TaxiarhisGR Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Το έλεγξα, δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει ο 4930MX και να το έχει ο άλλος στις σελίδες που δίνεις, να έκοβαν τίποτα πρώτης γενιάς x86-64 επεξεργαστές που δεν υποστηρίζουν την κρίσιμη εντολή CMPXCHG16B και άρα το λειτουργικό σύστημα πρέπει να υποστηρίζει ξεχωριστά codepaths για όσους επεξεργαστές που δεν το έχουν σε επίπεδο kernel να το καταλάβω, αλλά να κόβουν την υποστήριξη σχετικά σύγχρονους επεξεργαστές είναι κοροϊδία. (multi-quote γιατί όλοι λέτε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα) Για πολλοστή φορά: Αυτά είναι χακιές, χακιές χακιές. Στο επόμενο update μπορείτε κάλλιστα να δείτε τον υπολογιστή σας να πετάει μπλε οθόνες, και ελπίζω να μην τον χρειάζεστε μέσα στις επόμενες δυο ώρες γιατί δεν θα τον έχετε. Ήδη μερικά updates των Windows 11 έκοψαν μερικούς 64-bit επεξεργαστές (πολύ παλιούς όμως) και όσοι ήταν ικανοποιημένοι με τις χακιές μέχρι τότε έβλεπαν μπλε οθόνη σε bootloop. Προσωπικα το εχω ετσι απο το 2021 σε i7 7700k, 1080ti κανενα θεμα τερμα stable θα δειξει.
mphxths Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, kostas_anes said: Πες μου λίγο τι καινούργια features και τεχνολογία φέρνουν ακριβώς τα Windows 11, τα οποία τα κάνουν ασύμβατα με παλαιότερο hardware; Τι προσφέρουν αυτά τα features; Είναι κάτι που επηρεάζει την λειτουργικότητα του προϊόντος ή nice to have που δεν είναι απαραίτητο/υπάρχουν εναλλακτικές; Το αν κατι ειναι feature ή nice to have ειναι υποκειμενικο. Βλεπω στα settings κατι που λεγεται "family options". Δεν με ενδιαφερει προσωπικα , αρα ? nice to have ? feature ? Οσο για αυτο που ρωτας πολλα security features απαιτουν tpm. windows hello recognition log in σε λαπτοπ ? tpm. Core isolation/memory integrity? θελει Intel Control-Flow Enforcement Technology/AMD Shadow Stack. Feature ? Nice to have ? Υποκειμενικο. Ειναι μερος του λειτουργικου και για να δουλεψουν αυτα , η microsoft σου θετει καποιες προυποθεσεις. Δεν θες να δουλεψουν ? Δικο σου θεμα. 24 minutes ago, kostas_anes said: Το ζήτημα που σχολιάζουν όλοι όμως είναι να βρίσκουμε εμείς λύσεις στις μαλακίες τις MS ή να απαιτήσουμε να τις δώσει αυτή; Η απάντηση αυτή μου θυμίζει λίγο στιχομυθία τύπου "Θέλουμε να περνάει και το τρένο από την πόλη μας -> Αφού έχετε λεωφορείο ρε αχάριστοι, τι το θέλετε το τρένο". Μαλακίες της microsoft σου φαινονται εσενα. Αυτη εχει ενα προιον και για να δουλεψει σωστα θετει καποιες προυποθεσεις. Επειδη δεν σου αρεσει εσενα αυτο που κανει τις ονομαζεις ως "μαλακίες". Οπως ειπα , δεν ειναι υποχρεωμενη η microsoft να σε υποστηριζει για 200 χρονια. Και οτι υποστηριζει τα λειτουργικα της για δεκαετιες δεν το λες και λιγο χρονικο διαστημα. Δηλαδη αν εγω θελω να μεινω αγκαλια με το πισι μου για 40 χρονια θα εχω απαιτησεις απο την microsoft να υποστηριζει το μηχανημα μου ? Σοβαρα τωρα ? 24 minutes ago, kostas_anes said: Επίσης για κάτσε ρε φίλε, ποιός εκβιάζει ποιόν και ποιός έχει την ικανότητα να το κάνει; Η μεγαλοεταιρεία δισεκατομμυρίων εμένα ή εγώ αυτήν; 24 minutes ago, kostas_anes said: Σόρρυ, αλλά αυτό το παρουσιάζεις ως επιχείρημα που έχει κάποια λογική; Για αρχή είναι γεγονός ότι όλα όσα έχουν κατασκευαστεί από τον άνθρωπο, η τελική τους μοίρα είναι να καταλήξουν στην χωματερή. Που κολλάει αυτή η γενικά αποδεκτή αλήθεια στην συζήτηση του πως να περιορίσουμε την κατανάλωση μας; Αν το PCάκι σου χαλάσει, θα το πετάξεις γιατί είναι άχρηστο και δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σου, οπότε θα αναγκαστείς να πάρεις καινούργιο, που σημαίνει ότι θα έχεις ένα περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Αντίστοιχα αν δεν σε καλύπτει πλέον, θα παιχτεί το ίδιο έργο. Τι σχέση έχει αυτό με το ότι η καριόλα η Microsoft (και κάθε Microsoft του κόσμου), σε αναγκάζει να πετάξεις ένα ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ το οποίο ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ και να πάρεις άλλο, έτσι με το στανιό, αλλιώς τράβα πνίξου. Άρα θα καταναλώσω, θα αυξήσω περιβαλλοντικό αντίκτυπο, όχι όμως για να καλύψω κάποια υπαρκτή ανάγκη, αλλά μία τεχνητή, που δημιουργήθηκε για να φουσκώσει το πορτοφόλι του Βασιλάκη του Πόρτα. Εσυ την εκβιαζεις. Και οποιος πιπιλαει την καραμελα για την περιβαλλοντικη επιβαρυνση του πλανητη. Οπως ειπα , αν αναγκαστεις να πεταξεις στην χωματερη το πισι σου εξαιτιας της microsoft , φταιει η microsoft. Αν το πεταξεις απο μονος σου , ποιος φταιει ? Δηλαδη βρισκεις την microsoft για να κατηγορησεις και για αυτο (οποιος εχει χρεπι , οχι εσυ προσωπικα) , δεν πετας το πισι απο τωρα ? Ασε σκεφτεται καποιος , θα μεινω με το χρεπι , να γλυτωσω και λεφτα και οταν με αναγκασει η microsoft να το πεταξω , θα την κατηγορησω για περιβαλλοντικη μολυνση και εκβιασμο !! Σοβαρα τωρα ? Το "πληρως λειτουργικο συστημα" , το συζηταμε , επι συγκεκριμενη βαση και συγκεκριμενα hardware. Οταν ο αλλος παλευει με τον core2duo και με 360p video στο ΥΤ , οχι δεν ειναι πληρως λειτουργικο. 24 minutes ago, kostas_anes said: Ναι μωρέ, λες και σηκώθηκαν οι παππούδες από τους τάφους με τους Athlon και τους Core 2 Duo και ζητάνε υποστήριξη στα Windows 11, όχι κόσμος που έχει hardware από το '14-'15 που μια χαρά φέρει εις πέρας οποιαδήποτε καθημερινή χρήση. Πλακα πλακα υπαρχουν ακομα ατομα με core2duο και athlon fx μηχανηματα. Και το "μια χαρα φερει εις περας οποιαδηποτε καθημερινη χρηση" σηκωνει πολυ κουβεντα. 24 minutes ago, kostas_anes said: Πες μου λίγο ποια είναι τα instruction set που δεν περιλαμβάνονται στα CPU αυτά, μαζί με τα καινούργια features που τα χρειάζονται, όπως σε ρώτησα παραπάνω. Περιμένω να ακούσω. Hardware design κάνω και τα τελευταία 15 χρόνια είναι η πιο ΝΕΚΡΗ περίοδος όσον αφορά τα instruction sets. Ενδεικτικά ένας i7 14700K με έναν i7 4770K... Εδωσα παραδειγμα μεταξυ δυο επεξεργαστων σε προηγουμενο ποστ. Πηγαινε δες το. Αν σχεδιαζεις hardware , πηγαινε στειλε βιογραφικο στην intel , μπας και την ξελασπωσεις 17 minutes ago, kurkosdr said: Το έλεγξα, δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει ο 4930MX και να το έχει ο άλλος στις σελίδες που δίνεις Σoβαρα τωρα ? Εχει ο i7 "Intel® Time Coordinated Computing (Intel® TCC)" ? Mηπως "Intel® Gaussian & Neural Accelerator"? "Intel® Speed Shift Technology" ισως ? "Intel® OS Guard" ? "Intel® Boot Guard " ? 17 minutes ago, kurkosdr said: Στο επόμενο update μπορείτε κάλλιστα να δείτε τον υπολογιστή σας να πετάει μπλε οθόνες, και ελπίζω να μην τον χρειάζεστε μέσα στις επόμενες δυο ώρες γιατί δεν θα τον έχετε, και δεν χρειάζεται να υπάρχει καν αντικειμενικός λόγος. Ήδη μερικά updates των Windows 11 έκοψαν μερικούς 64-bit επεξεργαστές (πολύ παλιούς όμως) και όσοι ήταν ικανοποιημένοι με τις χακιές μέχρι τότε έβλεπαν μπλε οθόνη σε bootloop. Μεχρι να συμβουν οσα αναφερεις , εχουμε καιρο. Σε μη υποστηριζομενο συστημα (λογω επεξεργαστη) εχω windows 11 απο την πρωτη στιγμη. Μεχρι και τωρα που εχω περασει την 24Η2 , δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Αν συμβει κατι στο μελλον , εχω 2 refurbished με 8ης γενιας επεξεργαστες και αρα υποστηριζομενοι και θα κανω εκει την δουλεια μου ή θα παω σε λινουξ main driver. Oπως λενε και οι windows 10-αρηδες ... "windows 11 μεχρι να σβησει ο ηλιος" Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από mphxths 2
Petros Electron Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Εγω ηρθα για τα σχολία.. ΥΓ. Να ναι καλα το λαπτοπακι μου με τον intel i7 6ης γενιάς και το linuxaki του.. 🙋 2 1 1
paokkerkir Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, mphxths είπε Σoβαρα τωρα ? Εχει ο i7 "Intel® Time Coordinated Computing (Intel® TCC)" ? Mηπως "Intel® Gaussian & Neural Accelerator"? "Intel® Speed Shift Technology" ισως ? "Intel® OS Guard" ? "Intel® Boot Guard " ? Tα bold το ένα έχει να κάνει με τον ήχο, και το άλλο είναι το speedstep σε hardware level. Kαι δεν υπάρχει μόνο η Intel ε, ούτε κάποιο requirement για τα win11 να έχεις Ιntel TCC ή Intel OS Guard. Τα άλματα στα instruction sets από το 2013-2014 είναι ελάχιστα και αυτό είναι δεδομένο. Με "χακιές" που λέει κ ο άλλος (🤣) μια χαρά ενεργοποιείται μέχρι και το Core Isolation σε unsupported CPUs, οπότε το όποιο restriction έχει θέσει η MS για τους supported επεξεργαστές δεν είναι core component του OS. Δεν υπάρχει κανένας λόγος (μη εμπορικός) να έχει συγκεκριμένους supported CPUs και όχι κάτι πιο generalized που θα βασίζεται στα Instruction sets + TPM2. TPM2 module έχει μέχρι και μια z97 μητρική που έχω και δουλεύει κανονικά.
kostas_anes Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, mphxths είπε Οσο για αυτο που ρωτας πολλα security features απαιτουν tpm To TPM μονος σου λες οτι μπορει να ειναι dedicated, οχι integrated, αρα δεν εχει να κανει με CPU support. 29 λεπτά πριν, mphxths είπε Core isolation/memory integrity? θελει Intel Control-Flow Enforcement Technology/AMD Shadow Stack. Τελεια, αρα υποστηριζονται μονο οι Zen 3 και πανω και οι Alder Lake και πανω, οι οποιοι το υποστηριζουν αυτο. Υποστηριζονται και προηγουμενοι; Μα πως γενεν αυτο; Κανει εκτπωσεις η ιδια η Microsoft στα feature της; 29 λεπτά πριν, mphxths είπε Δηλαδη αν εγω θελω να μεινω αγκαλια με το πισι μου για 40 χρονια θα εχω απαιτησεις απο την microsoft να υποστηριζει το μηχανημα μου ? Σοβαρα τωρα ? Εγω σοβαρος ειμαι που σου λεω οτι συστηματα 10ετιας ειναι πληρως λειτουργικα και αξιοποιησιμα. Εσυ μαλλον ο ασοβαρς που υπερβαλει για 40 χρονων PC. Παρε εναν i386 και χρησιμοποιησε τον σημερα. 29 λεπτά πριν, mphxths είπε Αυτη εχει ενα προιον και για να δουλεψει σωστα θετει καποιες προυποθεσεις. Επειδη δεν σου αρεσει εσενα αυτο που κανει τις ονομαζεις ως "μαλακίες". Οπως ειπα , δεν ειναι υποχρεωμενη η microsoft να σε υποστηριζει για 200 χρονια. Εντωμεταξυ τα χακεματα που προτεινεις ως εναλλακτικες, ειναι η τρανη αποδειξη οτι το λειτουργικο δουλευει μια χαρα σε παλιοτερο hardware χωρις θεμα και τα μονα restrictions ειναι αυτα που εχει θεσει η Microsoft, χωρις καποια αιτια. Επισης φιλτατε δεν εχω απαιτηση να υποστηριζει 200 χρονια κατι. Εχω απαιτηση οταν υποστηριζει επεξεργαστες του 2018 και '19 ομως, να υποστηριζει και επεξεργαστες εως το 2012 τουλαχιστον, γιατι δεν εχουν καμια διαφορα οσον αφορα τις τεχνολογιες που χρησιμοποιουν. Ειναι σαν να μου λες ότι σου υποστηριζω το μοτερ G4GC της Hyundai στο i30 του 2011, αλλα στο Elantra του 2003 δεν στο υποστηριζω, ενω ειναι η ιδια μηχανη. 29 λεπτά πριν, mphxths είπε Εσυ την εκβιαζεις. Και οποιος πιπιλαει την καραμελα για την περιβαλλοντικη επιβαρυνση του πλανητη. Οπως ειπα , αν αναγκαστεις να πεταξεις στην χωματερη το πισι σου εξαιτιας της microsoft , φταιει η microsoft. Αν το πεταξεις απο μονος σου , ποιος φταιει ? Δηλαδη βρισκεις την microsoft για να κατηγορησεις και για αυτο (οποιος εχει χρεπι , οχι εσυ προσωπικα) , δεν πετας το πισι απο τωρα ? Ασε σκεφτεται καποιος , θα μεινω με το χρεπι , να γλυτωσω και λεφτα και οταν με αναγκασει η microsoft να το πεταξω , θα την κατηγορησω για περιβαλλοντικη μολυνση και εκβιασμο !! Σοβαρα τωρα ? Το "πληρως λειτουργικο συστημα" , το συζηταμε , επι συγκεκριμενη βαση και συγκεκριμενα hardware. Οταν ο αλλος παλευει με τον core2duo και με 360p video στο ΥΤ , οχι δεν ειναι πληρως λειτουργικο. Γλυψε λιγο παραπανω την μποτα, σε ξεφυγε λιγη λασπη κοντα στο τακουνι. 29 λεπτά πριν, mphxths είπε Πλακα πλακα υπαρχουν ακομα ατομα με core2duο και athlon fx μηχανηματα. Και το "μια χαρα φερει εις περας οποιαδηποτε καθημερινη χρηση" σηκωνει πολυ κουβεντα. Βλεπεις πολλους να ζητανε W11 support; 29 λεπτά πριν, mphxths είπε Εδωσα παραδειγμα μεταξυ δυο επεξεργαστων σε προηγουμενο ποστ. Πηγαινε δες το. Αν σχεδιαζεις hardware , πηγαινε στειλε βιογραφικο στην intel , μπας και την ξελασπωσεις Να 'σαι καλα, εχω στειλει στην AMD στην Ιρλανδια και απο καλοκαιρι του 2025 μετακομιζω. Εντωμεταξυ πριν απαντησε ο φιλος ο @kurkosdr οτι το τσεκαρε και δεν εχουν καποια διαφορα στο ISΑ (πραγμα που σου επισημανα και εγω). 29 λεπτά πριν, mphxths είπε Σoβαρα τωρα ? Εχει ο i7 "Intel® Time Coordinated Computing (Intel® TCC)" ? Mηπως "Intel® Gaussian & Neural Accelerator"? "Intel® Speed Shift Technology" ισως ? "Intel® OS Guard" ? "Intel® Boot Guard " ? Γιατι τα εχουν οι 8ης γενιας που υποστηριζονται κανονικα; 😂 (Επισης Speed Shift αλήθεια; Αυτό με clock/power control έχει να κάνει, τα παίρνεις απλώς κοπιπάστα και τα κοπανάς;) 29 λεπτά πριν, mphxths είπε εχω 2 refurbished με 8ης γενιας επεξεργαστες και αρα υποστηριζομενοι και θα κανω εκει την δουλεια μου Προσεχε ομως, γιατι τα πραγματα χωρις το Gaussian & Neural Accelerator ειναι δυσκολα... Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από kostas_anes 1 1 1
mphxths Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, paokkerkir said: Tα bold το ένα έχει να κάνει με τον ήχο, και το άλλο είναι το speedstep σε hardware level. Kαι δεν υπάρχει μόνο η Intel ε, ούτε κάποιο requirement για τα win11 να έχεις Ιntel TCC ή Intel OS Guard. O φιλος εγραψε οτι ο i7 δεν υπολειπεται σε κατι σε features απο τον atom που λινκαρα. Του απεδειξα οτι υπολειπεται. Το τι κανει το καθε feature , ποσως με ενδιαφερει 10 minutes ago, kostas_anes said: Εγω σοβαρος ειμαι που σου λεω οτι συστηματα 10ετιας ειναι πληρως λειτουργικα και αξιοποιησιμα. Εσυ μαλλον ο ασοβαρς που υπερβαλει για 40 χρονων PC. Παρε εναν i386 και χρησιμοποιησε τον σημερα. 10ετιας ? 15ετιας ? Αποφασισε για ποια δεκαετια θες να μιλησουμε και για ποιον συγκεκριμενα επεξεργαστη και σε τι συγκεκριμενο configuration και φυσικα να ορισουμε τι σημαινει "πληρως λειτουργικα". 10 minutes ago, kostas_anes said: ειναι η τρανη αποδειξη οτι το λειτουργικο δουλευει μια χαρα σε παλιοτερο hardware χωρις θεμα Το "μπουταρει" δεν ειναι καμμια τρανη αποδειξη οτι το λειτουργικο δουλευει μια χαρα σε παλιοτερο hardware χωρις θεμα. 10 minutes ago, kostas_anes said: Γλυψε λιγο παραπανω την μποτα, σε ξεφυγε λιγη λασπη κοντα στο τακουνι. Ναι σωστα , γιατι παιρνω λεφτα απο την microsoft. Πως το καταλαβες ? 10 minutes ago, kostas_anes said: Βλεπεις πολλους να ζητανε W11 support; Ναι. 10 minutes ago, kostas_anes said: Να 'σαι καλα, εχω στειλει στην AMD στην Ιρλανδια και απο καλοκαιρι του 2025 μετακομιζω. Στο καλο και να μην μας γραφεις. Γλειψε λιγο την μποτα της AMD , σου ξεφυγε λιγη λασπη κοντα στο τακουνι !! χαχα 10 minutes ago, kostas_anes said: Γιατι τα εχουν οι 8ης γενιας που υποστηριζονται κανονικα; 😂 (Επισης Speed Shift αλήθεια; Αυτό με clock/power control έχει να κάνει, τα παίρνεις απλώς κοπιπάστα και τα κοπανάς;) Ελληνικα καταλαβαινεις ? Εγω εγραψα ποια ειναι τα features που εχει ο atom και οχι ο i7. Ειπα καπου οτι αυτα τα features εχουν σχεση με τα windows ? 10 minutes ago, kostas_anes said: Προσεχε ομως, γιατι τα πραγματα χωρις το Gaussian & Neural Accelerator ειναι δυσκολα... Oχι για το use case μου Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από mphxths 2 1
PLHROPPP Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 51 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Ήδη μερικά updates των Windows 11 έκοψαν μερικούς 64-bit επεξεργαστές (πολύ παλιούς όμως) και όσοι ήταν ικανοποιημένοι με τις χακιές μέχρι τότε έβλεπαν μπλε οθόνη σε bootloop. Τι λε ρε παιδί μου κοίτα τι συμβαίνει.....τα ύστερα του κόσμου.....
paokkerkir Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Τελεια, αρα υποστηριζονται μονο οι Zen 3 και πανω και οι Alder Lake και πανω, οι οποιοι το υποστηριζουν αυτο. Υποστηριζονται και προηγουμενοι; Μα πως γενεν αυτο; Κανει εκτπωσεις η ιδια η Microsoft στα feature της; Πέρι core isolation/memory integrity επειδή και οι δύο λέτε ανακρίβειες, υποστηρίζεται εγγενώς σε zen3/alder lake και πάνω, όμως λειτουργεί πλήρως σε παλαιότερα chip, με performance hit (το οποίο δεν υπάρχει στα πιο νέα). 32 λεπτά πριν, mphxths είπε O φιλος εγραψε οτι ο i7 δεν υπολειπεται σε κατι σε features απο τον atom που λινκαρα. Του απεδειξα οτι υπολειπεται. Το τι κανει το καθε feature , ποσως με ενδιαφερει Εδώ παίζουμε με τις λέξεις για να πούμε στο τέλος ότι έχεις δίκιο...Ναι δεν έχει αυτά τα features. Kαι ναι, δεν χρειάζονται αυτά τα features για Win11 (δεν είναι προαπαιτούμενα). Άρα τι συζητάμε; Νόμιζα ότι μιλάμε για το support των win11, όχι γενικά και για το κάθε νέο χρήσιμο ή άχρηστο feature κάθε cpu. Ένας 4790k ή 6700k(unsupported) με έναν 8700κ(supported) δεν έχουν διαφορά στο feature set, προτιμάς αυτή τη σύγκριση; Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από paokkerkir 1
lost2 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 3 hours ago, mphxths said: Kαλη καραμελα , που ειναι λαθος απο πολλες αποψεις. . 3ον ο εκβιασμος του στυλ , συνεχισε να υποστηριζεις τα μηχανηματα μας γιατι αλλιως υπαρχει το ενδεχομενο περιβαλλοντικης μολυνσης ειναι γελοιος. Αν δηλ σε αναγκασει η microsoft να αλλαξεις μηχανημα , το παλιο μηχανημα καταληγει στην χωματερη και επιβαρυνει το περιβαλλον , ενω αν σου χαλασει ή αποφασισεις να παρεις καινουργιο για αλλον λογο και το παλιο πρεπει να το πεταξεις , τοτε δεν καταληγει στην χωματερη ? Τοτε ποιος φταιει για την επιβαρυνση του περιβαλλοντος ? Πηγαινε , και ανακυκλωσε το ή βαλτο στο σεντουκι , στο παταρι ή στο υπογειο. Δεν φταιει για τα παντα η microsoft. Το 1ο και 2ο δεν μπαίνω καν στον κόπο να τα απαντήσω, αλλά τώρα σοβαρά, το ίδιο είναι να χαλάσουν , άντε και 10.000 ή 50.000 υπολογιστές ταυτόχρονα και να πάνε στην χωματερή και το ίδιο 240 μύρια γιατί σε υποχρεώνουν να το κάνεις ;; Σοβαρά τώρα ; Υπάρχει έστω και ένα κομμάτι λογικής σε αυτό που έγραψες; Και ζαλίζοντας μας τόσο καιρό όλοι αυτοί για την κλιματική κρίση και παπαριές; 1 1
kurkosdr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Εγω ηρθα για τα σχολία.. ΥΓ. Να ναι καλα το λαπτοπακι μου με τον intel i7 6ης γενιάς και το linuxaki του.. 🙋 Εσύ αποφεύγεις τα προβλήματα των Windows αποφεύγοντας όλο το software που θέλει Windows (και δεν τρέχει σε Wine/Proton ή δεν τρέχει αξιοπρεπώς). Καλά κάνεις αλλά δεν είναι λύση για όλους. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από kurkosdr
MikeKata Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 3 hours ago, mphxths said: Καλη η χρεπολαγνεια , αλλα δεν ειναι λογικο να απαιτουμε απο τις νεες τεχνολογιες ειτε αυτες ειναι hardware ειτε software να υποστηριζουν τα 15ετιας μηχανηματα μας. Αυτή γελοία εξίσωση "νέες τεχνολογίες=καινούριο hardware" πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή, ιδιαίτερα σε τεχνολογικό site όπου (υποτίθεται) ξέρουμε τι λέμε. Ειδικά με την καραμέλα με το TPM που προσπαθεί να ταΐσει η MS προκειμένου να βγάλει την ευθύνη για το κεφαλοτύρι-OS από πάνω της και να τη ρίξει στο χρήστη. Αυτή τη στιγμή μπορώ να αναβαθμίσω high end PC του 2010 σε οποιαδήποτε σύγχρονη έκδοση όποιου Linux distro θέλω χωρίς κανέναν περιορισμό και να είναι πιο γρήγορο από κάτι καινούρια σαπάκια με W11. Αλλά, κατά τη γνώμη μερικών θα έχω χειρότερη ασφάλεια από τα W11 επειδή δεν έχω TPM, ε; Είχα local LLMs να κάνω τη δουλειά μου πολύ προτού αποφασίσει η MS να βάλει το Copilot στα Windows. Αλλά ξέχασα, δεν έχω νέες τεχνολογίες. Ολόκληρες "νέες τεχνολογίες" σαν την Tensorflow > 2.10 δεν υποστηρίζουν native Windows πλέον, αλλά δεν έχουμε τις "νέες τεχνολογίες". Και για να μην ακούσω τίποτα για "Linux απολογητές", ο μόνος λόγος που το ανέφερα ήταν ως παράδειγμα για να κατανοήσεις ότι δεν έχουν σχέση οι "νέες τεχνολογίες" και η γελοία δικαιολογία που προβάλει η MS για να σε ωθήσει στην αγορά καινούριου PC. 4 2
atheatos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Η Microsoft έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια, να αντιγράψει την Apple σε όλους τους τομείς. Χωρίς να είναι βασικά εταιρεία hardware και να χρειάζεται να πουλήσει συσκευές για να επιζήσει, σκέφτηκε: «θα δώσω δωρεάν update που όμως θα αναγκάζω τα πρόβατα να έχουν καινούργιο hardware ωστε να τα παίρνω από τους κατασκευαστές μέσο των αδειών. Win win κατάσταση , το ένα χέρι νίβει το άλλο….Αφου η apple το κάνει και της βγαίνει γιατί να μην το κάνω εγώ ?» Η αλήθεια είναι ότι, τα KPI ( key performance indicators) της Apple , οι άλλες εταιρείες τα βλέπουν και χλωμιάζουν. Γιατί αυτά είναι βασικά που αξιολογούν την απόδοση μιας επιχείρησης και όχι το ποσοστό χρηστών που χρησιμοποιούν Mac και στατιστική 3ος γυμνασίου…. Δεν πάει να έχει 70 % μερίδιο στην αγορά, τα KPI της έχουν πιάσει πάτο και το ξέρει. Κάτι πάει να κάνει με το AI , αλλά όχι ως μέσο βελτίωσης του software, αλλά ως gimmick - σανό να ταΐσει τα πρόβατα που θα πάρουν το copilot pc…. Δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει υποστήριξη σε παλαιά μηχανήματα αλλά εσκεμμένα να αποκλείει hardware , χωρίς να έχει ουσιαστικό πρόβλημα στην λειτουργία του συστήματος , απλά για να πουλήσει μηχανήματα , ούτε η Apple δεν το κάνει. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από atheatos 1 1
mindreader Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Mac ρε, mac μεχρι να σβησει ο ηλιος! 1 3
MadSheep Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ότι instruction ή feature υπάρχει σε hardware μπορεί να υλοποιηθεί και σε software. Δικαιολογίες του τύπου δεν είναι ασφαλές ακούγονται βερεσέ όταν υπάρχει δωρεάν ανταγωνισμός (Linux) ο οποίος δουλεύει ασφαλέστατα και δεν έχει ίδιες απαιτήσεις, από κει και πέρα είναι ξεκάθαρα κερδοσκοπικό το πράγμα τίποτα άλλο. το chatgpt έχει και αυτό την ίδια άποψη: While Microsoft’s security and user experience arguments have some technical basis, the rigid requirements for newer CPUs are also likely influenced by business interests. Linux’s ability to work on the same hardware exposes the flexibility of alternatives, making Microsoft's strategy appear more profit-driven in comparison. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από MadSheep 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα