giwrgostr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σας! Πριν από λίγα χρόνια κληρονόμησα ένα ακίνητο από τον παππού μου και ο λογαριασμός ρεύματος ήταν στο όνομά του. Μετά τον θάνατό του, βάλαμε ενοικιαστή και το ρεύμα δεν μεταφέρθηκε ποτέ στο δικό μου όνομα, καθώς ο ενοικιαστής θα το περνούσε στο δικό του. Τώρα πλησιάζει η στιγμή που ο ενοικιαστής θα φύγει, και επειδή έχω παρατηρήσει ότι έχει αφήσει απλήρωτο το νερό για δύο λογαριασμούς, άρχισα να ανησυχώ μήπως τελικά δεν έχει βάλει το ρεύμα στο όνομά του και μου έρθει το χρέος. Υπάρχει τρόπος να ελέγξω σε ποιανού το όνομα είναι ο λογαριασμός; Ο τελευταίος γνωστός πάροχος που είχε το σπίτι ήταν η Protergia, αλλά αν το έχει πάρει στο όνομα του, μπορεί να έχει αλλάξει πάροχο. Που πρέπει να ρωτήσω;
fmarkos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Προκύπτει από το ενοικιαστήριο ποιος είναι ο χρήστης του σπιτιού, και ανεξάρτητα με το όνομα στο οποίο εκδείδεται ο λογαριασμός ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για την αποπληρωμή του. 1
giwrgostr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Just now, fmarkos said: Προκύπτει από το ενοικιαστήριο ποιος είναι ο χρήστης του σπιτιού, και ανεξάρτητα με το όνομα στο οποίο εκδείδεται ο λογαριασμός ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για την αποπληρωμή του. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό γίνεται αυτόματα πηγαίνωντας τον ενοικιαστήριο στον πάροχο ή πρέπει να πληρώσω εγώ και μετά να κινηθώ δικαστικά για να πάρω το ποσό πίσω; Γιατί αν είναι το δεύτερο, οι άνθρωποι που το νοικιάζουν είναι μετανάστες χωρίς τίποτα στο όνομα τους, οπότε δεν πρόκειται να πάρω φράγκο
fmarkos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δεν θα πληρώσεις, θα δώσεις τα έγγραφα στον πάροχο (αν προκύψει τελικά θέμα) και θα αναλάβει ο πάροχος την είσπραξη. 1
takoulou Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, giwrgostr είπε Καλησπέρα σας! Πριν από λίγα χρόνια κληρονόμησα ένα ακίνητο από τον παππού μου και ο λογαριασμός ρεύματος ήταν στο όνομά του. Μετά τον θάνατό του, βάλαμε ενοικιαστή και το ρεύμα δεν μεταφέρθηκε ποτέ στο δικό μου όνομα, καθώς ο ενοικιαστής θα το περνούσε στο δικό του. Τώρα πλησιάζει η στιγμή που ο ενοικιαστής θα φύγει, και επειδή έχω παρατηρήσει ότι έχει αφήσει απλήρωτο το νερό για δύο λογαριασμούς, άρχισα να ανησυχώ μήπως τελικά δεν έχει βάλει το ρεύμα στο όνομά του και μου έρθει το χρέος. Υπάρχει τρόπος να ελέγξω σε ποιανού το όνομα είναι ο λογαριασμός; Ο τελευταίος γνωστός πάροχος που είχε το σπίτι ήταν η Protergia, αλλά αν το έχει πάρει στο όνομα του, μπορεί να έχει αλλάξει πάροχο. Που πρέπει να ρωτήσω; Καλησπερα.. Μπορεις να ρωτησεις τον Δεδδηε..Να δεις σε ποιον παροχο ειναι η παροχη αυτη και σε ποιο ονομα..; 1
Mhlogiatros Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Mα και ο Δεδδηε δε ζηταει τα στοιχεια σου για να σου πει για τον αριθμο παροχης ?
ekrepali Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, fmarkos said: Προκύπτει από το ενοικιαστήριο ποιος είναι ο χρήστης του σπιτιού, και ανεξάρτητα με το όνομα στο οποίο εκδείδεται ο λογαριασμός ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για την αποπληρωμή του. Άμα αφήσει όμως φέσι, άντε τρέχα γύρευε να πληρώνεις δικηγόρο. 1 hour ago, giwrgostr said: Ο τελευταίος γνωστός πάροχος που είχε το σπίτι ήταν η Protergia, αλλά αν το έχει πάρει στο όνομα του, μπορεί να έχει αλλάξει πάροχο. Που πρέπει να ρωτήσω; Θα πας σε κατάστημα protergia με πιστοποιητικό θανάτου και τα χαρτιά της κληρονομιάς. Θα πατήσουν το ΑΦΜ του και θα σου πούνε α) αν υπάρχουν οφειλές ή όχι στη καρτέλα του και β) αν η παροχή είναι ακόμα στον παππού σου ή αν έχει βγει τελικός. Εννοείται να έχεις μαζί σου και κάποιον παλιό λογαριασμό ή τουλάχιστον το Ε9. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από ekrepali 1
giwrgostr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Με λίγο ψάξιμο κατάφερα και βρήκα το ΑΦΜ του παππού, οπότε μπόρεσα και άκουσα το υπόλοιπο του λογαριασμό μέσω του αυτόματου τηλεφωνητή της Protergia. Ευτυχώς, έχει πληρώσει κανονικά το ρεύμα μέχρι τον προηγούμενο μήνα παρότι δεν εχει βαλει στο δικο του ονομα την παροχη. Για τον τωρινό θα δούμε τι θα κάνει. 44 minutes ago, ekrepali said: Άμα αφήσει όμως φέσι, άντε τρέχα γύρευε να πληρώνεις δικηγόρο. Θα πας σε κατάστημα protergia με πιστοποιητικό θανάτου και τα χαρτιά της κληρονομιάς. Θα πατήσουν το ΑΦΜ του και θα σου πούνε α) αν υπάρχουν οφειλές ή όχι στη καρτέλα του και β) αν η παροχή είναι ακόμα στον παππού σου ή αν έχει βγει τελικός. Εννοείται να έχεις μαζί σου και κάποιον παλιό λογαριασμό ή τουλάχιστον το Ε9. Ειχα βρει τη συγκεκριμενη διαδικασία, απλά έψαχνα τρόπο να δω το υπόλοιπο άμεσα για να μου φύγει το άγχος, καθώς θα μου πάρει καμια εβδομαδα μέχρι να μαζεψω το πιστοποιητικό θανάτου και το πιστοποιητικό οικογενιακής μερίδας που ζητάνε για να πάρω τον λογαριασμό στο όνομα μου. Ειδικά το δεύτερο είναι μπερδεμα γιατι το στανταρ πιστοποιητικό δεν δείχνει και τους δυο μας, δείχνει μόνο γονείς, αδέρφια, και παιδιά. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από giwrgostr
ekrepali Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, giwrgostr said: Με λίγο ψάξιμο κατάφερα και βρήκα το ΑΦΜ του παππού, οπότε μπόρεσα και άκουσα το υπόλοιπο του λογαριασμό μέσω του αυτόματου τηλεφωνητή της Protergia. Ευτυχώς, έχει πληρώσει κανονικά το ρεύμα μέχρι τον προηγούμενο μήνα παρότι δεν εχει βαλει στο δικο του ονομα την παροχη. Για τον τωρινό θα δούμε τι θα κάνει. Το "μέχρι το προηγούμενο μήνα" είναι σχετικό... μην επαναπαύεσαι. Η προτέργια τιμολογεί με 1 μήνα καθυστέρηση, και υπάρχει και το περιθώριο μέχρι τη λήξη της πληρωμής. Spoiler Πχ εμένα η καταμέτρηση στο επαγγελματικό έγινε στις 22/10 (για περίοδο κατανάλωσης από 20/9 ως 22/10). Η τιμολόγηση έγινε 15/11. Η ημερομηνία λήξης είναι 9/12. Αν ο ενοικιαστής έφευγε σήμερα, μπορεί να σου άφηνε φέσι για τη περίοδο 20/9 - 5/12 και να μην έπαιρνες χαμπάρι μέχρι να είναι αργά. Υπάρχει σίγουρα δηλαδή στη παροχή του παππού σου: - ένας λογαριασμός που έχει τιμολογηθεί και μπορεί να είναι απλήρωτος (να μην έχει λήξει) και - ένας λογαριασμός για τον οποίο ο ΔΕΔΔΗΕ έχει κάνει καταμέτρηση και η προτέργια δεν τον έχει εκδώσει ακόμα. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από ekrepali
giwrgostr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 3 minutes ago, ekrepali said: Το "μέχρι το προηγούμενο μήνα" είναι σχετικό... μην επαναπαύεσαι. Η προτέργια τιμολογεί με 1 μήνα καθυστέρηση, και υπάρχει και το περιθώριο μέχρι τη λήξη της πληρωμής. Hide contents Πχ εμένα η καταμέτρηση στο επαγγελματικό έγινε στις 22/10 (για περίοδο κατανάλωσης από 20/9 ως 22/10). Η τιμολόγηση έγινε 15/11. Η ημερομηνία λήξης είναι 9/12. Αν ο ενοικιαστής έφευγε σήμερα, μπορεί να σου άφηνε φέσι για τη περίοδο 20/9 - 5/12 και να μην έπαιρνες χαμπάρι μέχρι να είναι αργά. Με δεδομένο ότι πρόκειται για σχετικά μεγαλους σε ηλικία μετανάστες που δεν μιλάνε καθόλου καλά τη γλώσσα και χρησιμοποιούν μόνο έντυπους λογαριασμούς, ξέρω ότι τον τελευταίο λογαριασμό πιθανότατα θα τον φάω εγώ γιατι αποκλειεται να ερθει ο έντυπος ακριβως τις ημέρες πριν φυγουν. Ωστόσο, αυτό το έχω αποδεκτεί και κάνω την πάπια γιατι έχουν δεχτεί να φύγουν καποιους μηνες πριν τη λήξη του συμβολαίου για να ξεκινησω ανακαίνιση, ενώ αν ήθελαν μπορούσαν να αρνηθούν. Το θέμα είναι μην μου αφήσουν 3-4 λογαριασμούς και ψάχνομαι. Επισης, έχω την εγγύηση, οπότε απλα δεν θα την παρουν πισω αν δεν πληρώσουν. Το θεμα ειναι μη τη ξεπεράσουν.
ekrepali Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 3 minutes ago, giwrgostr said: Με δεδομένο ότι πρόκειται για σχετικά μεγαλους σε ηλικία μετανάστες που δεν μιλάνε καθόλου καλά τη γλώσσα και χρησιμοποιούν μόνο έντυπους λογαριασμούς, ξέρω ότι τον τελευταίο λογαριασμό πιθανότατα θα τον φάω εγώ γιατι αποκλειεται να ερθει ο έντυπος ακριβως τις ημέρες πριν φυγουν. Καλό είναι να βρεις τρόπο να καταλάβουν πως η τιμολόγηση είναι 2 μήνες πίσω. Από γλώσσα δε ξέρουν, από νούμερα ξέρουν ώστε να δούνε ότι η περίοδος τιμολόγησης του τελευταίου λογαριασμού είναι μέχρι τον Οκτώβριο. Μπορούν επίσης να δούνε την τελευταία καταμέτρηση που έχει τιμολογηθεί, συγκριτικά με αυτά που γράφει ο μετρητής.
mariosnik_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Το ρεύμα περνάει στο ΑΦΜ του ενοικιαστή. Το νερό το επιβαρύνεσαι κι αν έχεις όρεξη τους κυνηγάς με δικαστήρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα