Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει προσωρινά το έχω βάλει μέχρι να βρεθεί λύση. Δεν υπάρχει κάποιο επείγον θέμα τώρα στην εγκατάσταση, έχουν έρθει και 2 ηλεκτρολόγοι τον τελευταίο χρόνο και έχουν ελέγξει τον πίνακα δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας. Απλά για να μην έχω πολλές συσκευές στην ίδια ασφάλεια το έβγαλα και να μπορώ να το ανάψω χωρίς να σκέφτομαι αν έχω και το PC κτλπ ανοιχτά :P

Για το inrush current μάλλον θα βάλω το subwoofer στο 2ο πολύπριζο για να τα ανοίγω ένα ένα, και όταν έρθουν και τα φωτιστικά βλέπουμε για κάτι πιο εξειδικευμένο.

Δημοσ.

παρε ενα απλο πολυμπριζο και βαλτα ειχα θεμα και εγω με πολυμπριζο ασφαλειας της apc καηκαν 2 τροφοδοτικα

πετα το το legrand και παρε ενα απλο πολυμπριζο

• Sad 1
Δημοσ.

κατι εχουν κανει με τα πολυμπριζα ασφαλειας αληθεια σου λεω αλλαξα μεχρι και καλωδιο στην γραμμη μεχρι να ανακαλυψω οτι φταιγαν τα πολυμπριζα ασφαλειασ

πετα τα και παρε απλα πολυμπριζα και θα με θυμηθεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 03/12/2024 at 22:10, Luciddream said:

Για το inrush current μάλλον θα βάλω το subwoofer στο 2ο πολύπριζο για να τα ανοίγω ένα ένα, και όταν έρθουν και τα φωτιστικά βλέπουμε για κάτι πιο εξειδικευμένο.

Έτσι για την ιστορία από τότε που έβαλα το subwoofer στο άλλο πολύπριζο της ίδιας ασφάλειας (μαζί και με το φωτιστικό) δεν έχει ξαναπέσει η ασφάλεια. Τα πολύπριζα τα ανοίγω με διαφορά 2-3 second.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψέμα έπεσε σήμερα πάλι μόλις άναψα το πολύπριζο. Πάνω έχει πλέον μόνο TV / Ενισχυτή / Blu-ray .. δεν βγάζει και πολύ νόημα πλέον το σενάριο με PC και Subwoofer. Μάλλον το θέμα είναι ο τύπος της ασφάλειας.

Εν το μεταξύ αντί για να βγάλω συσκευές έχω προσθέσει και άλλες στον χώρο (2 λάμπες και ένα PC ακόμα) σε daisy chain με πολύπριζα. Αλλά τα περισσότερα ήταν κλειστά και τα κάνω και monitor με Tapo έχουν πολύ μικρή κατανάλωση. (200 watt με 2 PC ανοιχτά 2 οθόνες, router, συναγερμός, ont)

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, Klausx said:

Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που κλείνεις το πολύπριζο κάθε φορά... Οικονομία;

Ε μια λύση είναι να μην τα κλείνω πλέον.. απλά με έχει φάει να μάθω και τι φταίει. Πλέον έχω χωρίσει τα πολύπριζα στο σαλόνι

1. Κλιματιστικό 12άρι - 8Ampere σε 16άρα ασφάλεια
  2. Subwoofer / Printer / PS5 / Govee λάμπα
  3. TV / Blu-ray / Ενισχυτής / (μελλοντικά θα μπει και ένα TP-Link Switch)
  4. 1ο PC υπογραφής / Ρούτερ / ΟΝΤ / Συναγερμός
  5. 2 Οθόνες / 2ο PC υπογραφής / Govee λάμπα

Όλα εκτός από το 1ο είναι στην ίδια 10άρα ασφάλεια. Και το βράδυ τα κλείνω όλα εκτός από το 4 και το 5 που μένουν πάντα ανοιχτά. Εντάξει τα κλείνω για καλό και για κακό μπορεί να έχει αυξομοιώσεις η ΔΕΗ καμιά μέρα μπορεί το οτιδήποτε. Πάντως ο φόρτος δεν είναι το πρόβλημα πλέον αυτήν την στιγμή είναι σχεδόν όλες οι συσκευές ανοιχτές και είναι μια χαρά.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Ε μια λύση είναι να μην τα κλείνω πλέον.. απλά με έχει φάει να μάθω και τι φταίει. Πλέον έχω χωρίσει τα πολύπριζα στο σαλόνι

1. Κλιματιστικό 12άρι - 8Ampere σε 16άρα ασφάλεια
  2. Subwoofer / Printer / PS5 / Govee λάμπα
  3. TV / Blu-ray / Ενισχυτής / (μελλοντικά θα μπει και ένα TP-Link Switch)
  4. 1ο PC υπογραφής / Ρούτερ / ΟΝΤ / Συναγερμός
  5. 2 Οθόνες / 2ο PC υπογραφής / Govee λάμπα

Και το βράδυ τα κλείνω όλα εκτός από το 4 και το 5 που μένουν πάντα ανοιχτά. Εντάξει τα κλείνω για καλό και για κακό μπορεί να έχει αυξομοιώσεις η ΔΕΗ καμιά μέρα μπορεί το οτιδήποτε. Πάντως ο φόρτος δεν είναι το πρόβλημα πλέον αυτήν την στιγμή είναι σχεδόν όλες οι συσκευές ανοιχτές και είναι μια χαρά.

Αν γίνει υπέρταση μόνο που είναι το φις στην πρίζα μπορεί να καούν.

Πιστεύω ότι το πρόβλημα το δημιουργεί κάποια συσκευή (στιγμιαίο βραχυκύκλωμα) και όχι από φορτίο.

Βάλε το φις του πολυπριζου ανάποδα στην πρίζα χωρίς να πειράξεις τα υπόλοιπα όμως! Και πες μου αν στο ξανά ρίξει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πάω να πάρω και κανα τεστερ για τις πρίζες θα κάνω και αυτό που είπες και θα συνεχίσω να το κάνω monitor και βλέπουμε. Ένας εδώ πάντως με τον ίδιο ενισχυτή του ρίχνει το ρεύμα σε όλο το σπίτι λέει 😛 Οπότε υπάρχουν και χειρότερα 🤣

edit: Υποθέτω έχει και ο ενισχυτής μεγάλο in-rush current όπως και το subwoofer και το PC οπότε μάλλον από αυτό είναι. Και επειδή είναι και ακριβός μάλλον θα το αφήνω ανοιχτό το πολύπριζο αυτό να τελειώνουμε.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Luciddream είπε

Θα πάω να πάρω και κανα τεστερ για τις πρίζες θα κάνω και αυτό που είπες και θα συνεχίσω να το κάνω monitor και βλέπουμε. Ένας εδώ πάντως με τον ίδιο ενισχυτή του ρίχνει το ρεύμα σε όλο το σπίτι λέει 😛 Οπότε υπάρχουν και χειρότερα 🤣

edit: Υποθέτω έχει και ο ενισχυτής μεγάλο in-rush current όπως και το subwoofer και το PC οπότε μάλλον από αυτό είναι. Και επειδή είναι και ακριβός μάλλον θα το αφήνω ανοιχτό το πολύπριζο αυτό να τελειώνουμε.

Ναι αυτό που λέει υποψιάστηκα και εγώ ότι γίνεται με κάποια συσκευή, κάνε την ρουτίνα σου να δούμε αν έφτιαξε και αν ξανά πέσει το αφήνεις ανοιχτό 🤣

Δημοσ.

Μόλις έγινε αυτό που περίμενα με ανοιχτά τα πολύπριζα.. έκλεισε ο ΔΕΔΔΗΕ το ρεύμα για επισκευές κοντά στο σπίτι και όταν επέστρεψε το ρεύμα μάλλον έριξε την ασφάλεια από το in-rush current. Τώρα είμαι στην δουλειά και ο συναγερμός είναι με την μπαταρία και χωρίς σταθερό ίντερνετ 😛 Εντάξει μικρό το κακό αλλά θα πρέπει να βρω καμια καλύτερη λύση γιατί θέλω και τον server ανοιχτό μελλοντικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...