Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 minutes ago, mindreader said:

Καλα, εσυ νομιζεις οτι ο κοσμος ειναι ΗΠΑ+ΕΕ, 600 εκατομμυρια κοσμος ολο κι ολοι...

οκ, μονο η Ινδια ειναι 1 δις κοσμος απο μονοι τους...

Κατα τα λοιπα, οταν τα 600 εκατομμυρια κανουν κυρωσεις, ο αλλος θα πονεσει...οκ...απο φαντασια παμε καλα...

Ε πες το άνθρωπε μου, ότι μόνο οι κυρώσεις των άλλων δουλεύουν :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Huruduru είπε

Να ένα παράδειγμα, μπουκάλι σπρέι για λάδι μαγειρέματος, 6 τεμάχια στο Ali 3,59€

spacer.png

Ένα τεμάχιο,  ''1PC'' έχει επίλογή απο κάτω. Αν ήταν 6, θα έριχνα την παραγγελία τώρα!!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, darkmatinee είπε

Προσέξτε μόνο όσοι εύχεστε την κινέζικη επέλαση στα αγαθά, μην δούμε και επέλαση των κινέζικων συνηθειών στη δουλειά ή σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας...

Ειπώθηκε και παραπάνω. Τα μάτια των Κινέζων ποιος τα άνοιξε;;; Οι Δυτικές εταιρείες (ΗΠΑ-Ευρώπη) που πήγαν στην Κίνα και άνοιξαν εργοστάσια για φτηνά εργατικά χέρια.

Οι Κινέζοι και καλά έκαναν έκλεψαν τεχνολογία - ιδέες και με τη δύναμη που έχουν σαν λαός κατάφεραν αυτό που βλέπουμε σήμερα.Νομίζεις ότι πλέον μπορεί να τους σταματήσει κανείς όσους δασμούς και φορολογία να επιβάλει;; Κινέζοι έχουν εγκατασταθεί πλέον μόνιμα σε όλη την Ευρώπη (στη γειτονιά μου Κινέζος) αγόρασε πολυτελή μονοκατοικία που πουλιώταν 20 χρόνια και κανείς Έλληνας δεν μπορούσε να αγοράσει και το κράτος που δήθεν κόπτεται μαζί με την ΕΕ να μην επικρατήσουν οι Κινέζοι του έδωσε χαρτιά πολίτη ΕΕ.

Οι ιθύνοντας της ΕΕ από τη μία βγάζουν φιρμάνια και από πίσω κανουν δουλίτσες και κονομάνε όπως κάνουν και με τους Αραβες

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Ένα τεμάχιο,  ''1PC'' έχει επίλογή απο κάτω. Αν ήταν 6, θα έριχνα την παραγγελία τώρα!!

Έχεις δίκιο, το διόρθωσα αλλά και πάλι, μισή τιμή σχεδόν.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, vorlon68 είπε

Οταν ενα απλο τηλεκοντρολ για LG τηλεόραση εχει εκει 3-4€ και λειτουργει μια χαρα εδώ και κατι χρόνια και δεν ειναι καθόλου σκουπίδι. Ενω εδώ το ίδιο ακριβώς το πουλάνε 12-15€, ποιος ειναι ο απατεώνας;;

ναι αυτό εννοείται ότι γίνεται και προ ίντερνετ .όταν τα καταστήματα εδώ είχαν προϊόντα και ο κόσμος δεν ήξερε ακόμα το ίντερνετ και παραγγελίες και τα σχετικά και δεν υπήρχαν πλατφόρμες όπως σκρουτζ και τα λοιπά πήγαιναν στα τοπικά καταστήματα και έλεγαν θέλω ένα ζευγάρι παπούτσια του έλεγαν 80 ευρώ πχ η 10.000 δραχμές και τα έδινε ενώ στην πραγματικότητα σε καταστήματα σε μεγάλες περιοχές αυτά κόστιζαν 5.000 πχ δραχμές .

αυτοι για μένα είναι απατεώνες ,συμφωνείς ?

τώρα υπάρχει το ίντερνετ και βλέπουμε ψάχνουμε τα πάντα και καθένας ξέρει τι θα πάρει και από που θα το πάρει και που μπορεί να βρει την καλύτερη τιμή .

όσο οι άλλοι θα βαράνε μύγες με την ίδια τακτική του τότε περιμένοντας το επόμενο υποψήφιο θύμα να ψωνίσει σε μικρά τοπικά καταστήματα πέρα από τον πολιτισμό !

οπότε συμπέρασμα άμα είσαι θύμα και δεν ψάχνεις δεν βλέπεις και το παίρνεις έτσι και μετά ανακαλύπτεις πως σε δούλεψαν δεν φταίνε αυτοί .

πλέον υπάρχουν τα μέσα .

ο απλός πολίτης δεν τα ψάχνει αυτά βρίσκει ένα τηλεκοντρόλ και το παίρνει !είτε γιατί το θέλει αντικαταβολή είτε γιατί απλά δεν έχει κάρτα είτε για πολλούς λόγους !όπως άμεση παράδοση αν και αυτό πλέον παίζετε!

• Like 1
Δημοσ.

Θα σας πω μία ιστορία σαν papoys που ειμαι του φόρουμ.😉

Δεν ξέρω από Κίνα ίντερνετ.Εχω ενα πλυστικό karcher. Πριν 8-10 χρόνια περίπου χαλάει η κάνη πάω σέρβις μου λέει δεν φτιάχνει καινούρια 43 ευρώ.Ερχομαι σπίτι την  κοιτάζω βλέπω 4 βιδάκια.Ανοίγω και διαπιστώνω ότι έχει ραγίσει ένα πλαστικό 4-5 εκατοστά.Το πάω στην karcher περιοχής μου πάω και σε άλλα 2-3 μαγαζιά παίρνω τηλέφωνο και karcher μου λένε δεν υπάρχει ανταλλακτικό είναι φιξ. Μα δεν είναι φιξ ρε παιδιά έχει 4 βιδάκια τα άνοιξα και είδα τη βλάβη

Δεν έχουμε ανταλλακτικό καινούργια κάνη 43 ευρώ.Ερχομαι σπίτι μου λέει ο γιος δεν κοιτάς alli

-Δεν ξέρω.

-Θα σου δείξω.

Κοιτάμε 2,5 ευρώ νομίζω το παραγγέλνω το έχω σε ένα μηνα ολα οκ μετά από τόσα χρόνια δουλεύει υπέροχα. Και είπατε ποιοτικά τα δυτικά προιόντα;;;; Το Κινέζικο είναι μεταλλικό μάλλον μπρούντζινο και δεν πρόκειται να χαλάσει  ποτέ.Θα το χρησιμοποιούν και τα εγγόνια μου.😂

• Like 9
Δημοσ.
1 hour ago, papoys1 said:

Ειπώθηκε και παραπάνω. Τα μάτια των Κινέζων ποιος τα άνοιξε;;; Οι Δυτικές εταιρείες (ΗΠΑ-Ευρώπη) που πήγαν στην Κίνα και άνοιξαν εργοστάσια για φτηνά εργατικά χέρια.

Οι Κινέζοι και καλά έκαναν έκλεψαν τεχνολογία - ιδέες και με τη δύναμη που έχουν σαν λαός κατάφεραν αυτό που βλέπουμε σήμερα.Νομίζεις ότι πλέον μπορεί να τους σταματήσει κανείς όσους δασμούς και φορολογία να επιβάλει;; Κινέζοι έχουν εγκατασταθεί πλέον μόνιμα σε όλη την Ευρώπη (στη γειτονιά μου Κινέζος) αγόρασε πολυτελή μονοκατοικία που πουλιώταν 20 χρόνια και κανείς Έλληνας δεν μπορούσε να αγοράσει και το κράτος που δήθεν κόπτεται μαζί με την ΕΕ να μην επικρατήσουν οι Κινέζοι του έδωσε χαρτιά πολίτη ΕΕ.

Οι ιθύνοντας της ΕΕ από τη μία βγάζουν φιρμάνια και από πίσω κανουν δουλίτσες και κονομάνε όπως κάνουν και με τους Αραβες

ΟΚ, άρα δεν έχεις πρόβλημα ο γιος και ο εγγονός σου σε λίγα χρόνια να δουλεύουν 9-9-6;

• Confused 1
Δημοσ.

Είμαστε τα προβατάκια και τα γουρουνάκια της φάρμας ΕΕ. Αγρίεψαν οι τσοπάνηδες, και θα μας κλείσουν στο μαντρί.
Πλέον θα τρώμε μόνο το άχυρο που μα δίνουν αυτοί, και μόνο αυτοί θα μας αρμέγουν.

Δημοσ.
17 hours ago, fragment_ said:

Ότι έχω πάρει δουλεύει και με το παραπάνω . Δε ξέρω τι σας κάνει να πιστεύεται ότι ειναι σκουπίδια 

Κάνεις δεν είπε ότι δεν δουλεύει το αντίθετο, απλά πάρα πολλοί αγοράζουν κάτι που δεν το χρειάζονται και το αγοράζουν καθαρά και μόνο λόγο χαμηλής τημης ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν θα το αγόραζαν

14 hours ago, Therempant said:

Γιατί όλα φτιάχνονται εκεί πλέον. 

Στο βασίλειο του τυφλού βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Μπορείς να μιλάς για την πάρτη σου, εγώ και φιλαράκια ότι παίρνουμε από Κίνα ούτε σκουπίδι είναι και την χρήση του θα την βρει. Δεν είναι να πετάς λεφτά πλέον έτσι και αλλιώς. 

Μάλλον δεν κατάλαβες τα γραμμένα, ούτε σκουπίδια το είπε κανείς ούτε κάτι που δεν δουλυειει κλπ

Τα περρισοτερα πράγματα είναι πολύ καλά και λειτουργικά

Άλλο έγραψα εγώ (άσχετα που εσύ ξύπνησες στραβά και είπες σε ποιον να ρίξω την οργή μου ναα εδώ να δείξω τον χαρακτήρα μου.)

Το είπα ξεκάθαρα ότι παρά πολλοί αγοράζουν πράγματα που δεν τα χρειάζονται και απλά τα αγοράζουν καθαρά και μόνο λόγο χαμηλής τημης τα αγοράζουν και τα πετάνε στην ντουλάπα άσχετα που είναι καλά πράγματα και λειτουργικά, τα ίδια πράγματα δεν θα τα αγψραζαν ποτέ αν θα ήταν ποιο ακριβά καθαρά και μόνο επειδι δεν θα τα χρισιμοποουσαν ποτέ όχι επειδή είναι χάλια η σκουπίδια η Χαλασμένα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, ethereum said:

...βλέπε εργοστάσια αυτοκινήτων Γερμανίας αφού δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα πενιχρά μεροκάματα της Κίνας....

Τα κινέζικα καταστήματα δουλεύουν κατά κύριο λόγο από αυτούς που δεν βγαίνουν με τους καταπληκτικούς ευρωπαϊκούς μισθούς - όταν δεν μιλάμε για προϊόντα που δεν μπορείς καν να βρεις εδώ.
Πχ, για το αμάξι μου που είναι 18 χρονών επειδή δεν έχω λεφτά να το αλλάξω επειδη ο μισθός admin σε Παν/μιο ίσα βγάζει τον μήνα, ο Ευρωπαίος μου λέει "χέστηκα, σταμάτησα να παράγω τα μπεκ των 300-500-800€ που χρειάζεσαι", ο Μητσοτάκης μου λέει "χέστηκα, δώσε 40 χιλιάρικα να πάρεις υπερκοστολογημένο ηλεκτρικό από τον Γερμανό" κι ο Κινέζος μου λέει "ορίστε τα μπεκ που χρειάζεσαι με 52€". Ποιος με σέβεται ως καταναλωτή και ποιος όχι?

Επεξ/σία από Marcos_Aurilius
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Marcos_Aurilius είπε

Πχ, για το αμάξι μου που είναι 18 χρονών επειδή δεν έχω λεφτά να το αλλάξω, ο Ευρωπαίος μου λέει "σταμάτησα να παράγω τα μπεκ των 300-500-800€ που χρειάζεσαι, ο Μητσοτάκης μου λέει "δώσε 40 χιλιάρικα να πάρεις υπερκοστολογημένο ηλεκτρικό από τον Γερμανό" κι ο Κινέζος μου λέει "ορίστε τα μπεκ που χρειάζεσαι με 52€". Ποιος με σέβεται ως καταναλωτή και ποιος όχι?

Το κακό είναι ότι λόγω φτηνής κατασκευής δεν θα δουλέψουν ποτέ σωστά. Been there done that.

• Confused 1
Δημοσ.

Ποιος σας ειπε οτι οταν ακουτε κινεζικο, αυτοματως λετε δεν ειναι καλο?
Δειτε τα πραγματα σας. κατα 99% ειναι made in RCP, Νομιζατε οτι ειναι κατι αλλο περα απο την Κινα?
Οπως ειπε καποιος αλλος ολα τα εργοστασια πηγαν κινα γιατι βρηκαν εργατικα χερια. Ο κινεζος μαγκας πηρε τα παντα απο την ΕΕ και Αμερικη και τωρα τι θελετε? να πουλαει ακριβα?
Οχι πουλαει φτηνα γιατι εχει περιθωριο ακομα και με τα μεταφορικα.
Οποτε βρειτε αλλες λυσεις.
Δυστυχως το εμποριο εχει πεθανει για ολους τους μικρους, μιας και οι μαζα θα παει στους μεγαλους που τα πραγματα ειναι made in RCP!!!!
Το μονο που θα καταφερει η ΕΕ ειναι και παλι να πυροβολησει τα ποδια της,σαν πηλινος γιγαντας, οπως εκανε με το ρωσικο πετρελαιο και τα πραγματα θα ερθουν πιο ακριβα για τον μεσο καταναλωτη.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...