Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Έχω ένα θέμα: παρέλαβα ένα μεταχειρισμένο λαπτοπ. Το λαπτοπ πουλήθηκε κανονικά με windows 10, ενώ το παρέλαβα με windows 11. Δεν ήρθε με clean install, έχει γίνει ήδη το αρχικό personalisation και setup, και βρήκα και στην επιφάνεια ενα folder win activator. Προφανως και έχει χρησιμοποιηθει καποιο tool. Γιατί όμως;

Ξέρω ότι το windows key είναι embedded στο bios.

Άλλο key βλέπω με το softwarelicensingservice , άλλο με το magic jelly bean keyfinder, και αλλο με το script που φτιαχνεις στο notepad.

Εαν κάνω reset απο το περιβάλλον των windows, λογικα δεν θα φύγει το activation tool. Μπορώ κάπως να γυρίσω στα windows 10 με το αρχικό key, το οποίο δεν ξέρω ποιο είναι; Και μετά να κάνω upgrade εαν θέλω στα 11; Πως μπορώ να δω εάν το key είναι valid ακόμα; Γιατί το magic jelly bean  και η εντολη "wmic path softwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey" μου βγάζουν διαφορετικό key?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, georgemvg said:

Πως μπορώ να δω εάν το key είναι valid ακόμα; Γιατί το magic jelly bean  και η εντολη "wmic path softwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey" μου βγάζουν διαφορετικό key?

Η εντολη βγαζει το serial key που ειναι στο BIOS. Προφανως θα ειναι διαφορετικο απο αυτο που εχει χρησιμοποιηθει , μιας και για αυτην την εγκατασταση χρησιμοποιηθηκε activator. Αν ειχε χρησιμοποιηθει το key που ειναι στο BIOS , θα γινοταν αυτοματα ενεργοποιηση με το που συνδεοταν στο ιντερνετ. 

Το κλειδι που ειναι στο bios αντιστοιχει σε συγκεκριμενη εκδοση των windows π.χ. windows 10/11 home. Αν καποιος βαλει windows 10/11 pro , το κλειδι δεν θα παιξει και θα πρεπει να βαλει αλλο και φυσικα να βρει και καποιον τροπο να τα ενεργοποιησει.

Kανε clean install τα 11αρια και μην βαλεις καν key κατα την εγκατασταση. Θα το τραβηξουν αυτοματα και θα ενεργοποιησουν και την "σωστη" εκδοση με το που θα συνδεθουν στο ιντερνετ.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Πως να κάνω clean install? Απο winre? Υπάρχει περίπτωση το licence key της μαμάς εταιρίας να έχει λήξει και να αναγκάστηκε ο μαν να το αλλάξει;

Δημοσ.
1 hour ago, georgemvg said:

Πως να κάνω clean install? Απο winre? Υπάρχει περίπτωση το licence key της μαμάς εταιρίας να έχει λήξει και να αναγκάστηκε ο μαν να το αλλάξει;

Φτιαξε ενα στικακι με το iso των windows. Rufus ? Ventoy ? Οπως βολευεσαι. Οχι το licence key δεν εχει ληξει. Εχω refurbished φορητα που τα keys λειτουργουν κανονικοτατα ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

'Αμα είχα στικάκι...

προσθήκη στα δεδομένα:  τo slmgr /dlv βρίσκει το key που βγάζει και το magic jelly bean keyfinder. Και είναι Windows 10 Enterprise.

Το απο κάτω είναι απο το product key scanner. 3 διαφορετικά

Screenshot 2024-12-02 194942.png

Αααα, τα δυο είναι generic...Τα είδα και στο αλλο thinkpad που έχω..

οπότε μένει να δουμε πως βάζω windows 10 με το key του bios και χωρίς στικάκι, ή εάν θα τραβήξει αυτό το key με reset από το windows recovery και windows 11.

Επεξ/σία από georgemvg
Δημοσ.
47 minutes ago, georgemvg said:

οπότε μένει να δουμε πως βάζω windows 10 με το key του bios και χωρίς στικάκι

Kατεβασε το iso , καντο mount και ξεκινα την εγκατασταση μεσα απο τα windows. Οταν φτασει στο σημειο με τους δισκους , σβησε τα partitions και ξαναδημιουργησε τα μεσα απο την εγκατασταση και συνεχισε κανονικα.

ΥΓ : Ακομα και η μανα μου εχει στικακι ... αν ειναι δυνατον δηλ :)

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια έκδοση των 11 έχεις τώρα; Αν είναι η pro τότε έχει γίνει ενεργοποίηση μέσω 3rd party activation server.

Κάνε μια καθαρή εγκατάσταση των 11 να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει και τίποτε άλλο.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, micos000 είπε

Ποια έκδοση των 11 έχεις τώρα; Αν είναι η pro τότε έχει γίνει ενεργοποίηση μέσω 3rd party activation server.

Αν πας στις ρυθμίσεις και μετά στην ενεργοποίηση και αλλάξεις το κλειδί με αυτό που σου βγάζεις από το bios θα έρθει στα συγκαλά του αμέσως (θα αλλάξει σε home έκδοση).

Windows 11 pro λεει. Γιατί να παει στη home? Αφου 10 pro θα είχε πριν. X1 carbon ειναι...

Δημοσ.

Μετά που το έγραψα σκέφτηκα ότι θα έχει αλλαχτεί και ο activation server για να δείχνει σε κινέζικους servers και μάλλον θα άλλαξε και σε vlm από oem γιατί.

Οπότε καλύτερα ένα φορμάτ καθαρά σε 11 για να είσαι και σίγουρος ότι δεν έχει και τίποτε άλλο περασμένο.

3 λεπτά πριν, georgemvg είπε

Windows 11 pro λεει. Γιατί να παει στη home? Αφου 10 pro θα είχε πριν.

Είπα για home γιατί συνήθως Home δίνουν με τα λάπτοπ. Αν είχε Pro θα παραμείνει σε Pro.

Δημοσ.

Ωραια. Είναι πιο εύκολο να το αφήσω σε windows 11? Θα κάνει clean install όμως από windows recovery, η πρεπει να παω στη λύση του .iso, οπότε διαλέγω ότι θέλω? Δεν έιναι πιο σίγουρο ότι το licence key θα θέλει πρώτα να δει windows 10, και μετα εάν θέλει κάποιος να κάνει upgrade σε 11?

Δημοσ.

Το κλειδί δεν θέλει να δει λειτουργικό αλλά hardware id που να είναι συνδεμένο μαζί του. Δεν θα έχεις πρόβλημα αν βάλεις απευθείας 11.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...