Diavolos666 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν πληκτρολόγια με επιπλέον κουμπιά που μπορείς να τα προγραμματίσεις να κάνουν ότι θέλεις, από macro ως και να ανοίγουν εφαρμογές. Αλλιώς παίρνεις ένα keypad με όλα τα κουμπιά παραμετροποιήσιμα και πατάς μόνο εκεί για συντομεύσεις, αν π.χ. είσαι σε photoshop κάνεις όλες τις λειτουργίες από το keypad άνετα. Μάλιστα καλύτερα να έχεις φυσικά κουμπιά για συντομεύσεις για να έχεις και την απτότητα της διεπαφής, το touch screen πρέπει συνεχώς να το κοιτάς να δεις που θα πατήσεις. Αν κόστιζε 20 ευρώ και ήταν ασύρματο θα το δοκίμαζε ο κόσμος, με 100 ευρώ παίρνεις ολόκληρο πληκτρολόγιο με macro κουμπιά, πλάκα μας κάνουν? Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από Diavolos666 1
azuli Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, SeaLion said: Ερώτηση... Έχετε touchscreen laptop? Όντως πατάτε στην οθόνη για να κάνετε πράγματα; Ρωτάω γιατί δεν έχω δει ποτέ μπροστά μου κάποιον να το κάνει. ειχα εγω και ειναι πραγματικα οτι πιο χαζο εχει κυκλοφορησει κανεις δε σκεφτηκε οτι οταν την πατας παει μπρος πισω η οθονη? δεν την ακουμπησα ποτε Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από azuli
Jmanol000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 17 ώρες πριν, polaki είπε Και ένας στους 200 να έλεγες, πάλι πολλούς θα έλεγες. Ειχα ένα με αυτή την άχρηστη αηδία, το πάτησα 4-5 φορές στην αρχή ως gimmick μετά δεν ξανάπατήθηκε ποτέ. Ισως τα πιο πεταμένα λεφτά της ζωής μου. Χειρότερα και από τα 10€ που είχα δώσει για να δω την ΑΕΚ Β’ μια φορά (ναι δεν ξέρω γιατί το έκανα.. λάθος μου..) γιατί τοσο αρνητικός με το Touch Bar ,
Members gsarig Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Members Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, SeaLion είπε Ερώτηση... Έχετε touchscreen laptop? Όντως πατάτε στην οθόνη για να κάνετε πράγματα; Ρωτάω γιατί δεν έχω δει ποτέ μπροστά μου κάποιον να το κάνει. Ναι, πάρα πολύ συχνά. Ακόμα και όταν το χρησιμοποιώ σε τραπέζι, με το πληκτρολόγιο του κουμπωμένο (έχω Surface Pro), προτιμώ να σκρολάρω σε σελίδες με την οθόνη παρά με το trackpad. Γενικά για μένα είναι ένας συμπληρωματικός τρόπος πλοήγησης. Μπορεί στην ίδια φάση να κάνω μια ενέργεια με το trackpad και την αμέσως επόμενη να χρησιμοποιήσω την οθόνη αφής, ανάλογα με το πού είναι εκείνη τη στιγμή πιο κοντά το χέρι. Κι επειδή το χρησιμοποιώ έτσι τα τελευταία 10 χρόνια, το έχω συνηθίσει τόσο πολύ που δε νομίζω πως θα μπορούσα να επιστρέψω ποτέ σε λάπτοπ χωρίς οθόνη αφής. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα για μένα είναι ότι μοιράζονται οι ενέργειες σε διαφορετικές κινήσεις, και δεν ταλαιπωρείται πολύ το χέρι επαναλαμβάνοντας συνεχώς την ίδια κίνηση. Τον παλιό καιρό που είχα τα κλασικά λάπτοπ (ένα Dell και μετά ένα Macbook), απέφευγα την πολύωρη χρήση του trackpad χωρίς να κουμπώσω ποντίκι, γιατί πιανόταν το χέρι από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις.
polaki Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 46 minutes ago, Jmanol000 said: γιατί τοσο αρνητικός με το Touch Bar , Δεν θα ήμουν αρνητικός αν κρατούσαν και τα FN keys, τα οποία όλοι μας έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Θεωρώ ήταν αρκετά δραστική αλλαγή, ίσως έπρεπε να γίνει πιο ομαλά. Ελάχιστο κόσμο ξέρω που πράγματι το συμπάθησε και το χρησιμοποιεί στο full potential.
panosru2 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ είμαι από αυτούς τους έναν στους 200 🤣
Alexren Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 18 ώρες πριν, SuperLuigis είπε Αυτο που εκανε λαθος η apple εδω ηταν οτι αντικατεστησε τα fn με αυτο, αν υπηρχαν παραλληλα θα ηταν αλλη η ιστορια. Αν εχεις κρατημένο το κουμπί fn το touchbar μετατρέπει τα κουμπιά σε function keys .Δεν το αντικατέστησε ποτέ δηλαδή.Ειναι δυναμικό και αλλάζει ανάλογα με την εφαρμογή που τρέχεις .Για παράδειγμα αν βλέπεις YouTube σου εμφανίζει κουμπιά play stop τον χρόνο που υπολείπεται για το βίντεο κτλ. Καποιοι από ότι φαίνεται το γουστάραμε, εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα κάποιο έξτρα hardware για να το βάλω σε κάποιο μελλοντικό μου MacBook.Μια χαρά είμαι με το m1 😁 1
Jmanol000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, polaki είπε Δεν θα ήμουν αρνητικός αν κρατούσαν και τα FN keys, τα οποία όλοι μας έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Θεωρώ ήταν αρκετά δραστική αλλαγή, ίσως έπρεπε να γίνει πιο ομαλά. Ελάχιστο κόσμο ξέρω που πράγματι το συμπάθησε και το χρησιμοποιεί στο full potential. καλά ήταν ψηλό αδύνατο να αξιοποιήσει κανείς το Touch Bar γιατι και οι developers δεν ασχοληθηκαν οσο περιμενε η apple , ειναι αληθεια βεβαια οτι τα function keys ειναι ιδιαιτερα χρησιμα αν και δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε Mac χωρισ function keys
SuperLuigis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, Alexren είπε Αν εχεις κρατημένο το κουμπί fn το touchbar μετατρέπει τα κουμπιά σε function keys .Δεν το αντικατέστησε ποτέ δηλαδή.Ειναι δυναμικό και αλλάζει ανάλογα με την εφαρμογή που τρέχεις .Για παράδειγμα αν βλέπεις YouTube σου εμφανίζει κουμπιά play stop τον χρόνο που υπολείπεται για το βίντεο κτλ. Καποιοι από ότι φαίνεται το γουστάραμε, εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα κάποιο έξτρα hardware για να το βάλω σε κάποιο μελλοντικό μου MacBook.Μια χαρά είμαι με το m1 😁 Σωστα, εγω αλλο ειπα βεβαια
jerk Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Προσωπικά όσο είχα το macbook pro δεν το χρησιμοποιούσα καθόλου ίσως για κάνα emoji ή ένταση ήχου μια φορά την βδομάδα. Από όταν πήγα σε convertible laptop με touchscreen δεν σταματάω να χρησιμοποιώ το touch και δεν ξαναγυρίζω πίσω. Το συγκεκριμένο μου αρέσει αλλά δεν νομίζω ότι θα το χρησιμοποιούσα ιδιαίτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα