Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πριν από 1,5 χρόνο μία σκούπα Bosch και χρειάζεται σέρβις γιατί έπεσε η απόδοση.

Μίλησα με την αντιπροσωπεία και μου είπε ότι είναι εντός εγγύησης, αλλά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει η απόδειξη αγοράς, την οποία όμως δεν βρίσκω πουθενά, ούτε και θυμάμαι από ποιο μαγαζί την αγόρασα.

Υπάρχει καμιά λύση ή όντως η εγγύηση ισχύει αποκλειστικά με την προσκόμιση της απόδειξης αγοράς;

Δημοσ.

Την απόδειξη την χρειάζονται για να δούνε πότε αγοράστηκε,   δεν υπάρχει κάτι άλλο δυστυχώς,  κάποιες συσκευές δίνουν εγγύηση ανάλογα με την κατασκευή απο το εργοστάσιο, αλλά για να σου την ζητάνε σημαίνει πως δεν ισχύει εδώ

Δημοσ.

Αν την έχεις αγοράσει απο κάποιο μεγάλο κατάστημα λογικά έχεις δώσει τα στοιχεία σου και μπορούν να σου εκτυπώσουν την απόδειξη ή να την πας εκεί για σέρβις και να τη στείλουν εκείνοι στην αντιπροσωπεία.

Δημοσ.

Λέει ότι δε θυμάται από πού την αγόρασε.

Περίεργο μου φαίνεται βέβαια, θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα θα το θυμηθεί, πόσες αγορές να έχει κάνει πια.

Δημοσ.
9 hours ago, Fan said:

Αγόρασα πριν από 1,5 χρόνο μία σκούπα Bosch και χρειάζεται σέρβις γιατί έπεσε η απόδοση.

Μίλησα με την αντιπροσωπεία και μου είπε ότι είναι εντός εγγύησης, αλλά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει η απόδειξη αγοράς, την οποία όμως δεν βρίσκω πουθενά, ούτε και θυμάμαι από ποιο μαγαζί την αγόρασα.

Υπάρχει καμιά λύση ή όντως η εγγύηση ισχύει αποκλειστικά με την προσκόμιση της απόδειξης αγοράς;

μηπως εγινε ηλεκτρονικα η αγορα ; Να ψαξεις στα εμαιλς σου με το ονομα της σκουπας μπας και βρεις το μαγαζι ;

Δημοσ.

Και χωρίς ηλεκτρονική παραγγελία συνήθως ζητάνε στοιχεία, όπως κάποιο email, ονοματεπώνυμο κ.λπ., ακόμα και αν πληρώσεις με μετρητά.

Αλλά αν δε θυμάται από πού την πήρε, τι νόημα έχει.

Δημοσ.

Με δεδομένο ότι η έναρξη ισχύος της εγγύησης είναι η μέρα πώλησης του αντικειμένου, σίγουρα χρειάζεται κάποιο έγγραφο (αυτό συνήθως είναι η απόδειξη/τιμολόγιο) που να δηλώνει την ημερομηνία αυτή.

Αφού δεν υπάρχει αυτό δεν μπορεί να ξέρει η "μαμά" εταιρία ή η αντιπροσωπεία αν είσαι μέσα στην εγγύηση ή όχι (το ότι του είπαν ότι είναι μέσα στην εγγύηση, σίγουρα είναι απάντηση στο "έχω πάρει μία σκούπα πριν 1,5 χρόνο κι έχει θέμα" που τους είπε ο πελάτης. Πρέπει όμως και να το αποδείξει). Προφανώς κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί (αν είναι νέο μοντέλο στην αγορά) ότι "το μοντέλο αυτό βγήκε πριν 2 χρόνια, μου δίνεται εγγύηση πχ 3 χρόνια, συνεπώς είναι σίγουρα εντός εγγύησης". Αυτό σίγουρα έχει μία λογική στο μυαλό μας αλλά δυστυχώς πάντα απαιτούνται και τα αντίστοιχα "χαρτιά",

Μου φαίνεται περίεργο που ο ts δεν μπορεί να θυμηθεί από που την πήρε (δεν μιλάμε για μανταρίνια της περασμένης εβδομάδας που δεν θυμάσαι αν τα πήρες από την λαϊκή ή από τα 2 γειτονικά σου supermarket) αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει. Μόνο τότε μπορεί να απευθυνθεί στο κατάστημα και αν η απόδειξη ήταν ονομαστική ή έχει πληρωθεί με πιστωτική κάρτα, ίσως μπορέσει να πάρει αντίγραφο.

• Like 1
Δημοσ.

Βάσει SN οι εταιρείες μπορούν να δουν πότε κατασκευάστηκε, οπότε αν βάλεις και την καθυστέρηση μέχρι να φτάσει στο κατάστημα λιανικής πώλησης και να το αγοράσει ο πελάτης, αν δεν έχει παρέλθει το διάστημα από την ημερομηνία παραγωγής, σίγουρα θα είναι εντός εγγύησης.

Ακόμα κι αν είναι κλεμμένο ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσαν να το κάνουν πιο απλό. Άνθρωποι είμαστε, περνούν οι μήνες, δεν είναι τόσο παράλογο να χαθεί κάπου ή να μη μπορείς να βρεις μια απόδειξη. 

Πάλι καλά που τις περισσότερες φορές δε ζητούν την αρχική συσκευασία.

• Haha 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, sdikr είπε

Την απόδειξη την χρειάζονται για να δούνε πότε αγοράστηκε

Δεν ειναι έτσι ακριβώς. Αν ήταν θα έδιναν ένα χαρτάκι με ημερομηνία. Χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις η απόδειξη, να δουν το IMEI, s/n κτλ

Δημοσ.
3 hours ago, Therempant said:

Δεν ειναι έτσι ακριβώς. Αν ήταν θα έδιναν ένα χαρτάκι με ημερομηνία. Χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις η απόδειξη, να δουν το IMEI, s/n κτλ

Δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφη s/m και imei,  κάποιοι το κάνουν για δικό τους καλό

Δημοσ.
7 ώρες πριν, GoMaR είπε

μηπως εγινε ηλεκτρονικα η αγορα ; Να ψαξεις στα εμαιλς σου με το ονομα της σκουπας μπας και βρεις το μαγαζι ;

όχι, το έχω ψάξει. Δεν πρέπει να έγινε διαδικτυακά η αγορά και σίγουρα όχι από skroutz.

7 ώρες πριν, haris_216 είπε

Μου φαίνεται περίεργο που ο ts δεν μπορεί να θυμηθεί από που την πήρε (δεν μιλάμε για μανταρίνια της περασμένης εβδομάδας που δεν θυμάσαι αν τα πήρες από την λαϊκή ή από τα 2 γειτονικά σου supermarket) αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει. Μόνο τότε μπορεί να απευθυνθεί στο κατάστημα και αν η απόδειξη ήταν ονομαστική ή έχει πληρωθεί με πιστωτική κάρτα, ίσως μπορέσει να πάρει αντίγραφο.

Και όμως δεν θυμάμαι το μαγαζί. Επίσης απορώ γιατί, ενώ έχω τις αποδείξεις αγορά για τα πάντα, μου λείπει μόνο αυτή, που χρειάζομαι.

Δημοσ.
1 hour ago, Fan said:

όχι, το έχω ψάξει. Δεν πρέπει να έγινε διαδικτυακά η αγορά και σίγουρα όχι από skroutz.

Και όμως δεν θυμάμαι το μαγαζί. Επίσης απορώ γιατί, ενώ έχω τις αποδείξεις αγορά για τα πάντα, μου λείπει μόνο αυτή, που χρειάζομαι.

Πάντα έτσι γίνεται,   αυτός ο μερφι, δεν θα τον βρεί κανείς πουθενά, θα δεί τι θα πάθει

Μήπως έχει κάποιο φίλτρο και θέλει καθάρισμα;

Δημοσ.

Αν είναι χωρίς σακούλα, πιθανότατα έχουν βουλώσει τα φίλτρα της. Ψάξε κάνα βίντεο στο youtube, μερικά φίλτρα είναι κρυμμένα μέσα στις σκούπες. Σε μία stick που έχω, πρέπει να λύσω βίδες για να καθαριστεί σωστά, και αν δεν καθαριστεί πέφτει η απόδοσή της 90% ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liopyr είπε

Αν είναι χωρίς σακούλα, πιθανότατα έχουν βουλώσει τα φίλτρα της. Ψάξε κάνα βίντεο στο youtube, μερικά φίλτρα είναι κρυμμένα μέσα στις σκούπες. Σε μία stick που έχω, πρέπει να λύσω βίδες για να καθαριστεί σωστά, και αν δεν καθαριστεί πέφτει η απόδοσή της 90% ..

πήραμε σκούπα για να καθαρίζουμε την ..... σκουπα; 😁

όπως είπανε παραπάνω, δες τα μαιλ σου, ή δώσε όνομα στο κατάστημα. αν την πλήρωσες με κάρτα στο web θα σου έχει πότε τράβηξαν τα λεφτά

κοιτα μόνο μην πλήρωσες μετρητά μαύρα και τώρα ψάχνεις εγγύηση..

Επεξ/σία από Trigger Happy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...