witty Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Ψάχνοντας εναλλακτικές για να αποφύγω το 10€ που ζητούν για την διατήρηση επαγγελματικού λογαριασμού, ο λογιστής πρότεινε την SumUp, η οποία έχει μηδενικές προμήθειες σχεδόν σε όλες τις τραπεζικές ενέργειες. Ωστόσο, έχει έναν περιορισμό: δεν παρέχει την δυνατότητα για πληρωμές μέσω IRIS. Για αυτόν τον λόγο, έστειλα ένα ερώτημα σε όλες τις τράπεζες στην Ελλάδα που διαθέτουν IRIS: https://www.dias.com.gr/el/gia-epiheiriseis/iris-ameses-pliromes-se-epaggelmaties-atomikes-epiheiriseis/ Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον 3 τράπεζες, στις οποίες η διατήρηση επαγγελματικού λογαριασμού όψεως δεν απαιτεί κάποια προμήθεια. Ένα ακόμα θετικό είναι ότι απαντούν αυθημερόν, όχι μετά από ακόμα και 45 μέρες, όπως κάνουν οι "μεγάλες" τράπεζες Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από witty 1
witty Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Λόγω του ότι ρωτήθηκε και σε άλλο νήμα, δεν χρεώνουν οι εξής τράπεζες: - Attica Bank, - Optima bank, - Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, - Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, - Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας. Δεν πρόλαβα να ρωτήσω την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αλλά - κρίνοντας από το ότι οι άλλες 3 συνεταιριστικές δεν χρεώνουν - θεωρώ πολύ πιθανό να μην χρεώνει ούτε αυτή. Η Παγκρήτια Τράπεζα χρεώνει 4€. Αυτό αφορά τις τράπεζες που παρέχουν IRIS. Εάν η IRIS δεν είναι αναγκαία, υπάρχουν και αλλοδαπές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και παρέχουν επαγγελματικό λογαριασμό με χαμηλότερες προμήθειες από τις 4 συστημικές. 1
GREGORYMO Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, witty είπε Λόγω του ότι ρωτήθηκε και σε άλλο νήμα, δεν χρεώνουν οι εξής τράπεζες: - Attica Bank, - Optima bank, - Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, - Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, - Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας. Δεν πρόλαβα να ρωτήσω την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αλλά - κρίνοντας από το ότι οι άλλες 3 συνεταιριστικές δεν χρεώνουν - θεωρώ πολύ πιθανό να μην χρεώνει ούτε αυτή. Η Παγκρήτια Τράπεζα χρεώνει 4€. Αυτό αφορά τις τράπεζες που παρέχουν IRIS. Εάν η IRIS δεν είναι αναγκαία, υπάρχουν και αλλοδαπές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και παρέχουν επαγγελματικό λογαριασμό με χαμηλότερες προμήθειες από τις 4 συστημικές. Η παγκρήτια έχει αγοράσει την Άττικα. Άρα, είναι θέμα 2-3 ημερών να αρχίσει η χρέωση
Fotis_Greece Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αν και σου ειχα απαντησει και στο άλλο, δεν χρεωνει η myPOS (αγοράζεις το μηχανημα με χαμηλη τιμη) αλλα οι χρεωσεις στις συναλλαγές με καρτες ειναι ενα κλικ πιο πάνω απο τους αλλους. Επισης δεν υποστηρίζει IRIS και εχει καποια κολπα να κραταει τα λεφτά εντος συστηματος της ( τα μηνιαία-ημερησια ορια εμβασματων δυσκολα τα ανεβαζεις, ζητάνε ενα καρο δικαιολογητικά και εαν απαντησουν, πελάτης μου που πληρωνε προσωπικο με την myPOS ειχε θέματα). Προσεξε και τις εμμεσες χρεωσεις, μπορει να μην σε χρεωνει καποιο ποσο ανα μηνα αλλα να σε χρεωνει καποια ψιλα για τις παγιες εντολες και τις πληρωμές ΔΕΚΟ οποτε παλι στα ιδια βγαινεις. Εγω εχω καταληξει Eurobank με 3€ μηνα που τα αντισταθμιζει με δωρεαν πάγιες και πληρωμές ΔΕΚΟ και (νομιζω) δεν χρεωνει την καρτα. Επισης η Πειραιώς (λογικα) εχει ακομα την επιλογή δωρεαν λογαριασμου όψεως για ελ. επαγγελματιες (θα το ζητησεις επιμονα) Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2024 από Fotis_Greece 2
Lux Aeterna Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Εξαρτάται πάντα από το τι κίνηση έχεις με κάρτες. Εμένα που οι συναλλαγές μου με κάρτα δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 100€, το ποσοστό που κρατάει η SumUp δεν υπερβαίνει τα 3€ που έχουν κόστος για το mobile POS οι συστημικές τράπεζες. Χώρια τη χρέωση ανά προμήθεια που έχουν. Πέραν τούτου, έχω τις πάγιες στην πιστωτική και τα καθημερινά έξοδα τα κάνω με την κάρτα της SumUp Στις 23/12/2024 στις 4:13 ΜΜ, witty είπε Λόγω του ότι ρωτήθηκε και σε άλλο νήμα, δεν χρεώνουν οι εξής τράπεζες: - Attica Bank, - Optima bank, - Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, - Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, - Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας. Δεν πρόλαβα να ρωτήσω την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αλλά - κρίνοντας από το ότι οι άλλες 3 συνεταιριστικές δεν χρεώνουν - θεωρώ πολύ πιθανό να μην χρεώνει ούτε αυτή. Η Παγκρήτια Τράπεζα χρεώνει 4€. Αυτό αφορά τις τράπεζες που παρέχουν IRIS. Εάν η IRIS δεν είναι αναγκαία, υπάρχουν και αλλοδαπές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και παρέχουν επαγγελματικό λογαριασμό με χαμηλότερες προμήθειες από τις 4 συστημικές. Ευχαριστούμε! Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από Lux Aeterna
1comment Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Στις 23/12/2024 στις 4:13 ΜΜ, witty είπε Λόγω του ότι ρωτήθηκε και σε άλλο νήμα, δεν χρεώνουν οι εξής τράπεζες: - Attica Bank, - Optima bank, - Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, - Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, - Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας. Δεν πρόλαβα να ρωτήσω την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αλλά - κρίνοντας από το ότι οι άλλες 3 συνεταιριστικές δεν χρεώνουν - θεωρώ πολύ πιθανό να μην χρεώνει ούτε αυτή. Η Παγκρήτια Τράπεζα χρεώνει 4€. Αυτό αφορά τις τράπεζες που παρέχουν IRIS. Εάν η IRIS δεν είναι αναγκαία, υπάρχουν και αλλοδαπές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και παρέχουν επαγγελματικό λογαριασμό με χαμηλότερες προμήθειες από τις 4 συστημικές. Η τράπεζα πειραιώς δεν χρεώνει τίποτα. Το έχουμε αναφέρει δεκάδες φορές σε πολλά θέματα. Αλλά καλύτερα να πάψω να το λέω γιατί αν πλακώσετε πολλοί, ίσως το ξανασκεφτούν και χρεώσουν. 😛 1
Fotis_Greece Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Καλη χρονια, με μειον 30€ (εξάμηνο) απο την Πειραιώς
The_Judas Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου εγω σε εμπορικο λογαριασμο πειραιως (οχι οψεως) δεν εχω καμια χρεωση.
Fotis_Greece Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Την πολυκατοικία την θεωρουν εταιρεία και την χρεωνουν κανονικα. Χρεωνουν επισης καθε Δεκέμβριο (απο φετος) 25€ συν ΦΠΑ εξοδα ανανεωσης νομιμοποιησης!! (να διαβασουν δηλαδη την μια σελιδα της γενικής συνέλευσης οτι ειμαι ακομα διαχειριστής)
tonyz21 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Εγώ γύρισα πίσω σε Πειραιώς απο το 10ευρο της Viva και απο 20 Ιανουαρίου καταργούνται οι προμήθειες οπότε τέρμα τα 4ευρα και τα σχετικά. Το 0.50€ χαλάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα