Diavolos666 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Arkin said: Αυτη η ιστορια γινεται ολα τα χρονια. Που να δεις τι εγινε με bitconnect κτλ scam υποθηκες δανεια ανθρωποι οικογενειαρχες που πηραν ρισκο για ενα καλυτερο αυριο για τα παιδια τους και βουλιαξαν και εμειναν αστεγοι η αυτοκτονησαν. Προφανως καποιοι θα βγαλουν απλα το 99% θα ειναι απο τους πλουσιους και το 1% των θνητων θα πιασει το τζοκερ οπως γινεται παντα. Τελος λεμε για τα crypto αλλα και με μετοχες tesla apple nvidia amd κτλ κτλ θα μπορουσε καποιος να γινει εκατομμυριουχος. Μαντεψτε παλι που πηγαν τα λεφτα ομως. Εγω τα εχω γραψει πολλες φορες με ενα κεφαλαιο 100 ευρω απο το 2017 εχω βγαλει 3-4 χιλιαρικα καθαρα και τελος ουτε μου αρεσουν τα ρισκα ουτε με ενδιαφερει να βγαλω εκατομμυρια την ηρεμια μου θελω και να ζω αξιοπρεπως οπως και κανω με τη δουλεια μου και να εβγαζα και εκατομμυρια παλι την ιδια ζωη θα εκανα μιας και υπαρχουν πολυ σημαντικοτερα πραγματα απο ενα αμαξι 500 χιλιαδων η ενα σπιτι με πισινα. Τοσο ματαιοδοξοι δεν ειμαστε ευτυχως. Έτσι ακριβώς. Εγώ έκανα mining τότε με το ΕΤΗ και σταμάτησα όταν έγινε POS, έβγαλα το κόστος της κάρτας μου εις διπλούν οπότε το θεώρησα κέρδος και με ικανοποίησε μιας και έβγαλα την κάρτα που ούτως ή άλλως την είχα και έβγαλα άλλα τόσα περίπου. Τώρα πολύ ευχαρίστως να έκανα mining αλλά θέλει και πανάκριβα ASIC αλλά και φωτοβολταϊκά για net metering γιατί αλλιώς ή δεν βγάζει κέρδος και μπαίνεις από μέσα ή το κέρδος είναι πολύ μικρό και το ROI (return of interest) πολλαπλασιάζεται υπερβολικά. Όπως είπες έγινε σπορ για άτομα που έχουν εκατομμύρια, τι είναι για κάποιον που έχει ένα σκασμό λεφτά να ντύσει ένα χωράφι με φωτοβολταϊκά και να βάλει miners. Αλλιώς τι είναι για κάποιον που του περισσεύουν 100 χιλιάρικα να τα επενδύσει σε κάποιο κρυπτονόμισμα που ξέρει ότι έχει αξία και να περιμένει μερικά χρόνια όταν πολλαπλασιαστεί η αξία του. Οι μικρομεσσαίοι ή δεν έχουν ή και να τους περισσεύουν κάποια χρήματα δεν έχει νόημα να τα δώσεις και να περιμένεις ως και μερικά χρόνια για να πάρεις ένα καλό κέρδος ειδικά αν η αρχική επένδυση είναι μικρή, και να την τριπλασιάσεις, που λέει ο λόγος, σιγά τα λεφτά. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από Diavolos666 3
panther_512 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, chek2fire said: Σε ένα ψηφιακό κόσμο που όλες οι συναλλαγές θα ελέγχονται και που οι κυβερνήσεις θα μπορούν να αποκλείουν άτομα από τις συναλλαγές με πολιτικά κριτήρια ε τότε το αποθεματικό και μεταφορά αξίας Bitcoin έχει θέση σε αυτό το κόσμο και εξυπηρετεί τους πολίτες και την οικονομική τους ελευθερία. Όχι, δεν το πιστεύω αυτό με την καμία. Όπως είπα, το Bitcoin και η αξία του μεταβάλλεται άμεσα από αυτούς που έχουν δύναμη και επιρροή. Δεν εξυπηρετεί κανέναν πολίτη. Είναι ακόμα ένα παιχνίδι στα χέρια αυτών που έχουν τη δύναμη. 2
pilot1324 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 η μόνη σταθερά στα κρύπτο είναι η αστάθεια
chek2fire Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, panther_512 είπε Όχι, δεν το πιστεύω αυτό με την καμία. Όπως είπα, το Bitcoin και η αξία του μεταβάλλεται άμεσα από αυτούς που έχουν δύναμη και επιρροή. Δεν εξυπηρετεί κανέναν πολίτη. Είναι ακόμα ένα παιχνίδι στα χέρια αυτών που έχουν τη δύναμη. αυτό που λές σε βάθος χρονου 14 χρόνων δεν ισχύει. Δηλαδή να μιλάμε με στοιχεία εδώ και όχι με προσωπικά θέλω. Aν ισχύει αυτό που λες αυτό εδώ τι είναι? Αρα και αποθεματικό αξίας έχει αποδείξει ότι είναι αλλά και μη ελεγχόμενο από κανένα όπως έχουν δείξει παραδείγματα χρηματοδότησης σε συστήματα που αποκόπηκαν βίαια από το τραπεζικό σύστημα όπως οι Wikileaks, ακτιβιστές στον Καναδά και τόσοι άλλοι. Να μου τα έγραφες αυτά πριν 10 χρόνια να υπήρχαν οι αμφιβολίες τώρα δεν υπάρχει καμία και μιλάνε πλέον τα στοιχεία. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από chek2fire 1
dolph Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Πόσο εύκολα ξοδεύεις σε bitcoin και με τι κόστος;
panther_512 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ σε πορεία 14 ετών βλέπω τρελές διακυμάνσεις και βυθίσεις. Είναι επένδυση πολύ υψηλού ρίσκου και έχει νόημα μόνο σε αυτόν που έχει πολυτέλεια χρόνου διάρκειας δεκαετιών. Και όπως είπα, αρκεί μια δήλωση από τους super rich για να πάει η τιμή στο Θεό ή στον πάτο. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από panther_512 2
paokkerkir Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Κάθε φορά οι ίδιες κουβέντες σε κάθε άρθρο για crypto. Οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται και μην ασχολείται. Οποιος δεν ξέρει τι του γίνεται ας ψάξει να μάθει τι ειναι αυτό που παρομοιάζει με χρηματιστήριο 2000, αλλιώς ας μη λέει πολλά. Κάθε φορά οι ίδιες βλακειες και ανακρίβειες. 1 1
kremenarasi Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δηλαδή αν η Ελλάδα σαν κράτος είχε επενδύσει σε Bitcoin το 2008 η 2009 τώρα όχι θα είχε ξεχρεωση αλλά θα είχε αποθέματα 😂 . Εγώ θα ρωτήσω κάτι άσχετο. Σε τη χρησιμεύει το Bitcoin? Εκτός από το τζόγο που ανεβάζει η κατεβάζει την αξία τού... Υπάρχει κάτι η κάποιο σύστημα που το χρησιμοποιεί,!
james01gr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, chek2fire είπε αυτό που λές σε βάθος χρονου 14 χρόνων δεν ισχύει. Δηλαδή να μιλάμε με στοιχεία εδώ και όχι με προσωπικά θέλω. Aν ισχύει αυτό που λες αυτό εδώ τι είναι? Αρα και αποθεματικό αξίας έχει αποδείξει ότι είναι αλλά και μη ελεγχόμενο από κανένα όπως έχουν δείξει παραδείγματα χρηματοδότησης σε συστήματα που αποκόπηκαν βίαια από το τραπεζικό σύστημα όπως οι Wikileaks, ακτιβιστές στον Καναδά και τόσοι άλλοι. Να μου τα έγραφες αυτά πριν 10 χρόνια να υπήρχαν οι αμφιβολίες τώρα δεν υπάρχει καμία και μιλάνε πλέον τα στοιχεία. τα crypto έχουν μπει ως γρήγορη επένδυση γιατί πλέον τραπεζικά δεν παίρνεις απολύτως τίποτα. είμαι πεπεισμένος πως πολλά fund παίζουν με τα crypto χωρίς να το γνωρίζουν οι κεφαλαιούχοι που τους έχουν δώσει τα χρήματα. θυσαυρίζουν, βγάζουν χρήματα αλλά για πόσο; εδώ καταρρέουν χρηματιστήρια και μετοχές εταιριών που έχουν εμπράγματη αξία. έφτασαν στην Ελλάδα ολόκληρες βιομηχανίες να αξίζουν κάποιες χιλιάδες ευρώ όταν κατέρρευσε το χρηματιστήριο αφού όλο το σύστημα έφτασε στο αμήν. έβγαλαν κάποιοι χρήματα από αυτό; σίγουρα οι καρχαρίες και ο κοσμάκης που είχε μπει νωρίς και μυρίστηκε που πάει η δουλειά. το ίδιο ισχύει τώρα και για αυτά. εάν μπαίνεις τώρα, το πιθανότερο είναι να χάσεις. γιατί θα μπεις με κάποιες χιλιάδες στην καλύτερη που για να κάνεις κάτι σοβαρό, θα χρειαστεί να περιμένεις. και ίσως να εγκλωβιστείς. αντέχουν πολλοί νομίζεις να έχουν 10κ φυλακισμένα για 4-5 χρόνια; ή και παραπάνω; αντέχουν πολλοί να δουν τα 10κ τους να γίνονται 4κ και να είνα ψύχραμοι; όταν έχεις ένα αποθεματικό κάτι εκατομμύρια, όταν ανεβαίνει το bit 4% σε μία μέρη, τα κέρδη που βγάζεις είναι τεράστια. μόνο τα κέρδη σου να πουλήσεις είσαι μια χαρά. αυτό ξεχωρίζει τα μεγάλα πορτοφόλια από τους μπατήριδες ή από αυτούς που έχουν ένα ποσό στην άκρη, θέλουν να βγάλουν χρήματα γρήγορα και παγιδεύονται. αυτών τα χρήματα τρώγονται συνήθως...
Dr_Pepper Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, kremenarasi είπε Δηλαδή αν η Ελλάδα σαν κράτος είχε επενδύσει σε Bitcoin το 2008 η 2009 τώρα όχι θα είχε ξεχρεωση αλλά θα είχε αποθέματα 😂 . Εγώ θα ρωτήσω κάτι άσχετο. Σε τη χρησιμεύει το Bitcoin? Εκτός από το τζόγο που ανεβάζει η κατεβάζει την αξία τού... Υπάρχει κάτι η κάποιο σύστημα που το χρησιμοποιεί,! Στο Ελ Σαλβαδόρ ειναι επίσημο νόμισμα του κράτους Απο εκει και πέρα εξυπηρετεί σε ότι εξυπηρετεί κάθε άλλο νόμισμα, εσύ ας πουμε πας να πεις εξυπνάδα ότι πχ με bitcoin δεν μπορούμε να χτίσουμε σπίτι ή να το βάλουμε στον φούρνο να το φάμε. Και σε ρωτάω γιατί πότε είδες εσυ τούβλα φτιαγμένα απο δολάρια ή απο ευρώ; Έφαγες ποτέ πίτα γεμιστή με λέβα; Απο εκει και πέρα λοιπόν έχει χρήση στις συναλλαγές όπως κάθε άλλο νόμισμα και ένα βασικό του πλεονέκτημα ειναι ότι μεταφέρεται ανεξαρτήτως συνόρων σχεδόν ακαριαία ασχέτως του ποσού πράγμα που δεν σου προσφέρει κανένα άλλο νόμισμα. Πες έχεις κόρη που σπουδάζει στην αμερική πήγαινε να της στείλεις 1000 ευρώ σε δολάρια και 1000 ευρώ σε bitcoin να δεις πόσο γρήγορα (και με τι κόστος) θα πάει το ένα και πόσο γρήγορα (και με τι κόστος ) θα πάει το άλλο μέρα με την νύχτα. Στην μια περίπτωση θα κάνει μέρες με εβδομάδες στην άλλη δευτερόλεπτα με λεπτά Στην μια περίπτωση θα χρεωθείς χασούρα σε κόστος μετατροπής συναλλάγματος καθώς και διάφορα κόστη και απο τις 2 τράπεζες που ανέρχεται σε δεκάδες έως εκατοντάδες ευρώ (και % επι του ποσού) όσο μεγαλώνει το ποσό που στέλνεις στο bitcoin έχεις ένα μόνο έξοδο που θα ειναι κοντά στο 0 (κάποια cents) ή το πολύ 1 δολάριο ή εκει γύρω (εξαρτάται την μέθοδο αποστολής και την κίνηση στο δίκτυο καθώς και την προτεραιότητα ακόμη και στις πιο ακραίες περιπτώσεις όμως δηλαδή θα πληρώσεις πάλι λιγότερα σε σύγκριση με τράπεζες, ο κανόνας ειναι γύρω στο 0,5 με 2,5 δολάρια το πολύ ανεξαρτήτως ποσού μεταφοράς) Πάνε να στείλεις τώρα πάνω απο 10 χιλιάρικα να δεις τι ωραία που ειναι και τι καθυστερήσεις που θα φας και ανάκριση (ούτε να τα είχες κλέψει) με το Bitcoin είτε στείλεις 1 ευρώ σε bitcoin είτε 100.000.000++++++ δεν έχει καμία διαφορά στην αντιμετώπιση. Καλά για παραπάνω απο 10κ ευρώ μεταφορά μέσω τράπεζας πχ πες καμια 50 ή 100κ παίζει να έρθει η CIA να πιει ένα καφέ σπίτι και των δυό σας. Και αυτά μεταξύ χωρών που έχουν συμβάσεις συνεργασίες κτλ (ΕΕ ΗΠΑ) πάνε τώρα εσύ να στείλεις λεφτά σε κάποια άλλη χώρα εκτός ΗΠΑ/ΕΕ μπορεί και να μην μπορείς δηλαδή ή να μπορείς να στείλεις ευρώ (με μεγαλύτερο κόστος και περισσότερες μέρες) και να πρέπει ο άλλος που (όταν) τα λάβει να πάει manually να τα ανταλλάξει με το τοπικό νόμισμα με ότι κλέψιμο πέσει σε αυτή την περίπτωση. Επίσης δεν πληθορίζει σε σχέση με τα FIAT νομίσματα που επειδή ακριβώς τα εκτυπώνουν σαν λεφτά της μονόπολης όποτε θέλουν χάνουν την αξία τους με τον χρόνο Όσο περνάει ο καιρός δηλαδή χάνετε η αγοραστική τους αξία (το ίδιο ισχύει και για το ευρώ) ενώ με το bitcoin όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερα πράματα μπορείς να αγοράσεις. Όσο για λοιπές χρήσεις του ως μέσο συναλλαγών που συμβαίνουν τώρα για να μην κάθομαι και γράφω μακρινάρια πάρε ένα ποστ που έγραψα πριν μερικά χρόνια (βασικά είχα ένα ακόμη πιο εμπεριστατωμένο αλλά δεν το βρίσκω ) Στις 20/4/2021 στις 11:49 ΜΜ, Dr_Pepper είπε Εδώ επίσης να σημειώσω το γεγονός (γιατί ίσως το αγνοείς) πως το bitcoin χρησιμοποιείται ως νόμισμα για αγαθά και υπηρεσίες δεν ειναι μόνο θεωρετικά νόμισμα δηλαδή αλλά στην πράξη. Ενδεικτικά παραδείγματα: Μπορεί κάποιος να πληρώσει τα δίδακτρα του με bitcoin Ενδεικτικά μια λίστα με πανεπιστήμια που τα δέχονται: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. The University of Cumbria, UK King’s College, New York University of Applied Sciences and Art, Ελβετία ESMT Berlin, Germany Berkley University, the US Princeton University Varna University, Βουλγαρία FPT University Vietnam Flinders University, Αυστραλία Υπάρχουν χιλιάδες bitcoin ATM στον κόσμο όπου μπορείς να καταθέσεις FIAT και να πάρεις bitcoin να κάνεις τα bitcoin του λογαριασμού σε FIAT ή άλλα Crypto κτλ https://coinatmradar.com/ Μπορείς να πας με το Tesla σου που αγόρασες με bitcoin να πιείς έναν καφέ στα starbucks με bitcoin και ενώ πίνεις καφέ με το laptop σου που αγόρασες με bitcoin απο το Newegg να αγοράσεις με bitcoin το τελευταίο office της microsoft απο το επίσημο online store της Ενδεικτικά πάλι λίστες με καταστήματα που δέχονται bitcoin https://www.buybitcoinworldwide.com/who-accepts-bitcoin/ https://icoholder.com/blog/places-accept-bitcoin/ https://www.crypto-markets.gr/ Μπορείς να πάρεις δάνειο με bitcoin σαν υποθήκη/εγγύηση https://economictimes.indiatimes.com/industry/banking/finance/banking/now-you-can-get-loan-on-your-cryptocurrency-holdings-like-bitcoin/articleshow/82124944.cms https://news.bitcoin.com/10-loan-providers-taking-crypto-as-collateral/ ή ακόμη καλύτερα να πάρεις δάνειο κατευθείαν σε bitcoin https://tokentax.co/blog/10-best-crypto-loans/#:~:text=Are crypto loans without collateral,degree of crypto know-how. Και με τα crypto αυτά να αγοράσεις οικόπεδο ή/και σπίτι https://builtin.com/blockchain/blockchain-real-estate-companies και στην ελλάδα https://bitcoin-realestate.com/property-city/greece/ Και αν το βαρεθείς μπορείς να αρχίσεις τα ταξίδια πληρώνοντας με bitcoin https://www.journohq.com/blog/accepts-bitcoin-12-travel-sites-welcome-digital-currency/ πηγαίνοντας πχ σε ένα bar ή club στην Ιαπωνία (αλλά και σε αρκετά άλλα μέρη του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της ελλάδας) όπου μπορείς να πιεις το ποτάκι σου πληρώνοντας σε bitcoin https://news.bitcoin.com/4-of-tokyos-hottest-nightclubs-plan-to-accept-bitcoin-cash/ Επίσης, αν σου αρέσουν τα ναρκωτικά μπορείς να πάρεις ότι ναρκωτικό μπορείς να φανταστείς με feedback και αξιολογήσεις σαν το ebay απο πρώτο πράμα μέχρι φθηνά και να σου έρθει στην πόρτα του σπιτιού (με ταχυδρομική σαν δέμα) πληρώνοντας με bitcoin (μέσα απο τις αγορές τύπου πάλαι ποτέ silkroad στο darkweb) Αυτά απλά ενδεικτικά για να πάρεις μια ιδέα. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από Dr_Pepper 3 2
leonidas1269 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, james01gr είπε τα crypto έχουν μπει ως γρήγορη επένδυση γιατί πλέον τραπεζικά δεν παίρνεις απολύτως τίποτα. είμαι πεπεισμένος πως πολλά fund παίζουν με τα crypto χωρίς να το γνωρίζουν οι κεφαλαιούχοι που τους έχουν δώσει τα χρήματα. θυσαυρίζουν, βγάζουν χρήματα αλλά για πόσο; εδώ καταρρέουν χρηματιστήρια και μετοχές εταιριών που έχουν εμπράγματη αξία. έφτασαν στην Ελλάδα ολόκληρες βιομηχανίες να αξίζουν κάποιες χιλιάδες ευρώ όταν κατέρρευσε το χρηματιστήριο αφού όλο το σύστημα έφτασε στο αμήν. έβγαλαν κάποιοι χρήματα από αυτό; σίγουρα οι καρχαρίες και ο κοσμάκης που είχε μπει νωρίς και μυρίστηκε που πάει η δουλειά. το ίδιο ισχύει τώρα και για αυτά. εάν μπαίνεις τώρα, το πιθανότερο είναι να χάσεις. γιατί θα μπεις με κάποιες χιλιάδες στην καλύτερη που για να κάνεις κάτι σοβαρό, θα χρειαστεί να περιμένεις. και ίσως να εγκλωβιστείς. αντέχουν πολλοί νομίζεις να έχουν 10κ φυλακισμένα για 4-5 χρόνια; ή και παραπάνω; αντέχουν πολλοί να δουν τα 10κ τους να γίνονται 4κ και να είνα ψύχραμοι; όταν έχεις ένα αποθεματικό κάτι εκατομμύρια, όταν ανεβαίνει το bit 4% σε μία μέρη, τα κέρδη που βγάζεις είναι τεράστια. μόνο τα κέρδη σου να πουλήσεις είσαι μια χαρά. αυτό ξεχωρίζει τα μεγάλα πορτοφόλια από τους μπατήριδες ή από αυτούς που έχουν ένα ποσό στην άκρη, θέλουν να βγάλουν χρήματα γρήγορα και παγιδεύονται. αυτών τα χρήματα τρώγονται συνήθως... Από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει …άσχετα αν κάποιος πιστεύει η όχι στο bitcoin …Αντέχεις να εγκλωβιστείς ίσως για χρόνια …; Να μην το έχεις ανάγκη το κεφάλαιο άμεσα …; Τότε μπες ακόμα κ τώρα …; Δεν αντέχεις…; Όλο αυτο το ψυχολογικό πόλεμο; Μην μπεις στο κόπο …
atypicalcoder Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, chek2fire είπε αυτό που λές σε βάθος χρονου 14 χρόνων δεν ισχύει. Δηλαδή να μιλάμε με στοιχεία εδώ και όχι με προσωπικά θέλω. Aν ισχύει αυτό που λες αυτό εδώ τι είναι? Αρα και αποθεματικό αξίας έχει αποδείξει ότι είναι αλλά και μη ελεγχόμενο από κανένα όπως έχουν δείξει παραδείγματα χρηματοδότησης σε συστήματα που αποκόπηκαν βίαια από το τραπεζικό σύστημα όπως οι Wikileaks, ακτιβιστές στον Καναδά και τόσοι άλλοι. Να μου τα έγραφες αυτά πριν 10 χρόνια να υπήρχαν οι αμφιβολίες τώρα δεν υπάρχει καμία και μιλάνε πλέον τα στοιχεία. Αυτό το διάγραμμά δεν λέει απολύτως τίποτα και θα έλεγα και ότι είναι παραπλανητικό. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μόνο χάνει από τα cryptos. Σχεδόν όλοι μπαίνουν όταν η αξία του είναι Χ και στο τέλος βγαίνουν με αξία Χ - Υ. Και προφανώς το να υπάρχουν χαμένοι ανεβάζει και την αξία του bitcoin. Αν κέρδιζες από αυτό θα είχε πιάσει πάτο η αξία του. Συμπέρασμα: Όταν βλέπεις όλο και να μεγαλώνει η αξία ενός crypto σημαίνει ότι είναι περισσότερες οι πιθανότητες να βγεις χαμένος από αυτά. Κοινή λογική. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από atypicalcoder
snot Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, atypicalcoder said: Αυτό το διάγραμμά δεν λέει απολύτως τίποτα και θα έλεγα και ότι είναι παραπλανητικό. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μόνο χάνει από τα cryptos. Σχεδόν όλοι μπαίνουν όταν η αξία του είναι Χ και στο τέλος βγαίνουν με αξία Χ - Υ. Και προφανώς το να υπάρχουν χαμένοι ανεβάζει και την αξία του bitcoin. Αν κέρδιζες από αυτό θα είχε πιάσει πάτο η αξία του. Συμπέρασμα: Όταν βλέπεις όλο και να μεγαλώνει η αξία ενός crypto σημαίνει ότι είναι περισσότερες οι πιθανότητες να βγεις χαμένος από αυτά. Κοινή λογική. Η δική σου λογική δεν είναι και κοινή λογική. Η κοινή λογική λέει πως όταν κάτι βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, όλοι όσοι το κατέχουν κερδίζουν. Επίσης αν όλος ο κόσμος χάνει στα crypto, τα λεφτά που χάνει που πάνε; Εξαφανίζονται ή τα παίρνει ο Satoshi; Επίσης καλό θα ήταν να μην εξισώνουμε το bitcoin με τα υπόλοιπα κρύπτο 1
kokos23 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) νομίζω πως είναι κοινή λογική, τώρα ναι όλοι κερδίζουν, αλλά μην ξεχνάμε ότι κάποιος πουλάει και κάποιος αγοράζει, τώρα οι περισσότεροι αγοράζουν γιαυτό και ανεβαίνει η τιμή, θέλω όμως να δω όταν θα αρχίσει να πέφτει ποιος θα αγοράσει;;; που θα σταματήσει η πτώση;;; γιατί σίγουρα θα υπάρξει κάποια στιγμή η διόρθωση... επίσης (διορθώστε με αν κάνω λάθος) τα μπιτκοιν έχουν σταθερή ποσότητα, αυτή τη στιγμή είναι στο 80% της παραγωγής τους με ανώτερο τα 21.000.000 οπότε αφού η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την "παραγωγή" τότε έχουμε και αύξηση της τιμής...άρα ανεβαίνει γιατί κάποιος τα έχει στο σεντούκι και περιμένει... εδώ να πω το εξής που μπορέι να είναι και λάθος, αυτά σε μπλοκ δεν παράγονται; ηλεκτρική ενέργεια δεν χρειάζεται; και αν, λέω αν δεν επαρκεί η ηλεκτρική ενέργεια τι γίνεται; αν κάποιος τραβήξει την μπρίζα; αν κάποιος χούθι πετάξει μια μπομπίτσα εκεί; επίσης μην ξεχνάμε κάποτε έναν χρηματιστή στην αμέρικα το '30 που όταν αυτός πουλούσε οι άλλοι αγόραζαν, σε ερώτηση που του έκαναν είπε: από τη στιγμή που ο λούστρος μου με ρώτησε για μετοχές, τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να βγω και να κοιτάω...φυσικά γλύτωσε την πτώση από το μπαλκόνι όπως έκαναν πολλοί συνάδελφοί του... Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από kokos23
snot Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 11 minutes ago, kokos23 said: νομίζω πως είναι κοινή λογική, τώρα ναι όλοι κερδίζουν, αλλά μην ξεχνάμε ότι κάποιος πουλάει και κάποιος αγοράζει, τώρα οι περισσότεροι αγοράζουν γιαυτό και ανεβαίνει η τιμή, θέλω όμως να δω όταν θα αρχίσει να πέφτει ποιος θα αγοράσει;;; που θα σταματήσει η πτώση;;; γιατί σίγουρα θα υπάρξει κάποια στιγμή η διόρθωση... Το ίδιο ισχύει για όλα τα χρηματιστηριακά προιόντα όπως και στον χρυσό. Μην ξεχνάμε πως όποιος αγόρασε χρυσό το 1980 ήταν μέσα μέχρι το 2007. Γιατί το κάνουμε θέμα λοιπόν στο bitcoin; 14 minutes ago, kokos23 said: επίσης (διορθώστε με αν κάνω λάθος) τα μπιτκοιν έχουν σταθερή ποσότητα, αυτή τη στιγμή είναι στο 80% της παραγωγής τους με ανώτερο τα 21.000.000 οπότε αφού η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την "παραγωγή" τότε έχουμε και αύξηση της τιμής...άρα ανεβαίνει γιατί κάποιος τα έχει στο σεντούκι και περιμένει... εδώ να πω το εξής που μπορέι να είναι και λάθος, αυτά σε μπλοκ δεν παράγονται; ηλεκτρική ενέργεια δεν χρειάζεται; και αν, λέω αν δεν επαρκεί η ηλεκτρική ενέργεια τι γίνεται; αν κάποιος τραβήξει την μπρίζα; αν κάποιος χούθι πετάξει μια μπομπίτσα εκεί; Είναι προφανές ότι δεν γνωρίζεις πώς δουλεύει το bitcoin. Μην κρίνεις κάτι που δεν ξέρεις 16 minutes ago, kokos23 said: επίσης μην ξεχνάμε κάποτε έναν χρηματιστή στην αμέρικα το '30 που όταν αυτός πουλούσε οι άλλοι αγόραζαν, σε ερώτηση που του έκαναν είπε: από τη στιγμή που ο λούστρος μου με ρώτησε για μετοχές, τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να βγω και να κοιτάω...φυσικά γλύτωσε την πτώση από το μπαλκόνι όπως έκαναν πολλοί συνάδελφοί του... Κανείς εδώ δεν είπε πώς είναι καλή εποχή να αγοράσεις. Προσωπικά χτες πούλησα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα