atheatos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 34 λεπτά πριν, mindreader είπε Mac ρε, mac μεχρι να σβησει ο ηλιος! Hackintosh μέχρι να σβήσει ο ήλιος!
Ravager Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, kurkosdr είπε Για πολλοστή φορά: Το πρόβλημα δεν είναι το TPM 2.0, το πρόβλημα είναι η λίστα "υποστηριζόμενων επεξεργαστών" των Windows 11. Οποιοδήποτε laptop έχει "υποστηριζόμενο επεξεργαστή" έχει ταυτόχρονα και TPM 2.0, αφού ήταν απαίτηση για τα laptop που έρχονταν με προεγκατεστημένα Windows 10, και οποιοδήποτε desktop motherboard βγήκε την εποχή των Windows 10 έχει τουλάχιστον UEFI-emulated TPM 2.0 (η AMD το αποκαλεί "fTPM", ή Intel το αποκαλεί "PPT") που απλά μπαίνεις στις ρυθμίσεις του UEFI και το ενεργοποιείς. Είναι παρανοϊκό να βλέπεις σαβουρο-Celeron να υποστηρίζονται από τα Windows 11 και ένα λάπτοπ που έχω με i7-4930MX να μην υποστηρίζεται επειδή είναι ελάχιστα χρόνια πίσω. Και δεν τους ζητήσαμε να υποστηρίξουν πρώτης γενιάς 64-bit επεξεργαστές ή κάτι τέτοιο, αλλά Haswell την τύχη μου... Αλλά βλέπεις τώρα που δίνουν "δωρεάν" αναβαθμίσεις όπως η Apple, κάπως πρέπει να πουλήσουν καινούριες άδειες, και αντιγράφουν τα κόλπα της Apple με "κόψιμο" ικανού hardware από τις αναβαθμίσεις (και άρα σε βάθος χρόνο από τις ενημερώσεις ασφαλείας) καθαρά για να σε αναγκάσουν να αγοράσεις καινούριο σύστημα. Έχεις απολυτο δίκιο. Εμένα το motherboard μου έχει tpm αλλα επειδη εχω i5 7500 και οχι 8ης γενια που θέλει στα specs μου λεει οτι ειμαι no supported hardware. 2
MikeKata Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Just now, uniquegr said: Που'σαι @mphxths, αφιερωμένο! Ιερόσυλε! Δεν ξέρεις ότι δεν είσαι ασφαλής κι ότι δεν έχεις τις νέες τεχνολογίες; Νομίζεις ότι σε κοροϊδεύει η Microsoft για να πουλήσει licenses; 2 2
uniquegr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, MikeKata είπε Ιερόσυλε! Δεν ξέρεις ότι δεν είσαι ασφαλής κι ότι δεν έχεις τις νέες τεχνολογίες; Νομίζεις ότι σε κοροϊδεύει η Microsoft για να πουλήσει licenses; Εδώ και πολύ καιρό, την έχω γραμμένη τη Microsoft εκεί που δεν πιάνει η μελάνη!! 1
mphxths Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, lost2 said: άντε και 10.000 ή 50.000 υπολογιστές ταυτόχρονα και να πάνε στην χωματερή και το ίδιο 240 μύρια γιατί σε υποχρεώνουν να το κάνεις ;; Σοβαρά τώρα ; Ενω 240 μυρια υπολογιστες θα πεταχτουν την ιδια στιγμη ε ? Σοβαρα τωρα ?! 2 hours ago, paokkerkir said: όμως λειτουργεί πλήρως σε παλαιότερα chip, με performance hit (το οποίο δεν υπάρχει στα πιο νέα). Λαθος bold εβαλες προφανως. Πηγαινε σε athlon ξερωγω και πες οτι δεν εγινε και κατι που υπαρχει performance hit , εσυ κανεις την δουλεια σου. 2 hours ago, MikeKata said: Αυτή τη στιγμή μπορώ να αναβαθμίσω high end PC του 2010 σε οποιαδήποτε σύγχρονη έκδοση όποιου Linux distro θέλω χωρίς κανέναν περιορισμό και να είναι πιο γρήγορο από κάτι καινούρια σαπάκια με W11. Αλλά, κατά τη γνώμη μερικών θα έχω χειρότερη ασφάλεια από τα W11 επειδή δεν έχω TPM, ε; Οχι στο bold. Δεν το ειπα ποτε αυτο. Αλλα συγκρινεις δυο ανομοια λειτουργικα και μονο ως προς το επιπεδο του ποσο γρηγορα θα τρεχουν. Ειναι κουβεντα του στυλ "linux vs win" και δεν θα οδηγησει πουθενα. Ασε που καποιοι θα αρχισουν τα κλαματα. 1 hour ago, MadSheep said: Ότι instruction ή feature υπάρχει σε hardware μπορεί να υλοποιηθεί και σε software. Ναι , και παιχνιδια μπορεις να παιξεις με software rendering. Ας πεταξουμε τις καρτες γραφικων προτεινω εγω 1 hour ago, MadSheep said: Δικαιολογίες του τύπου δεν είναι ασφαλές ακούγονται βερεσέ όταν υπάρχει δωρεάν ανταγωνισμός (Linux) ο οποίος δουλεύει ασφαλέστατα και δεν έχει ίδιες απαιτήσεις, από κει και πέρα είναι ξεκάθαρα κερδοσκοπικό το πράγμα τίποτα άλλο. Ποτε δεν ειπα οτι το ενα λειτουργικο ειναι ασφαλεστερο απο το αλλο ή αν χρησιμοποιει tpm ειναι ασφελεστερο. Ειπα οτι η microsoft εχει βαλει καποια features που απαιτουν καποια specs. Τωρα αν το παρακανει στα requirements ... πολυ πιθανο. Αλλα αυτο δεν εμποδισε να τρεχουν τα 11αρια ακομα και σε athlons. Απλα καποια κομματια του λειτουργικου δεν θα λειτουργουν ή θα υπολειτουργουν. Απλα μην αρχιζουν τα τραγικα , οτι 240 μυρια υπολογιστες θα πεταχτουν ακριβως την ιδια στιγμη και μιλαμε για περιβαλλοντικη μολυνση επικων διαστασεων... drama queens απλα. 53 minutes ago, uniquegr said: Που'σαι @mphxths, αφιερωμένο! Ειμαι σιγουρος οτι παει φετες το μηχανημα Ειδικα σε κατι ΥΤ βιντεος Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από mphxths
MikeKata Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, mphxths said: Οχι στο υπογραμμισμενο. Δεν το ειπα ποτε αυτο. Αλλα συγκρινεις δυο ανομοια λειτουργικα και μονο ως προς το επιπεδο του ποσο γρηγορα θα τρεχουν. Ειναι κουβεντα του στυλ "linux vs win" και δεν θα οδηγησει πουθενα. Ασε που καποιοι θα αρχισουν τα κλαματα. Λάθος. Δε συνέκρινα μηχανήματα ως προς το επίπεδο του πόσο γρήγορα θα τρέχουν. Αυτό ήθελες να απομονώσεις από το σχόλιο προκειμένου να απαντήσεις. Μίλησες για "χρεπολαγνεία" και σου απάντησα με ένα παράδειγμα όπου στο ένα λειτουργικό μπορείς να αναβαθμίσεις από πανάρχαιο PC και να έχεις την ίδια (και καλύτερη) ασφάλεια για την οποία η MS ισχυρίζεται ότι θέλεις καινούριο PC. Γιατί αυτό ισχυρίζεται η MS και το υπερασπίζεσαι. Αυτό είναι το θέμα του άρθρου στο οποίο σχολιάζουμε. Σου απάντησα, επίσης με παράδειγμα για τις "νέες τεχνολογίες" που ΔΕΝ απαιτούν νέο PC για να τρέξουν (όπως υπαινίσσεσαι στο σχόλιο σου ενάντια στη "χρεπολαγνεία"). Κοινώς, απάντησα με παραδείγματα στο σχόλιο σου στο οποίο προσπαθείς να υπερασπιστείς, με πολύ αδύναμους ισχυρισμούς, μια ξεκάθαρα αντικαταναλωτικη τακτική της MS, αναμασώντας τα "επιχειρήματα" της, χωρίς εσύ να έχεις να κερδίσεις κάτι από αυτό. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω προς τι αυτό το πάθος. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από MikeKata 3 1
mphxths Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, MikeKata said: Δε συνέκρινα μηχανήματα ως προς το επίπεδο του πόσο γρήγορα θα τρέχουν. Τα συνεκρινες και το ξερεις. Διαβασε αυτο που εγραψες και παρεθεσα στο προηγουμενο ποστ μου. Οσο για την ασφαλεια , εγω ειπα και το ξαναλεω οτι ποτε δεν ειπα οτι το ενα λειτουργικο θα ειναι πιο ασφαλες απο το αλλο. Ειπα οτι καποια features που αφορουν την ασφαλεια απαιτουν καποια πραγματα. Αν δεν υπαρχουν , δεν θα λειτουργησουν οπως τα σχεδιασε η microsoft να λειτουργησουν. Ναι μιλησα για χρεπολαγνεια. Οπως και συ οταν γραφεις "παναρχαιο pc". Ειδικα οταν μπορεις να παρεις συγχρονο μηχανημα την σημερον ημεραν και με ελαχιστα λεφτα. Και μην ακουσω παλι για περιβαλλοντικες μολυνσεις. Δεν ειναι αυτος ο λογος που δεν αναβαθμιζει ο κοσμος. Μην τρελαθουμε κιολας , οτι μας επιασε το κοψιμο ξαφνικα για το καλο του πλανητη !! Τελος , συγκρινεις λινουξ με windows. Αν θες να πιασουμε τετοια κουβεντα για μια ακομα φορα , ανοιξε αναλογο θεμα , να τα πουμε εκει. Τετοια συγκριση χωρις να μπει σε συγκεκριμενα πλαισια , ειναι ανουσια. Τελος #2 , δεν εχω κανενα πάθος. Χρησιμοποιω και 11αρια και λινουξ. Ο,τι με βολευει για την δουλεια που θελω να κανω. Ειμαι σιγουρος οτι οσοι εδω κλαιγονται για τα 11αρια , χρησιμοποιουν λινουξ σωστα ? Τι οχι ? Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από mphxths
uniquegr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, mphxths είπε Ειμαι σιγουρος οτι παει φετες το μηχανημα Ειδικα σε κατι ΥΤ βιντεος Φυσικά. Αφού έχει εγκατασταθεί για να τρέχει απο τη ram. Δεν ξέρω αν σου χαλάει το αφήγημα, αλλά παίζω 4K videos με κάτω απο 10 frame loss. Dell Wyse 5070, υποστηρίζει ανάλυση 4Κ 60Hz. Ώχου μωρέ, το χρέπι!!! Φιλάκια! 1
mphxths Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 4 minutes ago, uniquegr said: Φυσικά. Αφού έχει εγκατασταθεί για να τρέχει απο τη ram. Δεν ξέρω αν σου χαλάει το αφήγημα, αλλά παίζω 4K videos με κάτω απο 10 frame loss. Dell Wyse 5070, υποστηρίζει ανάλυση 4Κ 60Hz. Ώχου μωρέ, το χρέπι!!! Φιλάκια! Σε καποιο παραλληλο συμπαν της φαντασιας σου , μπορει να συμβαινουν αυτα που περιγραφεις
uniquegr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, mphxths είπε Σε καποιο παραλληλο συμπαν της φαντασιας σου , μπορει να συμβαινουν αυτα που περιγραφεις Εκτίθεσαι. 1
MikeKata Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 20 minutes ago, mphxths said: Ειπα οτι καποια features που αφορουν την ασφαλεια απαιτουν καποια πραγματα. Αν δεν υπαρχουν , δεν θα λειτουργησουν οπως τα σχεδιασε η microsoft να λειτουργησουν. Όχι. Δεν είπες αυτό. Σταμάτα να αλλάζεις συνεχως αυτά που λες. Είπες: 6 hours ago, mphxths said: Το λειτουργικο εξελισσεται βασει των νεων τεχνολογιων. Δεν μπορουμε να "απαιτουμε" νεα features και νεες τεχνολογιες και να μενουμε σε παλιο hardware. 6 hours ago, mphxths said: Καλη η χρεπολαγνεια , αλλα δεν ειναι λογικο να απαιτουμε απο τις νεες τεχνολογιες ειτε αυτες ειναι hardware ειτε software να υποστηριζουν τα 15ετιας μηχανηματα μας. Μίλησες για "νέες τεχνολογίες". Το TPM δεν είναι "νέα τεχνολογία" που απαιτεί ο κόσμος για αυτό πρέπει να πάρει καινούριο PC. Είναι συνειδητή επιλογή της MS για να μεταφέρει το κόστος θωράκισης του λειτουργικού της στο χρήστη με την αγορά PC με TPM αντί να χρησιμοποιήσει πόρους για να το ασφαλίσει καλύτερα. ΓΙΑ ΑΥΤΟ σου έφερα ως αντιπρότασ τα Linux distros σε αυτό το επιχείρημα, γιατί είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι ΔΕΝ είναι κάποια "απαίτηση των Windows 11 για να τρέχουν οι νέες τεχνολογίες". Σου έφερα επίσης ως δεύτερο παράδειγμα μια άλλη "νέα τεχνολογία" που ούτε αυτή απαιτεί καινούριο PC για να λειτουργήσει και (ω του θαύματος) έχει κάνει το drop support για Windows. Ποιες είναι, λοιπόν, οι "νέες τεχνολογίες" στα W11 που απαιτούν το TPM για να λειτουργήσουν και δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν π.χ σε 7700K με μια Nvidia; Μην ξεφύγεις πάλι. Το θέμα του άρθρου είναι το TPM και το forced upgrade της MS. Εσύ ανέφερες "νέες τεχνολογίες". Φαντάζομαι, τα συνδέεις κάπως. 27 minutes ago, mphxths said: μολυνσεις *ρύπανση 27 minutes ago, mphxths said: Ειμαι σιγουρος οτι οσοι εδω κλαιγονται για τα 11αρια , χρησιμοποιουν λινουξ σωστα ? Τι οχι ? Δεν ξέρω αν εσύ έχεις μαντικές ικανότητες, εγώ δεν έχω. Προσωπικά πάντως το κάνω. Και στη δουλειά, μόνο μέσα στο WSL "ζω", πλέον, κι αυτό γιατί είναι PC της εταιρείας και δε θέλω να ξηλώσω όλο το OS. Η μόνη φορά που ανοίγω "pure" Windows είναι για να παίξω ένα PUBG με την παρέα μια δυο φορές τη βδομάδα, καθώς θέλει kernel anticheat (και δε θα έβαζα στο λειτουργικό που έχω τα αρχεία μου). 1 1
kurkosdr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, TaxiarhisGR είπε Προσωπικα το εχω ετσι απο το 2021 σε i7 7700k, 1080ti κανενα θεμα τερμα stable θα δειξει. Εσύ έχεις το χρόνο να ξαναστήσεις το μηχάνημα από την αρχή αν αρχίσει να σου πετάει μπλε οθόνες μετά από ένα Patch Tuesday (γιατί ως γνωστόν downgrade από 11 πίσω σε 10 δεν παίζει), μερικοί δεν έχουμε αυτό το χρόνο, και κάτι που δεν ανέφερα πριν είναι ότι μερικοί έχουμε γονείς που ζουν μακριά και αρα ο,τι τους δίνεις πρέπει να κρατήσει μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα χωρίς πολλά προβλήματα. Άρα μετά τα LTSC 2019 οι γονείς πάνε είτε σε καινούργια λάπτοπ ή σε Linux Mint. Αυτό δεν καταλαβαίνουν οι χαχανούληδες εδώ μέσα με τα lol reactions: Η μη-υποστηριζόμενη χακιά δεν είναι λύση για όσους δεν έχουν το χρόνο και γνώση για φορμάτ και στήσιμο από την αρχή. ΥΓ: Και το λάπτοπ με τον 4930MX πολύ απλά γίνεται "συλλεκτικό" μαζί με το ενσωματωμένο Nvidia 3D Vision πάνελ του (που είναι ο λόγος που το κρατάω) και δεν θα πολυμπαίνει στο internet ή θα του περάσω Windows 11 το 2029 που μπορεί να έχω περισσότερο χρόνο για τέτοια, θα δω Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από kurkosdr
mphxths Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, MikeKata said: Μίλησες για "νέες τεχνολογίες". Το TPM δεν είναι "νέα τεχνολογία" που απαιτεί ο κόσμος για αυτό πρέπει να πάρει καινούριο PC. Μιλησα για νεες τεχνολογιες. Ειπα οτι το TPM ειναι νεα τεχνολογια ? Και ξαφνικα μετα απο 4 σελιδες ακυρων ποστς θυμηθηκες οτι το θεμα αφορα το TPM ? Και αφου δεν ειναι νεα τεχνολογια το TPM πως απαιτειται απο τον χρηστη να παρει νεο μηχανημα που θα εχει tpm ? Τα παλια (εως π.χ. μια δεκαετια πισω) δεν εχουν tpm ? Αφου δεν ειναι νεα τεχνολογια 16 minutes ago, MikeKata said: ΓΙΑ ΑΥΤΟ σου έφερα ως αντιπρότασ τα Linux distros σε αυτό το επιχείρημα, γιατί είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι ΔΕΝ είναι κάποια "απαίτηση των Windows 11 για να τρέχουν οι νέες τεχνολογίες". Εφερες ως αντιπροταση τα linux distros oτι κανουν τι ? Ασφαλιζουν τον χρηστη κανοντας τι ? με το sudo ξερωγω? Η microsoft υλοποιησε καποια πραγματα που χρησιμοποιουν καποια hardwares. Ποια ειναι αυτα , τραβα γοογλαρισε τα. Ετσι θελησε να "ασφαλισει" περισσοτερο τους χρηστες , δικαιωμα της , δικο της το προιον. Και στην τελικη , μεχρι και το 24Η2 , κανεις δεν ειχε προβλημα να τρεξει τα 11αρια παντου. Ασχετα αν καποια features δεν θα λειτουργουσαν. Στα 24Η2 , εβαλε το απαραβατο requirement του sse4.2 , που αποκλειει κατι επεξεργαστες του περασμενου αιωνα. κλαιν μαιν που λενε και στο χωριο μου. Αλλα το κλαμα παει και ερχεται στο ινσομνια. Μπουχου μπουχου κακια microsoft που κανει ολες αυτες τις μαλακίες , αλλα εμεις τρεχουμε κανονικα τα 11αρια ακομα και στον athlon μας , μπουχου μπουχου 240 μυρια πισι θα ρυπανουν τον πλανητη που τοσο πολυ αγαπαμε , αλλα θα τον ρυπανουν σε καμμια δεκαετια απο τωρα , γιατι εχουμε ακομα 10αρια , 11αρια με bypasses , αλλα πρεπει να κλαψουρισουμε σημερα γιατι αυτοι ειμαστε... Με λιγα λογια , κλαμα για το κλαμα. Γιατι ολοι εχουν 10αρια ή 11αρια με χακιες ή λινουξ. Στην τελικη αν δεν θελετε εξελιξεις , πειτε το ρε παιδια και οταν αποφασισετε να ξεφορτωθειτε τα πισι σας , ενημερωστε τις εταιριες να προχωρησουν σε νεα πραγματα. Υποστηριζει η microsoft τα λειτουργικα της μονο για 30 χρονια ? Και τολμαει και εξελισσει το λειτουργικο της ? Σαν δεν ντρεπεται λεω εγω !! 6 minutes ago, kurkosdr said: Εσύ έχεις το χρόνο να ξαναστήσεις το μηχάνημα από την αρχή αν αρχίσει να σου πετάει μπλε οθόνες Εχω βαλει 11αρια απο την πρωτη στιγμη σε μη υποστηριζομενο συστημα και on-the-fly updates μεχρι την 24Η2 αυτη την στιγμη. Ουτε μπλε οθονες , ουτε προβληματα , ουτε εχασα ποτε δεδομενα. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από mphxths
kurkosdr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, mphxths είπε Εχω βαλει 11αρια απο την πρωτη στιγμη σε μη υποστηριζομενο συστημα και on-the-fly updates μεχρι την 24Η2 αυτη την στιγμη. Ουτε μπλε οθονες , ουτε προβληματα , ουτε εχασα ποτε δεδομενα. Σε κάποιους άλλους συνέβη όμως: που ξέρεις ότι όσο προχωράνε και θα "καθαρίζουν" το codebase δεν θα "κόβουν" περισσότερους επεξεργαστές και μετά το 2010; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα σταματήσουν να "καθαρίζουν" το codebase από παλιά codepaths; Τι να πω... τράβα πες τους ότι εσύ προσωπικά δεν έχεις δει μπλε οθόνη. Bonus αν κάποιος "μάγκας" γιόκας/εγγονός/ανιψιός τους το έβαλε τα Χριστούγεννα και από τότε έχουν μείνει χωρίς PC ή αναγκάστηκαν να αγοράσουν καινούριο PC ενώ θα μπορούσαν να είναι με Windows 10 ή ακόμα καλύτερα Windows 10 LTSC 2019. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από kurkosdr 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα