ, Thessgr είπε

Όπως και με τις τηλεοράσεις, στα πρώτα λεπτά κάνει αίσθηση μια καλή εικόνα, μετά από λίγο παρασύρεσαι (εγώ τουλάχιστον) από την πλοκή της ταινίας και ξεχνάω τα τεχνικά χαρακτηριστικά (ή τα γραφικά) αυτού που βλέπω.

Βασικα λαθος παραδειγμα εφερες. Ενα κακο παιχνιδι θα ειναι κακο παντα. Μια τιβι θα εχει τα ιδια χαρακτηριστικα παντα. Το να μην βλεπεις γκριζα μαυρα λογω oled, ναι μεν στην αρχη θα σου κανει εκπληξη, αλλα συνεχως θα βλεπεις αυτην την διαφορα σε σχεση με μια led πχ. Οποτε καθε λεπτο τηλεθεασης θα σου υπενθυμιζει γιατι πηρες oled 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Geo-nar είπε

Διόρθωση #1: EVGA GTX260 αγορασμένες από το eshop (10ετή εγγύηση EVGA) για 320€ η καθεμία, δηλαδή 640€, σύνολο 1100€ μηχάνημα.

Διόρθωση #2: Είναι προφανές ότι σήμερα παίζεις πολύ καλύτερα μιας και έχουν περάσει και 18 χρόνια εξέλιξης, δεν ξέρω γιατί ένιωσες την ανάγκη να το επισημάνεις και μάλιστα τόσο αναλυτικά.

Ο προβληματισμός μου είναι πως για να παίξεις έναν σημερινό υπερτίτλο θες ~3000€ ενώ τότε ήμουν σε ένα αρκετά κοντινό,για τα δικά μου άπειρα μάτια, αποτέλεσμα με το 1/3 των χρημάτων.

Fun fact: Ένας βασικός λόγος που δεν ποστάρω συχνά εδώ είναι κάτι τύποι που κατέχουν την μια, μοναδική και απόλυτη, γνώση και όποιος τολμήσει να την αμφισβητήσει είναι απλά άσχετος και καλό είναι να μην μιλάει.

Η gtx260 βγηκε Ιουνιο 2008 και ειχε 450 δολλαρια αν την πηρες 1-2 χρονια μετα στα 320 δεν ειναι το ιδιο μιας και 2 χρονια μετα θα παιρνεις 4080 στα 500 και θα παιζεις αψογα τα σημερινα παιχνιδια. Οπως και εκανες εσυ τοτε. Ουτε 3000 ευρω μηχανημα χρειαζεσαι ουτε τιποτα. Με 4070super καρτα 630 ευρω και εναν 5700x3D/7500f cpu στα 150-200 ευρω τρεχεις τα παντα αψογα σημερα. Ουτε 3000 ευρω ουτε τιποτα. Το οτι υπαρχει μια καρτα 2000 ευρω δεν σημαινει οτι μονο με αυτη μπορεις να παιξεις παιζεις και με πολυ φθηνοτερες καρτες εξαιρετικα καλα. Τα 16 χρονια εξελιξης απο το 2008 μεχρι σημερα το βλεπεις παντου. Απο τα φωτορεαλιστικα γραφικα απο τις τρελες αναλυσεις απο τα πολλα fps τοτε crysis επαιζες με 40fps και ελεγες και ευχαριστω με τις τοπ καρτες του τοτε που ειχαν 700 ευρω[8800ultra] σημερα ζηταμε path tracing το οποιο οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τι απαιτησεις ζηταει και το θελουν με 300 ευρω με 4Κ native στα 200fps. 

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-260.c217

Δεν χρειαζεται να ποσταρεις δεν ειναι υποχρεωτικο. Οταν το κανεις ομως να εισαι ετοιμος για συζητηση με αλλα μελη με επιχειρηματα και γεγονοτα. Γιατι τελευταια αρκετη γκρινια και παραπονα ακουω ενω το 2008 που ηθελες 800 ευρω καρτες για να παιξεις στα 1080p 40fps το top παιχνιδι της προηγουμενης χρονιας ηταν ολα τελεια. 

Εδω οι υπερτελειες gtx260 των 900 δολλαριων σε sli που επαιζαν crysis με 44fps στα 1920x1200 το 2008. Τρομερη εμπειρια και κλασεις ανωτερη απο τις σημερινες καρτες που με καρτα 400 ευρω σημερα παιζεις πολυ καλυτερα 10 φορες καλυτερα σε γραφικα παιχνιδια σε μεγαλυτερη αναλυση σε περισσοτερα fps απο τοτε. 

Αν δεν εχετε επιχειρηματα με νουμερα τοτε/σημερα δεν αρκει ενα ολα ειναι χαλια σημερα θες 3000 ευρω υπολογιστη για να παιξεις γιατι απλα ειναι 1000% παραπληροφορηση. 

crysis.jpg

3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικα λαθος παραδειγμα εφερες. Ενα κακο παιχνιδι θα ειναι κακο παντα. Μια τιβι θα εχει τα ιδια χαρακτηριστικα παντα. Το να μην βλεπεις γκριζα μαυρα λογω oled, ναι μεν στην αρχη θα σου κανει εκπληξη, αλλα συνεχως θα βλεπεις αυτην την διαφορα σε σχεση με μια led πχ. Οποτε καθε λεπτο τηλεθεασης θα σου υπενθυμιζει γιατι πηρες oled 

Iσχυει και αυτο. Απο τον Απριλιο με oled και 8 μηνες μετα ακομα λεω wow με αυτο που βλεπω. Ουτε συνηθιζεις ουτε τιποτα. Η αντιθεση 800:1 των ips η των 4000:1 των va ποτε δεν θα συγκριθουν με το απειρο:1 των oled. Και αυτο δεν προκειται να σταματησει να ισχυει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...