Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Την επόμενη φορά που οποιαδήποτε εξαγωγική ελληνική εταιρεία θα τρώει πόρτα από χώρες τύπου Ινδονησίας που θα ζητάνε κάτι παρόμοιο με αποτέλεσμα έλληνες εργαζόμενοι να οδηγούνται στην ανεργία για να μπορεί ο αντίστοιχος ινδονησιανος να έχει δουλειά δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό……

Φαντάζομαι θα σας άρεσε να γίνει αυτό και σε ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες με αποτέλεσμα να είστε άνεργος στην Ελλάδα διότι η εταιρεία θα πρέπει να δώσει δουλειά στον αντίστοιχο ινδονησιανο αφού η παραγωγή θα είναι εκεί … φαντάσου απλά να εξάγουμε ελιές και να σου λέει μια αντίστοιχη κυβέρνηση ότι δεν δεχόμαστε να έρχονται οι ελιές τυποποιημένες από την Ελλάδα αλλά θα πρέπει να έχετε τα τυποποιητήρια στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να εξάγουμε ελιές χύμα σε χαμηλές τιμές και να κλείσουμε οτιδήποτε δίνει δουλειά στην Ελλάδα! Βέβαια μάλλον είστε σε δημόσιο οπότε άστοχη η συζήτηση!!!

Κατανοώ την ανησυχία σου για τις επιπτώσεις τέτοιων πολιτικών κινήσεων, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι το να επενδύσει μια εταιρεία όπως η Apple σε μια χώρα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κόβει επενδύσεις ή δραστηριότητες από άλλες αγορές. Στην περίπτωση της Apple, ένα ποσό όπως το 1 δισεκατομμύριο δολάρια είναι ένα μικρό κλάσμα της αξίας της (η οποία ξεπερνά τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια), και αποτελεί μέρος της στρατηγικής της να επεκτείνει την παρουσία της παγκοσμίως.

Η επένδυση σε ένα κράτος όπως η Ινδονησία μπορεί να φέρει τοπικά οφέλη χωρίς να επηρεάσει αρνητικά άλλες χώρες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εταιρείες του μεγέθους της Apple, που διαθέτουν τους πόρους να προσαρμόζονται σε διαφορετικές απαιτήσεις χωρίς να χρειάζεται να "θυσιάζουν" άλλες αγορές.

Βλέπω ότι μεταφέρεις τη συζήτηση σε ένα υποθετικό σενάριο για τις ελληνικές εταιρείες, κάτι που είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν απαντά στο θέμα που συζητούσαμε. Η συζήτησή μας αφορούσε τα οφέλη και τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης πολιτικής κίνησης της Ινδονησίας. Αν έχεις διαφορετική άποψη πάνω στα δεδομένα που παρουσίασα, θα χαρώ να την ακούσω.

Η ουσία παραμένει ότι τέτοιες πολιτικές κινήσεις, αν γίνουν σωστά, μπορούν να δημιουργήσουν οφέλη χωρίς να βλάψουν τρίτες πλευρές. Είναι σημαντικό να επικεντρωνόμαστε σε αυτό και να μην προβάλλουμε υποθετικά σενάρια που δεν βασίζονται στα δεδομένα.

Το να αποφεύγουμε την αρχική συζήτηση για να φέρουμε νέα θέματα μπορεί να δημιουργεί σύγχυση, αλλά δεν απαντά στην ουσία. Αν θέλεις, μπορούμε να επανέλθουμε στο αρχικό ζήτημα.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
16 ώρες πριν, dtk-386 είπε

αν είχες και εσύ μία αγορά 280 εκ. κατοίκων το ίδιο θα σε υπολόγιζαν.

με 10 εκ ούτε επίσημη αντιπροσωπεία δεν ανοίγουν εδώ.

κι όμως υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, o_shaolin είπε

κι όμως υπάρχει.

Δυστυχώς δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα, φίλε μου. Η διάθεση και η υποστήριξη των προϊόντων της πραγματοποιούνται μέσω εξουσιοδοτημένων διανομέων και παρόχων υπηρεσιών, όπως η iSquare, η οποία λειτουργεί ως επίσημος διανομέας της Apple στη χώρα.

Για τεχνική υποστήριξη, η Apple προσφέρει εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις και τηλεφωνική υποστήριξη μέσω του αριθμού 00800 4414 5417 (την οποία έχω χρησιμοποιήσει και είναι εξαιρετική παρεπιπτόντως).

Από όσο γνωρίζω φυσικά, βάσει και των πληροφοριών που παρέχει η Apple στην επίσημη ιστοσελίδα της. Αν κάνω κάπου λάθος, το συζητάμε.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, miltos_id είπε

Καλή κίνηση ....μακάρι να είχαμε ίδια βαρύτητα σαν αγορά.

Aν είχαμε σωστή "ευρωπαική ένωση" κ οικονομία, ίσως και να σε υπολόγιζαν.

Αλλά  εδώ στην ευρώπη οσο και να λέμε για ενιαίο νόμισμα, οι διακρατικές οικονομίες και τα συμφέροντα, εχουν τεράστιες διαφορές και αγεφύρωτα χάσματα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nepomuk είπε

Κρατιστης να υποθεσω ; Γιατι τα λεφτα να πανε στα κρατικα ταμεια βλεπε και κομματικο κρατος  και οχι κατ ευθειαν ως εισοδημα

στις τσεπες των πολιτων της χωρας ; Το θεμα ειναι να πανε  υπερ της Εθνικης οικονομιας της χωρας και οχι να  τα διαφεντευουν

οι καρεκλοκενταυροι του κρατους.

Αληθεια εμενα ειπες κρατιστη οχι φιλε μου καμια σχεση.πραγματιστης ειμαι και διαβαζω ειδησεις.δες που πανε τα λεφτα σε αυτη την δύσμοιρη χωρα και μετα θα καταλαβεις το πνευμα μου για το πως εννοουσα να φτασουν τα λεφτα στα ταμεια και οχι τσεπες διαφορων.... 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Φαντάζομαι θα σας άρεσε να γίνει αυτό και σε ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες με αποτέλεσμα να είστε άνεργος στην Ελλάδα διότι η εταιρεία θα πρέπει να δώσει δουλειά στον αντίστοιχο ινδονησιανο αφού η παραγωγή θα είναι εκεί … φαντάσου απλά να εξάγουμε ελιές και να σου λέει μια αντίστοιχη κυβέρνηση ότι δεν δεχόμαστε να έρχονται οι ελιές τυποποιημένες από την Ελλάδα αλλά θα πρέπει να έχετε τα τυποποιητήρια στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να εξάγουμε ελιές χύμα σε χαμηλές τιμές και να κλείσουμε οτιδήποτε δίνει δουλειά στην Ελλάδα! Βέβαια μάλλον είστε σε δημόσιο οπότε άστοχη η συζήτηση!!!

Δεν θέλω να σε πληγώσω αλλά εισάγουμε κάπου 4-5 φορές παραπάνω από ότι εξάγουμε με την Ινδονησία. Όποτε μάλλον το αντίθετο μπορεί να συμβεί. 

Greece (GRC) and Indonesia (IDN) Trade | The Observatory of Economic Complexity

Επίσης το να μεταφέρουμε την παραγωγή σε φθηνότερες χώρες γίνεται ανεξάρτητα. Σε λίγο θα φέρουν πίσω τις βιοτεχνίες γιατί είναι πιο φθηνά  τα εργατικά  κόστη στην Ελλάδα από την Βουλγαρία. Αν και στην Βουλγαρία πιθανόν έχουν κράτος και σταθερή νομοθεσία... όποτε  όχι

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Και θα πανηγυρίσω ως ινδονήσιος γιατί κόπτονται οι εκεί ντόπιοι πολιτικαντηδες να κάνουν τα αδύνατα- δυνατά για να πάρουν την μίζα τους χωρίς να μείνει τίποτα στον τόπο από την υποτιθέμενη επένδυση? Σιγά μην πω και μπράβο. 🤡

Εξαρτάται αν πανηγυρισες εδώ για τα αντίστοιχα.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, dtk-386 είπε

αν είχες και εσύ μία αγορά 280 εκ. κατοίκων το ίδιο θα σε υπολόγιζαν.

με 10 εκ ούτε επίσημη αντιπροσωπεία δεν ανοίγουν εδώ.

Δηλαδη ουτε στη Τσεχια δεν εχουν?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Δηλαδη ουτε στη Τσεχια δεν εχουν?

Δεν έχουν.

Έχει ανοίξει όμως ένα development center που έχουν αναπτυχθεί μερικές τεχνολογίες όπως π.χ. το TouchID.

Δεν σημαίνει όμως κάτι ιδιαίτερο για την αγορά εκεί. Τέτοια κέντρα έχουν πολλοί από τους μεγάλους εκεί, AT&T, Google, Microsoft…

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Tlykog είπε

Δυστυχώς δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα, φίλε μου. Η διάθεση και η υποστήριξη των προϊόντων της πραγματοποιούνται μέσω εξουσιοδοτημένων διανομέων και παρόχων υπηρεσιών, όπως η iSquare, η οποία λειτουργεί ως επίσημος διανομέας της Apple στη χώρα.

Για τεχνική υποστήριξη, η Apple προσφέρει εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις και τηλεφωνική υποστήριξη μέσω του αριθμού 00800 4414 5417 (την οποία έχω χρησιμοποιήσει και είναι εξαιρετική παρεπιπτόντως).

Από όσο γνωρίζω φυσικά, βάσει και των πληροφοριών που παρέχει η Apple στην επίσημη ιστοσελίδα της. Αν κάνω κάπου λάθος, το συζητάμε.

Τα γραφεία τους είναι στο Μαρούσι...

3-4 άτομα.

δεν μιλάω για isquare.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dalan2007 είπε

Αληθεια εμενα ειπες κρατιστη οχι φιλε μου καμια σχεση.πραγματιστης ειμαι και διαβαζω ειδησεις.δες που πανε τα λεφτα σε αυτη την δύσμοιρη χωρα και μετα θα καταλαβεις το πνευμα μου για το πως εννοουσα να φτασουν τα λεφτα στα ταμεια και οχι τσεπες διαφορων.... 

η ειδηση αναφερει οτι  καλειτα η Apple να επενδυσει στην χωρα  να προσλαβει προσωπικο κτλπ   ,

αν καταλαβα καλα δηλ   . Δεν ειναι θεμα να πληρωσει παραπανω φορους  στο  δημοσιο ταμειο  , αλλα

μεσω παραγωγικων επενδυσεων να επιδιωχθει η αναπτυξη  . Στο δια ταυτα δεν  διαφωνουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...