Cleas77 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, manos08 είπε Πραγματικά δεν μπορώ με αυτά που διαβάζω, όχι μόνο σε αυτό το άρθρο. Καπιταλισμός δεν είναι, αφήνω την κάθε εταιρία να κάνει ότι θέλει με την αστεία δικαιολογία ότι έχουμε ελεύθερη αγορά, γιατί θα καταλήξουμε να έχουμε άναρχη αγορά. Και το τονίζω, ούτε εγώ μπορώ να κάνω ότι θέλω στο σπίτι μου. Ζούμε σε μια κοινωνία και πρέπει να υπακούμε συγκεκριμένους νόμους και εάν δεν ισχύει αυτό καλά θα κάνει το κάθε δικαστήριο να επέμβει. Όχι σαν μερικά κράτη που η δικαιοσύνη είναι διακοσμητική και έχουμε γεμίσει καρτέλ. Δεν νομίζω να υπονοείς την δική μας άριστη δημοκρατία...😁😁😁 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, Chocobo είπε 50+ δις ένα άτομο...Άραγε οι ζωές πόσον εκατομμυρίων ανθρώπων θα είχαν βελτιωθεί εαν αυτά τα χρήματα γινόντουσαν επενδύσεις σε σχολές , επιχειρήσεις , εργοστάσια , νοσοκομεία κλπ κλπ κλπ. Το τραγικό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι του μεροκάματου που είναι με το μέρος του.Με το μέρος του τρομερού καπιταλισμού...άνθρωποι που θα υποστηρίξουν πως τα αξίζει επειδή προχωράει την τεχνολογία μπροστά(κάτι που σε μερικούς τομείς μπορεί να ισχύει αλλά δεν το κάνει για εσένα και εμένα αλλά για το 0.001% που έχει τα χρήματα να πληρώσει) υπάρχει και αυτή η φράση : Αν ο έλον μακ πετούσε από 1 δις σε κάθε άνθρωπο στην γη ακόμα ποιο πλούσιος από όλους μαζί θα ήταν αλλά έτσι η αξία του χρήματος θα ήταν στα τάρταρα κανείς δεν θα μιλούσε καν για αυτό
Retromaniac Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, D4RK0Rbit είπε υπάρχει και αυτή η φράση : Αν ο έλον μακ πετούσε από 1 δις σε κάθε άνθρωπο στην γη ακόμα ποιο πλούσιος από όλους μαζί θα ήταν αλλά έτσι η αξία του χρήματος θα ήταν στα τάρταρα κανείς δεν θα μιλούσε καν για αυτό 7 δις άνθρωποι x 1 δις ο καθένας μας κάνει 7.000.000.000.000.000.000 ή 7.000.000 τρισεκατομμύρια Κάτι λες λάθος 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε 7 δις άνθρωποι x 1 δις ο καθένας μας κάνει 7.000.000.000.000.000.000 ή 7.000.000 τρισεκατομμύρια Κάτι λες λάθος ναι όντως σόρρυ μάλλον 1 μύριο έλεγε το αστείο 🤣 πλάκα πλάκα η nvidia και apple τα έχουν αυτά τα 7 τρις μαζί μόνο η nvidia έχει 3.5 τρίς από όσο είδα
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 14 λεπτά πριν, D4RK0Rbit είπε υπάρχει και αυτή η φράση : Αν ο έλον μακ πετούσε από 1 δις σε κάθε άνθρωπο στην γη ακόμα ποιο πλούσιος από όλους μαζί θα ήταν αλλά έτσι η αξία του χρήματος θα ήταν στα τάρταρα κανείς δεν θα μιλούσε καν για αυτό Το έχεις πει και σε βιντεο 4
fast8 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 42 minutes ago, Retromaniac said: Για αυτό είπα εξαρχής ότι η γνώμη θέλει γνώση. Και αφού μου ανέφερες και το share ορίστε. Να δω τι άλλο θα σκεφθείς τώρα να γράψεις γιατί από τον λαό-μετόχους πήγαμε στις εταιρίες-μετόχους καιι έπειτα στους ιδιοκτήτες-μετόχους. Οι μέτοχοι πιστεύουν ότι είναι και ιδιοκτήτες - Κάνουν λάθος Oι μέτοχοι είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας και το καθήκον των διευθυντών να μεγιστοποιήσουν την αξία για τους μετόχους απορρέει από εκεί. Έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές μού έχουν πει ότι «αυτός είναι ο νόμος». Αλλά δεν είναι ο νόμος. Σίγουρα όχι στις ΗΠΑ, όπως έχει επισημάνει ο Lynn Stout, καθηγητής στη σχολή Νομικής του πανεπιστημίου Cornell. Οι μέτοχοι στην Αγγλία έχουν περισσότερα δικαιώματα, αλλά ακόμα και εκεί η υποχρέωση ενός διευθυντή εταιρείας είναι προωθήσει την επιτυχία της εταιρείας προς όφελος των μελών της. Η εταιρεία έρχεται πρώτη, το όφελος των μελών έρχεται από την επιτυχία της. Και οι Άγγλοι μέτοχοι αναμφίβολα δεν είναι ιδιοκτήτες. Το δικαστήριο εφέσεων αποφάσισε το 1948 ότι οι «μέτοχοι δεν είναι, στα μάτια του νόμου, ιδιοκτήτες της εταιρείας». Το 2003, η Βουλή των Λόρδων επιβεβαίωσε την απόφαση. Η ιδιοκτησία δεν είναι μια απλή έννοια. Η κλασική αποτίμηση του νοήματός της δόθηκε πριν από πενήντα χρόνια από έναν νομικό, τον Tony Honore. H ιδιοκτησία, όπως και η φιλία, έχει πολλά χαρακτηριστικά και αν μια σχέση έχει αρκετά από αυτά, μπορούμε να την περιγράψουμε ως ιδιοκτησία. Αν έχω στην κατοχή μου ένα αντικείμενο, μπορώ να το χρησιμοποιήσω, να το πουλήσω, να το νοικιάσω, να το δώσω σε άλλους, να το πετάξω και να απευθυνθώ στην αστυνομία αν ένας κλέφτης το πάρει από εμένα. Και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για την κακομεταχείρισή του και να παραδεχτώ το δικαίωμα των πιστωτών μου να πάρουν ένα μέρος του. Αλλά οι μετοχές δεν δίνουν στους κατόχους τους κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας ή χρήσης τους. Αν οι μέτοχοι πάνε στα κεντρικά της εταιρείας, το πιθανότερο είναι πως θα τους διώξουν. Δεν έχουν παραπάνω δικαίωμα από άλλους πελάτες στις υπηρεσίες της εταιρείας που «κατέχουν». Οι δράσεις της εταιρείας δεν είναι δική τους ευθύνη και τα στοιχεία ενεργητικού της δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιήσουν τα χρέη τους. Οι μέτοχοι δεν έχουν δικαίωμα να διαχειρίζονται την εταιρεία στην οποία διατηρούν συμφέροντα και ακόμα το δικαίωμά τους να διορίζουν τους ανθρώπους που το κάνουν είναι σε μεγάλο βαθμό θεωρητικό. Έχουν δικαίωμα μόνο στο μέρος του εισοδήματος που οι διευθυντές αναγνωρίζουν ως μέρισμα και δεν έχουν δικαίωμα στα έσοδα από την πώληση εταιρικών στοιχείων ενεργητικού, εκτός από την περίπτωση της ρευστοποίησης ολόκληρης της εταιρείας, όπου παίρνουν ό,τι μείνει. Όχι πολλά, συνήθως. Από τα 11 κριτήρια για την ιδιοκτησία που παρουσίασε ο κ. Honoré, η σχέση ανάμεσα σε μια εταιρεία και τους μετόχους της ικανοποίει μόνο τα δύο, τα οποία είναι τα λιγότερο σημαντικά. Τρία πληρούνται μόνο εν μέρει και έξι καθόλου. Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να υποστηρίξει κανείς ότι μια εταιρεία «ανήκει» στους διευθυντές της και όχι στους μετόχους της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν εξηγούσε κανείς σε έναν Αρειανό τι εννοούν οι κάτοικοι της Γης με τον όρο ιδιοκτησία και τον ρωτούσε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, ο Αρειανός θα έδειχνε τους ανθρώπους με τα κοστούμια. Οπότε σε ποιον ανήκει μια εταιρεία; Η απάντηση είναι σε κανέναν, στον βαθμό που δεν ανήκει σε κανέναν ο ποταμός Τάμεσης, η Εθνική Πινακοθήκη, οι δρόμοι του Λονδίνου ή ο αέρας που αναπνέουμε. Υπάρχουν πολλών διαφορετικών δικαιώματα, συμβόλαια και υποχρεώσεις στις σύγχρονες οικονομίες και μόνο περιστασιακά περιγράφονται ικανοποιητικά από τον όρο ιδιοκτησία. Αυτό είναι φιλοσοφικό και όχι πρακτικό. Αν κάποιος Elon Musk έρθει να αγοράσει την εταιρεία θα την αγοράσει απο τους μετόχους. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει τίποτα. Αυτοί που έπρεπε να ψηφίσουν, ψήφισαν; Πως η φιλοσοφία πάνω στον καπιταλισμό και την εταιρική ιδιοκτησία αλλάζει τα δεδομένα της δίκης; Η δικαστής απλά αποφάσισε ότι οι μέτοχοι δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν και αυτό είναι όλο. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από fast8 1
sunnymike72 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, tolstoy είπε δηλαδή; Δυστυχώς δεν το βρίσκω στα ελληνικά το άρθρο... Αξίζει να το διαβάσει κανείς https://en.m.wikipedia.org/wiki/PayPal_Mafia 2
manos08 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 48 minutes ago, Retromaniac said: Για αυτό είπα εξαρχής ότι η γνώμη θέλει γνώση. Και αφού μου ανέφερες και το share ορίστε. Να δω τι άλλο θα σκεφθείς τώρα να γράψεις γιατί από τον λαό-μετόχους πήγαμε στις εταιρίες-μετόχους καιι έπειτα στους ιδιοκτήτες-μετόχους. Οι μέτοχοι πιστεύουν ότι είναι και ιδιοκτήτες - Κάνουν λάθος Oι μέτοχοι είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας και το καθήκον των διευθυντών να μεγιστοποιήσουν την αξία για τους μετόχους απορρέει από εκεί. Έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές μού έχουν πει ότι «αυτός είναι ο νόμος». Αλλά δεν είναι ο νόμος. Σίγουρα όχι στις ΗΠΑ, όπως έχει επισημάνει ο Lynn Stout, καθηγητής στη σχολή Νομικής του πανεπιστημίου Cornell. Οι μέτοχοι στην Αγγλία έχουν περισσότερα δικαιώματα, αλλά ακόμα και εκεί η υποχρέωση ενός διευθυντή εταιρείας είναι προωθήσει την επιτυχία της εταιρείας προς όφελος των μελών της. Η εταιρεία έρχεται πρώτη, το όφελος των μελών έρχεται από την επιτυχία της. Και οι Άγγλοι μέτοχοι αναμφίβολα δεν είναι ιδιοκτήτες. Το δικαστήριο εφέσεων αποφάσισε το 1948 ότι οι «μέτοχοι δεν είναι, στα μάτια του νόμου, ιδιοκτήτες της εταιρείας». Το 2003, η Βουλή των Λόρδων επιβεβαίωσε την απόφαση. Η ιδιοκτησία δεν είναι μια απλή έννοια. Η κλασική αποτίμηση του νοήματός της δόθηκε πριν από πενήντα χρόνια από έναν νομικό, τον Tony Honore. H ιδιοκτησία, όπως και η φιλία, έχει πολλά χαρακτηριστικά και αν μια σχέση έχει αρκετά από αυτά, μπορούμε να την περιγράψουμε ως ιδιοκτησία. Αν έχω στην κατοχή μου ένα αντικείμενο, μπορώ να το χρησιμοποιήσω, να το πουλήσω, να το νοικιάσω, να το δώσω σε άλλους, να το πετάξω και να απευθυνθώ στην αστυνομία αν ένας κλέφτης το πάρει από εμένα. Και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για την κακομεταχείρισή του και να παραδεχτώ το δικαίωμα των πιστωτών μου να πάρουν ένα μέρος του. Αλλά οι μετοχές δεν δίνουν στους κατόχους τους κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας ή χρήσης τους. Αν οι μέτοχοι πάνε στα κεντρικά της εταιρείας, το πιθανότερο είναι πως θα τους διώξουν. Δεν έχουν παραπάνω δικαίωμα από άλλους πελάτες στις υπηρεσίες της εταιρείας που «κατέχουν». Οι δράσεις της εταιρείας δεν είναι δική τους ευθύνη και τα στοιχεία ενεργητικού της δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιήσουν τα χρέη τους. Οι μέτοχοι δεν έχουν δικαίωμα να διαχειρίζονται την εταιρεία στην οποία διατηρούν συμφέροντα και ακόμα το δικαίωμά τους να διορίζουν τους ανθρώπους που το κάνουν είναι σε μεγάλο βαθμό θεωρητικό. Έχουν δικαίωμα μόνο στο μέρος του εισοδήματος που οι διευθυντές αναγνωρίζουν ως μέρισμα και δεν έχουν δικαίωμα στα έσοδα από την πώληση εταιρικών στοιχείων ενεργητικού, εκτός από την περίπτωση της ρευστοποίησης ολόκληρης της εταιρείας, όπου παίρνουν ό,τι μείνει. Όχι πολλά, συνήθως. Από τα 11 κριτήρια για την ιδιοκτησία που παρουσίασε ο κ. Honoré, η σχέση ανάμεσα σε μια εταιρεία και τους μετόχους της ικανοποίει μόνο τα δύο, τα οποία είναι τα λιγότερο σημαντικά. Τρία πληρούνται μόνο εν μέρει και έξι καθόλου. Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να υποστηρίξει κανείς ότι μια εταιρεία «ανήκει» στους διευθυντές της και όχι στους μετόχους της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν εξηγούσε κανείς σε έναν Αρειανό τι εννοούν οι κάτοικοι της Γης με τον όρο ιδιοκτησία και τον ρωτούσε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, ο Αρειανός θα έδειχνε τους ανθρώπους με τα κοστούμια. Οπότε σε ποιον ανήκει μια εταιρεία; Η απάντηση είναι σε κανέναν, στον βαθμό που δεν ανήκει σε κανέναν ο ποταμός Τάμεσης, η Εθνική Πινακοθήκη, οι δρόμοι του Λονδίνου ή ο αέρας που αναπνέουμε. Υπάρχουν πολλών διαφορετικών δικαιώματα, συμβόλαια και υποχρεώσεις στις σύγχρονες οικονομίες και μόνο περιστασιακά περιγράφονται ικανοποιητικά από τον όρο ιδιοκτησία. Χωρίς να είμαι και πολύ ειδικός, έχω την εντύπωση ότι στις εταιρείες πέρα από το διοικητικό συμβούλιο που έχει να κάνει με τους διευθυντές να παίρνουν αποφάσεις κτλ, υπάρχει και η γενική συνέλευση όπου παίρνουν μέρος οι ίδιοι οι μέτοχοι και ανάλογα με το ποσοστό στην εταιρεία έχουν και τις ανάλογες ψήφους. Νομίζω στο γενικό συμβούλιο παίρνονται πιο σοβαρές αποφάσεις και ορίζεται και ο εκάστοτε διευθυντής, CEO, της εταιρείας. Έχω ακόμα την εντύπωση ότι δεν είναι όλες οι μετοχές μιας εταιρείας ίδιες και σίγουρα αυτές που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο δεν σου δίνουν δικαίωμα ψήφου ( έστω και .000001‰). Αυτά κατάλαβα με όσα έχω ακούσει γενικά, και με αυτά που διάβασα στα παρακάτω link's. Αν κάποιος έχει καλύτερη γνώση επί του θέματος, με χαρά με με διορθώσει. Πηγή 1:http://www.opengov.gr/ypoian/?p=8787 Πηγή 2
Retromaniac Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, D4RK0Rbit είπε ναι όντως σόρρυ μάλλον 1 μύριο έλεγε το αστείο 🤣 πλάκα πλάκα η nvidia και apple τα έχουν αυτά τα 7 τρις μαζί μόνο η nvidia έχει 3.5 τρίς από όσο είδα Τα 7 τρις φτάνουν μόνο για να δώσουν από ένα δολάριο στο καθένα μας. Για το 1 εκ. που λες πάλι θα ήθελαν 1 εκατομμύριο x 7 δις. Έλα πες την αλήθεια, στα μαθηματικά πήγαινες για τις απουσίες μόνο. 16 λεπτά πριν, fast8 είπε Αυτό είναι φιλοσοφικό και όχι πρακτικό. Αν κάποιος Elon Musk έρθει να αγοράσει την εταιρεία θα την αγοράσει απο τους μετόχους. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει τίποτα. Αυτοί που έπρεπε να ψηφίσουν, ψήφισαν; Πως η φιλοσοφία πάνω στον καπιταλισμό και την εταιρική ιδιοκτησία αλλάζει τα δεδομένα της δίκης; Η δικαστής απλά αποφάσισε ότι οι μέτοχοι δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν και αυτό είναι όλο. Δεν είναι φιλοσοφικό. Εσύ το λες αυτό. 22 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το έχεις πει και σε βιντεο Μάλλον αυτό έχει δει και νόμιζε ότι είναι πραγματικό και όχι πως την κοροϊδεύουν. 1
sunnymike72 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Η Αμερική είναι εντελώς διαλυμένη χώρα... Το 1% είναι οι Βασιλιάδες της χώρας. Αρκεί να ρίξει κάνεις στα βίντεο που κυκλοφορούν. Γυναίκα με 45 χρόνια εργασίας και τώρα κοντεύει να χάσει το σπίτι της (τι σπίτι δηλαδή - προκάτ) γιατί κάτι επενδυτικές εταιρείες καρχαρίες αγοράζουν ότι βρίσκουν μπροστά τους για κερδοσκοπία. Απλά μπορούν να τυπώσουν χρήμα το οποίο δεν υπάρχει 😆😆
Dimitris_1981 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, fast8 είπε Ακόμα μια φορά. Το διοικητικό συμβούλιο δεν πήρε καμία απόφαση, δώθηκε στην συνέλευση των μετόχων για ψήφισμα, δύο φορές. Έχεις εν μέρει δίκιο. Οι μέτοχοι ψήφισαν αλλά αν διαβάσεις τον τύπο θα δεις την παρακάτω φράση που δείχνει ότι το ΔΣ δεν ήταν αμέτοχο στην όλη διαδικασία. «McCormick said Tesla's board was not entitled to hit “reset” to restore Musk's pay package» Το ότι ψήφισαν οι μέτοχοι δεν το κάνει καλύτερο. Και πάλι χειραγωγεί τους μετόχους. Σκέψου ότι πολλοί μέτοχοι δεν έχουν ιδέα τι να ψηφίσουν και ακολουθούν την πρόταση του χρηματιστή. Ακόμα και εγώ αν συμμετείχα σε ένα mutual fund θα μπορούσα να είχα αγοράσει S&P 500 που περιλαμβάνει και μετοχές της Tesla. Για μετόχους χωρίς δικαίωμα ψήφου δεν γνωρίζω αλλά έχει γραφτεί ότι brokers εκτός ΗΠΑ δεν επιτρέπουν την ψήφο στους retail μετόχους.
fast8 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, Retromaniac said: Δεν είναι φιλοσοφικό. Εσύ το λες αυτό. Εγώ ένα θα σου πω. Αν έχω το 51% μιας επιχείρησης είναι όλη δική μου και κάνω κουμάντο. Οποιον θέλω βάζω CEO, συμβούλιο και τους λέω τι να κάνουν. Αν έχω 25% το ίδιο, αλλά θα πρέπει να συνεννοηθώ με κάποιους άλλους. Αλλα αν εγώ και ο Μάκης έχουμε 51%, είμαστε τα αφεντικά, ότι και να λένε οι άλλοι. Αν έχω το 0.000001%, μπορώ να επιρεάσω τα ψηφίσματα σε αυτό το ποσοστό. Απο την άλλη απο κληρονομιά έχω το 10% ενος σπιτιού κοντά σε παραλία. Είμαι μεν εν μέρη ιδιοκτήτης, αλλά αυτός που μένει εκεί δεν με αφήνει να μπαίνω εκεί και να κάνω ότι θέλω. Δεν σημαίνει πως δεν είναι και περιουσία μας. Μην μπερδεύουμε το περιουσία και την (εν μέρη) ιδιοκτησία με το είμαι το αφεντικό. Ανοησίες και ακροβασίες άσχετες με το θέμα. Γιατί δεν μας είπες τι αλλάζει στην απόφαση της δικαστή η φιλοσοφία σου. Αυτό που μας είπες είναι ότι βλέπεις έτσι τον καπιταλισμό, αλλά αυτό είναι άσχετο με την υπόθεση μας. 31 minutes ago, Dimitris_1981 said: Έχεις εν μέρει δίκιο. Οι μέτοχοι ψήφισαν αλλά αν διαβάσεις τον τύπο θα δεις την παρακάτω φράση που δείχνει ότι το ΔΣ δεν ήταν αμέτοχο στην όλη διαδικασία. «McCormick said Tesla's board was not entitled to hit “reset” to restore Musk's pay package» Το ότι ψήφισαν οι μέτοχοι δεν το κάνει καλύτερο. Και πάλι χειραγωγεί τους μετόχους. Σκέψου ότι πολλοί μέτοχοι δεν έχουν ιδέα τι να ψηφίσουν και ακολουθούν την πρόταση του χρηματιστή. Ακόμα και εγώ αν συμμετείχα σε ένα mutual fund θα μπορούσα να είχα αγοράσει S&P 500 που περιλαμβάνει και μετοχές της Tesla. Για μετόχους χωρίς δικαίωμα ψήφου δεν γνωρίζω αλλά έχει γραφτεί ότι brokers εκτός ΗΠΑ δεν επιτρέπουν την ψήφο στους retail μετόχους. Οταν αγοράσεις μετοχές χωρίς δικαιώματα ψήφου, το κάνεις εν γνώση σου και αφήνεις άλλους να ψηφίζουν, αυτούς τους εμπιστεύτηκες να ψηφίσουν για εσένα. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι μετοχές, αλλά χρηματική συμμετοχή σε επένδυση που είναι δεμένη σε μετοχές ή παράγωγα. Δηλαδή με τα λεφτά σου οι επενδυτικές αγοράζουν για αυτούς τους ίδιους τις μετοχές και σου δίνουν χρηματικά δικαιώματα σε αυτές. Αυτό αγόρασες και έδωσες την ψήφο σου στον διαχειριστή. Το ήξερες όμως, δεν έχει να κάνει με την Tesla, είναι το πως δουλεύουν κάποιες επενδυτικές εταιρίες. Αλλες πάλι επενδυτικές σου δίνουν τις ίδιες τις μετοχές. Εξαρτάται για τί υπηρεσίες πληρώνεις. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από fast8
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Το έχεις πει και σε βιντεο αυτό ακριβώς είχα διαβάσει κάπου αλλού 🤣🤣🤣🤣
rhapsodyoffireandice Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 47 λεπτά πριν, manos08 είπε Έχω ακόμα την εντύπωση ότι δεν είναι όλες οι μετοχές μιας εταιρείας ίδιες και σίγουρα αυτές που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο δεν σου δίνουν δικαίωμα ψήφου ( έστω και .000001‰). Οι μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο δίνουν δικαίωμα ψήφου. Αυτές που δεν δίνουν είναι κάποιες μετοχές προ-αίρεσης, όπως αυτές που θα έπαιρνε ο Μασκ, οι οποίες δίνονται συνήθως ως μπόνους σε στελέχη αντί αμοιβής. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα