Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, The_Judas είπε

Αν δεν δούμε την απόφαση και το σκεπτικό δεν μπορούμε να σχολιάσουμε και πολλά.

Πως τον βρήκαν, κατέβαζε υλικό torrent; έβλεπε streaming; δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για 1 άτομο;

Υποθέτω θα είχε κάποιο κέρδος, ίσως είχε καφέ και έπαιζε πειρατικό περιεχόμενο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι συνέλαβαν ένα άτομο μόνο μέσα από τόσες χιλιάδες κατα τύχη.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
45 minutes ago, Arkin said:

Από σήμερα μπορούμε να νιώθουμε πιο ασφαλείς όλοι μας τουλάχιστον για 5 μήνες που θα είναι φυλακή ο κάτοχος συνδρομητικης τηλεόρασης που έπιασαν και έβλεπε καθημερινά ποδόσφαιρο δωρεάν κάνοντας τον κάθε μεσι και ροναλντο να μην έχουν να φάνε. 

Επειδή είναι κοινή παρανόηση αυτό να διευκρινήσουμε ότι οι ποινές φυλάκισης κάτω των δύο ετών μετατρέπονται σε χρηματικές με κόστος από 10 έως 100 ευρώ την ημέρα (το οποίο ποσό διπλασιάζεται με τις προσαυξήσεις). Επίσης, η ποινή αυτή λογικά θα είναι με τριετή αναστολή, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε αυτά θα πληρώσει, εκτός κι αν πιαστεί πάλι μέσα στην τριετία να έχει παραβατική συμπεριφορά.

Δεν μπαίνει κανένας στην μπουζού με ποινή φυλάκισης, όταν μπαίνει κάποιος μέσα δεν λέμε «φυλάκιση», λέμε «κάθειρξη» και είναι μεγαλύτερη της διετίας. Απλά πάει στην εφορία το πρόστιμο και το ρυθμίζεις και την πάγια ρύθμιση.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα θα ζορίσουν αν αρχίσουν και θεωρούνται εγκληματικές οργανώσεις όσοι διαχειρίζονται τέτοια δίκτυα και υποθάλποντες όσοι τους χρηματοδοτούν, γιατί προς τα εκεί πηγαίνει το πράγμα σιγά σιγά.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, cumulus είπε

Αγαπητε δεν εχεις καταλαβει οτι αρκετοι εδω μεσα δεν μπορουν να συνταξουν μια προταση ,χωρις να περιεχει την λεξη καπιταλισμος.Το αστειο βεβαια ειναι οτι ολοι αυτοι χρησιμοποιουν προιοντα του καπιταλισμου,διοτι οπως λεω τον καπιταλισμο πολλοι τον μισουν,τα προιοντα του ομως τα λατρευουν.

Επίσης από τους πολέμιους του καπιταλισμού... κανείς δεν μετακόμισε στην Αλβανία και την Σοβιετική Ένωση το 80' για να απολαύσει την ιδεολογία  του ούτε σήμερα μετακομίζουν σε Κούβα και Β. Κορέα για κάποιον λόγο.

Μάλλον θέλουν να πολεμήσουν το σύστημα εκ των έσω!

• Like 2
  • Haha 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, The_Judas said:

Πως τον βρήκαν, κατέβαζε υλικό torrent; έβλεπε streaming;

"Χρήστης πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης" κατά 99% ήταν με streaming...

• Like 2
Δημοσ.
27 minutes ago, LabrakisG1992 said:

Ξαναλεω βρειτε μου υπηρεσια στο εξωτερικο που να σου παρεχει ελληνικα καναλια νομιμα  και εγω θα πληρωσω οσο οσο.

Καταρχήν δεν είμαι εναντίον εντελώς της πειρατείας. 

Αλλά:

Αμα θες να βλέπεις νόμιμα, κανεις συνδρομή στο ελληνικό πακέτο που θες, πχ nova, χρησιμοποιείς και ενα vpn ωστε να φαίνεσαι ότι μπαίνεις απο Ελλάδα, και end of problem. Το κανουν 1000αδες σε ολο τον πλανήτη, δεν ανακάλυψα τον τροχό. Ειναι εντελώς νόμιμο αυτο? Θεωρητικά όχι, είναι όμως οσο ποιο νόμιμο γίνεται και στην πράξη δεν πρόκειται να έχεις ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Λες να σε πανε στα δικαστήρια επειδή πλήρωνες nova και έβλεπες με vpn απο Γερμανία? Τώρα να ψάχνεσαι να βρεις εντελώς νόμιμο πακέτο στο εξωτερικο και να το χρησιμοποιεις ως δικαιολογία να βλέπεις πειρατικά, δεν παίζει. Και εγω βλέπω πειρατικά κάποιες φορές αλλα δεν ψάχνω για δικαιολογίες οτι δεν εχω επιλογή. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Huruduru είπε

Υποθέτω θα είχε κάποιο κέρδος, ίσως είχε καφέ και έπαιζε πειρατικό περιεχόμενο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι συνέλαβαν ένα άτομο μόνο μέσα από τόσες χιλιάδες κατα τύχη.

το άρθρο αναφέρει "απλό χρήστη" όχι έμπορο ή ας πούμε διακινητή τέτοιων υπηρεσιών.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, oldnew said:

Ειναι εντελώς νόμιμο αυτο? Θεωρητικά όχι,

Δεν νομίζω ότι υπάρχει νόμος του κράτους που απαγορεύει να παρακολουθείς πλατφόρμα (νομίμως πληρωμένη) από άλλη χώρα μέσω VPN.

Παραβιάζεις τους κανόνες του παρόχου/επιχείρησης, αλλά αυτό δεν το κάνει παράνομο...

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Huruduru είπε

Στην δική μου περίπτωση, έχω γνωστό που θέλει να βλέπει μια δυο φορές τον μήνα ένα παιχνίδι Bundesliga ή Champions League, εξαρτάται την σεζόν. Θα κάνει συμβόλαιο δέσμευσης για ένα χρόνο σε τρεις διαφορετικές υπηρεσίες γιατί τα παιχνίδια δεν είναι κάθε φορά στανταρντ στην υπηρεσία που πληρώνεις; Επίσης δεν προσφέρουν κάποια λύση να πληρώσεις ένα ημερήσιο ψηφιακό εισιτήριο να δεις το παιχνίδι που θες, σε αναγκάζουν να κάνεις συμβόλαιο. Αν είχε έστω και 10€ Day Ticket. Πληρώνεις μια φορά στο τόσο 10€ και μια δυο φορές τον μήνα να το δίνεις, είσαι στα 120-170€ τον χρόνο όχι στα 980€ 

To BEINSports σε ασιατικές χώρες για παράδειγμα προσφέρει πχ Day Tickets για να δεις το παιχνίδι που θες και περιέχει όλα τα παιχνίδια, δεν είναι διασπασμένα.

Αρκετές καφετέριες/καφενεία βάζουν αθλητικά αν θέλεις να βλέπεις μια στο τόσο και βγαίνει πιο φτηνά. Η κατάσταση με τα συμβόλαια είναι τραγική.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, The_Judas είπε

το άρθρο αναφέρει "απλό χρήστη" όχι έμπορο ή ας πούμε διακινητή τέτοιων υπηρεσιών.

Τότε προφανώς στρέφονται στους καταναλωτές γιατί οι πειρατές πάροχοι είναι σαν το κράκεν και δεν μπορούν να τους πιάσουν όλους, οπότε ελπίζουν να εκφοβίσουν τους αγοραστές για να πάψουν να αγοράζουν από πειρατές.

Δημοσ.
2 minutes ago, Thresh said:

Δεν νομίζω ότι υπάρχει νόμος του κράτους που απαγορεύει να παρακολουθείς πλατφόρμα (νομίμως πληρωμένη) από άλλη χώρα μέσω VPN.

Παραβιάζεις τους κανόνες του παρόχου/επιχείρησης, αλλά αυτό δεν το κάνει παράνομο...

Αμα διαβάζεις τα μικρά γράμματα καθε συνδρομητικου συμβολαίου, το συμβόλαιο είναι αποκλειστικά για τη χώρα. Σε κάποιες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρολο.. Πχ μπορεί να σε συμφέρει συνδρομητικό Αυστραλίας για να βλέπεις μπάλα στην Αγγλία.. Μιας και η γλώσσα είναι ίδια αλλά οι τιμες πολύ διαφορετικες. 

Γενικά είναι γκρι περιοχή, αλλα αν μιλάμε ειδικά για Ελλάδα ούτε που ασχολείται κανένας. Αν πας στη νοβα και της πεις θέλω να βλέπω το πακέτο σου από Γερμανία, αυτή τη λύση θα σου προτείνουν ασχέτως αν είναι εντελώς νόμιμο. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, oldnew said:

Αμα διαβάζεις τα μικρά γράμματα καθε συνδρομητικου συμβολαίου, το συμβόλαιο είναι αποκλειστικά για τη χώρα. Σε κάποιες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρολο.. Πχ μπορεί να σε συμφέρει συνδρομητικό Αυστραλίας για να βλέπεις μπάλα στην Αγγλία.. Μιας και η γλώσσα είναι ίδια αλλά οι τιμες πολύ διαφορετικες. 

Δεν διαφωνώ, να στο κόψει, αλλά δεν νομίζω ότι θα σε τρέξει το κράτος γι' αυτό. Όπως δεν σε τρέχει για το account sharing που επίσης δεν επιτρέπεται στα μικρά (ή όχι) γράμματα του συμβολαίου.

• Like 2
Δημοσ.

Γεγονός αποτελεί η πρώτη καταδίκη χρήση πειρατικών υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή άτομο που είχε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο συνδρομητικών καναλιών.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι δεν γνώριζε ότι η συνδρομή ήταν παράνομη και ότι δεν είχε κατανοήσει που πήγαιναν τα χρήματα που έδινε όλα αυτά τα χρόνια. Το δικαστήριο αποδέχθηκε και υιοθέτησε ότι η συνδρομητική τηλεόραση λειτουργεί στην Ελλάδα και πως είναι αδύνατο για οποιονδήποτε πολίτη να μη γνωρίζει ότι απαιτείται σύμβαση με νόμιμους παρόχους για την πρόσβαση στο περιεχόμενό της. Στη βάση αυτή, οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου χαρακτηρίστηκαν προσχηματικοί και έωλοι.

Επιπλέον, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η βλάβη είναι μικρής βαρύτητας. Οι δικαστές κατέληξαν ότι οι συνέπειες της πειρατείας δεν μπορούν να θεωρηθούν «μικρής βαρύτητας», δεδομένης της τεράστιας ζημίας που προκαλεί σε πολλαπλά επίπεδα. 

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/economy/163339/i-proti-dikastiki-katadiki-stin-ellada-gia-peiratiko-streaming/

Άρα φθηνά την γλύτωσε,με αναστολή,τεράστια ζημιά πώς προκάλεσε; έκανε καμιά συνδρομητική εταιρεία αίτηση πτώχευσης;.

• Like 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν θα μου έκανε εντύπωση να διάβασε για το "Take Down" κάποιο στέλεχος του πΟΤΕ και να είπε κάτσε να κυκλοφορήσουμε καμία μούφα ντεμέκ είδηση να σφίξουν τίποτα πισινοί μπας και πουλήσω το υπερκοστολογήμένο συνδρομητικό μου πρόγραμμα :P 

Ολα παίζουν.. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, oldnew είπε

Καταρχήν δεν είμαι εναντίον εντελώς της πειρατείας. 

Αλλά:

Αμα θες να βλέπεις νόμιμα, κανεις συνδρομή στο ελληνικό πακέτο που θες, πχ nova, χρησιμοποιείς και ενα vpn ωστε να φαίνεσαι ότι μπαίνεις απο Ελλάδα, και end of problem. Το κανουν 1000αδες σε ολο τον πλανήτη, δεν ανακάλυψα τον τροχό. Ειναι εντελώς νόμιμο αυτο? Θεωρητικά όχι, είναι όμως οσο ποιο νόμιμο γίνεται και στην πράξη δεν πρόκειται να έχεις ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Λες να σε πανε στα δικαστήρια επειδή πλήρωνες nova και έβλεπες με vpn απο Γερμανία? Τώρα να ψάχνεσαι να βρεις εντελώς νόμιμο πακέτο στο εξωτερικο και να το χρησιμοποιεις ως δικαιολογία να βλέπεις πειρατικά, δεν παίζει. Και εγω βλέπω πειρατικά κάποιες φορές αλλα δεν ψάχνω για δικαιολογίες οτι δεν εχω επιλογή. 

Καταρχας βουτα την γλωσσα στο μυαλο σου πριν αρχισεις να γραφεις αρλουμπες και μην περνεις πραγματα για δεδομενα. Πως θα κανω συνδρομη σε ελληνικο παροχο αν δεν εχω ελληνικη διευθυνση? ή θα μου πεις να δηλωσω διευθυνση αλλουνου? Αν το vpn δεν ειναι 100% παρανομο, αυτο σιγουρα ειναι. Επισης, επειδη προσπαθησα(οχι με ιδιαιτερο ζηλο ειναι η αληθεια αλλα προσπαθησα) να κατεβασω vpn στη τηλεοραση(LG) δεν τα καταφερα. Εχω φιλο που προτεινε να βαλω vpn στο ρουτερ. Χωρια ολα τα προβληματα που δημιουργει αυτο, θελει και γνωσεις. Αρα σε αυτο που μας λες, πρεπει να δηλωσω ψευτικη διευθυνση, να βρω λυση για να βαλω vpn στο ρουτερ(δεν αναφερω καν το εξτρα κοστος οσο συνδρομης στο vpn οσο μικρο και αν ειναι), και να παρακολουθω ετσι? αστο φιλε θα κρατησω το πειρατικο, και ας νομιζεις εσυ οτι ψαχνω για δικαιολογιες

Επεξ/σία από LabrakisG1992
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Το να βλεπεις ολυμπιακο - παοκ δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης.

Βρε φίλε αν τα πάρουμε έτσι, τότε μόνο να αναπνέουμε οξυγόνο, να τρεφόμαστε και αυτό αρκεί. Έτσι θέλουν να μας μάθουν και το πετυχαίνουν κρίνοντας απο το σχόλιό σου.

• Like 5
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...