panos2000gr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) To touchbar ήταν μια ανούσια κίνηση εντυπωσιασμού/innovation της Apple , παρόμοια με την πρόσφατη του camera control button στα iPhone. Καμία απολύτως χρηστικότητα στην καθημερινότητα και δημιουργούσε πολλαπλάσια προβλήματα από αυτά που επίλυε. Ευτυχώς το κατάλαβαν νωρίς και το απέσυραν...εύχομαι το ίδιο και το camera button που ευτυχώς έχει επιλογή ολικής απενεργοποίησης. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από panos2000gr
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, panos2000gr said: To touchbar ήταν μια ανούσια κίνηση εντυπωσιασμού/innovation της Apple , παρόμοια με την πρόσφατη του camera control button στα iPhone. Καμία απολύτως χρηστικότητα στην καθημερινότητα και δημιουργούσε πολλαπλάσια προβλήματα από αυτά που επίλυε. Ευτυχώς το κατάλαβαν νωρίς και το απέσυραν...εύχομαι το ίδιο και το camera button που ευτυχώς έχει επιλογή ολικής απενεργοποίησης. Εξακολουθώ να ρωτάω (ειδικά τους χρήστες που το έχουν/είχαν) γιατί μας ενοχλεί μια πλήρως παραμετροποιήσιμη touch μπάρα στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου η οποία προσαρμόζεται κάθε φορά στη χρήση που κάνουμε με εφαρμογές κλπ. Η Touch Bar πέρα από τα σταθερά εικονίδια που εμφανίζει, είναι μια oled οθόνη που μπορεί να εμφανίσει χρώματα, animations, κείμενο, κλπ κλπ. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να μη βολεύει κάποιον, είναι το να κάνει μια πολύ συγκεκριμένη χρήση με το laptop του και χρειάζεται συνεχώς πρόσβαση σε φυσικά F πλήκτρα. Αντίστοιχα και το camera button που σου προσφέρει άμεση πρόσβαση στην κάμερα και ταυτόχρονα "δεν ενοχλεί" κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει... Στην επόμενη αναβάθμιση που θα αποκτήσει και το "half click" ώστε να προσφέρει auto exposure / auto focus κλπ, θα γίνει ακόμη πιο χρηστικό. 1
gadgetseek Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, SeaLion είπε Ερώτηση... Έχετε touchscreen laptop? Όντως πατάτε στην οθόνη για να κάνετε πράγματα; Ρωτάω γιατί δεν έχω δει ποτέ μπροστά μου κάποιον να το κάνει. Έχω σταθερά τα τελευταία 6 χρόνια (τελευταίο το Galaxy Book Flex 15.6 + spen). Αν και δεν είναι αποφασιστικής σημασίας, μου αρέσει η δυνατότητα να σκρολάρω / ζουμάρω / επιλέγω εργαλεία μέσω της αφής (όποτε το επιθυμώ). Ή να υπογράφω με το spen. Και να βλέπω κάτι σε tente mode (τα touchscreen laptops είναι συνήθως & 360). Είναι ωραίο να έχεις built-in εναλλακτικές.. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από gadgetseek
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 29 minutes ago, gadgetseek said: Έχω σταθερά τα τελευταία 6 χρόνια (τελευταίο το Galaxy Book Flex 15.6 + spen). Αν και δεν είναι αποφασιστικής σημασίας, μου αρέσει η δυνατότητα να σκρολάρω / ζουμάρω / επιλέγω εργαλεία μέσω της αφής (όποτε το επιθυμώ). Ή να υπογράφω με το spen. Και να βλέπω κάτι σε tente mode (τα touchscreen laptops είναι συνήθως & 360). Είναι ωραίο να έχεις built-in εναλλακτικές.. Και έχεις συνεχώς μια οθόνη γεμάτη με δαχτυλιές? 😛
panos2000gr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, billdanos είπε Εξακολουθώ να ρωτάω (ειδικά τους χρήστες που το έχουν/είχαν) γιατί μας ενοχλεί μια πλήρως παραμετροποιήσιμη touch μπάρα στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου η οποία προσαρμόζεται κάθε φορά στη χρήση που κάνουμε με εφαρμογές κλπ. Η Touch Bar πέρα από τα σταθερά εικονίδια που εμφανίζει, είναι μια oled οθόνη που μπορεί να εμφανίσει χρώματα, animations, κείμενο, κλπ κλπ. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να μη βολεύει κάποιον, είναι το να κάνει μια πολύ συγκεκριμένη χρήση με το laptop του και χρειάζεται συνεχώς πρόσβαση σε φυσικά F πλήκτρα. Αντίστοιχα και το camera button που σου προσφέρει άμεση πρόσβαση στην κάμερα και ταυτόχρονα "δεν ενοχλεί" κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει... Στην επόμενη αναβάθμιση που θα αποκτήσει και το "half click" ώστε να προσφέρει auto exposure / auto focus κλπ, θα γίνει ακόμη πιο χρηστικό. Αν η touchbar είχε χρησιμότητα ο κόσμος θα διαμαρτύρονταν για την κατάργηση της. Ήταν περισσότερο κάτι gimmick προς εντυπωσιασμό και οι 9 στους 10 Mac χρήστες υποδέχτηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την κατάργηση της. Τα ίδια και για το camera button. Προβληματίζει στο κράτημα και πατιέται κατά λάθος καθώς είναι στο σημείο του κρατήματος. Προσωπικά έφτασα στο σημείο να το απενεργοποιήσω εντελώς από τις ρυθμίσεις και να πάρω θήκη που καλύπτει την τρύπα....έτσι ησύχασα. Αν δεις reviews κανείς δεν βρίσκει χρησιμότητα σε ένα επιπλέον κουμπί. Καλύτερα αυτό το κουμπί να ήταν στην θέση του action button και να είχε πολλαπλές λειτουργίες με την βοήθεια και του touch control. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από panos2000gr
soconium Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Το θεωρώ πιο χρήσιμο χωρίς να αντικαθιστά τα f buttons. Στα ίδια λεφτά με το πείραμα του άρθρου.
gadgetseek Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 38 λεπτά πριν, billdanos είπε Και έχεις συνεχώς μια οθόνη γεμάτη με δαχτυλιές? Να σου πω.. Έχω "προπονηθεί" να μην τις προσέχω.. 😆 Κι επειδή το μηχάνημα είναι όλο μέταλλο, πέφτει (ψιλο)συχνή καθαριότητα..
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 23 minutes ago, panos2000gr said: Αν η touchbar είχε χρησιμότητα ο κόσμος θα διαμαρτύρονταν για την κατάργηση της. Ήταν περισσότερο κάτι gimmick προς εντυπωσιασμό και οι 9 στους 10 Mac χρήστες υποδέχτηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την κατάργηση της. Τα ίδια και για το camera button. Προβληματίζει στο κράτημα και πατιέται κατά λάθος καθώς είναι στο σημείο του κρατήματος. Προσωπικά έφτασα στο σημείο να το απενεργοποιήσω εντελώς από τις ρυθμίσεις και να πάρω θήκη που καλύπτει την τρύπα....έτσι ησύχασα. Αν δεις reviews κανείς δεν βρίσκει χρησιμότητα σε ένα επιπλέον κουμπί. Καλύτερα αυτό το κουμπί να ήταν στην θέση του action button και να είχε πολλαπλές λειτουργίες με την βοήθεια και του touch control. Καλά δεν μας έκοψαν και το φαγητό για να κάνουμε επανάσταση για ένα χαρακτηριστικό που αφαιρέθηκε. Περιγράφω απλά τη δική μου εμπειρία και ταυτόχρονα ρωτάω άλλους χρήστες που το δοκίμασαν για να καταλάβω τι τους ενοχλεί. Πιο εύκολα θα καταλάβαινα πως το αφαίρεσε λόγω πολυπλοκότητας ή επιπλέον κόστους, παρά για το γεγονός πως διαμαρτυρήθηκαν οι χρήστες! Τα f πλήκτρα (ειδικά στο MacOS) ανέκαθεν μου ήταν άχρηστα και τα χρησιμοποιούσα μόνο για τα έξτρα shortcuts που είχε το MacBook για την ένταση του ήχου, τη φωτεινότητα, τα media controls, κλπ. Οπότε είναι λογικό να με ικανοποίησε περισσότερο η Touch Bar, αφού έγινε κάτι διαδραστικό και παραμετροποιήσιμο ανάλογα με το τι κάνω κάθε φορά. Και ταυτόχρονα γελάω πλεον όταν βλέπω χρήστες να προτείνουν εξτρά πληκτρολόγια με shortcuts και παραμετροποιήσιμα πλήκτρα, ενώ ταυτόχρονα "κράζουν" την ενσωματωμένη Touch Bar που τα έκανε ήδη όλα αυτά εδώ και χρόνια! Το camera button δεν προβληματίζει σε κανένα κρατημα μιας και δεν προεξέχει και για να πατηθεί κατά λάθος θα πρέπει να ασκήσεις πολύ περισσότερη πίεση στο σημείο σε σχέση με το όταν απλά το κρατάς στο χέρι σου. Από την άλλη ...περί ορέξεως... 😛 Just now, gadgetseek said: Να σου πω.. Έχω "προπονηθεί" να μην τις προσέχω.. 😆 Κι επειδή το μηχάνημα είναι όλο μέταλλο, πέφτει (ψιλο)συχνή καθαριότητα.. Μιλάς με κάποιον που σε ΚΑΘΕ ρούχο του υπάρχουν στις τσέπες πανάκια microfiber. Τα οποία και πλέονονται μαζί τους κάθε φορά... 😛 1
Sugizo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 7 hours ago, cpc464 said: Έχει βγάλει παρόμοιο feature η Dell στο XPS 13 plus,δεν κάνουν και ουρές να το αγοράσουν. Τι να το κανεις το Touchbar εάν το laptop έχει i5/i7...
Tlykog Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Οκ, καταλαβαίνω το project και τη λογική πίσω από αυτό, αλλά δε θα έπρεπε να είναι λίγο πιο κομψό; Πχ να είναι ασύρματο; Επιπλέον, ελπίζω το υλικό να είναι αντοχής, γιατί αν κάποιος το μετακινεί θα πρέπει να αντέχει...
Dinos1973 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Μην ανησυχείτε σε επόμενο Mac ή apple θα το παρουσιάσει σαν innovation!
Huruduru Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Μην ανησυχείτε σε επόμενο Mac ή apple θα το παρουσιάσει σαν innovation! Πες μου ότι δεν διάβασες ούτε τον τίτλο του άρθρου 3 2
SeaLion Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, billdanos είπε Εξακολουθώ να ρωτάω (ειδικά τους χρήστες που το έχουν/είχαν) γιατί μας ενοχλεί μια πλήρως παραμετροποιήσιμη touch μπάρα στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου η οποία προσαρμόζεται κάθε φορά στη χρήση που κάνουμε με εφαρμογές κλπ. Η Touch Bar πέρα από τα σταθερά εικονίδια που εμφανίζει, είναι μια oled οθόνη που μπορεί να εμφανίσει χρώματα, animations, κείμενο, κλπ κλπ. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να μη βολεύει κάποιον, είναι το να κάνει μια πολύ συγκεκριμένη χρήση με το laptop του και χρειάζεται συνεχώς πρόσβαση σε φυσικά F πλήκτρα. Αντίστοιχα και το camera button που σου προσφέρει άμεση πρόσβαση στην κάμερα και ταυτόχρονα "δεν ενοχλεί" κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει... Στην επόμενη αναβάθμιση που θα αποκτήσει και το "half click" ώστε να προσφέρει auto exposure / auto focus κλπ, θα γίνει ακόμη πιο χρηστικό. Το έδωσα εκείνο το Macbook Pro με Touch bar, και το χρησιμοποιούσα κυρίως docked όσο το είχα, αλλά από όσο θυμάμαι ήθελε 2 taps για να αλλάξεις ένταση ήχου και να κοιτάς που πατάς, και αν άλλαζες mode σε σταθερά κουμπιά έχανε κάπως το νόημα ύπαρξής του. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από SeaLion
Dinos1973 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 14 minutes ago, Huruduru said: Πες μου ότι δεν διάβασες ούτε τον τίτλο του άρθρου μια χαρα το διαβασα, οπως καταργησε το magnetic charge και υπηρχαν πατεντες με φορτιστες και ανταπτορες για magnetic charge, και τσακ η apple το ξαναεφερε, κατι τετοιο θα ερθει ξανα σαν innovation.....
Members gsarig Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Members Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Αν και δεν είμαι χρήστης Macbook, όταν είχα δει την υλοποίηση μου φάνηκε ωραία ιδέα και γενικά είναι κάτι θα μου άρεσε σε ένα πληκτρολόγιο λάπτοπ αντί για τα σταθερά πλήκτρα που σπάνια χρησιμοποιώ. Η υλοποίηση της Dell στα XPS μπορεί να είναι αισθητικά ό,τι καλύτερο έχω δει, αλλά λειτουργικά δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη ιδέα της Apple. Επίσης, δείχνει και αρκετά δύσχρηστη. Βέβαια, ως λάτρης του Stream Deck (έχω τόσο το Stream Deck Plus, όσο και το Neo) έχω καταλήξει πως το ιδανικό είναι τα πλήκτρα να είναι φυσικά και όχι αφής, γιατί είναι πιο αξιόπιστα και δίνουν καλύτερη αίσθηση και σιγουριά ότι τα πάτησες. Φυσικά, τέτοια υλοποίηση σε λάπτοπ δεν θα ήταν εφικτή. Πιστεύω πως το Flexbar συνδυάζει τα αρνητικά των δύο κόσμων. Το σχήμα της μπάρας που έχει δεν εξυπηρετεί καθόλου εργονομικά από τη στιγμή δεν προορίζεται να κουμπώσει με κάποιο τρόπο στο πληκτρολόγιο (κάτι τύπου Stream Deck θα ήταν πιο βολικό στο γραφείο), ενώ θα μπορούσε να είχε προτιμήσει φυσικά πλήκτρα αντί για μια ενιαία οθόνη αφής. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα