adminaros Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πήρα την απόφαση να βάλω ατομικο λεβητα φυσικου αεριου στο σπιτι μου. Εχει γινει όλη η εγκατασταση και τωρα περιμενω να ερθουν να βάλουν τον μετρητη και την ιδια μερα να αναψουμε το λέβητα. Θα έρθει η ΕΔΑ για το μετρητη και το ανοιγμα της παροχης και η τεχνικη εταιρεια η οποια εχει κανει την εγκατασταση, και θα ειναι παρουσα στην συνδεση και στο αναμμα του καυστηρα, τι ελέγχους πρεπει να κανει για να βεβαιωθουμε οτι "έχει γινει καλή ρυθμιση του συστηματος"? Ενταξει οι ανθρωποι ξερουν τη δουλεια τους, αλλα θα ηθελα και εγω να εχω μια εικονα αν γινεται. Εστω για τα πιο πρακτικα, περα απο το οτι πρεπει να εχω ζεστα σωματα. Εχω ακουσει για καποιες ορολογιες οπως: αντισταθμιση, έλεγχος πίεσης αεριου, μετρηση αεριων στην καμιναδα καμιά πρόταση ? ευχαριστώ. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από adminaros
meletis_m Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 24 λεπτά πριν, adminaros είπε Πήρα την απόφαση να βάλω ατομικο λεβητα φυσικου αεριου στο σπιτι μου. Εχει γινει όλη η εγκατασταση και τωρα περιμενω να ερθουν να βάλουν τον μετρητη και την ιδια μερα να αναψουμε το λέβητα. Θα έρθει η ΕΔΑ για το μετρητη και το ανοιγμα της παροχης και η τεχνικη εταιρεια η οποια εχει κανει την εγκατασταση, και θα ειναι παρουσα στην συνδεση και στο αναμμα του καυστηρα, τι ελέγχους πρεπει να κανει για να βεβαιωθουμε οτι "έχει γινει καλή ρυθμιση του συστηματος"? Ενταξει οι ανθρωποι ξερουν τη δουλεια τους, αλλα θα ηθελα και εγω να εχω μια εικονα αν γινεται. Εστω για τα πιο πρακτικα, περα απο το οτι πρεπει να εχω ζεστα σωματα. Εχω ακουσει για καποιες ορολογιες οπως: αντισταθμιση, έλεγχος πίεσης αεριου, μετρηση αεριων στην καμιναδα καμιά πρόταση ? ευχαριστώ. Ο εγκατασταστης θα σε ενημερώσει. Αντιστάθμιση πρέπει να ενεργοποιηθεί και ρυθμιστεί από το controller του λέβητα . Μαγνητικό φίλτρο ( τοποθετήθηκε ;)και χημικό καθαρισμό του κυκλώματος σου πρότειναν πριν τη εγκατάσταση να γίνει 1
adminaros Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 47 λεπτά πριν, meletis_m είπε Ο εγκατασταστης θα σε ενημερώσει. Αντιστάθμιση πρέπει να ενεργοποιηθεί και ρυθμιστεί από το controller του λέβητα . Μαγνητικό φίλτρο ( τοποθετήθηκε ;)και χημικό καθαρισμό του κυκλώματος σου πρότειναν πριν τη εγκατάσταση να γίνει ωραια. ναι, και φιλτρο εβαλα και χημικος εγινε. για να δουμε.
alejsalonica Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Θα πρέπει να σου δώσει φύλλο καυσαερίων (θα πρέπει να μετρήσει φυσικά με ειδικό όργανο) και εκεί θα δεις τον βαθμό απόδοσης του λέβητα. Θα πρέπει επίσης να σου δώσει Υπεύθυνη Δήλωση Καλής Εκτέλεσης εργασιών. 1
ekrepali Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, alejsalonica said: Θα πρέπει να σου δώσει φύλλο καυσαερίων (θα πρέπει να μετρήσει φυσικά με ειδικό όργανο) και εκεί θα δεις τον βαθμό απόδοσης του λέβητα. Θα πρέπει επίσης να σου δώσει Υπεύθυνη Δήλωση Καλής Εκτέλεσης εργασιών. Συν το φύλλο αρχικής έναυσης, το οποίο καταθέτει στην ΕΔΑ ο μηχανικός. Καλό είναι να κρατήσεις αντίγραφο. Επίσης να προσέχεις τη κατανάλωση σου.... γιατί πέτυχες σε περίοδο που το αέριο είναι φαρμακείο. Για κάθε θερμίδα κυβικό που γράφει ο μετρητής, πολλαπλασιάζεις *11.7 για να γίνει μετατροπή σε κιλοβατώρες, και μετά πολλαπλασιάζεις με τη τιμή προμήθειας του παρόχου. Πχ 85 θερμίδες * 11.7 = 1000kw 1000kwh * 0.045 (τιμή προμήθειας ΔΕΗ Control) = 45 ευρώ για προμήθεια Επίσης για κάθε 1000kw υπολόγιζε στο περίπου 30 ευρώ για χρεώσεις μεταφοράς / δικτύου. Δηλαδή σύνολο περίπου 75 ευρώ για 1000kw (85 θερμίδες κυβικά στο μετρητή), συν πάγιο παρόχου. Εαν έχεις υπογράψει κυμαινόμενο τιμολόγιο με προμήθεια πάνω από 0.05, πάρε κι ένα κουτί χάπια για τη καρδιά πριν δεις το λογαριασμό. Ή για να γλυτώσεις τα χάπια, βάλε σταθερό με 0.040 - 0.045 (ΔΕΗ, Elpeidison, Ζενίθ) και πάλι να είσαι προσεκτικός με τη κατανάλωση. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από ekrepali 1
alefther Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 43 λεπτά πριν, ekrepali είπε Για κάθε θερμίδα που γράφει ο μετρητής, πολλαπλασιάζεις *11.7 για να γίνει μετατροπή σε κιλοβατώρες, και μετά πολλαπλασιάζεις με τη τιμή προμήθειας του παρόχου. Πχ 85 θερμίδες * 11.7 = 1000kw κυβικα ΦΑ θες να πεις αν ηταν θερμιδες θα πληρωνες κανα 5000 καθε μηνα 🤓
giannnis122 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Σίγουρα θα κάνουν βαθμονόμηση του λέβητα, μέτρηση καυσαερίων, θα το λειτουργήσουν σε υψηλή θερμοκρασία, θα δουν διαρροές (μπορεί να μην δείξει κάτι αμέσως και να δεις την άλλη ημέρα), θα δουν αν ζεσταίνονται επαρκώς τα σώματα και μετά θα σου ρυθμίσει την θερμοκρασία που θα το λειτουργείς στους 55 για σώματα και νερό χρήσης 45 1
ekrepali Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, alefther said: κυβικα ΦΑ θες να πεις αν ηταν θερμιδες θα πληρωνες κανα 5000 καθε μηνα 🤓 Έλλειψη ύπνου και καφεϊνης. 👍
adminaros Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 σας ευχαριστώ όλους. Καταγράφω αυτά που μου είπατε και πάω να δω τι συμβόλαιο έχω υπογράψει με τον πάροχο.
alejsalonica Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 16 ώρες πριν, ekrepali είπε Συν το φύλλο αρχικής έναυσης, το οποίο καταθέτει στην ΕΔΑ ο μηχανικός. Καλό είναι να κρατήσεις αντίγραφο. Επίσης να προσέχεις τη κατανάλωση σου.... γιατί πέτυχες σε περίοδο που το αέριο είναι φαρμακείο. Για κάθε θερμίδα κυβικό που γράφει ο μετρητής, πολλαπλασιάζεις *11.7 για να γίνει μετατροπή σε κιλοβατώρες, και μετά πολλαπλασιάζεις με τη τιμή προμήθειας του παρόχου. Πχ 85 θερμίδες * 11.7 = 1000kw 1000kwh * 0.045 (τιμή προμήθειας ΔΕΗ Control) = 45 ευρώ για προμήθεια Επίσης για κάθε 1000kw υπολόγιζε στο περίπου 30 ευρώ για χρεώσεις μεταφοράς / δικτύου. Δηλαδή σύνολο περίπου 75 ευρώ για 1000kw (85 θερμίδες κυβικά στο μετρητή), συν πάγιο παρόχου. Εαν έχεις υπογράψει κυμαινόμενο τιμολόγιο με προμήθεια πάνω από 0.05, πάρε κι ένα κουτί χάπια για τη καρδιά πριν δεις το λογαριασμό. Ή για να γλυτώσεις τα χάπια, βάλε σταθερό με 0.040 - 0.045 (ΔΕΗ, Elpeidison, Ζενίθ) και πάλι να είσαι προσεκτικός με τη κατανάλωση. το φύλλο αρχικής έναυσης = φύλλο καυσαερίων. Επίσημα δε, ΦΥΛΛΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΚΑΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ
digitalarchive Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 17 ώρες πριν, giannnis122 είπε Σίγουρα θα κάνουν βαθμονόμηση του λέβητα, μέτρηση καυσαερίων, θα το λειτουργήσουν σε υψηλή θερμοκρασία, θα δουν διαρροές (μπορεί να μην δείξει κάτι αμέσως και να δεις την άλλη ημέρα), θα δουν αν ζεσταίνονται επαρκώς τα σώματα και μετά θα σου ρυθμίσει την θερμοκρασία που θα το λειτουργείς στους 55 για σώματα και νερό χρήσης 45 τοσο λιγο πρεπει να εχουμε τα σωμματα;
CMOS_Z Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, digitalarchive είπε τοσο λιγο πρεπει να εχουμε τα σωμματα; Δεν είναι σωστό όπως και να έχει εάν το ρυθμίσεις με σταθερή. Σε λέβητες αερίου δεν ρυθμίζουμε σταθερή θερμοκρασία στην θέρμανση αλλά μεταβλητή με εύρος θερμοκρασίας (πχ 45-70°C, μπορείς και πιο χαμηλά ή πιο υψηλά). Στην ενδοδαπέδια ρυθμίζεται σε λειτουργία χαμηλής θερμοκρασίας όπου είναι ακόμα πιο χαμηλά. Αντιστάθμιση δεν χρειάζεται και εάν είναι να γίνει πρέπει να ασχοληθεί κάποιος αρκετά και ο εξωτερικός σενσορας να είναι σωστά τοποθετημένος ώστε να μην μετράει λάθος. @adminaros ποιόν λέβητα έβαλες;
adminaros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Στις 4/12/2024 στις 4:28 ΜΜ, CMOS_Z είπε .... @adminaros ποιόν λέβητα έβαλες; Buderus 062
adminaros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, adminaros είπε Buderus 062 οταν με συνδεσουν καποια στιγμη ... θα δω ... ...αλλά τελικα δεν ξερω αν έκανα καλά με αυτη την επιλογη λεβητα Buderus. Διοτι η " BOSCH" , "έχει φύγει" απο την Ελλαδα και το support και ανταλλακτικα εντάσσονται στο ρητο "ΕΘΞ" (ενας Θεός ξέρει....) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- https://www.buderus.com/gr/el/pou-tha-vro-ta-proionta/ Από τον Νοέμβριο, η Bosch Home Comfort Group θα υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο συνεργασίας με εξωτερικούς διανομείς για προϊόντα θέρμανσης και κλιματισμού. Μπορείτε να βρείτε τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας εδώ: Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από adminaros
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα