Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Snoob είπε

Απλά, δεν καταλαβαίνω. Έστω ότι παρουσιάζει η συγκεκριμένη κάποιο πτυχίο.

Σε τι θα αλλάξει αυτό τα πράγματα; "Α, μου είπε πτυχιούχος αυτό το πράγμα που με τάραξε, οκ, το δέχομαι";

Ειδικά αυτά τα προγράμματα ψυχολογικής στήριξης μέσω internet (από κάτι διαφημίσεις που έχω δει) σου δίνουν και δυνατότητα να αλλάξεις συνεργάτη no questions asked. Βέβαια, το συγκεκριμένο δεν ξέρω αν έχει συνεργάτες στην Ελλάδα.

Και νομίζω το βασικό σε μια σχέση επαγγελματική (είτε αφορά θέμα υγείας, είτε ό,τι άλλο) είναι η εμπιστοσύνη. Αν φτάνεις να ζητάς χαρτιά (στην πορεία), η εμπιστοσύνη έχει πάει περίπατο, νομίζω.

Έχει ολόκληρο ψυχολογικό μηχανισμό πίσω από όλο αυτό, έχει να κάνει με εμμονές και αδιέξοδα που δημιουργεί η σκέψη μας. Μια φυσιολογική συμπεριφορά είναι η "δεν μου κάνει ψάχνω κάτι άλλο", αλλά ένας άνθρωπος που λειτουργεί έτσι πιθανώς να μην χρειαστεί ψυχολόγο. Ο μηχανισμός σκέψης που οδηγεί κάποιον στο να αμφισβητήσει έναν επαγγελματία, με σκοπό να τον παρακάμψει είναι που τον οδηγεί στο να απευθυνθεί σε κάποιον ψυχολόγο. Αν αυτός δεν του πει αυτό που χρειάζεται να ακούσει και τον πάει κάπου αλλού από εκεί που ήταν η προσδοκία του, τότε θα προσπαθήσει να τον αμφισβητίσει. Ο σωστός ψυχολόγος όμως δεν είναι αυτός που θα σου πει αυτό που θες να ακούσεις, αλλά αυτός που θα σε φέρει απέναντι στα προβλήματα σου, με τόπο που να μπορείς να τα αντιμετωπίσεις και να τα ξεπεράσεις. 

• Like 3
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν θα του επέτρεπαν να εξασκήσει το επάγγελμα αν δεν είχε πτυχίο αλλά ειδικά ο ψυχολόγος θεωρώ ότι είναι η πιο άχρηστη ιατρική ειδικότητα.

• Sad 1
  • Haha 3
Δημοσ.
3 hours ago, Mhdenistis said:

Δεν θα του επέτρεπαν να εξασκήσει το επάγγελμα αν δεν είχε πτυχίο αλλά ειδικά ο ψυχολόγος θεωρώ ότι είναι η πιο άχρηστη ιατρική ειδικότητα.

μετά τους μετεωρολόγους/σεισμολόγους ή πριν ?

• Haha 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

για τους γιατρούς με ειδικότητα ψυχιάτρου, που μπορούν να ασκήσουν και ψυχοθεραπεία,  τα πράγματα είναι εύκολα. Φαίνονται όλοι απο τον Ιατρικο σύλλογο της περιοχής τους. Με τους ψυχολόγους τα πράγματα περιπλέκονται γιατί κάποιος μπορεί να δηλώνει ψυχολόγος ενώ είναι απλά σύμβουλος ψυχικής υγείας. Σύμβουλος ψυχικής υγείας μπορεί να δηλώσει ο οποιοσδήποτε κυριολεκτικά, χωρίς καμία εκπαίδευση είναι ένας απλός ΚΑΔ στην εφορία. Δε σημαίνει τίποτα απολύτως.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, great είπε

μετά τους μετεωρολόγους/σεισμολόγους ή πριν ?

Αυτοί είναι χειρότεροι αλλά λέμε τώρα για τους ψυχολόγους δεν χρειάζεται γιατρός αφού οι ίδιοι είμαστε ψυχολόγοι στον εαυτό μας.

• Haha 3
Δημοσ.

Άμα έχει επιχείρηση(ατομική ή αν είναι νομικό πρόσωπο ή ΟΕ,ΕΕ, ΙΚΕ, ΑΕ) θεωρητικά πρέπει να είναι στο ΓΕΜΗ . θα πρέπει να βρεις την επωνυμία του ή το αφμ ή τον αριθμό ΓΕΜΗ που όλα είναι πάνω στην απόδειξη. Θεωρητικά για να ανοίξει ιατρείο νόμιμα θα πρέπει να έχει άδεια ασκήσεως. 

www.publicity.businessportal.gr 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Snoob είπε

Eιλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα ήθελε κάποιος να συνεχίσει με ένα άτομο που του προκαλεί τόση ανασφάλεια ώστε να αναζητά τίτλους σπουδών.

Μήπως ξεκίνησε να ψάχνει τίτλους σπουδών επειδή άκουσε πράγματα που δεν του άρεσαν καθόλου; Όχι πώς απαραίτητα ήταν λάθος, απλά δεν του άρεσαν!

Δημοσ.
Στις 5/12/2024 στις 3:54 ΠΜ, Kelyyy είπε

γεια σας, θέλω να ρωτησω αν γνωρίζετε πώς μπορώ να μάθω αν έχει πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ένας ψυχολόγος γιατί έχω αμφιβολίες

χωρις να εχω διαβασει τις αλλες απαντησεις,επειδη εψαχνα για ενα μελος της οικογενειας μου ,θεωρω οτι επειδη η αγορα ειναι μυστηρια καλυτερα να πας σε ψυχιατρο που να γνωριζει με πτυχιο οτι ξερει ψυχαναλυση.γιατι αν πας σε ψυχολογο και χρειαζεσαι φαρμακευτικη βοηθεια θα σε στειλει σε ψυχιατρο αφου σε αρμεξει

• Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SeaLion είπε

Μήπως ξεκίνησε να ψάχνει τίτλους σπουδών επειδή άκουσε πράγματα που δεν του άρεσαν καθόλου; Όχι πώς απαραίτητα ήταν λάθος, απλά δεν του άρεσαν!

Ενδεχομένως, αλλά η απορία μου παραμένει: αν ακούσεις/δεις από έναν επαγγελματία κάτι που θα σε ωθήσει να ζητήσεις να δεις πτυχίο, πώς συνεχίζεις να συνεργάζεσαι μαζί του;

Το ότι έχει γεμίσει ο τόπος με "θεραπευτές", "συμβούλους ψυχικής υγείας", "life coaches" κτλ., συχνά με μόνο προσόν την παρακολούθηση κάποιων διαδικτυακών σεμιναρίων, είναι γεγονός. Ούτε θα ψέξω κάποιον που θα θελήσει να τσεκάρει τι είδους τυπικά και ουσιαστικά προσόντα έχει ο άλλος.

Απλά, και να σου δείξει τώρα έναν τοίχο πτυχία, αν έχεις φτάσει στο σημείο να αναρωτηθείς "μα καλά, αυτός είναι πτυχιούχος;" δεν νομίζω ότι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mitsein είπε

Άμα έχει επιχείρηση(ατομική ή αν είναι νομικό πρόσωπο ή ΟΕ,ΕΕ, ΙΚΕ, ΑΕ) θεωρητικά πρέπει να είναι στο ΓΕΜΗ . θα πρέπει να βρεις την επωνυμία του ή το αφμ ή τον αριθμό ΓΕΜΗ που όλα είναι πάνω στην απόδειξη. Θεωρητικά για να ανοίξει ιατρείο νόμιμα θα πρέπει να έχει άδεια ασκήσεως.

δεν είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο ΓΕΜΗ για τους ψυχολόγους

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

χωρις να εχω διαβασει τις αλλες απαντησεις,επειδη εψαχνα για ενα μελος της οικογενειας μου ,θεωρω οτι επειδη η αγορα ειναι μυστηρια καλυτερα να πας σε ψυχιατρο που να γνωριζει με πτυχιο οτι ξερει ψυχαναλυση.γιατι αν πας σε ψυχολογο και χρειαζεσαι φαρμακευτικη βοηθεια θα σε στειλει σε ψυχιατρο αφου σε αρμεξει

Ψυχολόγοι βγαίνουν κανονικά από πανεπιστήμια. Αν θες ψάχνεις στους συλλόγους τους και βρίσκεις, αντί να ψάχνεις π.χ. στο instagram.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται φάρμακα. Φάρμακα χορηγούνται όταν έχεις οργανικό θέμα. Ο ψυχολόγος θα σε στέιλει σε ψυχίατρο αν χρειάζεται. Δεν ξέρω καν αν χτυπάς πόρτα σε ψυχίατρο επειδή θεωρείς πως θες βοήθεια.

Αν κάποιος θέλει να σε αρμέξει δεν έχει σημασία αν είναι ψυχολόγος, ψυχίατρος ή ορθοπεδικός.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Αυτοί είναι χειρότεροι αλλά λέμε τώρα για τους ψυχολόγους δεν χρειάζεται γιατρός αφού οι ίδιοι είμαστε ψυχολόγοι στον εαυτό μας.

username checks out

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...