Huruduru Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχει να κάνει καθαρά με το ότι σε πολλά κινέζικα καταστήματα πωλούνται προϊόντα με χημικά απαγορευμένα και βλαβερά για τον άνθρωπο, μάλιστα ακόμα και παιδικά ρούχα. Δεν αντιλέγω ότι σε καταστήματα όπως ακόμα και το Ali έχει προϊόντα που όντως συμφέρουν και έχουν και κάποια ποιότητα. Επίσης οι αποστολές τεράστιων όγκων πακέτων αεροπορικά ενώ στην πραγματικότητα είναι μικροπράγματα 1-2€ το οποίο έχει να κάνει με την ρύπανση της ατμόσφαιρας. Ας πάμε όμως και στην άλλη μεριά, τι γίνεται όμως αγαπητή Ε.Ε. με τα καταστήματα είτε Online (βλέπε amazon και άλλους) που εισάγουν τα ίδια προϊόντα και πωλούνται σε τετραπλάσιες τιμές; Ή πολλές γνωστές αλυσίδες κινέζικων σαβουρο-προϊόντων που βλέπεις σε κάθε δυτικοευρωπαική χώρα; Όσο για μεγαλύτερα ονόματα παρόμοια χημικά είχαν βρει και σε Zara και σε H&M στο παρελθόν, εκεί βγήκε η ανάλογη νομοθεσία απαγόρευσης τέτοιων προϊόντων; ή έστω να γίνετε ο κατάλληλος έλεγχος; Δεν παίρνω προσωπικά το μέρος κανενός και δεν θα παράγγελνα ρούχα για το παιδί μου από Temu και Shein αλλά να βλέπουμε το όλο τοπίο Ε.Ε. όχι μόνο αυτό που μας συμφέρει. Να ένα παράδειγμα, μπουκάλι σπρέι για λάδι μαγειρέματος στο Ali 3,59€ Παρόμοιο προϊόν στο Amazon 7€ Όσο για την ποιότητα, μια κριτική από πελάτη στο Amazon αρκεί, το λάδι άλλαξε χρώμα: Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από Huruduru 1 1
harispao Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Ρε Ε.Ε. εγώ θέλω να ψωνίζω από όπου θέλω με το ρίσκο δικό μου. Εσύ γιατί ανακατεύεσαι; Παρεμπιπτόντως τα μισά,και βάλε,προϊόντα από temu,είναι άχρηστα υποπροιόντα κατώτατης ποιότητας,ΑΛΛΑ δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν... Πιστεύω όσοι ψωνιζουν,από temu ειδικά,μπαίνουν και βλέπουν πράγματα που δεν γνώριζαν καν ότι υπάρχουν, ειδικά σε εργαλεία. 1
papoys1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, fragment_ είπε Ότι έχω πάρει δουλεύει και με το παραπάνω . Δε ξέρω τι σας κάνει να πιστεύεται ότι ειναι σκουπίδια Σωστός . Δε θελω ποιοτικό ρε σεις να το πληρώσω 5 φορές πάνω.Θελω το κινέζικο σκουπίδι που το φέρνουν στην πόρτα μου πλέον , σε 10-15 μέρες χωρίς καμία επιβάρυνση. Πες πως κάνω έρευνα και το βρίσκω (δεν θα πω πέντε φορές πάνω) αλλά στην ίδια τιμή στα Τρίκαλα ή στο Ηράκλειο το οποίο δεν είναι και άμεσα διαθέσιμο πχ. Σε πόσες μέρες και με τι κόστος θα το έχω στην πόρτα μου;; 2
mindreader Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 11 hours ago, fragment_ said: Ότι έχω πάρει δουλεύει και με το παραπάνω . Δε ξέρω τι σας κάνει να πιστεύεται ότι ειναι σκουπίδια Ακριβως. Μια χαρα δουλευουν ολα. Failure rate οπως και σε ολα τα προιοντα. Μη σου πω και λιγοτερο, γιατι υπαρχει πλατφορμα με σχολια, και δεν ειναι σαν του...skroutz. Οι ανθρωποι ειναι: - παραγωγοι - πουλανε απευθειας, χωρις μεσαζοντες. --- Κατα τα λοιπα, η ΕΕ παραγει 'νόμους' και 'φόρους'. Βουρ προς την καταστροφη.
nepomuk Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, papoys1 είπε .Θελω το κινέζικο σκουπίδι που το φέρνουν στην πόρτα μου πλέον , σε 10-15 μέρες χωρίς καμία επιβάρυνση. Γι αυτο ακριβως θα ληφθουν μετρα , "τελη χαρτοσημου " ανα πακετο και ειδος , ωστε να σου κοστιζει ο κουκος αηδονι ,προκειμενου για μικροπραγματα . Ψωνιστε Κινεζικα και ξεχαρμανιαστε οσο υπαρχει ακομα χρονος . Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από nepomuk
papoys1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, harispao είπε Παρεμπιπτόντως τα μισά,και βάλε,προϊόντα από temu,είναι άχρηστα υποπροιόντα κατώτατης ποιότητας,ΑΛΛΑ δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν... Πιστεύω όσοι ψωνιζουν,από temu ειδικά,μπαίνουν και βλέπουν πράγματα που δεν γνώριζαν καν ότι υπάρχουν, ειδικά σε εργαλεία. Και όχι μόνο το temu έχει πολύ καλό Ελληνικό μενού (οχι γκρίκλις) που καμία άλλη ξενη παρόμοια εταιρεια δεν έχει. Αρα με σέβεται σαν πελάτη. Οι άλλοι τι κάνουν;; Μόνο τα χρήματά μου θέλουν. 1
mindreader Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, vorlon68 said: Οταν ενα απλο τηλεκοντρολ για LG τηλεόραση εχει εκει 3-4€ και λειτουργει μια χαρα εδώ και κατι χρόνια και δεν ειναι καθόλου σκουπίδι. Ενω εδώ το ίδιο ακριβώς το πουλάνε 12-15€, ποιος ειναι ο απατεώνας;; Απατεωνας ειναι ο Ευρω-π3ος, που παιρνει το κοντρολ των 3 ευρω απο Κινα, βαζει πανω το δικο του logo, και θελει να στο πουλησει για 15. 1
papoys1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, nepomuk είπε Γι αυτο ακριβως θα ληφθουν μετρα , "τελη χαρτησημου " ανα πακετο και ειδος , ωστε να σου κοστιζει ο κουκος αηδονι ,προκειμενου για μικροπραγματα . Ψωνιστε Κινεζικα και ξεχαρμανιαστε οσο υπαρχει ακομα χρονος . Αντε και να βάλει η ΕΕ μία επιβάρυνση π.χ. το πακέτο των 20 ευρώ να πάει 25 ή 30 . Αυτό θα σταματήσει τον άλλο να ψωνίζει από temu αφού και πάλι φθηνότερα θα του κοστίζει;;;
mindreader Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Ποσο lost mind ειναι οι χαρτογιακαδες της ΕΕ; Πριν ηταν το ebay, τωρα ειναι το shein/temu. Την Κινεζικη επελαση δεν θα την σταματησει κανεις. Και εννοειται θα βρουν τους τροπους να παρακαμψουν οποιεσδηποτε....'κυρωσεις'. Οι 'κυρωσεις' της ΕΕ, ειναι για το ποπολο. Όσο έβλαψαν τη Ρωσία, άλλο τοσο θα βλαψουν και την Κινα... Εξελιπε η κοινη λογικη στην ΕΕ, γι'αυτο και οι μερες της θα ειναι μετρημενες. 1
Artman13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 18 λεπτά πριν, papoys1 είπε Και όχι μόνο το temu έχει πολύ καλό Ελληνικό μενού (οχι γκρίκλις) που καμία άλλη ξενη παρόμοια εταιρεια δεν έχει. Αρα με σέβεται σαν πελάτη. Οι άλλοι τι κάνουν;; Μόνο τα χρήματά μου θέλουν. και όχι μόνο, εκπλήσσει και η παρα πολύ καλή εύρεση (search box) που έχει ακόμα και στα ελληνικά την ώρα που ανταγωνιστές παλεύουν να υλοποιήσουν σωστή αναζήτηση ακόμα και στα Αγγλικά. 1
sony.400 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Το κείμενο του άρθρου θα μπορούσε απλά να λέει αυτό... "Κάτσε λίγο να τους κλείσουμε την αγορά από Κίνα γιατί τα ίδια rebranded προϊόντα που φέρνουμε εμείς από Κίνα δε φεύγουν στην 5πλάσια τιμή." 1 1
ethereum Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Upogeios είπε ολη η αγνοια της μεσης ελληνικης διανοησης σε μια παραγραφο! Οι Κινεζοι ΕΙΝΑΙ ενας πολιτισμος, οπου απλα δεν πετυχε η Δυση να ξεχαρβαλωσει εντελως μεσα απο την αποικιοκρατια οπως εχει κανει στην υπολοιποη Ασια! ως αφετηρία σου έχεις την αρνητική θέση και άποψη ότι ο δυτικός πολιτισμός είναι κακός και έκανε κακό στη Κίνα ( θυματοποίηση της Κίνας που συσκοτίζει την ιστορία ) εγώ ως αφετηρία μου παίρνω τη θετική θέση για τα καλά που έχει ο δυτικός πολιτισμός και πρέπει να διατηρηθούν. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από ethereum 1 3
darkmatinee Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 36 minutes ago, mindreader said: Ποσο lost mind ειναι οι χαρτογιακαδες της ΕΕ; Πριν ηταν το ebay, τωρα ειναι το shein/temu. Την Κινεζικη επελαση δεν θα την σταματησει κανεις. Και εννοειται θα βρουν τους τροπους να παρακαμψουν οποιεσδηποτε....'κυρωσεις'. Οι 'κυρωσεις' της ΕΕ, ειναι για το ποπολο. Όσο έβλαψαν τη Ρωσία, άλλο τοσο θα βλαψουν και την Κινα... Εξελιπε η κοινη λογικη στην ΕΕ, γι'αυτο και οι μερες της θα ειναι μετρημενες. Αφού οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν δουλεύουν τότε γιατί το καθεστώς Πούτιν τις βάζει προαπαιτούμενο σε μια συμφωνία ειρήνης; Αφού οι κυρώσεις δεν δουλεύουν τότε γιατί θα δουλέψουν οι κινέζικες κυρώσεις στα σπάνια μέταλλα; Προσέξτε μόνο όσοι εύχεστε την κινέζικη επέλαση στα αγαθά, μην δούμε και επέλαση των κινέζικων συνηθειών στη δουλειά ή σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας...
mindreader Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, darkmatinee said: Αφού οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν δουλεύουν τότε γιατί το καθεστώς Πούτιν τις βάζει προαπαιτούμενο σε μια συμφωνία ειρήνης; Αφού οι κυρώσεις δεν δουλεύουν τότε γιατί θα δουλέψουν οι κινέζικες κυρώσεις στα σπάνια μέταλλα; Προσέξτε μόνο όσοι εύχεστε την κινέζικη επέλαση στα αγαθά, μην δούμε και επέλαση των κινέζικων συνηθειών στη δουλειά ή σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας... Καλα, εσυ νομιζεις οτι ο κοσμος ειναι ΗΠΑ+ΕΕ, 600 εκατομμυρια κοσμος ολοι κι ολοι... οκ, μονο η Ινδια ειναι 1 δις κοσμος απο μονοι τους... Κατα τα λοιπα, οταν τα 600 εκατομμυρια κανουν κυρωσεις, ο αλλος θα πονεσει, οταν τα υπολοιπα 7,5δις ανθρωπων συνεχιζουν τις συναλλαγες τους κανονικα...οκ...απο φαντασια παμε καλα... Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από mindreader 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα