mordred Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 10 minutes ago, uniquegr said: Σίγουρα, απλά δεν θα είναι τόσο ασφαλή, τόσο για τον ίδιο τον υπολογιστή, όσο και για τους υπόλοιπους που βρίσκονται στο δίκτυο και μπορεί να έχουν ευπάθειες / τρύπες ασφαλείας. Σίγουρα ναι, αλλά οι αντιδράσεις είναι σίγουρα υπερβολικές.
cat1967 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Αλητεία της Microsoft. Ούτως η άλλως τα παλιά συστήματα θα τα αλλάξουν οι χρήστες σιγά σιγά. Τι τους εκβιάζεις;
uniquegr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 45 λεπτά πριν, mordred είπε Σίγουρα ναι, αλλά οι αντιδράσεις είναι σίγουρα υπερβολικές. Αμφοτερόπλευρα. Αν μη τι άλλο, δεν υπάρχει λόγος πανικού, στη τελική δεν είναι απαραίτητο να αναβαθμίσει κάποιος σώνει και καλά στα Windows11, ενώ υπάρχουν και εναλλακτικές. Είναι όμως υπερβολική και η αντίδραση υπερθεματιστών της στάσης της Microsoft, οι οποίοι μόνο πάρτι δεν κάνουν που η Microsoft "μπλοκάρει" τους παλιούς υπολογιστές και αποπειράται να καταλήξουν αυτοί στα σκουπίδια.
adi32 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 ολοκληρες εταιρειες εχουν ακομα αρχαια μηχανηματα και λειτουργικα και φοβαται ο καθε κυρ Κωστας μη μεινει πισω σε ενημερωσεις και του παρουν τα αρχεια οι χακερς 1
mordred Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 45 minutes ago, uniquegr said: Αμφοτερόπλευρα. Αν μη τι άλλο, δεν υπάρχει λόγος πανικού, στη τελική δεν είναι απαραίτητο να αναβαθμίσει κάποιος σώνει και καλά στα Windows11, ενώ υπάρχουν και εναλλακτικές. Είναι όμως υπερβολική και η αντίδραση υπερθεματιστών της στάσης της Microsoft, οι οποίοι μόνο πάρτι δεν κάνουν που η Microsoft "μπλοκάρει" τους παλιούς υπολογιστές και αποπειράται να καταλήξουν αυτοί στα σκουπίδια. Πήρε η MS μία απόφαση. Οκ δε θεωρώ ότι το έκανε για να πετάξει ο καθένας τον υπολογιστή του. Για να αγοράσει ο καθένας καινούρια άδεια W11 με νέο υπολογιστή και να μη πάρει τσάμπα νέα αναβάθμιση σε λειτουργικό; Μπορεί κιόλας δε ξέρω. Και να μην κατηγορηθώ για υπερθεματιστής της MS, εγώ δε θέλω να βάλω W11 που μπορώ κιόλας! Πάρτυ γιατί να κάνουν τα fanboyz; Η όλη φάση μου θυμίζει τη μάνα μου που γκρίνιαζε που δε δουλεύει πλέον το έψιλον (!!! internet explorer) και δε μπορούσε να συνηθίσει το πολύχρωμο κουλούρι (chrome) για να μπαίνει να βλέπει τη "γη της ελιάς" ξέρω γω Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από mordred
kurkosdr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, mphxths είπε Αν ο γιοκας/εγγονος/ανιψιος πηγε να το παιξει τεχνικος και εβαλε την 24Η2 σε μηχανημα με επεξεργαστη χωρις sse4.2 , ποιος φταιει ? Η microsoft ? H microsoft ενημερωσε καλως ή κακως. Προφανώς ο γιόκας/εγγονός/ανιψιός σε πρώτο βαθμό, και σε δεύτερο βαθμό όλοι αυτοί στα comments που λένε ότι τρέχουν Windows 11 σε μη-υποστηριζόμενο επεξεργαστή χωρίς προβλήματα χωρίς να εξηγούν το τεράστιο caveat, ότι δηλαδή πρόκειται για μη-υποστηριζόμενη χακιά και μπορεί στο επόμενο Patch Tuesday ο υπολογιστής σου να αρχίσει να πετάει μπλε οθόνες σε bootloop. BTW η έκδοση Windows 11 LTSC 2024 IoT υποστηρίζει επίσημα όλους τους dual-core x86-64 επεξεργαστές με SSE4.2 και άνω, και δεν απαιτεί TPM και Secure Boot: https://x.com/TheBobPony/status/1864366955689295977 Άρα έχουμε κάτι υποστηριζόμενο για γονείς που ζουν μακριά κλπ που δεν έχουν γνώσεις και χρόνο για φορμάτ και στήσιμο από την αρχή. Αν αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, το codebase των LTSC είναι frozen in time, παίρνουν μόνο security patches. Οπότε ναι, η LTSC των Windows 11 (IoT και μη) μπορεί να προταθεί ως λύση χωρίς caveats και αστερίσκους. Δεν χρειάζεται χακιές, άρα αν λειτουργεί σήμερα θα λειτουργεί και αύριο. 4 ώρες πριν, TaxiarhisGR είπε Εγω θα το κρατουσα με linux mint το συγκεκριμενο δεν βρισκω λογο να ειχα Windows σε αυτο. To λαπτοπ με τον 4930MX θα το κρατήσω σε Windows επειδή είναι Nvidia 3D Vision certified (με το σπάνιο 120Hz panel με το IR emitter για τα γυαλιά). Τώρα για τους ματρακάδες λαπτοπ των γονιών τα είχα και τα έχω σε WIndows LTSC 2019 λόγω επαγγελματικού software που ήθελε Windows (συν ένα πρόγραμμα video capture που ερχόταν μαζί με ένα usb στικάκι video capture το οποίο ο πατέρας μου χρειαζόταν επαγγελματικά), αλλά οι γονείς πλέον βγήκαν στη σύνταξη και δεν έχουν πολλές απαιτήσεις, μόνο ένα browser και έναν image viewer και video player θέλουν, άρα μάλλον το 2029 μάλλον θα τους πάω στο Linux Mint να μην τρέχω να βρίσκω Windows 11 LTSC 2024 IoT. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από kurkosdr
uniquegr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mordred είπε Πήρε η MS μία απόφαση. Οκ δε θεωρώ ότι το έκανε για να πετάξει ο καθένας τον υπολογιστή του. Για να αγοράσει ο καθένας καινούρια άδεια W11 με νέο υπολογιστή και να μη πάρει τσάμπα νέα αναβάθμιση σε λειτουργικό; Μπορεί κιόλας δε ξέρω. Και να μην κατηγορηθώ για υπερθεματιστής της MS, εγώ δε θέλω να βάλω W11 που μπορώ κιόλας! Πάρτυ γιατί να κάνουν τα fanboyz; Η όλη φάση μου θυμίζει τη μάνα μου που γκρίνιαζε που δε δουλεύει πλέον το έψιλον (!!! internet explorer) και δε μπορούσε να συνηθίσει το πολύχρωμο κουλούρι (chrome) για να μπαίνει να βλέπει τη "γη της ελιάς" ξέρω γω Πήρε μια απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που βλέπουμε στη πράξη: υπολογιστές μη συμβατούς με τα Windows11, να τα τρέχουν απροβλημάτιστα. Και βλέπουμε μια επιθετική στάση της Microsoft χωρίς να προσφέρει κάτι το καινοτόμο. Απλά θέλει σώνει και καλά να αλλάξει ο κόσμος μηχανήματα, γιατί έτσι όντως θα αγοραστούν νέες άδειες, προφανώς θα τα πάρει κι απο αλλού. Μαγκιά της. Μαγκιά μας όμως κι εμάς να της γυρίσουμε τη πλάτη ή τουλάχιστον, έτσι πρέπει να κάνουμε. 2
mariosnik_ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε Αυτο με το Λινουξακι δε προχωραει και πολυ ε ; Kαι ποιος ανωμαλος μαζοχας εχει 11 σε Intel Core 2 Duo ? Ελατε τώρα με κάτι τέτοια επιχειρήματα. Ψάχνετε να τρολλαρετε. Δεν είναι ανάγκη να έχεις core2duo ούτε μηχάνημα 20 ετών που να θες να του βάλεις 11, που προφανώς και είναι τρελο. Core 2 duo ήταν ο προηγούμενος επεξεργαστής μου, το μηχάνημα το είχα από το 2009 μέχρι το 2020 που κάηκε. Από τοτε πήρα ένα refurbished με i5, και αν καεί και αυτό πάλι φθηνό refurbished ίσως με κανένα i7. Δεν παίζει να δώσω πάνω από 300 ευρώ για υπολογιστή πλέον και με τις δουλειές που το έχω και την συχνότητα που το χρησιμοποιώ, σερφαρισμα, κατέβασμα, ms office. Μέχρι και το κινητό είναι πιο χρήσιμο από τον σταθερό υπολογιστή. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από mariosnik_
Mhlogiatros Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Nαι ... ΟΧι Ειχα duo laptop 17ρι και η καταναλωση ηταν τσιουυυυυ οπως και οι θερμοκρασιες . Μηπως γιαυτο καηκε Σιγουρα i7 να πας σε κατι hot Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από Mhlogiatros
tanuki88 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Στις 4/12/2024 στις 4:58 ΜΜ, leolipop είπε Ναι μας εχει κανει τα μουτρα κιμα με την 24Η2.Δεν υπαρχει κανενας λογος να κανεις bypass και να εγκαταστησεις τα 11 μαζι με ολη την προικα σαβουρα προεγκατεστημενη.Rufus , win11 iso και τελειωνει η ιστορια. Μια χαρα τρεχουν σε FX του 2012. Και εγώ σε FX-6300 τα έβαλα με 8 ραμ στις 24/11, έπειτα απο μια βόλτα σε Linux πέρασα απο περίπου 6 διανομές αλλα λόγω του ότι ασχολούμαι κ με μουσική παραγωγή οι πιό πολλές βαρούσαν crash με low latency kernel (μαλλον). Ας δούμε πως θα πάει αλλιώς θα βαλω Mint για casual χρήση. Ευτυχώς για το κομμάτι της μουσικής έχω standalone μηχάνημα, απλά σε μερικά πράγματα χρειάζεται και το PC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα