nchatz Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Μια ομάδα μηχανικών επαναφέρει την ιδέα της Touch Bar της Apple με το Flexbar, μια αυτόνομη συσκευή που υπόσχεται περισσότερη ευελιξία και συμβατότητα. Η νεοσύστατη εταιρεία Eniac παρουσιάζει το Flexbar, μια εξωτερική συσκευή αφής που επαναφέρει και επεκτείνει την ιδέα της Touch Bar της Apple, με τιμή λανσαρίσματος 119 δολάρια για τους πρώτους υποστηρικτές της καμπάνιας Kickstarter. Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2025. Το Flexbar διαθέτει οθόνη OLED 10 ιντσών με ανάλυση 2K και συνδέεται μέσω USB με υπολογιστές Windows, macOS και φορητές συσκευές. Η ευελιξία τοποθέτησης επιτρέπει την οριζόντια ή κάθετη χρήση, είτε πάνω από το πληκτρολόγιο είτε σε ξεχωριστή μαγνητική βάση. Η συσκευή προσφέρει δυναμική πρόσβαση σε στοιχεία διεπαφής, συντομεύσεις και εργαλεία που προσαρμόζονται αυτόματα ανάλογα με την εφαρμογή. Για παράδειγμα, στο Adobe Photoshop, μπορεί να λειτουργήσει ως κάθετη εργαλειοθήκη, διευκολύνοντας τη χρήση ψηφιακού πινέλου. Η τεχνολογική "κληρονομιά" του Flexbar προέρχεται από την Touch Bar του MacBook Pro, την οποία η Apple κατάργησε το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η ομάδα τεσσάρων μηχανικών της Eniac επέλεξε να επανασχεδιάσει το concept ως αυτόνομη συσκευή. Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει το FlexbarDesigner για Windows, ένα λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένα κουμπιά και διεπαφές μέσω ενός απλού συστήματος drag-and-drop. Η έκδοση για macOS βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Είναι δεδομένο ότι η επιτυχία του Flexbar θα εξαρτηθεί από την υποστήριξη των προγραμματιστών, με την Eniac προβλέπει το λανσάρισμα ενός marketplace για πρόσθετα (plug-ins) το επόμενο έτος, βασισμένο σε JavaScript SDK. Η εφοδιαστική αλυσίδα αποτελεί πρόκληση για την Eniac, καθώς η προέλευση της ειδικών διαστάσεων οθόνης OLED παραμένει αδιευκρίνιστη. Σε συνέντευξη στο The Verge, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε τη χρήση "τυπικών καναλιών προμήθειας" χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Η δυνατότητα προσαρμογής του Flexbar υπερβαίνει τους περιορισμούς της αρχικής Touch Bar, προσφέροντας πλήρη έλεγχο στη διαμόρφωση της διεπαφής και υποστήριξη για πολλαπλές πλατφόρμες και συσκευές. Η κανονική τιμή λιανικής του Flexbar θα διαμορφωθεί στα 179 δολάρια μετά την ολοκλήρωση της καμπάνιας στο Kickstarter. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
digitalarchive Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 γελαω με το ipad integration. μισω να σου βαλω αλλη μια οθονη αφης αφου δεν υπαρχει. καλα το touchbar ένας στους 20 τους λείπει ισως λεω και πολλους 3
polaki Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 7 minutes ago, digitalarchive said: γελαω με το ipad integration. μισω να σου βαλω αλλη μια οθονη αφης αφου δεν υπαρχει. καλα το touchbar ένας στους 20 τους λείπει ισως λεω και πολλους Και ένας στους 200 να έλεγες, πάλι πολλούς θα έλεγες. Ειχα ένα με αυτή την άχρηστη αηδία, το πάτησα 4-5 φορές στην αρχή ως gimmick μετά δεν ξανάπατήθηκε ποτέ. Ισως τα πιο πεταμένα λεφτά της ζωής μου. Χειρότερα και από τα 10€ που είχα δώσει για να δω την ΑΕΚ Β’ μια φορά (ναι δεν ξέρω γιατί το έκανα.. λάθος μου..) 5 2
gadgetseek Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Κι όλο αυτό γιατί η Apple δε λέει να κυκλοφορήσει ένα touchscreen Mac Book..; Θυμίζει κάπως μία συρρικνωμένη Screen Pad Plus, την 2η βοηθητική οθόνη των Asus Zen Book Duo. Καταλαβαίνω ότι είναι customizable, αλλά οι χρήστες Windows έχουν ήδη πολλές touchscreen επιλογές..
Alexren Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Απορώ γιατί το έβγαλαν πραγματικά 🤔Χίλιες φορές πιο ωραίο και πιο χρήσιμο από τα f1 f2 κουμπιά(που και με το touchbar τα έχεις πατώντας το function ).Δηλαδη τώρα που έχετε μόνο τα κουμπιά f τι κερδίσατε ρε παιδιά;τόσο πολύ σας είχε λείψει το F8 και το f9(ακόμα δεν έχω καταλάβει τι κάνουν 😁) ;Με το Touch Bar ακόμα και αν δεν το πάταγες είχες χρήσιμες πληροφορίες ανάλογα με το app που κάνεις χρήση .Αλλα αυτά παθαίνεις Apple όταν ακούς τι γράφει και ζητάει ο κόσμος στο ίντερνετ που μπορεί να μην έχει καν MacBook Pro αλλά έχει απλά άποψη.Το ίδιο έγινε και με τα butterfly πλήκτρα που για εμένα ήταν ότι καλύτερο και κλασατο σε ήχο και αίσθηση Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από Alexren 4 1 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Λίγα τα λόγια σας για το touchbar γιατί είμαι από αυτούς που δυσκολεύονται να αλλάξουν το Μ1 MacBook Pro με νεότερο, επειδή καταργήθηκε! Αν σας το έδιναν στα windows θα σας φεύγανε τσισάκια από τη χαρά! 😛 Προτιμάτε δηλαδή άχαρα μαύρα f κουμπιά από μια πλήρως παραμετροποιήσιμη touch μπάρα/οθονη που προσαρμόζεται σε κάθε app που χρησιμοποιείτε. Οκ, μας πείσατε! 11 4 2 1 3
Dr_Pepper Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Τι βάρος να έχει τώρα αυτό και τι πρόσφυση .... θα σέρνεται δεξιά αριστερά μετα και είναι και το καλωδιομάνι... τζάμπα λεφτά μου φαίνεται εμένα... να ήταν μαγνητικό και να είχε σιλικόνη απο κάτω ή μια βάση σαν θήκη που να μπορούσες να την κολλήσεις ή βιδώσεις κάπου να πω εντάξει ίσως για κάποιους
andreaseto Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 30 λεπτά πριν, billdanos είπε Λίγα τα λόγια σας για το touchbar γιατί είμαι από αυτούς που δυσκολεύονται να αλλάξουν το Μ1 MacBook Pro με νεότερο, επειδή καταργήθηκε! Αν σας το έδιναν στα windows θα σας φεύγανε τσισάκια από τη χαρά! 😛 Προτιμάτε δηλαδή άχαρα μαύρα f κουμπιά από μια πλήρως παραμετροποιήσιμη touch μπάρα/οθονη που προσαρμόζεται σε κάθε app που χρησιμοποιείτε. Οκ, μας πείσατε! Χίλιες φορές τα άχαρα κουμπιά όταν παίζουν "τυφλές" συντομεύσεις. Ωστόσο η ιδέα του touchbar ήταν εξαιρετική αλλά μόνο αν συνυπήρχε ως επιπλέον λωρίδα πάνω από τα F πλήκτρα. 5
SuperLuigis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Αυτο που εκανε λαθος η apple εδω ηταν οτι αντικατεστησε τα fn με αυτο, αν υπηρχαν παραλληλα θα ηταν αλλη η ιστορια. 3
azuli Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 καλη ιδεα ετσι κι αλλιως υπαρχουν πολλα ελευθερα usb ports στα Apple 😄 7
SeaLion Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, gadgetseek είπε Κι όλο αυτό γιατί η Apple δε λέει να κυκλοφορήσει ένα touchscreen Mac Book..; Ερώτηση... Έχετε touchscreen laptop? Όντως πατάτε στην οθόνη για να κάνετε πράγματα; Ρωτάω γιατί δεν έχω δει ποτέ μπροστά μου κάποιον να το κάνει. 5 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 ΑΠΑΤΟ! 2 hours ago, Alexren said: Απορώ γιατί το έβγαλαν πραγματικά 🤔Χίλιες φορές πιο ωραίο και πιο χρήσιμο από τα f1 f2 κουμπιά(που και με το touchbar τα έχεις πατώντας το function ).Δηλαδη τώρα που έχετε μόνο τα κουμπιά f τι κερδίσατε ρε παιδιά;τόσο πολύ σας είχε λείψει το F8 και το f9(ακόμα δεν έχω καταλάβει τι κάνουν 😁) ;Με το Touch Bar ακόμα και αν δεν το πάταγες είχες χρήσιμες πληροφορίες ανάλογα με το app που κάνεις χρήση .Αλλα αυτά παθαίνεις Apple όταν ακούς τι γράφει και ζητάει ο κόσμος στο ίντερνετ που μπορεί να μην έχει καν MacBook Pro αλλά έχει απλά άποψη.Το ίδιο έγινε και με τα butterfly πλήκτρα που για εμένα ήταν ότι καλύτερο και κλασατο σε ήχο και αίσθηση Ότι σε βόλευε δηλαδή την ώρα που έγραφες στον υπολογιστή να παίρνεις τα μάτια σου από την οθόνη και να κοιτάς / ψάχνεις την λειτουργία στην touchbar? Για τα butterfly, ΘΑ ήταν καλά αν τα έκαναν αεροστεγή, μόνο έτσι θα σωζώταν αυτό το πράγμα. Γενικά τα touchbars ήταν και παραμένουν ένα gimick και δεν χρησιμεύουν σε τίποτα ουσιαστικό. Αν κάποιος θέλει εξτρα shortcuts είτε μπορεί να πάρει ένα mini keypad και να το προγραμματίσει όπως θέλει είτε να με κάποιο πρόγραμα όπως το Karabiner-Elements να ορίσει keyboard shortcuts και να κάνει την δουλειά του ακόμη πιο efficiently.
xenos.p Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, billdanos είπε Λίγα τα λόγια σας για το touchbar γιατί είμαι από αυτούς που δυσκολεύονται να αλλάξουν το Μ1 MacBook Pro με νεότερο, επειδή καταργήθηκε! Αν σας το έδιναν στα windows θα σας φεύγανε τσισάκια από τη χαρά! 😛 Προτιμάτε δηλαδή άχαρα μαύρα f κουμπιά από μια πλήρως παραμετροποιήσιμη touch μπάρα/οθονη που προσαρμόζεται σε κάθε app που χρησιμοποιείτε. Οκ, μας πείσατε! Ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που πήρα το pro και αν δεν το επαναφέρουν βλέπω το επόμενο να είναι air.. Ευτυχώς δεν έχω βρει ακόμα λόγο να το αλλάξω, ο m1 τρέχει τα πάντα παραπάνω από αξιοπρεπώς.. 3
cpc464 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Πρωτα απο όλα είναι kickstarter, crowdfunding δηλαδη,και μπορεί να μήν πιάσει τους στόχους του, άρα δεν μιλάμε για κάτι που κυκλοφόρησε. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω χρησιμότητα, ίσως να ήταν χρηστικό αν έβγαινε ενσωματωμένο σε ένα καλό μηχανικό πληκτρολόγιο. 4 hours ago, billdanos said: Αν σας το έδιναν στα windows θα σας φεύγανε τσισάκια από τη χαρά! 😛 Έχει βγάλει παρόμοιο feature η Dell στο XPS 13 plus,δεν κάνουν και ουρές να το αγοράσουν. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, XPHSTOS_ said: ΑΠΑΤΟ! Ότι σε βόλευε δηλαδή την ώρα που έγραφες στον υπολογιστή να παίρνεις τα μάτια σου από την οθόνη και να κοιτάς / ψάχνεις την λειτουργία στην touchbar? Γενικά τα touchbars ήταν και παραμένουν ένα gimick και δεν χρησιμεύουν σε τίποτα ουσιαστικό. Αν κάποιος θέλει εξτρα shortcuts είτε μπορεί να πάρει ένα mini keypad και να το προγραμματίσει όπως θέλει είτε να με κάποιο πρόγραμα όπως το Karabiner-Elements να ορίσει keyboard shortcuts και να κάνει την δουλειά του ακόμη πιο efficiently. Αχα! Άρα όταν θα παίρνεις τα μάτια σου από την οθόνη για να πας στο mini keypad, θα είναι καλύτερα; 😛 Εν τω μεταξύ υπάρχουν apps που παραμετροποιείς πλήρως την touchbar. 3 hours ago, cpc464 said: Έχει βγάλει παρόμοιο feature η Dell στο XPS 13 plus,δεν κάνουν και ουρές να το αγοράσουν. Ε όχι και παρόμοιο… 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα