Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι εφικτό να γίνει ενδελεχής καθαρισμός στο κύκλωμα αεραγωγών σε ένα αυτοκίνητο, στα πλαίσια βιολογικού καθαρισμού;

Ρώτησα σε συνεργείο που κάνει αποκλειστικά βιολογικούς με πολυετή εμπειρία, μου είπαν ότι μόνο απολύμανση με όζον κ.λπ. μπορεί να γίνει, αν έχει μαζευτεί χώμα/μπίχλα/μάκα στις σωληνώσεις δε μπορεί να γίνει κάτι.

Είναι όντως έτσι; Δεν υπάρχει κάποιο υλικό (π.χ. αφρός που να δρα και να απορρέει μετά από κάποιο σύστημα αποστράγγισης);

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Είναι εφικτό να γίνει ενδελεχής καθαρισμός στο κύκλωμα αεραγωγών σε ένα αυτοκίνητο, στα πλαίσια βιολογικού καθαρισμού;

Ρώτησα σε συνεργείο που κάνει αποκλειστικά βιολογικούς με πολυετή εμπειρία, μου είπαν ότι μόνο απολύμανση με όζον κ.λπ. μπορεί να γίνει, αν έχει μαζευτεί χώμα/μπίχλα/μάκα στις σωληνώσεις δε μπορεί να γίνει κάτι.

Είναι όντως έτσι; Δεν υπάρχει κάποιο υλικό (π.χ. αφρός που να δρα και να απορρέει μετά από κάποιο σύστημα αποστράγγισης);

Αυτό που μπορώ να σκεφτώ σαν πρόβλημα, είναι το πως θα βάλεις τον αφρό μέχρι μέσα και μετά θα τον βγάλεις έξω. Πρακτικά για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μείνει τίποτα, πρέπει να βγάλεις τις σωλήνες. Ε άμα το κάνεις αυτό, καθάρισέ τες κανονικά. Συστήματα αποστράγγισης και τα συναφή δεν υφίστανται.  

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Η αποστράγγιση ειναι το ζήτημα.Που θα γίνει;Θα πάνε στον ανεμιστήρα και ........ θα μείνουν εκεί.Αν είναι τόσο μπίχλα τους βγάζεις τους σωλήνες απο την κάτω μεριά τουλάχιστον και ρίχνεις ότι θες μέσα και μετά τα μαζευεις απο κάτω.

Είναι όχημα απο πλημμύρα; 

• Like 1
Δημοσ.

Έλεγα μήπως υπάρχει ειδικό προϊόν που μετά υγροποιείται κάπως ή έστω το "βοηθάς" εσύ.

Δεν έχω εικόνα πώς είναι το κύκλωμα και πού θα καταλήξει, αν είναι να συγκεντρωθεί κάπου και να μείνει εκεί, δε λέει.

44 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Όχι, απλά είναι 24 ετών και με βρώμικο εσωτερικό (δεν είναι δικό μου). Θα γίνει βιολογικός αλλά κοιτάζω μέσα από τις γρίλιες και βλέπω βρώμα και σκέφτομαι τι θα γίνεται πιο μέσα.

26 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Ξηρό ατμό μήπως?

Δεν το έχω ακούσει, υφίσταται σαν υπηρεσία;

Γενικά, είναι και λίγο ψυχαναγκαστικό το ζήτημα, απ' την άποψη να δώσει κάποιος χρήματα για βιολογικό και μετά να ανοίγει τον κλιματισμό και να του έρχεται αέρας από βρώμικους σωλήνες.

Αν δε γίνεται, τουλάχιστον η απολύμανση με όζον/αμπούλα/whatever, κάνει δουλειά ή τρύπα στο νερό;

Δημοσ.

Σε κάθε αμάξι σε καθε αλλαγή φίλτρου καμπίνας πάντα ρίχνω έναν αφρό στους αεραγωγούς και κάνει εξαιρετική δουλειά βγάζοντας σκόνη και νικοτίνη και θεωρώ ότι αφήνει τους σωλήνες καθαρούς. Επίσης το κλιματιστικό έχει άρωμα φρεσκάδας για πολλές μέρες σε σχέση με τις μπόμπες που πιστεύω ότι απλά αρωματίζουν χωρίς να κάνουν κάτι περισσότερο. 

IMG_20241204_144548.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosana είπε

Σε κάθε αμάξι σε καθε αλλαγή φίλτρου καμπίνας πάντα ρίχνω έναν αφρό στους αεραγωγούς και κάνει εξαιρετική δουλειά βγάζοντας σκόνη και νικοτίνη και θεωρώ ότι αφήνει τους σωλήνες καθαρούς. Επίσης το κλιματιστικό έχει άρωμα φρεσκάδας για πολλές μέρες σε σχέση με τις μπόμπες που πιστεύω ότι απλά αρωματίζουν χωρίς να κάνουν κάτι περισσότερο. 

IMG_20241204_144548.jpg

και εγώ αυτό ακριβώς κάνω απλά

επειδή έχω διαβάσει διάφορα, τα οποία θεωρώ πως απλά ήταν λάθος χρήση ή γενικά λάθος του χρήστη. Εγώ παρόλαυτά για να φυλάω τα ρούχα μου, ΔΕΝ ρίχνω αφρό στους κεντρικούς αεραγωγούς ή σε αυτούς που είναι δίπλα από οθόνες, κονσόλες, χειριστήρια ac κτλπ. 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, p_under είπε

επειδή έχω διαβάσει διάφορα, τα οποία θεωρώ πως απλά ήταν λάθος χρήση ή γενικά λάθος του χρήστη. Εγώ παρόλαυτά για να φυλάω τα ρούχα μου, ΔΕΝ ρίχνω αφρό στους κεντρικούς αεραγωγούς ή σε αυτούς που είναι δίπλα από οθόνες, κονσόλες, χειριστήρια ac κτλπ. 

Το μεγάλο λάθος που πιστεύω κάνουν οι περισσότεροι μαζί με εμένα στην αρχή είναι ότι ρίχνουν ταυτόχρονα σε όλους τους αεραγωγούς με αποτέλεσμα όταν βάζουν σε λειτουργία τον ανεμιστήρα να βγαίνουν από παντού αφροί και να γίνονται όλα χάλια. Θέλει αν όχι έναν ένα να χωρίζεις δεξιά αριστερά και κεντρικούς και με ένα πανί για να  μαζεύεις ότι βγαίνει και είσαι κύριος 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, p_under είπε

Όντως καλά είναι να γίνεται πολύ προσεκτικά η χρήση ειδικά αν από κάτω βρίσκεται καμία οθόνη. 

Οι σωλήνες του κυκλώματος δεν είναι στεγανοι κ εύκολα μπορεί να πέσει υγρό καθαρισμού σε κάποια ευαίσθητη ηλεκτρονική συσκευή.

Σε δίκη μου περίπτωση έπεσε στο ηχοσύστημα και το βραχυξκυκλωσε. Ευτυχώς όταν στεγνώσε επανήλθε αλλά τα πράγματα μπορούσαν να είναι αρκετά χειρότερα.

Για εμένα μπορείς απλά να αφαιρέσεις τις γρυλιες των αεραγωγών ( είναι αρκετά εύκολο ειδικά σε παλαιότερα αυτοκίνητα) και να καθαρίσεις τις σωλήνωσεις με λίγο αφρό και μια μακριά βούρτσα μπουκαλιών. Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω στο δικό μου μετά το σκηνικό που ανέφερα παραπάνω. 

Έπειτα ψεκαζω με μπόλικο αφρό τον ανεμιστήρα του κλιματιστικού, αλλάζω κ φίλτρο κ το αμάξι είναι έτοιμο.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
On 04/12/2024 at 14:01, phanispal said:

Δεν το έχω ακούσει, υφίσταται σαν υπηρεσία;

Υπάρχει και ειναι το πιο safe που μπορεις να κανεις.
Μετα ο αφρος που πρότεινε ο @Morosana
Πάντως δεν μου φαινεται και πολυ αξιοπιστος ο τυπος που κανει αποκλειστικα σαλονια αυτοκινητου.
Το οζον λειτουργει, αφου κανεις πρωτα το σαλονι, ουρανο προσεκτικα,τον καθαρισμα των αεραγωγων και το άλλαγμα του φιλτρου καμπινας.

Δημοσ.
Στις 4/12/2024 στις 1:10 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Η αποστράγγιση ειναι το ζήτημα.Που θα γίνει;Θα πάνε στον ανεμιστήρα και ........ θα μείνουν εκεί.Αν είναι τόσο μπίχλα τους βγάζεις τους σωλήνες απο την κάτω μεριά τουλάχιστον και ρίχνεις ότι θες μέσα και μετά τα μαζευεις απο κάτω.

Για να φτάσει τον ανεμιστήρα θα πρέπει να περάσει την εβαπορετα που έχει λεκανάκι για την απορροή επίσης υπάρχει και το φίλτρο.

@phanispal Φυσικά υπάρχουν αφροί αλλά θέλει προσοχή στην ποιότητα να είναι για επαγγελματική χρήση αλλιώς είναι μόνο άρωμα.
Μετά πρέπει να ψάξεις αν το μοντέλο σου έχει θέμα γιατί υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις με καμένους εγκεφάλους abs/συναγερμού.

Το βασικό είναι να αλλάξεις το φίλτρο, να φυσήξεις να ξεκινήσεις τον ανεμιστήρα να πετάξει υπολείμματα να ξανά φυσήξεις  και να ψεκάσεις στο εσωτερικό στοιχείο (εβαπορετα) όσο αφρό θες.

Για τους αεραγωγούς με ρίσκο, ψεκάζεις αεραγωγό1 περιμένεις λίγα δευτερόλεπτα και ξεκινάς ανεμιστήρα στο φουλ μέχρι να στεγνώσει επαναλαμβάνεις και στους υπόλοιπους αεραγωγούς.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Klausx είπε

Για να φτάσει τον ανεμιστήρα θα πρέπει να περάσει την εβαπορετα που έχει λεκανάκι για την απορροή επίσης υπάρχει και το φίλτρο.

@phanispal Φυσικά υπάρχουν αφροί αλλά θέλει προσοχή στην ποιότητα να είναι για επαγγελματική χρήση αλλιώς είναι μόνο άρωμα.
Μετά πρέπει να ψάξεις αν το μοντέλο σου έχει θέμα γιατί υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις με καμένους εγκεφάλους abs/συναγερμού.

Το βασικό είναι να αλλάξεις το φίλτρο, να φυσήξεις να ξεκινήσεις τον ανεμιστήρα να πετάξει υπολείμματα να ξανά φυσήξεις  και να ψεκάσεις στο εσωτερικό στοιχείο (εβαπορετα) όσο αφρό θες.

Για τους αεραγωγούς με ρίσκο, ψεκάζεις αεραγωγό1 περιμένεις λίγα δευτερόλεπτα και ξεκινάς ανεμιστήρα στο φουλ μέχρι να στεγνώσει επαναλαμβάνεις και στους υπόλοιπους αεραγωγούς.

To φίλτρο καμπίνας ειναι στην είσοδο του εξωτερικού αέρα ,ο ανεμιστήρας είναι συνήθως  χαμηλά.Δεν θεωρώ  απίθανο να βουλώσει το λεκανάκι ,αν έχει AC το αμάξι του.Αν δεν έχει AC τότε δεν έχει και σωληνάκι για τις συμπυκνώσεις.

Eνα απλουστευμένο σχέδιο 

HVAC-system-flow.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...