panther_512 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Το όλο θέμα με το Bitcoin ήταν στην αρχή. Όταν έκανε cents ή λίγα ευρώ και μετά πήγε κάποιες χιλιάδες. Αυτοί είναι που ωφελήθηκαν πραγματικά από το όλο θέμα. Τώρα, να μπήκες στο παιχνίδι όταν ήταν στις 10.000 και τώρα είναι 100.000, οκ, πολύ καλή απόδοση, αλλά η απόδοση ώς λεφτά έχει νόημα μόνο για αυτούς που είχαν την οικονομική άνεση να βάλουν μέσα πολλά λεφτά. Αλλά όπως αυτός που έβαλε 100€ και έγιναν 1000€ δεν σώζεται, έτσι και αυτός που έβαλε 100.000 και έγιναν 1.000.000 δεν θα σωθεί από αυτά τα λεφτά, γιατί προφανώς το οικονομικό του εκτόπισμα είναι πολύ μεγαλύτερο για να κάνει την αρχική του επένδυση. Απλά έχεις τα λεφτά σου επενδυμένα σε κάτι που μπορεί να σου δώσει μεγαλύτερη απόδοση σε βάθος χρόνου από απλή κατάθεση ή συντηρητική επένδυση σε ομόλογα. Όποιος μπεί τώρα στο παιχνίδι, για να δεί κάτι αισθητό με τα λεφτά που έβαλε, το Bitcoin πρέπει να πάει στο 1.000.000 11 2
Xvipes Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, tzavardin said: Το ίδιο και οι μετοχές του Λαλιώτη. Δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων. Μέχρι που τράβηξαν τα μεγάλα ψάρια και οι μπαρμπάδες που άκουσαν τον πρωθυπουργό και έπαιξαν το εφάπαξ τους μετοχές δεν είχαν εφάπαξ, ούτε αξία. Το ότι είχε παίξει και το ΙΚΑ τα αποθεματικά του είναι άλλο ανέκδοτο για άλλη φορά που θα κάτσουμε δίπλα στο τζάκι, το αφήνουμε. Δεν έχω καταλάβει αν τo παρομοιάζεις με το blockchain γενικά, με τα cryptos ή συγκεκριμένα με το BTC. Μετοχές έχεις και αν είσαι σε S&P 500 αλλά εκεί είμαι σίγουρος πως δεν έχεις κάποιο θέμα με τον Λαλιώτη. Αντίστοιχα υπάρχουν meme coins που όποιος μπαίνει ή δεν έχει ιδέα ή απλά τζογάρει σα να παίζει νούμερο στην ρουλέτα.
mAnOlIArAs Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 100.000 σήμερα και σε επόμενη μικρή κρίση 30.000. 1
tzavardin Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, thomasG4 είπε Έτσι θα βγούμε από το βούρκο όλοι, που όλα τα assets χρόνο με το χρόνο, όλο και πιο πολύ ακριβαίνουν. Όπως και το κόστος των αγαθών και υπηρεσιών. Τα πράγματα είναι απλά, όποιος δεν έχει τα cojones να πάρει λίγο ρίσκο, αλλά και να αντέξει το volatility που έχουν τα crypto, τότε μια ζωή θα είναι paycheck to paycheck. Έτσι από το βούρκο όλοι, δεν προκειται να βγουμε. Ειναι έτσι φτιαγμένη η ρουλέτα που λέγεται καπιταλισμός, που δεν γίνεται να βρέξει λεφτά για όλους. Ακόμα και να συνεννοούμασταν όλοι και να ανεβάζαμε ένα συγκεκριμένο κρύπτο ως retailers με το περίσσευμα μας, οι μεγάλοι παίχτες έχουν τον τρόπο (ιδιοκτησία των ιδιων των εφαρμογών που εμείς χρησιμοποιούμε) να μάθουν την κατάλληλη στιγμή που πρέπει να τραβήξουν και η πλειοψηφία των retailers θα πάρει αυτό που πήραν και οι μπαρμπάδες από το Λαλιώτη. (Βλ. την ιστορία με το σορταρισμα του gamestop, έγινε ακριβώς αυτό που είπα παραπάνω. Με την εξής διαφορά: Ό,τι την ώρα που ξανάπεφτε η μετοχή, οι περισσότερες δωρεάν πλατφόρμες κάνανε maintenance, πάθαιναν errors, σου βγάζανε δε μπορείς να τραβήξεις, και οι κακομοιροι retailers κλαιγονταν στο reddit. Ο νοών νοειτο). Τα λεφτά πάνε στα λεφτά, ο μεγάλος μοιράζει τα χαρτιά. Από εκεί και περα, συμφωνώ ότι πλέον όλα είναι τζόγος. Ακόμα και τα λεφτά σου σε ένα τραπεζικό σύστημα να αφήσεις με εγγυήσεις, τζογάρεις, ενώ είσαι σε μια παγκόσμια πραγματικότητα λίγο πριν από πόλεμο. Και με χρυσό τζογάρεις, και με τα πάντα. Και στο στρώμα να τα βάλεις τζογαρεις. Ο πληθωρισμός είναι 2% μια χρονιά και 40% την επόμενη. Οπότε αν ενα ποσό θες να το τζογάρεις εκεί, με γεια σου με χαρά σου. Αρκεί να μην κοβεις το γάλα των παιδιών σου, τότε είσαι ανεύθυνος. Απλά μην γράφεις για volatility, και αντοχή του ρίσκου και cojones, γιατί διαβάζει και κόσμος χωρίς οικονομικές γνώσεις, όπως και πιτσιρικάδες. Πόσο % είναι το ρίσκο σου να χαθει η επένδυση σε κάθε συγκεκριμένο κρυπτονομισμα και ποιο το περιθώριο κέρδους σου; Δεν ξερεις, ούτε κατά προσέγγιση. Τι πληροφοριες έχεις για κάθε κρυπτονόμισμα; Ό,τι διαβάζουμε όλοι από μεγάλα news outlets, και social media. Κατευθυνομενες δηλαδή απο τους ιδιους τους μεγαλους παιχτες και όχι inside info. Το πιο βασικό: Το μέγεθος της οικονομικής σου δύναμης, μπορεί να επηρεάσει την πορεία του crypto; Όχι, είτε βάζεις, είτε βγάζεις, το crypto μένει στην αξία του. Είσαι μια σταγόνα στον ωκεανό. Για αυτό είναι το ίδιο αστείοι αυτοί που λένε με σιγουριά: είναι φούσκα. Αυτό το αποφασίζει ο τύπος με τα δισεκατομμύρια. Άμα τα αφήσει μέσα, είναι σταθερή επένδυση, άμα φύγει, θα τα κάνει φούσκα. Άμα φύγουν όλοι οι μεγάλοι μαζί (χρηματιστήριο Αθηνών) μπουρμπουλήθρες. Οπότε, να το πούμε απλά και καθαρά, ειδικά για τη gen z, που έχει φάει χαζομάρα από youtubers της συμφοράς: Δεν είναι επένδυση αμα εισαι φτωχός, είναι τζόγος. Δεν είσαι ο Μυτιληναίος και ο Steve Jobs, είσαι ο κύριος Αυγολέμονος ( είναι για αρχόντους το ιπποδρόμιο κλπ). Δεν το λέμε για να μη το κάνετε, κι εγώ πήρα ένα πακετάκι meme crypto 200 ευρώ πριν την εκλογή του πορτοκαλί κυρίου, και έβγαλα δύο καλά ουίσκια. Απλά άμα δεν έχεις σπίτι να μείνεις, καλύτερα να επενδύσεις σε αυτό. Άμα χρωστάει δάνειο η οικογένεια, καλύτερα να το ξεπληρώσετε. Οι σπουδές που θα δώσουν μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση, προέχουν. 7 λεπτά πριν, Xvipes είπε Δεν έχω καταλάβει αν τo παρομοιάζεις με το blockchain γενικά, με τα cryptos ή συγκεκριμένα με το BTC. Μετοχές έχεις και αν είσαι σε S&P 500 αλλά εκεί είμαι σίγουρος πως δεν έχεις κάποιο θέμα με τον Λαλιώτη. Αντίστοιχα υπάρχουν meme coins που όποιος μπαίνει ή δεν έχει ιδέα ή απλά τζογάρει σα να παίζει νούμερο στην ρουλέτα. Δες το παραπάνω που έγραψα φίλε μου, και θα καταλάβεις πώς το βλέπω. Θα δεις ότι δεν διαφωνώ με αυτό που λες ως γεγονότα. Απλά έχω ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, σωστό ή λάθος. 15 7
TrObAs Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Οκ καλός ή κακώς τα crypto είναι ασταθή αλλά μέχρι στιγμής η ιστορία δείχνει ότι ειδικά τα πολύ γνωστά 3ιναι σχετικά σταθερά. Αρκεί να μην τρομάξεις όταν κάνει πτώση και να έχεις υπομονή. Εγώ σκέφτομαι να βάλω ένα ποσό και να το αφήσω. Αυτό που δεν ξέρω είναι μέσα από τις εφαρμογή να το κάνω.
lawlezz Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Μαρεσει που κάποιοι από εδώ όταν ήταν 13000 λέγατε φούσκα είναι έσκασε 🖐️🖐️🖐️🖐️ 1
leoy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, TrObAs είπε Οκ καλός ή κακώς τα crypto είναι ασταθή αλλά μέχρι στιγμής η ιστορία δείχνει ότι ειδικά τα πολύ γνωστά 3ιναι σχετικά σταθερά. Αρκεί να μην τρομάξεις όταν κάνει πτώση και να έχεις υπομονή. Εγώ σκέφτομαι να βάλω ένα ποσό και να το αφήσω. Αυτό που δεν ξέρω είναι μέσα από τις εφαρμογή να το κάνω. Να σε γλυτωσω απο τον κοπο και την χασουρα μετα απο ενα κυκλο ( ειμαι μεσα απο το 2017) , δεν αγοραζουμε οταν διαβαζεις αρθρο στο insomnia, αγοραζουμε οταν δεν μιλαει κανεις για το Bitcoin. Για αυτο βαλτα στην ακρη οτι θες, η σε καποια χαμηλοτερου ρισκου επενδυση πχ S&P500 και οταν δεις αρθρο να λέει οτι το bitcoin παει στο 0 κανε all in. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από leoy 6
Dinos1973 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, tzavardin said: Έτσι από το βούρκο όλοι, δεν προκειται να βγουμε. Ειναι έτσι φτιαγμένη η ρουλέτα που λέγεται καπιταλισμός, που δεν γίνεται να βρέξει λεφτά για όλους. Ακόμα και να συνεννοούμασταν όλοι και να ανεβάζαμε ένα συγκεκριμένο κρύπτο ως retailers με το περίσσευμα μας, οι μεγάλοι παίχτες έχουν τον τρόπο (ιδιοκτησία των ιδιων των εφαρμογών που εμείς χρησιμοποιούμε) να μάθουν την κατάλληλη στιγμή που πρέπει να τραβήξουν και η πλειοψηφία των retailers θα πάρει αυτό που πήραν και οι μπαρμπάδες από το Λαλιώτη. (Βλ. την ιστορία με το σορταρισμα του gamestop, έγινε ακριβώς αυτό που είπα παραπάνω. Με την εξής διαφορά: Ό,τι την ώρα που ξανάπεφτε η μετοχή, οι περισσότερες δωρεάν πλατφόρμες κάνανε maintenance, πάθαιναν errors, σου βγάζανε δε μπορείς να τραβήξεις, και οι κακομοιροι retailers κλαιγονταν στο reddit. Ο νοών νοειτο). Τα λεφτά πάνε στα λεφτά, ο μεγάλος μοιράζει τα χαρτιά. Από εκεί και περα, συμφωνώ ότι πλέον όλα είναι τζόγος. Ακόμα και τα λεφτά σου σε ένα τραπεζικό σύστημα να αφήσεις με εγγυήσεις, τζογάρεις, ενώ είσαι σε μια παγκόσμια πραγματικότητα λίγο πριν από πόλεμο. Και με χρυσό τζογάρεις, και με τα πάντα. Και στο στρώμα να τα βάλεις τζογαρεις. Ο πληθωρισμός είναι 2% μια χρονιά και 40% την επόμενη. Οπότε αν ενα ποσό θες να το τζογάρεις εκεί, με γεια σου με χαρά σου. Αρκεί να μην κοβεις το γάλα των παιδιών σου, τότε είσαι ανεύθυνος. Απλά μην γράφεις για volatility, και αντοχή του ρίσκου και cojones, γιατί διαβάζει και κόσμος χωρίς οικονομικές γνώσεις, όπως και πιτσιρικάδες. Πόσο % είναι το ρίσκο σου να χαθει η επένδυση σε κάθε συγκεκριμένο κρυπτονομισμα και ποιο το περιθώριο κέρδους σου; Δεν ξερεις, ούτε κατά προσέγγιση. Τι πληροφοριες έχεις για κάθε κρυπτονόμισμα; Ό,τι διαβάζουμε όλοι από μεγάλα news outlets, και social media. Κατευθυνομενες δηλαδή απο τους ιδιους τους μεγαλους παιχτες και όχι inside info. Το πιο βασικό: Το μέγεθος της οικονομικής σου δύναμης, μπορεί να επηρεάσει την πορεία του crypto; Όχι, είτε βάζεις, είτε βγάζεις, το crypto μένει στην αξία του. Είσαι μια σταγόνα στον ωκεανό. Για αυτό είναι το ίδιο αστείοι αυτοί που λένε με σιγουριά: είναι φούσκα. Αυτό το αποφασίζει ο τύπος με τα δισεκατομμύρια. Άμα τα αφήσει μέσα, είναι σταθερή επένδυση, άμα φύγει, θα τα κάνει φούσκα. Άμα φύγουν όλοι οι μεγάλοι μαζί (χρηματιστήριο Αθηνών) μπουρμπουλήθρες. Οπότε, να το πούμε απλά και καθαρά, ειδικά για τη gen z, που έχει φάει χαζομάρα από youtubers της συμφοράς: Δεν είναι επένδυση αμα εισαι φτωχός, είναι τζόγος. Δεν είσαι ο Μυτιληναίος και ο Steve Jobs, είσαι ο κύριος Αυγολέμονος ( είναι για αρχόντους το ιπποδρόμιο κλπ). Δεν το λέμε για να μη το κάνετε, κι εγώ πήρα ένα πακετάκι meme crypto 200 ευρώ πριν την εκλογή του πορτοκαλί κυρίου, και έβγαλα δύο καλά ουίσκια. Απλά άμα δεν έχεις σπίτι να μείνεις, καλύτερα να επενδύσεις σε αυτό. Άμα χρωστάει δάνειο η οικογένεια, καλύτερα να το ξεπληρώσετε. Οι σπουδές που θα δώσουν μια καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση, προέχουν. Δες το παραπάνω που έγραψα φίλε μου, και θα καταλάβεις πώς το βλέπω. Θα δεις ότι δεν διαφωνώ με αυτό που λες ως γεγονότα. Απλά έχω ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, σωστό ή λάθος. Δυστυχώς δεν είναι αλήθεια......απλή Ιστορία δικιά μου, για το bitcoin διάβασα πρώτη φορά το 2009. Θα μπορούσα να κάνω mining ακόμα και με το παλιό laptop που είχα, δεν το έκανα, θα μπορούσα να αγοράσω έτσι για πλάκα με 50 ευρώ, δεν το έκανα. Η διαφορά μας με τους επενδυτές που αναφέρεις είναι ότι έχουν ποιο ανοικτά μυαλά απο εμάς, και ενώ μας δίνονται απλόχερα ευκαιρίες τις αγνοούμε τόσο απλά! Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που βλέπει μπροστά χρονιά, και υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που βλέπει μέχρι τον Γρηγόρη τις γειτονίας…. 4
JimGer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 39 minutes ago, Dinos1973 said: Δυστυχώς δεν είναι αλήθεια......απλή Ιστορία δικιά μου, για το bitcoin διάβασα πρώτη φορά το 2009. Θα μπορούσα να κάνω mining ακόμα και με το παλιό laptop που είχα, δεν το έκανα, θα μπορούσα να αγοράσω έτσι για πλάκα με 50 ευρώ, δεν το έκανα. Η διαφορά μας με τους επενδυτές που αναφέρεις είναι ότι έχουν ποιο ανοικτά μυαλά απο εμάς, και ενώ μας δίνονται απλόχερα ευκαιρίες τις αγνοούμε τόσο απλά! Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που βλέπει μπροστά χρονιά, και υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που βλέπει μέχρι τον Γρηγόρη τις γειτονίας…. Εγώ νομίζω το 2007. Που φίλος απο σχολή τότε με έψηνε. Νομίζω είχε οριακά πάνω από δολλάριο.... Ούτε καν ασχολήθηκα. Με έψηνε τότε που κάτι είχαν Folding@home και σε ps3. Αυτός ο φίλος το πίστευε γενικά και είχε bitcoin τότε. Τώρα δεν ξέρω πόσα έχει. Μπορεί να είναι και πάμπλουτος σε bitcoin....
chek2fire Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 ακόμα θυμάμαι εδώ μέσα που όταν είχε πιάσει τα 1000 δολάρια όλοι μίλαγαν για φούσκα 1
Dinos1973 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 3 minutes ago, JimGer said: Εγώ νομίζω το 2007. Που φίλος απο σχολή τότε με έψηνε. Νομίζω είχε οριακά πάνω από δολλάριο.... Ούτε καν ασχολήθηκα. Με έψηνε τότε που κάτι είχαν Folding@home και σε ps3. Αυτός ο φίλος το πίστευε γενικά και είχε bitcoin τότε. Τώρα δεν ξέρω πόσα έχει. Μπορεί να είναι και πάμπλουτος σε bitcoin.... Να φανταστείς ότι το 2013 είχα ακόμα μια ευκαιρία αλλά…… 1
Rhamnusia Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, kostasbm είπε όλοι κερδίζουν.....κανένας δε χάνει......μόνο εγώ που δε μπορώ να επενδύσω....... από κάποιον παίρνεις τα λεφτά, δεν κερδίζουν όλοι 1
panther_512 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, chek2fire said: ακόμα θυμάμαι εδώ μέσα που όταν είχε πιάσει τα 1000 δολάρια όλοι μίλαγαν για φούσκα Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αυτό που ευαγγελιζόταν τότε ότι θα είναι το Bitcoin. Είναι ακόμα ένας τρόπος οι πονηροί και οι έχοντες δύναμη να εκμεταλλεύονται άλλους για να θυσαυρίζουν και να συγκεντρώνουν πλούτο. Απλά αρκετοί κοινοί θνητοί που μπήκαν στο παιχνίδι από την αρχή κέρδισαν το τζόκερ. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από panther_512 3
chek2fire Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, panther_512 είπε Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αυτό που ευαγγελιζόταν τότε ότι θα είναι το Bitcoin. Είναι ακόμα ένας τρόπος οι πονηροί και οι έχοντες δύναμη να εκμεταλλεύονται άλλους για να θυσαυρίζουν και να συγκεντρώνουν πλούτο. Απλά αρκετοί κοινοί θνητοί που μπήκαν στο παιχνίδι από την αρχή κέρδισαν το τζόκερ. αυτό που λέγαμε τότε ήταν ένα αποθεματικό αξίας εκτός τραπεζικού συστήματος. Η ιστορία δείχνει ότι είχαμε δίκιο και όντος είναι ένα πολύ δυνατό αποθεματικό αξίας, εύκολο στην αποθήκευση και μεταφορά και τελείως εκτός τραπεζικού συστήματος καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχεις αν ο ίδιος δεν θελήσεις να το αποκαλύψεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα