Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να αγοράσω καινούρια κάρτα γραφικών μαξ 200-250€. Η χρήση είναι για gaming, όχι κάτι ιδιαίτερα βαρύ, battlefield 1 και τα συναφή.

Επίσης θα βόλευε η τοποθέτηση της κάρτας να γίνει στο κατάστημα απ'όπου θα την αγοράσω, καθώς φοβάμαι να το αγγίξω μόνος μου, δεν ξέρω εάν γνωρίζετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που να το κάνει αυτό.

cpu: i5 4430 3.0 GHz

ram: 8 gb

Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από Anacasas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, Anacasas said:

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να αγοράσω καινούρια κάρτα γραφικών μαξ 200-250€. Η χρήση είναι για gaming, όχι κάτι ιδιαίτερα βαρύ, battlefield 1 και τα συναφή.

Επίσης θα βόλευε η τοποθέτηση της κάρτας να γίνει στο κατάστημα απ'όπου θα την αγοράσω, καθώς φοβάμαι να το αγγίξω μόνος μου, δεν ξέρω εάν γνωρίζετε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που να το κάνει αυτό.

Ευχαριστώ πολύ!

Αναλυση οθονης που εχετε? Ποσες ιντσες? Δεν υπαρχει καποιο καταστημα στην γειτονια σας η εκει κοντα να το πατε, η να πεταχτει ενας τεχνικος σπιτι σας? Μητρικη? Καλο θα ηταν να βαζατε 8gb ram ακομη. Εχετε ssd δισκο?

Υπαρχει ενα ασφαλες δωρεαν προγραμμα που λεγεται speccy. Εγκαταστηστε το και τρεξτε το να δουμε το configuration που εχετε και ανεβαστε μια εικονα, εδω να δουμε.

https://www.ccleaner.com/speccy

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
CPU
    Intel Core i5 4430 @ 3.00GHz    40 °C
    Haswell 22nm Technology
RAM
    8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Motherboard
    MSI B85M-P33 (MS-7817) (SOCKET 0)    49 °C
Graphics
    Philips 221V (1920x1080@60Hz)
    4095MB NVIDIA GeForce GT 730 (Undefined)    38 °C
Storage
    223GB KINGSTON SA400S37240G (SATA-2 (SSD))    36 °C
    931GB Seagate ST1000DM010-2EP102 (SATA )    35 °C
Optical Drives
    TSSTcorp CDDVDW SH-224DB
Audio
    Realtek High Definition Audio

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Όντως το μεγάλο "σκάλωμα" είναι η κάρτα γραφικών (GeForce GT 730)!!

Η μητρική έχει μόνο δύο θέσεις μνήμης που όμως είναι κατειλημμένες (2x4GB DDR3 1333Mhz). Οπότε οποιαδήποτε σκέψη αναβάθμισης της θα σήμαινε άλλο σετ (2x8GB) και αφαίρεση των ήδη υπαρχόντων. Επίσης η μητρική δεν φαίνεται "πολύ ικανή" για σοβαρό επεξεργαστη!!!

Δημοσ.
10 minutes ago, Anacasas said:

Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
CPU
    Intel Core i5 4430 @ 3.00GHz    40 °C
    Haswell 22nm Technology
RAM
    8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Motherboard
    MSI B85M-P33 (MS-7817) (SOCKET 0)    49 °C
Graphics
    Philips 221V (1920x1080@60Hz)
    4095MB NVIDIA GeForce GT 730 (Undefined)    38 °C
Storage
    223GB KINGSTON SA400S37240G (SATA-2 (SSD))    36 °C
    931GB Seagate ST1000DM010-2EP102 (SATA )    35 °C
Optical Drives
    TSSTcorp CDDVDW SH-224DB
Audio
    Realtek High Definition Audio

Ευχαριστώ!

Αγαπητε φιλε,η καρτα γραφικων σας ειναι πολυ αδυναμη. Το συστημα παλιο,η οθονη πολυ μικρη η ραμ πολυ λιγη.

Για gaming ακομη και light κατα την γνωμη μου το μινιμουμ ειναι μια 27' οθονη,32gb ραμ,ισχυροτερος επεξεργαστης, δηλαδη κανονικα θελετε ολικη αναβαθμιση στα παντα.

Αυτο που πρεπει να μας πειτε ειναι αν στο αμεσο η σχετικα γρηγορο μελλον θα κανετε μια τετοια αναβαθμιση.Αν ομως,αντιθετα,τα οικονομικα σας η αλλοι παραγοντες το καθιστουν αδυνατο για τα επομενα ενα η δυο χρονια,τοτε προσωπικα θα σας συμβουλευα να αγοραζατε μια φτηνη το πολυ μεχρι 100 ευρω μεταχειρισμενη απο εδω στο ινσομνια,απο μελος με πολλες μονο θετικες αξιολογησεις, και να κανατε την δουλεια σας.Αν ομως θελετε καινουργια για την εγγυηση,παραδειγματικα σας προτεινω αυτη : https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/sapphire-vga-radeon-rx-pulse-6500-xt-gaming-oc-8-gb_4665473

Δημοσ.

Καλά άμα είναι να δώσει 170€ στο Πλαίσιο για 6500ΧΤ (και να φάει και "τρικλοποδιά" με το x4 σε pci-e 3.0), ας δώσει καλύτερα 190€ για την RX6600 που τα αξίζει τουλάχιστον!

Βέβαια θα πέσει το "τρελό" μπουκάλι με τον Core i 5 4430 να την οδηγεί (όποια από τις δύο)!

Δημοσ.
15 minutes ago, TopCLR said:

Καλά άμα είναι να δώσει 170€ στο Πλαίσιο για 6500ΧΤ (και να φάει και "τρικλοποδιά" με το x4 σε pci-e 3.0), ας δώσει καλύτερα 190€ για την RX6600 που τα αξίζει τουλάχιστον!

Βέβαια θα πέσει το "τρελό" μπουκάλι με τον Core i 5 4430 να την οδηγεί (όποια από τις δύο)!

Για αυτο τον ρωτησα το συγκεκριμενο πραγμα απο πανω και του προτεινα αλλη λυση σαν πρωτη.

Δημοσ.
4 hours ago, Anacasas said:

Ευχαριστώ πολύ!

Βρες έναν Core i7 4790

Βαλε άλλα 8GB Ram

Πάρε την παρακάτω και θα παίζεις κάπως καλά το BF1 σε 1080p custom low settings, άλλωστε στο Multiplayer δεν θέλεις τα γραφικά παραπάνω.

Σήμερα τελευταία μέρα σε αυτά τα λεφτά

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/sapphire-vga-radeon-rx-6400-pulse-4-gb_3951979

Πούλησε τον Core i5 και τις μνήμες  να πάρεις έστω και κάτι πίσω

Δημοσ.

Το μηχανακι ειναι αυτο που ειναι, για μενα δεν αξιζει να επενδυθουν χρηματα, οπως 200Ε για καρτα και 150 για επεξεργαστη. Θα εβαζα 2x8gb/ddr3/1600 μνημες (συμφωνα με τα specs της μητρικης) στα 25-30Ε καινουργιες. Δευτερο βημα μια μεταχειρισμενη 1030, 50-60Ε. Θα εβλεπα κατα ποσο βελτιωθηκε κι αν με ικανοποιει το μηχανημα. Και ισως καποιον μεταχειρισμενο i7 4790 με κανα 50αρι Ε.

Διαφορετκα σε καινουργιο σετ επεξεργαστη, μητρικης, μνημης, συν καρτα γραφικων, μαλλον θα χρειαστει και νεο τροφοδοτικο και ισως και κουτι.

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει budget για αλλαγή σετ επεξεργαστή-μητρικής-μνήμης τότε συμφωνώ, να αλλάξει μνήμες. Όμως (πείτε με άσχετο) πως θα "κάτσει" ο 4790 σε μητρική με 3 VRM και μάλιστα γυμνά;!! Το thermal throttling των VRM θα "χτυπάει ταβάνι" όταν παίζει!!!

Δημοσ.

Δεν σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση στο υπόλοιπο σύστημα, απλά θέλω να μπορώ να ξαναπαίξω αυτά τα παιχνίδια που έχω. Παλιότερα είχα την Radeon R9 270X,μέχρι που κάηκε, και όλα τα παιχνίδια που έχω έτρεχαν μια χαρά, οπότε ψάχνω κάτι αντίστοιχο πάλι.

Δημοσ.

Αντίστοιχο ή καλύτερο της R9 270X * πιστεύω πως είναι (για καινούριο) κάτι σε RX 6400/6500XT που βρίσκεις από 130€ περίπου (έχουν όμως x4 και όχι x16). Επίσης οι GTX 1650 θα ήταν αλλά "εξαφανίστηκαν" (μάλλον για να "σπρώξουν" τις RTX 3050 6GB). Όχι RX 550/560 και GT 1030.

* Στο πρώτο γράφημα,  τέρμα δεξιά στην γραμμή των 50fps υπάρχει μια κουκκίδα "R9 390". Αυτή ήταν ανώτερη της R9 270X. Οπότε κάτι που είναι πάνω από την γραμμή των 50fps λογικά είναι ανώτερο.

Δημοσ.
1 hour ago, Anacasas said:

Δεν σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση στο υπόλοιπο σύστημα, απλά θέλω να μπορώ να ξαναπαίξω αυτά τα παιχνίδια που έχω. Παλιότερα είχα την Radeon R9 270X,μέχρι που κάηκε, και όλα τα παιχνίδια που έχω έτρεχαν μια χαρά, οπότε ψάχνω κάτι αντίστοιχο πάλι.

Να ψαξετε για μια μεταχειρισμενη RX 580 σε καλη κατασταση, μονο απο ατομο με πολλες και μονο θετικες αξιολογησεις μεχρι 70-80 ευρω και να ζητησετε αν γινεται μια μικρη δοκιμη καλης λειτουργιας. Και θα ειστε ενταξει για 1080p.

Δημοσ.
3 hours ago, benign said:

Να ψαξετε για μια μεταχειρισμενη RX 580 σε καλη κατασταση, μονο απο ατομο με πολλες και μονο θετικες αξιολογησεις μεχρι 70-80 ευρω και να ζητησετε αν γινεται μια μικρη δοκιμη καλης λειτουργιας. Και θα ειστε ενταξει για 1080p.

Δεν διαφωνώ, ίσως και 570/480/470 (πάντα σε έκδοση 8gb) με κάτι λιγότερο.

Απλά να εχει ηδη αξιόπιστο psu 400+ watt.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...