Luciddream Δημοσ. Δευτέρα στις 05:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:46 μμ (επεξεργασμένο) Έχω πάρει 2 πολύπριζα Legrand τα οποία φαίνονται πολύ καλά και γενικά δεν έχω προβλήματα. Επειδή αυτήν την στιγμή έχω πάνω στο ένα από αυτά TV, Subwoofer, Ενισχυτή, PC, Playstation, όταν φεύγω από το σπίτι κλείνω και τον διακόπτη. Το πρόβλημα είναι ότι όταν γυρίσω και πατήσω τον διακόπτη ρίχνει την ασφάλεια. Πριν καμιά βδομάδα που μου το είχε κάνει ανέβηκε η ασφάλεια μετά, σήμερα δεν ανέβαινε με τίποτα μέχρι να βγάλω τις πρίζες. Κάνω κάτι λάθος? Εν το μεταξύ είχα ένα παρόμοιο πολύπριζο (κινεζιά μάλλον) στην προηγούμενη δουλειά μου και το έκλεινα κάθε μέρα και μια μέρα έκαψε το τροφοδοτικό του PC που είχα πάνω. Μήπως αυτοί οι διακόπτες δεν κάνουν καλά την δουλειά που πρέπει? edit: χμμ βρήκα και ένα ποστ σε γειτονικό φορυμ που λέει ότι φταίει η ασφάλεια. Επεξ/σία Δευτέρα στις 06:05 μμ από Luciddream
tasvar Δημοσ. Δευτέρα στις 06:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:48 μμ Αν η ασφάλεια είναι 10Α και παλιά, τα έχει τα χρονάκια της δηλαδή,λογικό μου ακούγεται. Μια δοκιμή που μπορείς να κάνεις, είναι να βγάλες τον ενισχυτή , ή το subwoofer, ή το PC και λογικά δεν θα σου ρίχνει την ασφάλεια. Αυτά είναι που έχουν πυκνωτές πού φορτίζουν με το πάτημα του διακόπτη και τραβάνε ρεύμα. 1
kostas_anes Δημοσ. Δευτέρα στις 06:57 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:57 μμ Κανεις λαθος στο γεγονος οτι κατηγορεις τα πολυπριζα. Επισης κανεις το λαθος του να κλεινεις τους διακοπτες στα τροφοδοτικα. Δεν ειναι φτιαγμενα για να λειτουργουν ετσι, αλλα να καθονται σε standby. Τωρα στο θεμα που αναφέρεις. Εχεις βαλει πανω το μεγαλυτερο χωρητικο φορτιο που θα μπορουσες, στην μικροτερη δυνατη ασφαλεια, λογικο και αναμενομενο. Βγαλτηνε και αλλαξε την με ιδια τυπου Κ, η οποια αντεχει μεγαλυτερο στιγμιαιο ρεύμα. Ή ακομα καλυτερα, βαλε τις μισες συσκευες σε διαφορετικη πριζα και για λογους φορτωσης της γραμμης. Να επισημανω επισης, οτι διακοπτης που να καιει συσκευη δεν υπαρχει, οποτε κατι αλλο εγινε εκει. 4
Luciddream Δημοσ. Δευτέρα στις 07:24 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 07:24 μμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, kostas_anes said: Κανεις λαθος στο γεγονος οτι κατηγορεις τα πολυπριζα. Επισης κανεις το λαθος του να κλεινεις τους διακοπτες στα τροφοδοτικα. Δεν ειναι φτιαγμενα για να λειτουργουν ετσι, αλλα να καθονται σε standby. Δεν κατηγόρησα κανέναν απλά προσπαθώ να καταλάβω και εγώ τι γίνεται δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τα ηλεκτρολογικά ακόμα. Βασικά δεν είχα παρατηρήσει ότι εχω 10άρες ασφάλειες στον πίνακα.. μάλλον από εκεί είναι το θέμα. Και δεν παρατήρησα και ποια ρίχνει.. θα τις κατεβάσω μετά να δω ακριβώς ποια είναι. Αλλά στην εγκατάσταση δεν γράφει ότι είναι σε πρίζες οι 10άρες. Quote Να επισημανω επισης, οτι διακοπτης που να καιει συσκευη δεν υπαρχει, οποτε κατι αλλο εγινε εκει. Υποθέτω είναι αυτό που λέει ο tasvar επειδή τράβαγε κάθε μέρα το πολύ ρεύμα για να φορτίσει τους πυκνωτές κάποια στιγμή τα έφτυσε 😛 update: Λοιπόν μόλις την έριξα την 10άρα και είναι αυτή που είναι πάνω στα 2 πολύπριζα και στην 3η πρίζα.. δηλαδή έχω πάνω TV, Ενισχυτή, Subwoofer, Playstation, PC, Router, Συναγερμό, Τηλέφωνο, ONT, 2 οθόνες, και ένα 12άρι κλιματιστικό. Μάλλον αυτό θα φταίει 🤣 Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:23 μμ από Luciddream
kostas_anes Δημοσ. Δευτέρα στις 07:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:42 μμ 11 λεπτά πριν, Luciddream είπε Δεν κατηγόρησα κανέναν Τιτλος 12 λεπτά πριν, Luciddream είπε Υποθέτω είναι αυτό που λέει ο tasvar επειδή τράβαγε κάθε μέρα το πολύ ρεύμα για να φορτίσει τους πυκνωτές κάποια στιγμή τα έφτυσε 😛 Ενας απο τους λογους που σου λεω οτι ειναι σχεδιασμενα να τρεχουν σε standby. Ζοριζεις πολυ παραπανω τα υλικα με το ρευμα εισροης. 13 λεπτά πριν, Luciddream είπε Βασικά δεν είχα παρατηρήσει ότι εχω 10άρες ασφάλειες στον πίνακα.. μάλλον από εκεί είναι το θέμα. Και δεν παρατήρησα και ποια ρίχνει.. θα τις κατεβάσω μετά να δω ακριβώς ποια είναι. Αλλά στην εγκατάσταση δεν γράφει ότι είναι σε πρίζες οι 10άρες. Μην κανεις καμια κουτσουκελα και τις αλλαξεις με μεγαλυτερες, αν δεν επιβεβαιωσεις πρωτα διατομη αγωγου που μπορει να τις υποστηριξει. Γενικα 10αρες ειναι κυκλωμα φωτισμου και μερικες φορες πανε σε πριζες. 2
Luciddream Δημοσ. Δευτέρα στις 07:51 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 07:51 μμ (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, kostas_anes said: Μην κανεις καμια κουτσουκελα και τις αλλαξεις με μεγαλυτερες, αν δεν επιβεβαιωσεις πρωτα διατομη αγωγου που μπορει να τις υποστηριξει. Γενικα 10αρες ειναι κυκλωμα φωτισμου και μερικες φορες πανε σε πριζες. Ναι θα προσπαθήσω να καταλάβω τι έχει γίνει πρώτα... στο πιστοποιητικό λέει 10άρα για φώτα πριζας (1.5mm) / 10άρα για φώτα πριζας (1.5mm) / 10άρα για νυχτερινό (1.5mm). Οι άλλες είναι 16άρες και πάνω. Γενικά το σπίτι είναι περίεργο με τα ηλεκτρολογικά του. Έβαλα ηλιακό το καλοκαίρι και ήταν μόνιμα στο ρεύμα μέχρι να το καταλάβω και να φέρω ηλεκτρολόγο να βάλει ασφάλεια γιατί δεν είχε (!!) . Έχω φέρει 2 φορές ΔΕΔΔΗΕ άλλαξε τα καλώδια της πολυκατοικίας και πάλι συνέχισαν κάτι προβλήματα που έχω (πατάνε το ανσανσέρ και μου ρίχνει 5v την τάση).. Θα το παλέψω δεν τα παρατάω έτσι 😛 Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:52 μμ από Luciddream
Mhlogiatros Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Ο legrand μακακας που εβαλες για ηλεκτρολογο φταει οχι το πολυμπριζο 1
Luciddream Δημοσ. πριν από 23 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, Mhlogiatros said: Ο legrand μακακας που εβαλες για ηλεκτρολογο φταει οχι το πολυμπριζο Γιατί το λες αυτό όμως? Με το ψάξιμο που έχω ρίξει απο χτες βλέπω ότι είναι φυσιολογικό να έχουν λέει 10A ασφάλειες τα δωμάτια και σε πολλές πρίζες ταυτόχρονα. Δεν το γνώριζα. Απλά μάλλον θα πρέπει να βρω τρόπους να χωρίσω τις συσκευές με κάποιο τρόπο. π.χ να τραβήξω άλλη γραμμή για το κλιματιστικό από τον πίνακα. Το έγραψα και παραπάνω αλλά δεν ξέρω αν χάθηκε στα πολλά, έχω σε μια 10A πάνω TV, Ενισχυτή Home Theater, Subwoofer, Playstation 5, PC με 2 οθόνες, Router, Hub Συναγερμού, Τηλέφωνο, ONT, 12άρι κλιματιστικό, και περιμένω και 2 φωτιστικά δαπέδου να βάλω. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από Luciddream 1
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 9 λεπτά πριν, Luciddream είπε Γιατί το λες αυτό όμως? Με το ψάξιμο που έχω ρίξει απο χτες βλέπω ότι είναι φυσιολογικό να έχουν λέει 10A ασφάλειες τα δωμάτια και σε πολλές πρίζες ταυτόχρονα. Δεν το γνώριζα. Απλά μάλλον θα πρέπει να βρω τρόπους να χωρίσω τις συσκευές με κάποιο τρόπο. π.χ να τραβήξω άλλη γραμμή για το κλιματιστικό από τον πίνακα. Το έγραψα και παραπάνω αλλά δεν ξέρω αν χάθηκε στα πολλά, έχω σε μια 10A πάνω TV, Ενισχυτή Home Theater, Subwoofer, Playstation 5, PC με 2 οθόνες, Router, Hub Συναγερμού, Τηλέφωνο, ONT, 12άρι κλιματιστικό, και περιμένω και 2 φωτιστικά δαπέδου να βάλω. Μπορείς να βάλεις και το ασανσερ με τον φούρνο στην ίδια ασφάλεια.Αντέχει άνετα!! 5
TopCLR Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 16 λεπτά πριν, Luciddream είπε ο έγραψα και παραπάνω αλλά δεν ξέρω αν χάθηκε στα πολλά, έχω σε μια 10A πάνω TV, Ενισχυτή Home Theater, Subwoofer, Playstation 5, PC με 2 οθόνες, Router, Hub Συναγερμού, Τηλέφωνο, ONT, 12άρι κλιματιστικό, και περιμένω και 2 φωτιστικά δαπέδου να βάλω. Σίγουρα είναι ηλεκτρολόγος αυτός που σου κάνει τέτοια εγκατάσταση; Το κλιματιστικό μόνο του σε λειτουργία μπορεί να θέλει τα μισά Ampere από την ασφάλεια. Επίσης μην διανοηθείς ότι μπορείς απλά να αλλάξεις την ασφάλεια με μεγαλύτερη. Όπως είπαν και παραπάνω θα πρέπει και η διατομή των καλωδίων να υποστηρίζει μεγαλύτερα ρεύματα. Τυπικά τα καλώδια διατομής 1,5mm λειτουργούν με ασφάλειες των 10Α και διατομής 2,5mm με ασφάλειες 16Α. 2
elpenor Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 21 hours ago, Luciddream said: Έχω πάρει 2 πολύπριζα Legrand τα οποία φαίνονται πολύ καλά και γενικά δεν έχω προβλήματα. Επειδή αυτήν την στιγμή έχω πάνω στο ένα από αυτά TV, Subwoofer, Ενισχυτή, PC, Playstation, όταν φεύγω από το σπίτι κλείνω και τον διακόπτη. Το πρόβλημα είναι ότι όταν γυρίσω και πατήσω τον διακόπτη ρίχνει την ασφάλεια. Πριν καμιά βδομάδα που μου το είχε κάνει ανέβηκε η ασφάλεια μετά, σήμερα δεν ανέβαινε με τίποτα μέχρι να βγάλω τις πρίζες. Κάνω κάτι λάθος? Εν το μεταξύ είχα ένα παρόμοιο πολύπριζο (κινεζιά μάλλον) στην προηγούμενη δουλειά μου και το έκλεινα κάθε μέρα και μια μέρα έκαψε το τροφοδοτικό του PC που είχα πάνω. Μήπως αυτοί οι διακόπτες δεν κάνουν καλά την δουλειά που πρέπει? edit: χμμ βρήκα και ένα ποστ σε γειτονικό φορυμ που λέει ότι φταίει η ασφάλεια. Έχω ένα πολύ παρόμοιο setup με εσένα και ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ο λόγος που κλείνω το πολύπριζο είναι γιατί σε κάθε καταιγίδα βγάζω από τη πρίζα όλες τις συσκευές και μετά θέλω να είναι κλειστό όταν βάζω τη πρίζα, το θεωρώ πιο σωστό. Όταν μου συνέβει το θεώρησα πολύ φυσιολογικό να πέφτει η ασφάλεια από τη στιγμή που μόνο το subwoofer τραβάει απίστευτο ρεύμα όταν ξεκινάει και πάνω σε αυτό βάλε και τις υπόλοιπες συσκευές, αν τώρα εσύ έχεις και κλιματιστικό πάνω... καμία ελπίδα. Η λύση που βρήκα είναι να κλείνω το subwoofer από το διακόπτη του, να ανοίγω όλα τα άλλα, να περιμένω 30 δευτερόλεπτα και μετά να ανοίγω το sub. Αυτή η πρακτική δεν είναι μόνο ότι λύνει το πρόβλημα αλλά και γενικότερα η σωστή πρακτική, όποια συσκευή έχει δικό της διακόπτη στο τροφοδοτικό καλό είναι να κλείνει πριν βγει/μπει στο ρεύμα. Ξέρω ότι μία μεγαλύτερη ασφάλεια θα λύσει το "πρόβλημα" αλλά καταρχάς δεν το θεωρώ πραγματικό πρόβλημα, το inrush current είναι μεγαλύτερο από αυτό της φυσιολογικής λειτουργίας και δεύτερο δεν είναι καθόλου σωστό να βάζεις μεγάλες ασφάλειες εκεί που δεν χρειάζεται (μπορεί να στο αναλύσει κάποιος ηλεκτρολόγος) . Στη θέση σου πάντως θα έβαζα το κλιματιστικό σε δική του ασφάλεια. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από elpenor 1
Luciddream Δημοσ. πριν από 21 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 21 ώρες 2 hours ago, Ukforthemoment said: Μπορείς να βάλεις και το ασανσερ με τον φούρνο στην ίδια ασφάλεια.Αντέχει άνετα!! Μα δεν το ήξερα ότι είχαν όλα την ίδια ασφάλεια και ότι είναι και 10Α μόνο, χτες το κατάλαβα. Το σαλόνι είναι 4-5 μέτρα σε μήκος περίμενα ότι θα έχει παραπάνω απο μια γραμμή. Τα περισσότερα (ενισχυτής, PC, κτλπ) τα έχω συνδέσει τον τελευταίο μήνα πάνω γιαυτό δεν το έχω παρατηρήσει πιο νωρίς το πρόβλημα. Έκατσα χτες και έριξα όλες τις ασφάλειες μια μια και κατέγραψα ποια δίνει ρεύμα που. Το κλιματιστικό θέλει 8A max γράφει. Θα δω τι θα κάνω ίσως κάνω καμια νέα γραμμή για το κλιματιστικό και μοιράσω με κάποιο τρόπο τις συσκευές σε πρίζα της κουζίνας. Το περίεργο είναι ότι έχω άλλες δύο 16A ασφάλειες και μια 20Α στον πίνακα που τις ρίχνω και δεν επηρεάζουν κάτι στο σπίτι. Ίσως είναι για την αποθήκη. Με τι σκεπτικό τα κατασκευαζαν έτσι τα σπίτια απορώ 😛 1 hour ago, elpenor said: Έχω ένα πολύ παρόμοιο setup με εσένα και ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ο λόγος που κλείνω το πολύπριζο είναι γιατί σε κάθε καταιγίδα βγάζω από τη πρίζα όλες τις συσκευές και μετά θέλω να είναι κλειστό όταν βάζω τη πρίζα, το θεωρώ πιο σωστό. Όταν μου συνέβει το θεώρησα πολύ φυσιολογικό να πέφτει η ασφάλεια από τη στιγμή που μόνο το subwoofer τραβάει απίστευτο ρεύμα όταν ξεκινάει και πάνω σε αυτό βάλε και τις υπόλοιπες συσκευές, αν τώρα και εσύ έχεις και κλιματιστικό πάνω... καμία ελπίδα. Εν το μεταξύ έχω την εντύπωση ότι όταν είχα το subwoofer στην άλλη πρίζα (τις ίδιας ασφάλειας) δεν μου την έριχνε την ασφάλεια, οπότε πολύ πιθανόν από εκεί να συμβαίνει και όχι από τον υπολογιστή. Δηλαδή να κάνω αυτό που λες όταν θέλω να τα κλείνω απλά να είναι μοιρασμένα σε άλλα πολυπριζα. Εννοείται αφού λύσω το θέμα με το κλιματιστικό αυτό.
Luciddream Δημοσ. πριν από 15 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 15 ώρες Έκανα και άλλη ανακάλυψη. Κοίταζα την ΥΔΕ του σπιτιού που έχει υπογραφή και σφραγίδα πάνω και δείχνει το κλιματιστικό ότι έρχεται από την γραμμή της κουζίνας. Το οποίο φυσικά δεν ισχύει γιατί είναι στην 10άρα ασφάλεια του σαλονιού 😛 Έβαλα τώρα ένα πολύπριζο στον αέρα να παίρνει ρεύμα απο την κουζίνα για το κλιματιστικό, τουλάχιστον να το ανοίγω χωρίς φοβίες.
elpenor Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι να φοβάσαι, η χειρότερη περίπτωση είναι να πέσει η ασφάλεια. Όταν δίνεις ρεύμα σε συσκευές που ήταν πριν εκτός ρεύματος τραβάνε κάποιες φορές περισσότερα ampere από τη φυσιολογική λειτουργία τους (inrush current) για αυτό καλύτερα να τις συνδέεις (ανοίγεις το διακόπτη σε όσες έχουν) μία μία. Το πολύπριζο στον αέρα είναι το μόνο στην όλη κατάσταση που εμένα θα μου δημιουργούσε φοβίες. Από το να ξηλώσεις καμία πρίζα μέχρι στην χειρότερη να δημιουργήσεις ζημία στο σημείο που ενώνονται τα καλώδια στο A/C και να γίνει κανένα βραχυκύκλωμα.
kostas_anes Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 9 λεπτά πριν, elpenor είπε η χειρότερη περίπτωση είναι να πέσει η ασφάλεια Αν λειτουργεί η ασφάλεια. Αλλιώς φωτιά. Με τέτοια εγκατάσταση, αν δεν είναι οι ασφάλειες της τελευταίας 15ετίας δεν θα το ρίσκαρα. Επίσης @Luciddream κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και τσέκαρε τον αντιηλεκτροπληξιακό σου αν λειτουργεί και αν είναι συνδεδεμένος σωστά. Επίσης όπως λέει ο φίλος @elpenor πολύπριζα στον αέρα είναι μία πολύ καλή μέθοδος να γίνει μαλακία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα