Προς το περιεχόμενο

Gaming PC

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kostas_anes,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Ξεκινάω αυτή τη συζήτηση γιατί θα ήθελα να στήσω έναν υπολογιστή για να τρέχω προγράμματα σχεδίασης όπως e-plan, autocad(2d) (αυτά  λόγο εργασίας ) και vscode για δική μου διασκέδαση. Η δουλειά μου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός οπότε ένας καλός σταθερός είναι απαραίτητος για εμένα. Πέρα από την σχεδίαση θα ήθελα να συνδυάσω και gaming σε κάποιο κενό που θα έχω μέσα στο Σ/Κ η κάποια καθημερινή ημέρα της εβδομάδας! Παρακάτω θα σας δείξω τι σκέφτομαι και θα ήθελα την δική σας άποψη. Θα σας παρουσιάσω 2 εκδοχές των build μια AMD και μια NVIDIA.

Το budget είναι γύρω στα 1,300€  μαζί και τα περιφερειακά.

Κοινά PARTS

ΚΟΥΤΙ

NVMe

ΨΥΚΤΡΑ

ΟΘΟΝΗ

AMD Build 

PSU

MOBO

GPU

CPU

RAM

NVIDIA Buld

CPU

GPU

MOBO

RAM

PSU

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρες συνάδερφε, μία ερωτησούλα. 

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που έχεις επιλέξει διαφορετικά CPU και τροφοδοτικά, ανάλογα την κάρτα που θα βάλεις;  Τα κομμάτια γενικά είναι αρκετά κακά σαν σύνολο, αλλά πριν σου προτείνω διορθώσεις θέλω να μου απαντήσεις το παραπάνω.

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ.

Καλησπέρα Κώστα.

Ο λόγος που επέλεξα NVIDIA + Intel και RX + AMD είναι γιατί πιστεύω ότι θα τρέχουν καλύτερα μεταξύ τους αυτοί οι συνδυασμοί. Επίσης όσον αφορά το τροφοδοτικό μου είπαν να είναι ανάλογο της κάρτας, ότι η RX είναι πιο απαιτητική και η NVIDIA λιγότερο. 

Πραγματικά δεν έχω ιδέα σχετικά με αυτά, οπότε αν μπορείς να μου δώσεις λίγες πληροφορίες για τα λάθη που βλέπεις! 😁

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tomahok3 είπε

Καλησπέρα Κώστα.

Ο λόγος που επέλεξα NVIDIA + Intel και RX + AMD είναι γιατί πιστεύω ότι θα τρέχουν καλύτερα μεταξύ τους αυτοί οι συνδυασμοί. Επίσης όσον αφορά το τροφοδοτικό μου είπαν να είναι ανάλογο της κάρτας, ότι η RX είναι πιο απαιτητική και η NVIDIA λιγότερο. 

Πραγματικά δεν έχω ιδέα σχετικά με αυτά, οπότε αν μπορείς να μου δώσεις λίγες πληροφορίες για τα λάθη που βλέπεις! 😁

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ολα τρεχουν με ολα. Χοντρικα επισης η 7600X με την 4060 εχουν κοντινες απαιτησεις σε ενεργεια και δεν θα αλλαζαν την καταναλωση του συστηματος κατα καποιο σημαντικο ποσοστο. 

Όσον αφορά τα λάθη, θα τα πάρω με την σειρά που τα έδωσες:

To κουτί το πληρώνεις 20 ευρώ για τα φωτάκια, η κανονική του έκδοση είναι του 30άρικου. Σύστημα 1000€ σε κουτί των 30€ δεν το λες και φρόνιμο. Κοίτα αυτό, με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένο χρόνια τώρα, όπως και όλον τον κόσμο που του το έχω προτείνει. 

Ο NVMe που έχεις επιλέξει κοντεύει να κλείσει 10ετία και είναι τραγικά πανάκριβος για αυτά που προσφέρει. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί συνεχίζει να τον αγοράζει κόσμος, όταν υπάρχει πχ αυτός στα ίδια λεφτά και είναι 2 φορές πιο γρήγορος, ή αυτός στα μισά λεφτά, με αντίστοιχες επιδόσεις.

Η ψύκτρα είναι υπερβολική για τα CPU που κοιτάς και θα χαλάσεις ένα 20άρικο παραπάνω τζάμπα. Κοίτα αυτήν.

Τα τροφοδοτικά που έχεις βάλει, δεν είναι και τα πιο αξιόπιστα. Το System Power 10 ειδικά είναι τρισάθλιο. Χωρίς να σπάσεις ιδιαίτερα την μπάνκα, πας σε αυτό που είναι πολύ ανώτερο και σου αφήνει περιθώριο για μελλοντική αναβάθμιση. 

Όσον αφορά GPU, δεν σκέφτεσαι καν για AMD. H 4060 που έχεις επιλέξει θα ήταν μια χαρά, αν δεν ήταν Gigabyte. Γενικά την Gigabyte την αποφεύγεις, έχω 12 χρόνια ιστορίες προσωπικές και από άλλους που έχω δει ως τεχνικός, community manager και reviewer που μπορώ να σου λέω με τα προϊόντα της... Βγαίνει λίγο ακριβότερη μέν, αλλά τουλάχιστον θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από επιδόσεις και αξιοπιστία. 

Περί CPU, η Intel είναι νεκρή. Κυριολεκτικά. Η 13η και 14η γενιά για 1.5 χρόνο πέθεναν από manufacturing defects και overvoltage που τους έδινε επίτηδες η Intel για να τους κρατήσει σε ψηλούς χρονισμούς και κατ επέκταση ανταγωνιστικούς. Τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε βγήκε "λύση", ενώ τον πρώτο χρόνο η Intel έκανε την πάπια και δεν παραδεχόταν κανένα θέμα. Θεωρητικά πλέον, το πρόβλημα με τελευταία BIOS και τα συναφή, έχει λυθεί (με όποια πτώση επιδόσεων). Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν να βάλω επεξεργαστή με τέτοιο ιστορικό σε PC μου και παράλληλα δεν θα έδινα λεφτά σε εταιρεία με τέτοιες πρακτικές. Η νέα γενιά της Intel επίσης, πέραν εκτός του budget σου, είναι πρακτικά ίδια σε επιδόσεις με την προηγούμενη και δεν αξίζει για αγορά. 

Η λύση που βλέπω, εφόσον έιμαστε περίπου στο ~1000άρικο μέχρι ώρας, είναι το AMD combo που έχεις βάλει. Πολύ τίμια μητρικούλα και CPU (αν και σε περίπτωση που το θες κυρίως για δουλειά, θα έπαιρνα τον απλό 5700Χ που είναι σε μεγαλύτερη συχνότητα, διότι τα σχεδιαστικά προγράμματα δεν αξιοποιούν την 3D cache, όπως έχω διαπιστώσει ως κάτοχος 5800X3D), θα απέφευγα όμως τις συγκεκριμένες RAM. Στο λέω κυρίως λόγω προσωπικής εμπειρίας και ίσως γκαντεμιάς. Η συντριπτική πλειοψηφία από Ripjaws που έχω πάρει ανά τα χρόνια, μου έχει έρθει με το ένα στικάκι είτε νεκρό, είτε ελλατωματικό. Με τις συγκεκριμενες δεν ειχα τετοιο θεμα και παιζουν σε παρομοια τιμη. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...