Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
11 hours ago, poulinos said:

αλλαξε ψυχολογο σημερα no matter what. αν εχεις αμφιβολιες τοτε τι συζητηση θα κανετε?

Mα για τις αμφιβολιες του να τις αναλυσουνε  :P

• Haha 1
Δημοσ.

εάν έχει νόμιμο ιατρείο, τότε στην είσοδο του ιατρείου θα έχει αναρτημένο πως είναι μέλος κάποιου ιατρικού συλλόγου, τον αριθμό και την άδεια του ιατρείου του. εάν δεν υπάρχει κάτι από αυτά, τότε ζήτησέ τα. υποχρεούται να στα παρουσιάσει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

είναι ψυχολόγος online, είμαι πελάτισσα, θεραπεύομενη, δεν είδα πουθενά να έχει γραφείο, ούτε οποιαδήποτε πληροφορία, ούτε το τηλέφωνο της είναι κάπου καταχωρημένο, τίποτα

Επεξ/σία από Kelyyy
  • Like 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

να ρωτήσω κάτι μπορεί να είναι μέλος κάποιου άλλου συλλογου,η δεν είναι υποχρεωτικό γιατί στο Συλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων δεν τη βρήκα, αλλα και πολλούς άλλους που είναι γνωστοί ψυχολόγοι στην πόλη μου, τι γινεται ειναι τοσοι ψυολογοι μουφα για αυτό έχουμε γεμίσει ψυχολόγους 

Επεξ/σία από Kelyyy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Δεν πρόκειται να βρείς άκρη δυστυχώς στο Ελληνικό μπ............

Είχα προβλήματα με λαμόγιο που δήλωνε ψυχολόγος με πτυχίο από Νέα Υόρκη. Ρώτησα σε Συλλόγους σε Υπουργεία κανείς δεν μου απάντησε αν όντως έχει επίσημη άδεια ούτε αριθμό άδειας δήλωνε στις αποδείξεις του και δεν μπόρεσα να βρω πουθενά. Παιδιά με λίγα λόγια θα πω να αποφεύγετε ψυχολόγους ο οποίος μπορεί να πήρε ένα πτυχίο της πλάκας από καμιά Βουλγαρία - Ρουμανία και να το παίζει επιστήμονας.

Εάν όντως έχετε κάποιο πρόβλημα και θέλετε να επικοινωνήσετε με κάποιο ειδικό , βρέστε ένα ψυχίατρο που να είναι πράγματι επιστήμονας από κάποιο επίσημο Πανεπιστήμιο και φυσικά θα έχει και επίσημη άδεια όπως έχουν όλοι οι ψυχίατροι. Σε ψυχολόγο μόνο αν ξέρετε ή έχετε επίσημη επιβεβαίωση από κάποιον ότι είναι ικανός να εξασκεί αυτό το επάγγελμα.Σίγουρα θα επιβαρυνθείτε οικονομικά κάτι παραπάνω αλλά δεν κινδυνεύετε να πέσετε στον κάθε τυχόντα που δηλώνει ψυχολόγος για πάσα νόσο κ.λ.π.

Ο ψυχολόγος που έχει λάβει πτυχίο από Ρουμανία Βουλγαρία και έχει κάνει όλες τις νομιμες διαδικασίες για να αναγνωρίσει το πτυχίο και να λάβει άσκησης επαγγέλματος. Ούτε λαμογιο είναι, ούτε απατεώνας. Αν έχει υφακι η το παίζει κάποιος, είναι άλλο θέμα. Αν δεν σου αρέσει σαν επαγγελματίας, ψάχνεις να βρεις άλλον. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 hours ago, Kelyyy said:

είναι ψυχολόγος online, είμαι πελάτισσα, θεραπεύομενη, δεν είδα πουθενά να έχει γραφείο, ούτε οποιαδήποτε πληροφορία, ούτε το τηλέφωνο της είναι κάπου καταχωρημένο, τίποτα

Ζητα να στο στειλει...και απο κει που στο εστειλε παρε τηλ να σου πως εαν ειναι έγκυρο 

• Like 1
Δημοσ.

δεν πρέπει να έχει το σήμα με "νόμιμο ιατρείο" ; Ναι γιατρός είναι για μένα.

7 hours ago, Kelyyy said:

οκ τελέια 👍

δες αν εχει tik-tok Και ανεβάζει challenges.

11 hours ago, james01gr said:

εάν έχει νόμιμο ιατρείο, τότε στην είσοδο του ιατρείου θα έχει αναρτημένο πως είναι μέλος κάποιου ιατρικού συλλόγου, τον αριθμό και την άδεια του ιατρείου του. εάν δεν υπάρχει κάτι από αυτά, τότε ζήτησέ τα. υποχρεούται να στα παρουσιάσει.

καλα το είπα λοιπον. Αυτο ειναι, δεν εχει κατι αλλο να αναλυθεί.

• Super Moderators
Δημοσ.

Eιλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα ήθελε κάποιος να συνεχίσει με ένα άτομο που του προκαλεί τόση ανασφάλεια ώστε να αναζητά τίτλους σπουδών.

Δηλαδή, αν ένας εκδότης, αφού του παρέδιδα μετάφραση, ζήταγε να δει το πτυχίο μου, προφανώς θα είχε φρίξει με αυτά που θα διάβασε, έτσι δεν είναι; Τι λόγο θα είχε να συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί μου;

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Kelyyy είπε

να ρωτήσω κάτι μπορεί να είναι μέλος κάποιου άλλου συλλογου,η δεν είναι υποχρεωτικό γιατί στο Συλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων δεν τη βρήκα, αλλα και πολλούς άλλους που είναι γνωστοί ψυχολόγοι στην πόλη μου, τι γινεται ειναι τοσοι ψυολογοι μουφα για αυτό έχουμε γεμίσει ψυχολόγους 

πολλοί είναι σύμβουλοι ψυχικής υγείας. δεν είναι ψυχολόγοι/ψυχίατροι αλλά δεν το αναφέρουν. είναι δικαίωμά σου να ζητήσεις αποδείξεις πως είναι αυτό που λέει.
έχω φίλο ο οποίος έχει σπουδάσει σύμβουλος ψυχικής υγείας και υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να κάνει. είναι υποχρεωμένος πχ σε βαριές περιπτώσεις να τις παραπέμψει σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο.

σε κάθε περίπτωση όμως, όταν ψάχνεις κάποιον online για να κάνεις συνεδρίες, τότε για να προστατευτείς εσύ πρώτα από όλα, ΠΡΙΝ ξεκινήσεις, πρέπει να ζητήσεις
να σου παρουσιάσουν τα αποδεικτικά πως είναι αυτοί/αυτές που λένε. αλλιώς δεν γίνεται. εάν είναι επαγγελματίας, τότε αυτός θα έπρεπε να σου στείλει τα χαρτιά αυτά για να δείξει τι είναι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, james01gr είπε

οι ψυχολόγοι δεν είναι ιατροί για να έχουν ιατρείο και να είναι μέλη ιατρικών συλλόγων

Επεξ/σία από nvel
  • Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Snoob είπε

Eιλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα ήθελε κάποιος να συνεχίσει με ένα άτομο που του προκαλεί τόση ανασφάλεια ώστε να αναζητά τίτλους σπουδών.

Λογικά θα έχει να κάνει με την πηγή του προβλήματος, αν απαντήσει σε αυτό το ερώτημα ίσως να μην χρειαστεί μετά να συνεχίσει σε κάποιον ψυχολόγο. 

• Super Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Λογικά θα έχει να κάνει με την πηγή του προβλήματος, αν απαντήσει σε αυτό το ερώτημα ίσως να μην χρειαστεί μετά να συνεχίσει σε κάποιον ψυχολόγο. 

Απλά, δεν καταλαβαίνω. Έστω ότι παρουσιάζει η συγκεκριμένη κάποιο πτυχίο.

Σε τι θα αλλάξει αυτό τα πράγματα; "Α, μου είπε πτυχιούχος αυτό το πράγμα που με τάραξε, οκ, το δέχομαι";

Ειδικά αυτά τα προγράμματα ψυχολογικής στήριξης μέσω internet (από κάτι διαφημίσεις που έχω δει) σου δίνουν και δυνατότητα να αλλάξεις συνεργάτη no questions asked. Βέβαια, το συγκεκριμένο δεν ξέρω αν έχει συνεργάτες στην Ελλάδα.

Και νομίζω το βασικό σε μια σχέση επαγγελματική (είτε αφορά θέμα υγείας, είτε ό,τι άλλο) είναι η εμπιστοσύνη. Αν φτάνεις να ζητάς χαρτιά (στην πορεία), η εμπιστοσύνη έχει πάει περίπατο, νομίζω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...