Προς το περιεχόμενο

CPU cooling σε Fractal North

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Despotas,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ζήτησαν να φτιάξω ένα PC για ένα γραφείο και έχω παραγγείλει τα πάντα εκτός από το CPU cooler. Λόγω εμφάνισης αγοράστηκε το Fractal North (mesh), το CPU είναι ένας 7950Χ, οι RAM είναι G.Skill Neo (42mm ύψος) και η μητρική μία Tomahawk B650.

Έχω λίγο χαθεί σχετικά με την ψύξη που πρέπει να βάλω για να είναι σχετικά αθόρυβο το σύστημα. Σκέφτηκα να βάλω ένα 280mm LF III πάνω αλλά διαβάζω ότι (χωρίς πατέντα) χωράει μέχρι 240mm και κάποιοι γράφουν και για πρόβλημα με ψηλές μνήμες. Σκέφτηκα να βάλω μπροστά ένα LF III αλλά κάποιοι γράφουν ότι τα fans πρέπει να μπουν αναγκαστηκά από την μπροστά μεριά του κουτιού για να χωράει η GPU και κάπου αλλού διάβασα ότι αν τα fans δεν είναι πολύ λεπτά ή 120mm το καπάκι δεν κλείνει πάντα καλά. Σκέφτομαι για για air cooling αλλά δεν θέλω να τους πάρει τα αυτιά ο 7950X και σκέφτομαι ότι λόγω RAM μπορεί να μην χωράει το δεύτερο fan κάποιας Noctua και πιθανότατα και άλλου tower cooler με δύο fan.

Κάποια πρόταση; Κάποιος που να έχει στήσει στο συγκεκριμένο κουτί; Δεν το περιμένα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο...

Επεξ/σία από elpenor
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpenor είπε

Μου ζήτησαν να φτιάξω ένα PC για ένα γραφείο και έχω παραγγείλει τα πάντα εκτός από το CPU cooler. Λόγω εμφάνισης αγοράστηκε το Fractal North (mesh), το CPU είναι ένας 7950Χ, οι RAM είναι G.Skill Neo (42mm ύψος) και η μητρική μία Tomahawk B650.

Έχω λίγο χαθεί σχετικά με την ψύξη που πρέπει να βάλω για να είναι σχετικά αθόρυβο το σύστημα. Σκέφτηκα να βάλω ένα 280mm LF III πάνω αλλά διαβάζω ότι (χωρίς πατέντα) χωράει μέχρι 240mm και κάποιοι γράφουν και για πρόβλημα με ψηλές μνήμες. Σκέφτηκα να βάλω μπροστά ένα LF III αλλά κάποιοι γράφουν ότι τα fans πρέπει να μπουν αναγκαστηκά από την μπροστά μεριά του κουτιού και κάπου αλλού διάβασα ότι αν τα fans δεν είναι πολύ λεπτά ή 120mm το καπάκι δεν κλείνει πάντα καλά. Σκέφτομαι για για air cooling αλλά δεν θέλω να τους πάρει τα αυτιά ο 7950X και σκέφτομαι ότι λόγω RAM μπορεί να μην χωράει το δεύτερο fan κάποιας Noctua και πιθανότατα και άλλου tower cooler με δύο fan.

Κάποια πρόταση; Κάποιος που να έχει στήσει στο συγκεκριμένο κουτί; Δεν το περιμένα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο...

Δεν έχω το κουτί αλλά προτείνω να δεις τα παρακάτω βίντεο. Πιστεύω θα βρεις κάτι.

Επεξ/σία από Despotas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά δεν έβγαλα άκρη από κανένα video, δεν καταλαβαίνω τι έχουν κάνει τόσο λάθος σε αυτό το κουτί.. Ο Christopher δεν μπόρεσε να βάλει τα fans μπροστά από το ψυγείο και τα έβαλε από πίσω, με tubes πάνω... ο χειρότερος τρόπος να μπει front AIO. O Steve τα δείχνει μπροστά από το ψυγείο στο corsair AIO αλλά (τυχαία;) αποφεύγει να μας δείξει αν κατάφερε να βάλει σωστά τις βίδες στο κάτω κάτω ανεμιστηράκι.

Τελικά πήρα ένα LF III 360 και με βλέπω να κάνω πατέντες.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...