Προς το περιεχόμενο

Build ΑΜ5 για Gaming *UPDATE*

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sattack,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/12/2024 στις 8:59 ΜΜ, nickol-us είπε

Για κάρτα πόσα θα διαθέσεις;

Αν κοιτάς για 12gb, μιλάμε για 400+€...

Για εκεί κοντά στα 400 υπολογίζω αν και ακόμα είναι σε σκέψη η αγορά τις, γιατί για τώρα έχω την 6600 αν χρειαστεί απλά λογικά θα τρώει μπουκάλι λόγω κάρτας το υπόλοιπο σύστημα χωρίς να ξέρω πόσο θα είναι αυτό όταν μιλάμε για προς το παρόν 1080p.

Στις 9/12/2024 στις 9:04 ΜΜ, the_call_of_fir είπε

Γιατί δεν περιμένεις λίγες μέρες να κυκλοφορήσουν οι καινούργιες;(Λέω εγώ τώρα...)

Μπορώ να περιμένω υπάρχει κάρτα προς το παρόν απλά κάποια στιγμή θα μπει καλύτερη και σκέφτομαι αν αξίζει τώρα η αγορά της μιας που το υπόλοιπο σύστημα θα είναι φρέσκο.

Όσο για το τροφοδοτικό που διαλέξαμε στην αρχή, θα επικοινωνήσω αύριο με το ίδιο το κατάστημα για να μάθω αν όντως θα αργήσει τόσο(visionstudio πιστεύω είναι ένα αρκετά αξιόπιστο κατάστημα από όσα έχω διαβάσει στο forum)γιατί την ημ/νια αποστολής την λέει το skroutz κατά προσέγγιση ,και ανάλογα θα πράξω.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις nickol-usκλείνω προς το be-quiet 850 αν τελικά αργήσει πολύ το Super Flower Leadex VII PRO 850W ATX v3.1.

Επεξ/σία από ChrisAce
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ChrisAce είπε

Ευχαριστώ για τις προτάσεις nickol-usκλείνω προς το be-quiet 850 αν τελικά αργήσει πολύ το Super Flower Leadex VII PRO 850W ATX v3.1.

Για διευκρινήση, εγώ πήρα το Super Flower Leadex VII XG 850W (που είναι Gold) Οχι το Pro. Αυτό γιατί στα reviews και στις αναφορές στο Cybenetics κλπ έγραφαν για το XG 850 και τα PRO τα είχαν πιο κάτω (παρόλο που είναι Platinum!). Δεν ξέρω αν υπάρχει όντως διαφορά, απλώς το αναφέρω τι βρήκα όταν το έψαχνα. 

Επίσης το ΑΤΧ 3.1 σε σχέση με το 3.0 είναι το τίποτα. Ο ίδιος ο Άρης από το HWBusters/Cybenetics εχει κανει επεξηγηματικο review που λεει ακριβώς τι παιζει. Μόνο την αποληξη του GPU καλωδίου αλλάξανε και πολλοί κατασκευαστές δεν μπαίνουν στον κόπο και τα έξοδα να αλλάξουν συσκευασία και πιστοποίηση και αφήνουν να λέει 3.0 ενώ το καλώδιο μέσα είναι το νέο. Μάλιστα μια άλλη προδιαγραφή λέει ότι είναι πιο αυστηρή στο 3.0 και πιο χαλαρή στο 3.1 ...

Νομίζω ακριβώς αυτό ισχύει και με το XG που πήρα. Λέει 3.0 αλλά μέσα έχει καλώδια που νομίζω αντιστοιχούν στο νέο 3.1

Έχει 3 καλώδια VGA 6+2pins και ενα ακόμα που λέει VGA 600W, διπλό, 2x 8pins, προς το άλλο ειδικό βύσμα 2x6pins που δείχνω στη φώτο. Στο πιο πάνω link, λέει ότι όταν αυτό το καλώδιο παει στο τροφοδοτικό με 2x8, αυτό αυτόματα το κάνει 3.1

Spoiler

20241209_225147.jpg.b8f8ce37f1f2d5f4fd060a587a101804.jpg

20241209_225107.jpg.a0b12dbfdd1c083bc3225050357a3e58.jpg20241209_225950.jpg.323141ba1b76ecfebc5b131d4c04ed00.jpg

Spoiler

SF-850F14XG-ftr1.jpg.db22cc9d45d7ab5f677cb153f1dc574d.jpg

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.

Πρέπει να το έγραψα λάθος!! Έβλεπα διάφορα συγκριτικά και review για αυτό που πρότεινες και κάποια άλλα psu και έκανα από εκεί ένα c/p τον τίτλο. Μπέρδεμα 🙂

Πήρα ακριβώς αυτό που έχεις βάλει στο λινκ. 😄

Super Flower Leadex VII XG 850W Full Modular 80 Plus Gold

Ε γμτ δεν λέει GX λέει XG 

Ελπίζω απλά να έκανες αναγραμματισμό και να εννοείς XG γιατί αυτό έχω παραγγείλει. 🫣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nαι συγνώμη! Το παθαίνω καμμια φορά στην πληκτρολογηση. Έκανα edit και το διόρθωσα τώρα.

Kαι στο skroutz  link και στο Cybenetics που το βγάζει καλυτερο overall 850W PSU, το XG λένε, το Gold τέλος πάντων. (Δεν υπάρχει GX!)

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως και το pro platinum δεν βγαίνει άσχημο, εκεί κοίταγα και έκανα λάθος c/p.. και αυτό από vision...

https://hwbusters.com/best_picks/best-atxv3-pcie5-ready-psus-picks-hardware-busters/4/

-Μπαα το XG λέει και εκεί που στο καλό βρήκα και έκανα c/p το pro.

-Ok το έχει πιο κάτω από εκεί το είδα.

Επεξ/σία από ChrisAce
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 9/12/2024 στις 11:53 ΜΜ, sattack είπε

Για διευκρινήση, εγώ πήρα το Super Flower Leadex VII XG 850W (που είναι Gold) Οχι το Pro.

Υπάρχει κάποιος επιπλέον λόγος που δεν διάλεξες το Pro(platinum) πέρα από την τιμή;

Χτίζω κάτι παρόμοιο σαν σύστημα και παρήγγειλα το Pro.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, gtajunkie είπε

Υπάρχει κάποιος επιπλέον λόγος που δεν διάλεξες το Pro(platinum) πέρα από την τιμή;

Χτίζω κάτι παρόμοιο σαν σύστημα και παρήγγειλα το Pro.

Η τιμή καθόλου. Λόγω ησυχίας κυρίως. Το XG το βγάζει 20dB και το PRO 27.7 dB! 

Στην απόδοση της 12V γραμμής εχει 2 στατιστικά, στο ένα βγάζει καλύτερο το XG και στο άλλο το PRO. Αν και αυτές τις μετρήσεις τις αναφέρει σε 115V μόνο, δεν έχει σε 230V. 

Οπότε υποθέτω ότι ο κυριότερος λόγος που βγάζει το XG πιο πάνω από το PRO στην overall κατάταξη μάλλον είναι η διαφορά στο θόρυβο. 

Spoiler

perf_230V-25.png.f8cccf34bf091beeac99455307050a81.png

Spoiler

avg_noise_230V-22.png.042244ebfca34edb08212d17e2190e09.png

Spoiler

regulation_12v_115V-23.png.43930d615a6a0b3829936188e9388da1.png

Spoiler

ripple_12v_115V-21.png.7bbcd577efd2836b17d7ebc8366b36ec.png

Οι εικόνες είναι από το link του HWBusters/Cybenetics που εβαλα και πιο πάνω. Όταν τις ανεβάζω εδώ πέφτουν σε ποιότητα. Μάλλον λόγω μεγάλου ύψους τις ρίχνει το insomnia. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sattack είπε

Οι εικόνες είναι από το link του HWBusters/Cybenetics που εβαλα και πιο πάνω. Όταν τις ανεβάζω εδώ πέφτουν σε ποιότητα. Μάλλον λόγω μεγάλου ύψους τις ρίχνει το insomnia.

Σ'ευχαριστώ για τα links. Τα είδα ένα προς ένα.

Καλή τύχη με το σύστημά σου!

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς μας κρέμασε το eshop με τις μνήμες, δεν ξέρουν ακόμα πότε θα παραδώσουν δεν έχουν ενημέρωση από τον προμηθευτή ακόμα μου είπαν.

Το τροφοδοτικό φοβόμουν αλλά τελικά έχει έρθει από τις 15/12ου νομίζω.

Γενικά ήρθαν όλα τα κομμάτια(σήμερα ήρθε και η motherboard) αλλά αγνοούνται μόνο οι μνήμες. 

Τι επιλογές έχουμε τώρα για μνήμες 2χ16 ddr5 6000 cl30 από ότι κατάλαβα, τίποτα σε g.skill να φανταστώ και αν ναι ποιες λίγο που κοίταξα έχει μπόλικες.. ας έχουν και argb είναι με τζάμι το κουτί έτσι και αλλιώς, μπας και προλάβουμε τα χμας.. 🙂

Επεξ/σία από ChrisAce
  • Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω οποιες και να βρεις με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα παίξουν καλά. 

Ίσως την εντελώς πρώτη φορά που θα πας να κάνεις Power ON, να αργήσει το μηχάνημα να πάρει εμπρός. Μην φοβηθείς. Καμμιά φορά αργεί η 1η "συνεννόηση" με τις μνήμες. Ή ίσως ξεκινα πρώτα με τη μια μόνο μνήμη επάνω και μετά βάζεις και τις 2. 

• Like 1
Δημοσ.

Και ξαφνικά στο site του eshop τώρα τις βλέπω τις μνήμες άμεσα διαθέσιμες.. σήμερα που πήγα από το eshop Αμαρουσίου να παραλάβω την motherboard μου είπαν άγνωστο το πότε θα έρθουν.. άβυσσος..

Για να δούμε αν αύριο μου στείλουν μήνυμα να πάω να παραλάβω..

ram.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Έδωσα αρκετό χρόνο στο eshop νομίζω οπότε παράγγειλα για την Δευτέρα τις παρακάτω..

https://www.skroutz.gr/s/38503320/G-Skill-Trident-Z5-Neo-RGB-32GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-6000-gia-Desktop-F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR.html

Μπερδεύτηκα αρκετά γιατί έβλεπα πολλές g.skill με τα ίδια χαρακτηριστικά? αλλά με διαφορετικές τιμές δεν μπορώ να καταλάβω τις όποιες διαφορές μεταξύ τους οπότε διάλεξα αυτές στην τύχη. Ελπίζω να είναι οκ με το υπόλοιπο σύστημα. 

Αν έχετε κάποια άλλη καλύτερη πρόταση προλαβαίνουμε να τις αλλάξω έχω βάλει παραλαβή από το κατάστημα την Δευτέρα.

Δεν βλέπω πουθενά στην περιγραφή να λέει dual channel δεν νομίζω ε.. οι patriot το έγραφαν στην περιγραφή..

sattack nickol-us και όποιος άλλος γνωρίζει για δώστε feedback.. 😄

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...