Arkin Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, tsf είπε Με αυτά τα specs μου θυμίζει Microsoft Flight Simulator όταν είχε πρωτοβγεί ή/και Crysis αν πάμε αρκετά πιο πριν.. Εν τω μεταξύ κάτι που μου έκανε εντύπωση.. Στα low είναι για 1080p μετά recommended ανεβαίνει στα 2k και στην συνέχεια σκαρφαλώνει στα 4κ για Utra.. Δεν θα έπρεπε να είναι μικρότερη η συμμετοχή της CPU ανεβαίνοντας σε ανάλυση? 🤔 Ετσι ειναι συνηθως αλλα για καποιο λογο παντα μαζι με την αναλυση και τις ρυθμισεις ανεβαζουν και την cpu που χρειαζεται ενω επρεπε να ειναι το αντιθετο. Υπαρχουν περιπτωσεις ομως οπου καποιες ρυθμισεις γονατιζουν και τη cpu οποτε σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι καλο που γραφουν για καλυτερο cpu. Ειδικα με βαρυ ray tracing γονατιζει πρωτα το cpu και μετα τη gpu. 2 ώρες πριν, intelvsamd είπε καθένας ανάλογα με της ανάγκες το σκεπτικό του τα οικονομικά του τα θέλω του πράττει η αγορά είναι αυτή δεν αλλάζει τουλάχιστον τώρα αμέσως έχει πάρει μια άλλη είδους μορφή τα τελευταία χρόνια . δεν φταίνε οι καταναλωτές το σύστημα και γενικά το κράτος φταίει δεν μπορείς να βάζεις φόρο σε ένα προϊόν 24% .πχ παίρνεις κάτι που κοστίζει 150 ευρώ τα 30 σχεδόν είναι φόρος . επίτηδες αυξάνουν της απαιτήσεις του παιχνιδιού για να γίνονται αγορές . 8 gb ραμ δεν μπορείς να παίξεις παιχνίδια οριακά παίζεις στα 16 gb ram οκ. δηλαδή μετά από 1 χρόνο θα σου λένε 32 ,ναι οκ μετά θα σου λένε 64 οκ ναι το δέχομαι μετά θα σου λένε 128 ναι οκ το δέχομαι . μετά θα βγουν μητρικες που ελάχιστο μέγεθος συνολικής ραμ θα υποστηρίζουν 620 gb και θα σου λένε βάλε ραμ 400 για να είσαι καλυμμένος 🤣 δεν θα το κάνουν έτσι πιστεύω κάτι θα βρουν διαφορετικό να μας πλασάρουν ... ο αποθηκευτικός χώρος θυμάμαι ειμασταν στα 120gb και λέγαμε εντάξει είναι οκ μια χαρά και όποιος είχε 500 λέγαμε πω κοίτα τι έχει ο άλλος . τώρα έχεις 5giga και ψάχνεις ακόμα για αναβάθμιση άσε αυτούς που κάνουν βίντεο είναι άλλη ιστορία . κατεβάζεις το παιχνίδι ανοίγεις το παιχνίδι βγαίνει μήνυμα ελάχιστη ραμ 32 ελάχιστος αποθηκευτικός χώρος 1giga ελάχιστη κάρτα γραφικών 4090 βλέπει το δικό σου σύστημα και σου λέει άμα δεν τα σταξεις δεν παίζεις φιλαράκι δεν είναι ότι δεν τα σηκώνει τα παιχνίδια απλά έχει σύστημα να βλέπει τι σπεκς έχεις στο pc σου και να σου κλειδώνει το παιχνίδι να μην σε αφήνει να το τρέξεις κάπως έτσι λειτουργούν όλα στην ουσία . σίγουρα υπάρχει αναβάθμιση και διάφορες προς το καλύτερο δεν το συζητάμε αλλά το έχουν παρακάνει με της τιμές πλέον . άμα δουν ότι η αγορά θα σταματήσει αρχίζουν να πέφτουν οι τιμές όπως τώρα πριν κανένα μήνα έπεσαν οι τιμές κινήθηκε η αγορά όπως ανοίγεις και κλείνεις το γκάζι Eνταξει μην κανουμε θεμα για τη ram. 32gb εχουν 50 ευρω δεν υπαρχει λογος καποιος ακομα να μενει σε 16gb η ακομα χειροτερα 8gb. Ειναι τσαμπα σχεδον τα 32gb. Τωρα οσον αφορα τον αποθηκευτικο χωρο παλι οι ssd ειναι παμφθηνοι εδω και χρονια. 1TB στα 30-40 ευρω ποσο πιο φθηνα δηλαδη? Μιλαμε για ssd μιας και HDD παιρνεις 4-5TB με ενα 100αρικο. Και παμε και στις gpu. Καθε παιχνιδι τρεχει μια χαρα και με καρτα 200 ευρω και με καρτα 2000 ευρω. Απλα δεν θα παιξεις με ultra path tracing οπως ετσι δεν επαιζες ποτε κανενα παιχνιδι με καρτα 200-300 ευρω θα παιξεις με high και θα ειναι και μια χαρα. Κανενα παιχνιδι δεν ζηταει ελαχιστη καρτα 4090. 6600/4060 ζητανε καρτες 150-200 ευρω και παιζεις μια χαρα επειτα αν θες το κατι παραπανω δινεις και αναλογα ποσα μπορεις και θελεις. Ουτε σε βαζει το μαχαιρι να σου πει να τα σταξεις αλλιως δεν παιζεις. Απλα σου λεει αν θες 1440p παρε καρτα 300 ευρω αν θες 1080p παρε 200 ευρω καρτα αν θες τα παντα ολα max και γραφικα επομενης γενιας εκει ναι θα τα σταξεις ποτε δεν εδιναν το next gen με 200 και 300 ευρω. 1
Bezbozny Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 για να καταλάβω κάτι. Αυτό σημαίνει πως το xbox ή το playstation των 500 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να το παίζουν σε πλήρη ανάλυση όταν ένας υπολογιστής των 3000 ευρώ δυσκολεύεται;
Arkin Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Bezbozny είπε για να καταλάβω κάτι. Αυτό σημαίνει πως το xbox ή το playstation των 500 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να το παίζουν σε πλήρη ανάλυση όταν ένας υπολογιστής των 3000 ευρώ δυσκολεύεται; Καμια μα καμια σχεση. Το xbox ps5 των 500 ευρω θα το παιξουν σαν τις καρτες που κανουν 200-250 ευρω που βλεπεις στην καρτελα. Ουτε frame η ρυθμιση παραπανω. 1
xartemporas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Στο Xbox series x πάντως τρέχει με 1800p στα 60 fps σύμφωνα με το digital foundry.. 2
Alexaras1991 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 10 ώρες πριν, Thessgr είπε Καλή η κουβέντα για τα γραφικά και για τις απαιτήσεις αλλά ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!! Για το gameplay θα μιλήσει κανείς (δεν εννοώ τους insomniacs ούτε το συγκεκριμένο άρθρο). Ασχολούμαστε συνήθως με γραφικά και απαιτήσεις των παιχνιδιών και χάνουμε την ουσία. Δεν είναι ταινία του σινεμά. Παιχνίδι είναι. Τι να τις κάνω εγώ τις αντανακλάσεις στο νερό και τις ρεαλιστικές φωτοσκιάσεις αν στα πρώτα λεπτά βαριέμαι και το παρατάω; Όπως και με τις τηλεοράσεις, στα πρώτα λεπτά κάνει αίσθηση μια καλή εικόνα, μετά από λίγο παρασύρεσαι (εγώ τουλάχιστον) από την πλοκή της ταινίας και ξεχνάω τα τεχνικά χαρακτηριστικά (ή τα γραφικά) αυτού που βλέπω. Γι'αυτό υπάρχουν τα indies. 300 ώρες έχω στο Rimworld, περισσότερο από κάθε άλλο ΑΑΑ game που έχω παίξει. Δεν έχει γραφικαρες αλλά έχει gameplay. 1 1
Choronzoon Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 10 ώρες πριν, gregory22 είπε Μετά απο δεκαετίες gaming και πλησιάζοντας πλέον το μισό αιώνα.....κρατάς και μια κονσόλα για να παίζεις ξάπλα, ένα pc μέτριων επιδόσεων για strategy κι όλα μια χαρά. Εσείς που κάθεστε σε pc 12 ώρες την ημέρα σε μια καρέκλα, όταν θα φτάσετε στην ηλικία μου θα καταλάβετε το λάθος που κάνατε 😄 Μάλλον είμαι στην ίδια ηλικία και έχω να πω ότι συμφωνώ απόλυτα . Κονσόλα ,κατά προτίμηση φορητή και laptop με Apu για strategy adventures indie θα παλιά παιχνίδια . Με τέτοιους τίτλους στο πισι εκτός και αν έχεις χρόνο για χάσιμο δεν αξίζει να ασχολείσαι . Πλέον το optimisation έχει καταντήσει ανέκδοτο, όπως η ικανότητα κάποιου να γράφει κώδικα . Πριν 20 χρόνια τρώγανε κράξιμο , τώρα δεν έγινε και κάτι βρε παιδί μου πάρε εκει μια 4080 ξέρω γω να το παίξεις το παιχνίδι δεν είναι πολλά τα 8 κατοσταρικα ..... 3 ώρες πριν, Bezbozny είπε για να καταλάβω κάτι. Αυτό σημαίνει πως το xbox ή το playstation των 500 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να το παίζουν σε πλήρη ανάλυση όταν ένας υπολογιστής των 3000 ευρώ δυσκολεύεται; Ναι αυτό σημαίνει , καλώς ήρθες στα PC ports των late 90 s και 00s. Η διαφορά είναι βέβαια ότι τους υπήρχαν σοβαροί δημοσιογράφοι που σε σέβονταν και πήγαινε το κράξιμο σύννεφο , τώρα δε πέφτει καρφίτσα που ένα παιχνίδι με γραφικά επιπέδου PS4 σέρνεται αν έχεις gpu με 8 γιγα VRAM . 4 1
Black Demis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 14 hours ago, Thessgr said: Καλή η κουβέντα για τα γραφικά και για τις απαιτήσεις αλλά ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!! Για το gameplay θα μιλήσει κανείς (δεν εννοώ τους insomniacs ούτε το συγκεκριμένο άρθρο). Ασχολούμαστε συνήθως με γραφικά και απαιτήσεις των παιχνιδιών και χάνουμε την ουσία. Δεν είναι ταινία του σινεμά. Παιχνίδι είναι. Τι να τις κάνω εγώ τις αντανακλάσεις στο νερό και τις ρεαλιστικές φωτοσκιάσεις αν στα πρώτα λεπτά βαριέμαι και το παρατάω; Όπως και με τις τηλεοράσεις, στα πρώτα λεπτά κάνει αίσθηση μια καλή εικόνα, μετά από λίγο παρασύρεσαι (εγώ τουλάχιστον) από την πλοκή της ταινίας και ξεχνάω τα τεχνικά χαρακτηριστικά (ή τα γραφικά) αυτού που βλέπω. Για να πει κάποιος για παιχνίδι θα πρπει πρώτα να πάρει στεγαστικό για να πάρει pc 😂 1
Mythoplasths Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Βρε τι μου θυμίζει..τι μου θυμίζει..τι μου θυμίζει..α ναι ..age of conan ζητούσε δυπρινους επεξεργαστές, και 2 γιγα ραμ , μια εποχή που ο κόσμος έπαιζε με πεντιουμ 3 ..το βλέπω να τον παίζουνε, τον τίτλο καλέ...μόνοι τους ...
polaki Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 23 hours ago, Thessgr said: Καλή η κουβέντα για τα γραφικά και για τις απαιτήσεις αλλά ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!! Για το gameplay θα μιλήσει κανείς (δεν εννοώ τους insomniacs ούτε το συγκεκριμένο άρθρο). Ασχολούμαστε συνήθως με γραφικά και απαιτήσεις των παιχνιδιών και χάνουμε την ουσία. Δεν είναι ταινία του σινεμά. Παιχνίδι είναι. Τι να τις κάνω εγώ τις αντανακλάσεις στο νερό και τις ρεαλιστικές φωτοσκιάσεις αν στα πρώτα λεπτά βαριέμαι και το παρατάω; Όπως και με τις τηλεοράσεις, στα πρώτα λεπτά κάνει αίσθηση μια καλή εικόνα, μετά από λίγο παρασύρεσαι (εγώ τουλάχιστον) από την πλοκή της ταινίας και ξεχνάω τα τεχνικά χαρακτηριστικά (ή τα γραφικά) αυτού που βλέπω. Αν θες να διαβάσεις για το gameplay ενός game, να διαβάζεις τα αντίστοιχα threads απτις κονσόλες. Εγω αυτό κάνω και αποφασίζω αν θα παίξω κάτι ή όχι. 1
MDefender Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι κυριολεκτικά δεκαετίας.Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο,απλά τραγικοί. 1 1
pirmen56 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 22 ώρες πριν, Tlykog είπε Σε αυτό σου απάντησα φίλε μου. Ένα pc με αντίστοιχες δυνατότητες και παραχωρήσεις στα γραφικά για να φτάσει τα αντίστοιχα του PS5 pro ΔΕΝ κοστίζει 2500€. Κοστίζει κάτω από τα μισά. Το pc με τα 2500€ παίζει το παιχνίδι σε 4Κ με πολύ ανώτερα γραφικά από το ps5 pro. να στο πω με νούμερα; Η gpu του PS5 pro έχει επεξεργαστική ισχύ περίπου 16,7Tflops. Περίπου όσο μία AMD 6800. Προφανώς αποδίδει καλύτερα από αυτή, λόγω optimization και PSSR (μια τεχνολογία της Sony, καλύτερη από FSR και ίσως λίγο πιο κάτω από DLSS, τις αντίστοιχες τεχνολογίες από AMD και Nvidia αντίστοιχα). Ok. Μπορείς να πας σε PC με 7800ΧΤ που έχει διπλάσια επεξεργαστική ισχύ από την GPU του PS5 pro και να σου πάει 1100-1300€. Τη διαφορά τιμής θα τη βγάλεις στα πρώτα 10 παιχνίδια, που στο PC θα τα βρεις φθηνότερα και θα έχεις και ένα σύστημα που θα μπορεί να κάνει τα πάντα, όχι μόνο gaming. Όταν βγήκε το PS5 η καλύτερη GPU ήταν η 3090. Μια μέση κάρτα ήταν η 3070 ή 3060Ti. Με AYTHN θα συγκρίνεις το PS5. Δεν θα πηγαίνεις 100 χρόνια μπροστά(που λέει ο λόγος) από μια κονσόλα, που διατηρεί σταθερή τιμή, και θα παίρνεις το τελευταίο PC ως μέτρο σύγκρισης. Γιατί έτσι όπως σκέφτεται η PCMR είναι αναμενόμενο ένα PC των 1000€ του 2026 να ποδοπατάει ένα PC των 1000€ του 2020 όπως και την κονσόλα του 2020. Στο μεσοδιάστημα θα παίζεις pacman; 1
CaptainGeorgeV1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Ρε Bethesda, ποιο Indiana Jones φτιάχνετε; Ταινία ή προσομοίωση αρχαιολογικών ανασκαφών σε 16Κ; RTX 4090 για προτεινόμενες λέει, και εμείς ακόμα προσπαθούμε να κάνουμε το PC να τρέξει το Skyrim χωρίς να βγάλει καπνούς. Core i9-13900K, DLSS 3, και frame generation για να πιάσουμε τα 60 fps! Δηλαδή τι θα βλέπουμε; Τον Χάρισον Φορντ να ζωντανεύει μέσα από την οθόνη και να ζητάει αναψυκτικό; Για να παίξεις σε 1080p low, θες 8GB VRAM minimum, που σημαίνει ότι το pc του μέσου Έλληνα θα χρειάζεται αναβάθμιση απλά για να δει το main menu. Και οι άλλοι λένε, 'μπορεί οι απαιτήσεις να είναι συντηρητικές όπως στο Alan Wake 2'. Ναι, καλά, όταν τα specs λένε RTX 3080 Ti για 1440p medium, το μόνο που συντηρούμε είναι η φαντασία μας ότι θα το παίξουμε φέτος. Σε λίγο θα βάζουν και 'υποψήφιο δάνειο' στα system requirements. Καλά να περνάτε εσείς με τους πυραύλους σας αντί για GPUs. Εγώ, πίσω στο Minesweeper. 1
Saloufas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Όλοι εσείς που τάχαμ σηκώσατε το λάβαρο της επανάστασης και κράζετε που είσασταν όταν είχαν βγει τα requirements για το DOOM Eternal που για να παίξει σε Ultra Nightmare Specs ήθελε το κορυφαίο hardware της εποχής? Συν ότι RT είχε μόνο σε reflections ενώ το IJ θα έχει πολύ ανώτερο RT με full RTGI και PT. Απλά το κράξιμο πουλάει σήμερα ε? 4
NickTG Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, CaptainGeorgeV1 said: Για να παίξεις σε 1080p low, θες 8GB VRAM minimum, που σημαίνει ότι το pc του μέσου Έλληνα θα χρειάζεται αναβάθμιση απλά για να δει το main menu. Ο μέσος Έλληνας δεν θα το αγοράσει οπότε γιατί να τους νοιάζει τι PC έχει? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα