Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Τα 7 τρις φτάνουν μόνο για να δώσουν από ένα δολάριο στο καθένα μας.

Για το 1 εκ. που λες πάλι θα ήθελαν 1 εκατομμύριο x 7 δις. Έλα πες την αλήθεια, στα μαθηματικά πήγαινες για τις απουσίες μόνο. :D :P

Δεν είναι φιλοσοφικό. Εσύ το λες αυτό.

Μάλλον αυτό έχει δει και νόμιζε ότι είναι πραγματικό και όχι πως την κοροϊδεύουν.

ε όχι και έτσι το έχω δει σε κόμμεντ στο youtube δεν ξέρω πόσα έχει αυτός ο φραγκοφονιάς αλλά το πίστεψα πάντως δεν είναι αδύνατο αν πουλήσει όλα τα assets του

51 λεπτά πριν, sunnymike72 είπε

Η Αμερική είναι εντελώς διαλυμένη χώρα... Το 1% είναι οι Βασιλιάδες της χώρας. Αρκεί να ρίξει κάνεις στα βίντεο που κυκλοφορούν. Γυναίκα με 45 χρόνια εργασίας και τώρα κοντεύει να χάσει το σπίτι της (τι σπίτι δηλαδή - προκάτ) γιατί κάτι επενδυτικές εταιρείες καρχαρίες αγοράζουν ότι βρίσκουν μπροστά τους για κερδοσκοπία. Απλά μπορούν να τυπώσουν χρήμα το οποίο δεν υπάρχει 😆😆

σωστός δεν δίνουν δεκάρα ότι χρωστάνε τρισεκατομμύρια σε άλλες χώρες αρκεί η Αμερική να είναι καλά και να τυπώνουν όσο ακόμα έχουν χαρτί

image.png.3a44a7d875bacaa9bb58e2fac9758859.png

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, fast8 είπε

Εγώ ένα θα σου πω. Αν έχω το 51% μιας επιχείρησης είναι όλη δική μου και κάνω κουμάντο. Οποιον θέλω βάζω CEO, συμβούλιο και τους λέω τι να κάνουν. Αν έχω 25% το ίδιο, αλλά θα πρέπει να συνεννοηθώ με κάποιους άλλους. Αλλα αν εγώ και ο Μάκης έχουμε 51%, είμαστε τα αφεντικά, ότι και να λένε οι άλλοι. Αν έχω το 0.000001%, μπορώ να επιρεάσω τα ψηφίσματα σε αυτό το ποσοστό.

Απο την άλλη απο κληρονομιά έχω το 10% ενος σπιτιού κοντά σε παραλία. Είμαι μεν εν μέρη ιδιοκτήτης, αλλά αυτός που μένει εκεί δεν με αφήνει να μπαίνω εκεί και να κάνω ότι θέλω. Δεν σημαίνει πως δεν είναι και περιουσία μας. Μην μπερδεύουμε το περιουσία και την (εν μέρη) ιδιοκτησία με το είμαι το αφεντικό.

Ανοησίες και ακροβασίες άσχετες με το θέμα. Γιατί δεν μας είπες τι αλλάζει στην απόφαση της δικαστή η φιλοσοφία σου. Αυτό που μας είπες είναι ότι βλέπεις έτσι τον καπιταλισμό, αλλά αυτό είναι άσχετο με την υπόθεση μας.

Οταν αγοράσεις μετοχές χωρίς δικαιώματα ψήφου, το κάνεις εν γνώση σου και αφήνεις άλλους να ψηφίζουν, αυτούς τους εμπιστεύτηκες να ψηφίσουν για εσένα. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι μετοχές, αλλά χρηματική συμμετοχή σε επένδυση που είναι δεμένη σε μετοχές ή παράγωγα. Δηλαδή με τα λεφτά σου οι επενδυτικές αγοράζουν για αυτούς τους ίδιους τις μετοχές και σου δίνουν χρηματικά δικαιώματα σε αυτές. Αυτό αγόρασες και έδωσες την ψήφο σου στον διαχειριστή. Το ήξερες όμως, δεν έχει να κάνει με την Tesla, είναι το πως δουλεύουν κάποιες επενδυτικές εταιρίες.  Αλλες πάλι επενδυτικές σου δίνουν τις ίδιες τις μετοχές. Εξαρτάται για τί υπηρεσίες πληρώνεις.

Πρώτον, το σημαντικό ήταν η χειραγώγηση και η συμμετοχή του ΔΣ κατά την δικαστική απόφαση.

Δεύτερον, απλά εξηγείς  γιατί  οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο ελέγχονται. Αυτός που αγοράζει mutual funds S&P 500 ή οποιαδήποτε μετοχή στο χρηματιστήριο βασίζεται και στην εποπτεία των εταιριών από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και τις λοιπές  αρχές-εξουσίες όπως η δικαιοσύνη. 

Αλλιώς να μην ήταν εισηγμένη και να έκανε ότι μαϊμουδιές ήθελε. 

• Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, D4RK0Rbit είπε

ε όχι και έτσι το έχω δει σε κόμμεντ στο youtube δεν ξέρω πόσα έχει αυτός ο φραγκοφονιάς αλλά το πίστεψα πάντως δεν είναι αδύνατο αν πουλήσει όλα τα assets του

σωστός δεν δίνουν δεκάρα ότι χρωστάνε τρισεκατομμύρια σε άλλες χώρες αρκεί η Αμερική να είναι καλά και να τυπώνουν όσο ακόμα έχουν χαρτί

image.png.3a44a7d875bacaa9bb58e2fac9758859.png

$30 trillion 🤑🤑🤑

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Πρώτον, το σημαντικό ήταν η χειραγώγηση και η συμμετοχή του ΔΣ κατά την δικαστική απόφαση.

Δεύτερον, απλά εξηγείς  γιατί  οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο ελέγχονται. Αυτός που αγοράζει mutual funds S&P 500 ή οποιαδήποτε μετοχή στο χρηματιστήριο βασίζεται και στην εποπτεία των εταιριών από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και τις λοιπές  αρχές-εξουσίες όπως η δικαιοσύνη. 

Αλλιώς να μην ήταν εισηγμένη και να έκανε ότι μαϊμουδιές ήθελε. 

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις ειδικά στο δεύτερο κομμάτι, εννοώ για ποιό λόγο το αναφέρεις και την σύνδεση με το θέμα. Η Tesla δεν ελέγχεται για κάποια παρανομία. Κανένα πρόστιμο ή ποινή δεν ανακοινώθηκε. Απλά μια δικαστής ακύρωσε μια διοικητική απόφαση πληρωμής του CEO. Με άλλα λόγια μπλεχτηκε στα διοικητικά της εταιρείας, αλλά αν είχαμε παρανομία, θα είχαμε και καταδίκη. Μαϊμουδιά με 75% ψήφους υπέρ, δεν υπάρχει.

Τι θα πει το ΔΣ χειραγώγησε κάποιους, είναι εκεί για να δώσει κατεύθυνση και ρυθμό στην εταιρεία. Λέει αυτό σχεδιάζουμε γιατί αυτό πιστεύουμε, για να το υλοποιήσουμε θέλουμε την ψήφο σας. Μόνο η ορολογία που χρησιμοποιείται σε αυτή την υπόθεση (χειραγώγηση) που είναι λέξη μαϊδανός της ιδεολογικής ομάδας της δικαστού, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς τα κριτήρια με τα οποία βγήκε η απόφαση. Και άντε τους χειραγώγησε την πρώτη φορά και δεν καταλάβανε, την δεύτερη μετά απο 8 χρόνια, τόση δημοσιότητα και αλλαγή έδρας, πάλι δεν καταλάβανε; Ψέμα και τις δύο φορές.

Επεξ/σία από fast8
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, fast8 είπε

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις ειδικά στο δεύτερο κομμάτι, εννοώ για ποιό λόγο το αναφέρεις και την σύνδεση με το θέμα. Η Tesla δεν ελέγχεται για κάποια παρανομία. Κανένα πρόστιμο ή ποινή δεν ανακοινώθηκε. Απλά μια δικαστής ακύρωσε μια διοικητική απόφαση πληρωμής του CEO. Με άλλα λόγια μπλεχτηκε στα διοικητικά της εταιρείας, αλλά αν είχαμε παρανομία, θα είχαμε και καταδίκη. Μαϊμουδιά με 75% ψήφους υπέρ, δεν υπάρχει.

Τι θα πει το ΔΣ χειραγώγησε κάποιους, είναι εκεί για να δώσει κατεύθυνση και ρυθμό στην εταιρεία. Λέει αυτό σχεδιάζουμε γιατί αυτό πιστεύουμε, για να το υλοποιήσουμε θέλουμε την ψήφο σας. Μόνο η ορολογία που χρησιμοποιείται σε αυτή την υπόθεση (χειραγώγηση) που είναι λέξη μαϊδανός της ιδεολογικής ομάδας της δικαστού, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς τα κριτήρια με τα οποία βγήκε η απόφαση. Και άντε τους χειραγώγησε την πρώτη φορά και δεν καταλάβανε, την δεύτερη μετά απο 8 χρόνια, τόση δημοσιότητα και αλλαγή έδρας, πάλι δεν καταλάβανε; Ψέμα και τις δύο φορές.

Όπως σου είπα αν ήθελε την μη εμπλοκή ας είχε εκτός χρηματιστηρίου την εταιρία (που και πάλι υπάρχει κάποιος έλεγχος). Για να επιληφθεί η δικαστής το ζήτημα προφανώς είχε αρμοδιότητα. Πχ Και στις συγχωνεύσεις υπάρχει έλεγχος δεν πάει να πει ότι κάνουν παρανομία απλά κάποιες κρίνονται άκυρες.

Δεν είπα κάπου ότι το ΔΣ χειραγώγησε αλλά ότι συμμετείχε στην διαδικασία. Πάντα κατά την απόφαση της δικαστικού. 

https://abcnews.go.com/Business/judge-rejected-elon-musks-50-billion-tesla-pay/story?id=116403271#:~:text=Tesla shareholders have voted twice,they can't do it.

Εγώ, δεν πάω ούτε σαν μάρτυρας κατηγορίας ούτε σαν μάρτυρας υπεράσπισης. Πάντως μου μοιάζει καλύτερη μια απόφαση εναντίον κάποιου ισχυρού σε σχέση με τις συνήθεις αποφάσεις στην Ελλάδα με τα πλημμυρισμένα υπόγεια και τα CD που χάλασαν από συρραπτικό. 

Δημοσ.
2 hours ago, sunnymike72 said:

Η Αμερική είναι εντελώς διαλυμένη χώρα... Το 1% είναι οι Βασιλιάδες της χώρας. Αρκεί να ρίξει κάνεις στα βίντεο που κυκλοφορούν. Γυναίκα με 45 χρόνια εργασίας και τώρα κοντεύει να χάσει το σπίτι της (τι σπίτι δηλαδή - προκάτ) γιατί κάτι επενδυτικές εταιρείες καρχαρίες αγοράζουν ότι βρίσκουν μπροστά τους για κερδοσκοπία. Απλά μπορούν να τυπώσουν χρήμα το οποίο δεν υπάρχει 😆😆

Και το χειρότερο; "They're eating their dogs & their cats"

Ρε αλήθεια, μόνο από την Ελεύθερη Ώρα ενημερωνόσαστε;;

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Όπως σου είπα αν ήθελε την μη εμπλοκή ας είχε εκτός χρηματιστηρίου την εταιρία (που και πάλι υπάρχει κάποιος έλεγχος). Για να επιληφθεί η δικαστής το ζήτημα προφανώς είχε αρμοδιότητα. Πχ Και στις συγχωνεύσεις υπάρχει έλεγχος δεν πάει να πει ότι κάνουν παρανομία απλά κάποιες κρίνονται άκυρες.

Δεν είπα κάπου ότι το ΔΣ χειραγώγησε αλλά ότι συμμετείχε στην διαδικασία. Πάντα κατά την απόφαση της δικαστικού. 

https://abcnews.go.com/Business/judge-rejected-elon-musks-50-billion-tesla-pay/story?id=116403271#:~:text=Tesla shareholders have voted twice,they can't do it.

Εγώ, δεν πάω ούτε σαν μάρτυρας κατηγορίας ούτε σαν μάρτυρας υπεράσπισης. Πάντως μου μοιάζει καλύτερη μια απόφαση εναντίον κάποιου ισχυρού σε σχέση με τις συνήθεις αποφάσεις στην Ελλάδα με τα πλημμυρισμένα υπόγεια και τα CD που χάλασαν από συρραπτικό. 

Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Απλά εγώ λέω πως είναι για τα πανηγύρια η απόφαση και ιδεολογικά υποκινούμενη. Κυριολεκτικά δεν είχε κανέναν λόγο να ασχοληθεί, αν δεν το ήθελε τόσο πολύ, γιατί δεν υπήρχε κάτι τόσο λάθος νομικά, όσο το κάνανε να φαίνεται. Πάντως τώρα είναι πέρα απο την επιρροή της δικαστού και άλλα δικαστήρια ανώτερα θα αναλάβουν. Αρχικά στο Delaware και μετά αν χρειαστεί ομοσπονδιακά. Και αν ούτε εκεί βρει το δίκαιο του, θα κάνουν νέο ίδιο πακέτο σε άλλη πολιτεία.

Φυσικά και οι ιδεολογικές θέσεις ενός δικαστή παίζουν τεράστιο ρόλο σε μια απόφαση. Αν δεν παίζανε ρόλο δεν θα κλαιγόντουσαν 4 χρόνια τώρα οι δημοκρατικοί για το ότι ο Trump όρισε τόσα μέλη στο ανώτατο δικαστήριο. 

Επεξ/σία από fast8
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, fast8 είπε

Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Απλά εγώ λέω πως είναι για τα πανηγύρια η απόφαση και ιδεολογικά υποκινούμενη. Κυριολεκτικά δεν είχε κανέναν λόγο να ασχοληθεί, αν δεν το ήθελε τόσο πολύ, γιατί δεν υπήρχε κάτι τόσο λάθος νομικά, όσο το κάνανε να φαίνεται. Πάντως τώρα είναι πέρα απο την επιρροή της δικαστού και άλλα δικαστήρια ανώτερα θα αναλάβουν. Αρχικά στο Delaware και μετά αν χρειαστεί ομοσπονδιακά. Και αν ούτε εκεί βρει το δίκαιο του, θα κάνουν νέο ίδιο πακέτο σε άλλη πολιτεία.

Φυσικά και οι ιδεολογικές θέσεις ενός δικαστή παίζουν τεράστιο ρόλο σε μια απόφαση. Αν δεν παίζανε ρόλο δεν θα κλαιγόντουσαν 4 χρόνια τώρα οι δημοκρατικοί για το ότι ο Trump όρισε τόσα μέλη στο ανώτατο δικαστήριο. 

Προσωπικά θεωρώ υπερβολικά υψηλό και ακραίο το πακέτο αποζημίωσης.

Από εκεί και πέρα και εγώ πιστεύω ότι στο τέλος θα τα πάρει είτε άμεσα είτε εμμέσως. Δεν είναι παιδάκι να κάτσει να χάσει. Δεν φτάνεις να έχεις τόσα λεφτά χωρίς να ξέρεις να παίζεις το παιχνίδι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Προσωπικά θεωρώ υπερβολικά υψηλό και ακραίο το πακέτο αποζημίωσης.

Από εκεί και πέρα και εγώ πιστεύω ότι στο τέλος θα τα πάρει είτε άμεσα είτε εμμέσως. Δεν είναι παιδάκι να κάτσει να χάσει. Δεν φτάνεις να έχεις τόσα λεφτά χωρίς να ξέρεις να παίζεις το παιχνίδι. 

Και εγώ βρίσκω ακραία περίπτωση το πακέτο απολαβών του και με κάνει να αισθάνομαι άβολα, δεν είμαι εγώ όμως αυτός που θα το κρίνω.

Θυμάμαι όμως όταν το πρωτοάκουσα, είπα τρελάθηκε o Musk. Ποτέ δεν θα καταφέρει αυτούς τους στόχους, ποτέ δεν θα πάρει αυτά τα λεφτά, είναι ένα κορόιδο που δουλεύει τζάμπα. Και όμως όχι απλά έπιασε τους στόχους, τους ξεπέρασε κατα πολύ. Οπότε κατα έναν τρόπο με το σπαθί του τα πήρε, έπειασε απίστευτους στόχους και έκανε τους μέτοχους πολύ πλούσιους, απο την άλλη, είναι περισσότερο απο υπερβολικό.

Επεξ/σία από fast8
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε

υπάρχει και αυτή η φράση : Αν ο έλον μακ πετούσε από 1 δις σε κάθε άνθρωπο στην γη ακόμα ποιο πλούσιος από όλους μαζί θα ήταν

αλλά έτσι η αξία του χρήματος θα ήταν στα τάρταρα κανείς δεν θα μιλούσε καν για αυτό

4 ώρες πριν, Retromaniac είπε

7 δις άνθρωποι x 1 δις ο καθένας μας κάνει 7.000.000.000.000.000.000 ή 7.000.000 τρισεκατομμύρια 

Κάτι λες λάθος :)

4 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε

ναι όντως σόρρυ μάλλον 1 μύριο έλεγε το αστείο 🤣 πλάκα πλάκα η nvidia και apple τα έχουν αυτά τα 7 τρις μαζί μόνο η nvidia έχει 3.5 τρίς από όσο είδα

@D4RK0Rbit πόσα χρόνια ψηφίζεις;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lucifer είπε

@D4RK0Rbit πόσα χρόνια ψηφίζεις;

ποτέ μου δεν ψήφισα και πάλι 200.gif είστε

happy ? Happy Dance GIF

Δημοσ.
9 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Και το χειρότερο; "They're eating their dogs & their cats"

Ρε αλήθεια, μόνο από την Ελεύθερη Ώρα ενημερωνόσαστε;;

Έλα μου ντε 😆😆. Χαιρετίσματα απο το Springfield 🤣🤣🤣

• Haha 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, D4RK0Rbit είπε

υπάρχει και αυτή η φράση : Αν ο έλον μακ πετούσε από 1 δις σε κάθε άνθρωπο στην γη ακόμα ποιο πλούσιος από όλους μαζί θα ήταν

αλλά έτσι η αξία του χρήματος θα ήταν στα τάρταρα κανείς δεν θα μιλούσε καν για αυτό

Για αυτό είπα να δώσει σε ιδρύματα , σχολές , εργοστάσια κλπ ώστε να δημιουργήσει πηγή μόρφωσης και εσόδων , όχι απλά να ταίσει 10 στόματα μια μέρα.

Αν αυτού έχουμε δεκάδες ακίνητα , γιότ , βόλτες στο διάστημα κλπ..Λύσαμε τα προβλήματα της Γης οπότε πάμε διάστημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τζάμπα ασχολείστε, πολιτική είναι η απόφαση να μην πάρει τα χρήματα. Αλλωστε οι μέτοχοι το έχουν εγκρίνει το ποσό και θα το ξαναεγκρίνουν αν χρειαστεί. Οπως ορίζει ο νόμος. Η δικαστίνα υποστήριζε σε γενικές γραμμές ότι οι μέτοχοι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν...

Ο Μασκ έχει μεταφέρει ήδη τα γραφεία της εταιρείας του στο Τεξας οπότε... you know 😂

Αναφορά σε κείμενο

Since proceedings in this case began, Musk relocated his company to Austin, Texas, meaning potential litigation of a new pay package would make its way through the courts in that state.

πηγή: https://abcnews.go.com/Business/judge-rejected-elon-musks-50-billion-tesla-pay/story?id=116403271

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ.

Επειδή έγινε μεγάλη συζήτηση για το θέμα, αλλά κανείς (και γω μεσα) δεν κοίταξε τις αποφάσεις της δικαστίνας, που στην βάρβαρη αμερική είναι δημόσια προσβάσιμες, για ρίξετε μια ματιά εδώ

https://courts.delaware.gov/Opinions/Download.aspx?id=359340

για την αρχική απόφαση

και εδω

https://courts.delaware.gov/Opinions/Download.aspx?id=372420

για την απόφαση επι της "έφεσης" και της αποζημίωσης του μηνυτή.

Έχει ενδιαφέρον τόσο το σκεπτικό των αποφάσεων όσο και το ιστορικό των ενεργειών της Τεσλα και του Μασκ, ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί ή όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...