xatzosd Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Αν έχω προπτυχιακό σε πληροφορική, αν κάνω μεταπτυχιακό στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε Πολυτεχνείο, θα έχω δικαιώματα να γίνω ηλεκτρολόγος/να γραφτώ στο ΤΕΕ? Ή πρέπει να έχω προπτυχιακό ΗΜΜΥ?
tzitzikas2 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, xatzosd είπε Αν έχω προπτυχιακό σε πληροφορική, αν κάνω μεταπτυχιακό στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε Πολυτεχνείο, θα έχω δικαιώματα να γίνω ηλεκτρολόγος/να γραφτώ στο ΤΕΕ? Ή πρέπει να έχω προπτυχιακό ΗΜΜΥ? Καλημέρα. Όχι, μόνο με προπτυχιακές σπουδές λαμβάνεις τα δικαιώματα. 1
RedEnergy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Και με διδακτορικό δεν παίρνεις. Γιατί; Γιατί μπανανιστάν. 1
rain-man Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Στις 5/12/2024 στις 7:21 ΜΜ, RedEnergy είπε Και με διδακτορικό δεν παίρνεις. Γιατί; Γιατί μπανανιστάν. Στις άλλες πολιτισμένες χώρες με ένα random μεταπτυχιακό ή σεμινάριο της κακιάς ώρας γίνεσαι γιατρός; Τα έχετε ισοπεδώσει όλα και σας φταίει η μπανανία που δεν σας στέλνει την επαγγελματική καταξιώση ταχυδρομικώς. 3 1
RedEnergy Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, rain-man είπε Στις άλλες πολιτισμένες χώρες με ένα random μεταπτυχιακό ή σεμινάριο της κακιάς ώρας γίνεσαι γιατρός; Τα έχετε ισοπεδώσει όλα και σας φταίει η μπανανία που δεν σας στέλνει την επαγγελματική καταξιώση ταχυδρομικώς. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Για γιατρούς μιλάμε εδώ; Παράδειγμα: Με διδακτορικό, 2 postdoc terms, και tenured ακαδημαική θέση σε σχολή μηχανολόγων μηχανικών σε Russell Group πανεπιστήμιο, με CEng στατους, ΔΕΝ έχω εγώ (και πολλοί άλλοι), δικαίωμα να δουλέψουμε ως μηχανικοί στην Ελλάδα γιατί το πρώτο πτυχίο ήταν ΤΕΙ. Λέπρα. Τα πανεπιστήμια μας, μάς έχουν στείλει στην Ελλάδα να κάνουμε επίβλεψη για EU έργα. Οι απόφοιτοι μας, έρχονται και γράφονται. Εμείς που τους κάνουμε μάθημα, όχι. Ευτυχώς βιοποριστικά πλέον δε μας ενδιαφέρει. Ευτυχώς το κράτος μας επιδίκασε μια 60άρα χιλιάδες ευρώ στον κάθε προσφεύγοντα. Που θα τα πληρώσετε εσείς, γιατί το ίδιο το κράτος αποφάσισε να κλέβει τον εαυτό του αντί για να τηρήσει νόμους. Έχεις να πείς κάτι γι αυτό, εσύ που έχεις ιερά και όσια και δεν τα ισοπεδώνεις όλα; Δεν εξελίσσεται ο άνθρωπος, δεν βελτιώνεται, ότι κάνει μέχρι τα 22 που πήρε ένα προπτυχιακό. Μετά του έγινε τατού στο κούτελο. Και η χώρα όλο και θα μένει πιο πίσω, πιο κοντά σε τριτοκοσμική νοοτροπία. Σοβαρευτείτε. Φτιάξτε εξετάσεις εκεί στο ΤΕΕ, αδιάβλητες, για την εγγραφή, και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από RedEnergy 2 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχεις δίκιο. Και είσαι εσύ αυτός που απαντά τελείως άσχετα. O TS είναι πληροφορικάριος και θέλει να έχει επαγγελματική ταυτότητα Η/Μ κάνοντας ένα ΜΠΣ. Εκείνο που πρωταρχικά χαρακτηρίζει την επαγγελματική ταυτότητα είναι το βασικό αντικείμενο σπουδών, προπτυχιακά. Π.χ., με το να κάνει κάποιος φυσικός ένα ΜΠΣ ραδιοηλεκτρολογίας και phD στις τηλεπικοινωνίες, ΔΕΝ γίνεται Ηλ. Μηχανικός. Με το να κάνει κάποιος πολ. μηχανικός ΜΠΣ στα πληροφοριακά συστήματα ΔΕΝ γίνεται πληροφορικάριος. κλπ κλπ. Και σωστά δεν γίνονται. Τι νομίζετε ότι είναι το phD; ότι μαγικά σε κάνει γνώστη άλλου κλάδου; Στις περισσότερες περιπτώσεις, το phD είναι μια υψηλή εξειδίκευση σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Στο phD έχεις πιάσει μια τρίχα και τη χτενίζεις. Σχεδόν ποτέ δεν καλύπει το εύρος στο γνωστικό υπόβαθρο που δίνουν οι προπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο. Εκτός από ειδικές περιπτώσεις, μόνον ότι σπουδάζεις προπτυχιακά μπορείς να ισχυριστείς ότι είσαι επαγγελματικά, όχι τα "μπαλώματα" ή "προσθήκες" που κάνεις μετά. Όποιος θέλει να γίνει επαγγελματίας σε άλλο κλάδο απ΄αυτόν που σπούδασε, πρέπει να ξαναπάει στα θρανία και να τον σπουδάσει. Τέλος, χωνέψτε το. Τα υπόλοιπα επ' αυτού είναι παπάτζες που παραπέμπουν στο "θέλω να είμαι ότι δηλώνω" που λένε οι πικραμένοι κι οι κομπογιαννίτες... Παθογένειες και στρεβλώσεις υπάρχουν πολλές, κάποιες είναι αυτές που αναφέρεις, αλλά δεν αφορούν το θέμα που ρωτά ο TS. - Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από V.I.Smirnov 4
rain-man Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, RedEnergy είπε Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Για γιατρούς μιλάμε εδώ; Είναι οι σπουδές των μηχανικών χαμηλότερης ποιότητας απ' της ιατρικής ούτως ώστε να γίνονται προαιρετικές για την άσκηση του επαγγέλματος; 4 ώρες πριν, RedEnergy είπε Φτιάξτε εξετάσεις εκεί στο ΤΕΕ, αδιάβλητες, για την εγγραφή, και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Υπάρχουν αδιάβλητες εξετάσεις και λέγονται πανελλήνιες αλλά ούτε αυτές αρέσουν οπότε όσοι δεν τις περνάνε πάνε Βουλγαρίες και παίρνουν "αξιοκρατικά" από εκεί πτυχία. Κάποιος που έδωσε πανελλήνιες και 60 εξετάσεις στο πολυτεχνείο δεν έχει να κερδίσει κάτι από ακόμη μία εξέταση του ΤΕΕ. Κάποιος που δεν πέρασε στις πανελλήνιες μπορεί να ξαναδώσει και μετά να περάσει τις εξετάσεις του πολυτεχνείου, με μια εξέταση του ΤΕΕ δεν έγινε ποτέ κανένας μηχανικός. 1
filipN Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι «αδιάβλητες» με πολιτικο-κοινωνικά και όχι με καθαρά επιστημονικά κριτήρια. Από κει και πέρα αυτό το «πήρα Μεταπτυχιακό εξειδίκευσης» άρα δικαιούμαι μα εργασθώ όπου επιθυμώ, δεν αντέχει ούτε καν την κριτική της κοινής λογικής. Το ίδιο και το πήρα πτυχίο από τμήμα 3ετούς ή 4ετούς και όχι ιδιαίτερα γνωστής Σχολής και είμαι καλύτερος επιστήμονας ή ισάξιος με διπλωματούχο 5ετούς ιστορικής Σχολής. Σε 5-10 χρόνια και με πολύ προσπάθεια μπορείς να γίνεις, υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα, το πτυχίο από μόνο του δεν αρκεί.
RedEnergy Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μάλιστα, το ότι πήρες μεταπτυχιακό σε ένα κλάδο στον οποίο ντε-φάκτο είσαι κλειδωμένος απέξω είναι λογικό. Με διαβατήριο το πτυχίο σου, ως αναγνωρισμένο το να υπάρξουν εξετάσεις και αν τις περάσεις, να έχεις δικαίωμα να εργαστείς στον κλάδο, είναι μη λογικό. Μάλιστα. Το λες και σύνδρομο Στοκχόλμης ή επιχειρήματα βολεμένων. Ας συνεχίζω να χτενίζω την τρίχα μου. Καλά μυαλά και καλό κρυφτούλι πίσω από νόμους του 1930. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από RedEnergy 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Στις 11/12/2024 στις 4:14 ΜΜ, RedEnergy είπε Φτιάξτε εξετάσεις εκεί στο ΤΕΕ, αδιάβλητες, για την εγγραφή, και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Είναι τελείως βλακώδες να μπουν εξετάσεις στο ΤΕΕ για διπλωματούχους μηχανικούς. Και μετά γιατί να μη βάλουμε και γραπτή εξέταση σε κάθε εργοδότη; Μπορεί να τα έχεις ξεχάσει. Γραπτές εξετάσεις θα είχαν νόημα μόνο για μη διπλωματούχους που έχουν κάνει ένα μίνιμουμ αριθμό θεμελιωδών μαθημάτων σε κάποιο ΜΠΣ και θέλουν να αναγνωριστούν ως μηχανικοί. Αλλά δε θα γίνουν γιατί 1. ήδη υπάρχει πληθώρα μηχανικών και δεν έχουν κανένα λόγο να αποδεχθούν ακόμα περισσότερους 2. τα μεταπτυχιακά είναι εξειδίκευση, όχι βασικές γνώσεις για να μπεις από την πίσω πόρτα σε ενα κλειστό επάγγελμα. 1
rain-man Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Αν πήρες πτυχίο ΤΕΙ και δεν αναγνωρίζεται απ' το κράτος πάει να πει ότι το πτυχίο σου είναι άνευ αξίας και σκοπός της κυβέρνησης όταν ίδρυσε τα ΤΕΙ δεν ήταν να κάνει τον κάθε τυχαίο που έγραψε την βάση στις εξετάσεις μηχανικό και να γεμίσει την χώρα με 1 εκατομμύριο μηχανικούς αλλά να γεμίσει καφετέριες, ενοικιαζόμενα και γενικότερα να κάνει "πολιτικές" απ' τα Lidl αναζωογόνησης της περιφέρειας όπως κάνει με τα στρατόπαιδα. Αν μέτα από όλα αυτά εσύ νομίζεις ότι έχεις εκπαίδευση μηχανικού, ενώ το ίδιο το κράτος που σου έδωσε το πτυχίο σου λέει ότι δεν έχεις, και που το γνώριζες όταν μπήκες στο ΤΕΙ μετά τις πανελλήνιες αφού ΤΕΙ λειτουργούν απ' το 1980 και κάποιος λόγος υπάρχει που ο πρώτος του νομού δεν πήγαινε εκεί αλλά στο ΕΜΠ, κάπου στην πορεία μπερδεύτηκες. Ανεξάρτητα όμως απ' την πορεία της τριτοβάθμιας στην Ελλάδα, τις διάφορες πολιτικές και τις λαικίστικες κυβερνήσεις, σε καμιά χώρα του κόσμου δεν γίνεσαι γιατρός, μηχανικός, δικηγόρος με μεταπτυχιακά.
tzitzikas2 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Στις 5/12/2024 στις 7:21 ΜΜ, RedEnergy είπε Και με διδακτορικό δεν παίρνεις. Γιατί; Γιατί μπανανιστάν. Με την λογική σου με ένα προπτυχιακό π.χ σε νοσηλευτική αν μετά έκανες μεταπτυχιακό ιατρική θα γίνουν γιατρός. Δεν στέκει.
DestinyGR Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Με την λογική σου με ένα προπτυχιακό π.χ σε νοσηλευτική αν μετά έκανες μεταπτυχιακό ιατρική θα γίνουν γιατρός. Δεν στέκει. Στην Αμερική έτσι δουλεύει όμως. Το πτυχίο ιατρικής ακολουθεί ένα προπτυχιακό επιπέδου bachelor. Προφανώς δεν είναι τύπου κλασικού διετούς μεταπτυχιακού αλλά παραμένει μεταπτυχιακό.
hektor76 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Και 10 μεταπτυχιακά να κάνεις δεν γίνεται τπτ ...έχουν φροντίσει αυτό να μην αλλάξει ποτέ ...δύστυχος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα