Axlmon Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Το δικαστήριο του Delaware απέρριψε οριστικά το πακέτο αμοιβών ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Elon Musk από την Tesla. Σε μια ιστορική απόφαση, το δικαστήριο του Delaware επιβεβαίωσε την απόρριψη του ρεκόρ πακέτου αμοιβών ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Elon Musk. Η δικαστής Kathaleen McCormick διατήρησε την προηγούμενη απόφασή της από τον Ιανουάριο, υποστηρίζοντας ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου επηρεάστηκαν υπερβολικά από τον Musk. Η Tesla δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την "λανθασμένη". Ο ίδιος ο Musk αντέδρασε μέσω της πλατφόρμας X, δηλώνοντας: "Οι μέτοχοι θα πρέπει να ελέγχουν τις ψήφους της εταιρείας, όχι οι δικαστές." Η δικαστής McCormick τόνισε ότι το πακέτο αμοιβών θα ήταν το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ σε διευθύνοντα σύμβουλο εισηγμένης εταιρείας. Παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία των μετόχων πέρασε με 75% τον Ιούνιο, η δικαστής δεν συμφώνησε ότι η αμοιβή θα έπρεπε να είναι τόσο μεγάλη, παρά τα "δημιουργικά" επιχειρήματα των δικηγόρων της Tesla. Σύμφωνα με τον Charles Elson του Κέντρου Εταιρικής Διακυβέρνησης Weinberg του Πανεπιστημίου του Delaware, η απόφαση της δικαστή McCormick ήταν καλά τεκμηριωμένη. "Είχατε ένα διοικητικό συμβούλιο που δεν ήταν ανεξάρτητο, μια διαδικασία που κυριαρχούνταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο, και ένα πακέτο που ήταν πέρα από κάθε λογικό όριο," δήλωσε. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο μέτοχος της Tesla που κατέθεσε την αγωγή εναντίον της Tesla και του κ. Musk θα πρέπει να λάβει 345 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές, αλλά απέρριψε την αξίωσή του για μετοχές της Tesla αξίας 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla μετέφερε πρόσφατα την έδρα της στο Τέξας, και σύμφωνα με τον Elson, η εταιρεία ενδέχεται να επιχειρήσει να ανασυστήσει ένα παρόμοιο πακέτο αμοιβών εκεί. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Alani13 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Απολύστε το δικαστή. Τι δουλειά έχει σε ιδιωτική εταιρεία; Εκτός κι αν δεν είναι ιδιωτική η εταιρία και κάτι άλλο παίζεται. Δηλαδή αν έχεις πετύχει τόσα και δεν πληρώνεσε έ ξεκάθαρα τους πετάς το μαντήλι και καλή τους τύχη. Edit: Είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Μου το εξήγησαν. Thanks. Περαστικά στον Έλον που ήθελε χρηματηστήριο. 😁 Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από Alani13
Giorgos_Galatsi Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Ρε τον καημένο τον Έλον Μασκ... με τα 300 δις ευρώ περιουσία που του έχουν μείνει ούτε σούπερ μάρκετ δεν θα μπορεί να πάει 1 1
sunnymike72 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αντε γειά 😆😆 Η λεγόμενη PayPal Μαφία... Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από sunnymike72 1
Δημοφιλής ανάρτηση Chocobo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 50+ δις ένα άτομο...Άραγε οι ζωές πόσον εκατομμυρίων ανθρώπων θα είχαν βελτιωθεί εαν αυτά τα χρήματα γινόντουσαν επενδύσεις σε σχολές , επιχειρήσεις , εργοστάσια , νοσοκομεία κλπ κλπ κλπ. Το τραγικό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι του μεροκάματου που είναι με το μέρος του.Με το μέρος του τρομερού καπιταλισμού...άνθρωποι που θα υποστηρίξουν πως τα αξίζει επειδή προχωράει την τεχνολογία μπροστά(κάτι που σε μερικούς τομείς μπορεί να ισχύει αλλά δεν το κάνει για εσένα και εμένα αλλά για το 0.001% που έχει τα χρήματα να πληρώσει) 24 7 2
fast8 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Είπαμε, το δικαστικό σύστημα στην Αμερική είναι σάπιο τα τελευταία χρόνια. Αφήνουν τους εγκληματίες έξω, γιατί δεν φταίνε αυτοί αλλά η κοινωνία που τους απογοήτευσε. Μετά κυνηγάνε τους νομοταγείς πολίτες που προσπαθούν να αντισταθούν στους κακοποιούς, αφού δεν κάνει τίποτα η αστυνομία, γιατί είπαμε, τους θέλουν ελεύθερους. Τώρα τελευταία έχει γίνει της μόδας να επιβάλουν αποφάσεις οι δικαστές ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Στο στενό τους μυαλό δημοκρατία και δίκαιο είναι η δική τους άποψη. Οταν αρχίσουν οι δικαστές να ξεπερνάνε τον νόμο και διοικούν την χώρα οι ίδιοι, το σύστημα είναι στα τελευταία του. θυμίζω, αυτό ήταν μια προσωπική της απόφαση, σε μια προσωπική εκτίμηση για το πως πρέπει να δουλεύει η εταιρεία και το κράτος. Δεν έχει να κάνει με την νομιμότητα. Και εμένα μου πέφτουν βαριά τα 56δις, αλλά το βλέπω πολύ χειρότερο το έλλειμα δημοκρατίας. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από fast8 5 7 2
toxoths73 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Λοιπόν 56 δις το πακέτο αμοιβών, 8,2 δις ο πληθυσμός του πλανήτη, άρα 56/8,2=6,82 δολάρια..... λέτε να μη μπορεί να πάρει από τον καθένα μας από 6,82 δολάρια με κάποιο τρόπο???? κάτι θα βρει αυτός. 1
oldnew Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Αυτά έχει ο ακραίος καπιταλισμος. Και είμαι 110% υπέρ του καπιταλισμού, αλλά εδω υπάρχει κατι πολύ σάπιο. Ουτε βασιλιάδες δεν παίρνανε 60 δις αμοιβή στο μεσαίωνα.. Κλασική στρεβλώση συστήματος. Παμε σε κατι θεωρητικά παράλογο να ελέγχει ενας δικαστής μια εταιρεία (κλασική στρεβλώση συστήματος) προκειμένου να εξαλείψει μια αλλη στρεβλώση.. 4
manos08 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Πραγματικά δεν μπορώ με αυτά που διαβάζω, όχι μόνο σε αυτό το άρθρο. Καπιταλισμός δεν είναι, αφήνω την κάθε εταιρία να κάνει ότι θέλει με την αστεία δικαιολογία ότι έχουμε ελεύθερη αγορά, γιατί θα καταλήξουμε να έχουμε άναρχη αγορά. Και το τονίζω, ούτε εγώ μπορώ να κάνω ότι θέλω στο σπίτι μου. Ζούμε σε μια κοινωνία και πρέπει να υπακούμε συγκεκριμένους νόμους και εάν δεν ισχύει αυτό καλά θα κάνει το κάθε δικαστήριο να επέμβει. Όχι σαν μερικά κράτη που η δικαιοσύνη είναι διακοσμητική και έχουμε γεμίσει καρτέλ. 16 3
kostafunk Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Aυτο που δεν ξερουμε ειναι ποσα λεφτα εβαλε ο Musk απο την τσεπη του για να φτιαξει την Tesla ?? Aμα ηταν κρατικες επιχορηγησεις και δανεια τα οποια δεν εχει αποπληρωσει ακομα τοτε η εταιρια φτιαχτικε με κρατικο χρημα.Επισεις η αξια σε μετοχες καθοριζετε και σπεκουλαρετε στο χρηματιστηριο απο ιδιωτες επενδυτες.Αμα ειναι ετσι και ειναι ετσι τοτε σαν προεδρος της εταιριας περνει μισθο και στο τελος του χρονου θα παρει τοσα λεφτα οσα ποσοστα εχει στην εταιρια μειων τα κερδοι που πρεπει να αποδοσει στους μετοχους.Αρα κατι δεν μας ειπανε πως εχουνε τα πραγματα και για αυτο αποφασησε ο δικαστης ετσι.Ενα αλλο παραδειγμα εινα πως αγορασε ο Musk to Twitter ?? Eδωσε πραγματικα 40+δις δολλαρια για να το αγορασει ?? Ποσα εδωσε ο ιδιος απο την τσεπη του ?? Αρα κατσε εκει που εισαι και κοψε της μαλακ#ες ειστε ολοι σας τζαμπατζιδες σε βαρους του κοσμου..... 3
Retromaniac Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 54 λεπτά πριν, Alani13 είπε Απολύστε το δικαστή. Τι δουλειά έχει σε ιδιωτική εταιρεία; Εκτός κι αν δεν είναι ιδιωτική η εταιρία και κάτι άλλο παίζεται. Δηλαδή αν έχεις πετύχει τόσα και δεν πληρώνεσε έ ξεκάθαρα τους πετάς το μαντήλι και καλή τους τύχη. Όλοι έχουμε αποψη. Αλλά όταν απαιτούμε τιμωρίες μάλλον θα πρέπει να έχουμε γνώμη. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε γνώση. Ιδιωτικές εταιρείες υπάρχουν πολλών ειδών. Αυτή είναι εισηγμένη. Που σημαίνει ότι δεν ανήκει σε κανέναν. Αν πάει ο CEO και πάρει λεφτά από το ταμείο έτσι, είναι κατάχρηση. Αν πάει μεσω διοικητικού συμβουλίου το οποίο ελέγχει με απόλυτο τρόπο, τότε είναι συγκεκαλυμμένη κατάχρηση. Αυτό διαπιστώνει ο δικαστής εδώ. 9 λεπτά πριν, kostafunk είπε Aυτο που δεν ξερουμε ειναι ποσα λεφτα εβαλε ο Musk απο την τσεπη του για να φτιαξει την Tesla ?? Aμα ηταν κρατικες επιχορηγησεις και δανεια τα οποια δεν εχει αποπληρωσει ακομα τοτε η εταιρια φτιαχτικε με κρατικο χρημα.Επισεις η αξια σε μετοχες καθοριζετε και σπεκουλαρετε στο χρηματιστηριο απο ιδιωτες επενδυτες.Αμα ειναι ετσι και ειναι ετσι τοτε σαν προεδρος της εταιριας περνει μισθο και στο τελος του χρονου θα παρει τοσα λεφτα οσα ποσοστα εχει στην εταιρια μειων τα κερδοι που πρεπει να αποδοσει στους μετοχους.Αρα κατι δεν μας ειπανε πως εχουνε τα πραγματα και για αυτο αποφασησε ο δικαστης ετσι.Ενα αλλο παραδειγμα εινα πως αγορασε ο Musk to Twitter ?? Eδωσε πραγματικα 40+δις δολλαρια για να το αγορασει ?? Ποσα εδωσε ο ιδιος απο την τσεπη του ?? Αρα κατσε εκει που εισαι και κοψε της μαλακ#ες ειστε ολοι σας τζαμπατζιδες σε βαρους του κοσμου..... Ελαχιστα έβαλε. Η εταιρία είναι φτιαγμένη από επενδυτές και μετόχους. 9 7
Diavolos666 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 hours ago, Chocobo said: 50+ δις ένα άτομο...Άραγε οι ζωές πόσον εκατομμυρίων ανθρώπων θα είχαν βελτιωθεί εαν αυτά τα χρήματα γινόντουσαν επενδύσεις σε σχολές , επιχειρήσεις , εργοστάσια , νοσοκομεία κλπ κλπ κλπ. Το τραγικό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι του μεροκάματου που είναι με το μέρος του.Με το μέρος του τρομερού καπιταλισμού...άνθρωποι που θα υποστηρίξουν πως τα αξίζει επειδή προχωράει την τεχνολογία μπροστά(κάτι που σε μερικούς τομείς μπορεί να ισχύει αλλά δεν το κάνει για εσένα και εμένα αλλά για το 0.001% που έχει τα χρήματα να πληρώσει) Ναι αλλά αυτό που λες είναι σαν να έβρεχε λεφτά και απλά να κράτησε μεγαλύτερη ομπρέλα και να τα πήρε από κάποιους που τα χρειάζονται. Η δημιουργία κάποιου ανθρώπου δεν μας ανήκει, αυτός είναι ο πλούτος που δημιούργησε ο ίδιος, οι δημιουργίες του που πωλούνται. Τα χρήματα δεν τα πήρε από κρατικό προϋπολογισμό ούτε ζει δημοσία δαπάνη, αντιθέτως πληρώνει φόρους, και οι φόροι που πληρώνει έπρεπε να γίνουν "επενδύσεις σε σχολές, επιχειρήσεις, εργοστάσια, νοσοκομεία κτλ" αλλά πήγαν προς τον πόλεμο της Ουκρανίας. Πόσα τους έδωσαν... 150 δις και βάλε και ήταν λεφτά φορολογουμένων και δεν ρώτησαν κανέναν, άσε που τα περισσότερα τα έχουν τσεπώσει. Εάν δεν μας αρέσει ο κάθε Μασκ δεν αγοράζουμε τα προϊόντα του, απλά και όμορφα, εμένα δεν μου αρέσει η Apple και δεν έχω αγοράσει ούτε ένα προϊόν τους. Δεν μου αρέσει η Amazon και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ καμία υπηρεσία τους. "Το τραγικό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι μεροκαματιάριδες" που αντί να τα βάλουν με την κάθε κυβέρνηση που έχει κάνει την ζωή μας πατίνι, που έχουν κλείσει ένα σωρό επιχειρήσεις με την φορολογία και τις σπατάλες, αποφασίζουν οι μεροκαματιάριδες πως πρέπει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα γιατί ο γείτονας έκανε μεγάλο κοπάδι και δεν είναι δίκαιο εκείνος να τα καταφέρνει και εμείς όχι. ...μην αγοράζετε προϊόντα του Μασκ, μην χρησιμοποιείτε το X και καμία υπηρεσία του όπως το starlink. Εδώ εγώ π.χ. που δεν έχω πρόβλημα μαζί του δεν τα χρησιμοποιώ καν αυτά. ~~~ Σωστή κριτική είναι να μην θέλουμε να παίρνουν κάποιοι κρατική επιχορήγηση για να κάνουν επιχειρησάρες και μετά να βγάζουν ιδιωτικό κέρδος και να μην αποπληρώνουν καν τα δάνεια. Αυτό όμως και ΠΑΛΙ έχει να κάνει με το πολιτικο-οικονομικό μας σύστημα οπότε και πάλι πρέπει να τα βάλουμε με την κάθε κυβέρνηση. Γιατί για το αν θα πληρώσω φόρους δεν έχω καν δικαίωμα επιλογής, μου το επιβάλλουν και αν δεν πληρώσω θα πάω φυλακή, και μετά δίνουν τα χρήματα όλων μας εκεί που θέλουν για να βγάζουν κέρδος. Δεν ξέρω κατά πόσο ο Μασκ πήρε ή εκμεταλλεύτηκε κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά δεν αναφέρεται κάπου αυτό οπότε δεν μπορώ να το λάβω υπ' όψιν. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από Diavolos666 6 1 1
zygorito Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, Chocobo είπε 50+ δις ένα άτομο...Άραγε οι ζωές πόσον εκατομμυρίων ανθρώπων θα είχαν βελτιωθεί εαν αυτά τα χρήματα γινόντουσαν επενδύσεις σε σχολές , επιχειρήσεις , εργοστάσια , νοσοκομεία κλπ κλπ κλπ. Το τραγικό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι του μεροκάματου που είναι με το μέρος του.Με το μέρος του τρομερού καπιταλισμού...άνθρωποι που θα υποστηρίξουν πως τα αξίζει επειδή προχωράει την τεχνολογία μπροστά(κάτι που σε μερικούς τομείς μπορεί να ισχύει αλλά δεν το κάνει για εσένα και εμένα αλλά για το 0.001% που έχει τα χρήματα να πληρώσει) Οικονομία πρώτου εξαμήνου. Δεν είναι χρήματα σε ρευστό, είναι 303 εκατομμύρια μετοχές (από οψιόν μετοχών). Δε θα του καταθέσουν $101 δις στην τράπεζα. Πως θα γίνουν επενδύσεις σε σχολές, επιχειρήσεις, εργοστάσια, νοσοκομεία αφού δεν αφορούν μετρητό; Θα πρέπει να πουλήσει τις μετοχές και κάποιος να τις αγοράσει για να μετατραπούν σε μετρητό. Μια κίνηση να πουλήσει κάποιος μεγάλο αριθμό μετοχών, και ιδιαίτερα ένας σαν τον Musk θα προκαλέσει μείωση στην αξία της ίδιας της μετοχής δηλαδή ζημιά στην επιχείρηση. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από zygorito 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα