Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινησαν για τα καλα οι βροχες και λογο εργασιασ επειδη σχεδον σε ολη την βαρδια περπαταω σε βρεγμενη επιφανεια, με κλασσικα αθλητικα ηδη απο τις πρωτες 1-2 ωρες τα ποδια κολυμπανε στο νερο, θελω να παρω κατι ελαφρυ και ανετο ωστε να κουραζει κατα το δυνατον λιγοτερο το ποδι στο 7ωρο ορθοστασιασ/περπατηματος, να ειναι αδιαβροχο και ταυτοχρονα να μην τιναζει την μπαγκα στον αερα, ιδανικα οχι πανω απο 70-80 ευρω.

Καμια προταση?

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Αν το προλάβεις δες αυτό. Το πήρα πρόσφατα και μου έκατσε ωραία είναι η αλήθεια.

https://www.zakcret.gr/adidas-performance-supernova-m-gtx-id6306-mairo

Το άλλο που έχω είναι ένα Under Armour Hovr Machina 3 Storm (storm είναι τα αδιάβροχα της UA).

Γενικά κοίτα κάτι με Gore-tex (έχουν πολλές μάρκες) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεις κάποιο καλό αθλητικό και αδιάβροχο στη τιμή που θες.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Pwpwpw said:

Ξεκινησαν για τα καλα οι βροχες και λογο εργασιασ επειδη σχεδον σε ολη την βαρδια περπαταω σε βρεγμενη επιφανεια, με κλασσικα αθλητικα ηδη απο τις πρωτες 1-2 ωρες τα ποδια κολυμπανε στο νερο, θελω να παρω κατι ελαφρυ και ανετο ωστε να κουραζει κατα το δυνατον λιγοτερο το ποδι στο 7ωρο ορθοστασιασ/περπατηματος, να ειναι αδιαβροχο και ταυτοχρονα να μην τιναζει την μπαγκα στον αερα, ιδανικα οχι πανω απο 70-80 ευρω.

Καμια προταση?

Θα πρότεινα κάτι πολύ ακριβότερο (έχει έκπτωση τώρα, κανονικά σκας 180€+).

Hoka Bondi SR

Αν τα θες για εργασία και όχι hobby, αξίζουν τα λεφτά τους στο έπακρο.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Θα πρότεινα κάτι πολύ ακριβότερο (έχει έκπτωση τώρα, κανονικά σκας 180€+).

Hoka Bondi SR

Αν τα θες για εργασία και όχι hobby, αξίζουν τα λεφτά τους στο έπακρο.

Αυτα είσαι σίγουρος ότι είναι αδιάβροχα; Δεν βλέπω να γράφει κάτι τέτοιο στην περιγραφή, ούτε αναφέρει κάτι για μεμβράνη gore tex 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Pwpwpw said:

Αυτα είσαι σίγουρος ότι είναι αδιάβροχα; Δεν βλέπω να γράφει κάτι τέτοιο στην περιγραφή, ούτε αναφέρει κάτι για μεμβράνη gore tex 

Είναι αδιάβροχα, για την ακρίβεια πολύ πιο αδιάβροχα από ένα αθλητικό με μεμβράνη. 😉

Διάβασε εδώ σχετικά.

https://www.hoka.com/en/gr/men-lifestyle/bondi-sr/1110520.html

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Water resistant leather upper
Protects against moisture

Δε μου κανει για πληρως αδιαβροχο το against moisture με μικρα γραμματα και αναφερει leather upper γιατι δε γραφει water resistant σκετο;

Επεξ/σία από elgol
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, elgol said:
Water resistant leather upper
Protects against moisture

Δε μου κανει για πληρως αδιαβροχο το against moisture με μικρα γραμματα και αναφερει leather upper γιατι δε γραφει water resistant σκετο;

Μιλώ εκ πείρας προσωπικής και συναδέλφων σε χρήση. Το παπούτσι έχει αδιάβροχο δέρμα.

Ένα σχετικό review εδώ.

https://runrepeat.com/hoka-bondi-sr

Από εκεί και πέρα, κανένα παπούτσι αυτής της κατηγορίας, με gore-tex ή χωρίς δεν είναι πλήρως αδιάβροχο (waterproof) - γιαυτό εξάλλου και χρησιμοποιούμε πάντα σπρέι αδιαβροχοποίησης σε παπούτσια εργασίας και μπότες στην αρχή του χειμώνα.

Αν κατάλαβα καλά ο φίλος εργάζεται σε χώρο όπου αφενός το πάτωμα είναι βρεγμένο και αφετέρου μπορεί να εκτεθεί στην βροχή κατά την έργασία του. Για τις συνθήκες αυτές, το συγκεκριμένο θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια στο καταστημα Εμμανουηλ στην Νεα Ιωνια (εχει και στο μοναστηρακια αν θυμαμαι καλα). Η μπορεις να παρεις τηλεφωνο αν δεν εισαι κοντα. Ειναι ειδικοι σε ρουχα και παππουτσια ασφαλειας και γνωριζουν να σε κατατοπισουν ακριβως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, The_Judas said:

Σε γενικές γραμμές, Trail Running παπούτσια δεν κάνουν για την δουλειά που θέλει ο φίλος νομίζω, καθώς τα lugs τους γλιστράνε εκ κατασκευής σε βρεμένη άσφαλτο/τσιμέντο κλπ - κυρίως λόγω πολύ μικρότερης επιφάνειας επαφής με το έδαφος.

416233-5-977x1000.jpeg

Είναι φτιαγμένα για να έχουν πρόσφυση σε χώμα/χαλίκι/βράχια κλπ. Δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει αυτό με το συγκεκριμένο μοντέλο/ζευγάρι. Κάτι άλλα Salomon που είχα (Sense Ride 5) ήταν δολοφονικά σε αυτό το θέμα.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/12/2024 στις 7:13 ΜΜ, Dante80 είπε

Σε γενικές γραμμές, Trail Running παπούτσια δεν κάνουν για την δουλειά που θέλει ο φίλος νομίζω, καθώς τα lugs τους γλιστράνε εκ κατασκευής σε βρεμένη άσφαλτο/τσιμέντο κλπ - κυρίως λόγω πολύ μικρότερης επιφάνειας επαφής με το έδαφος.

Εχεις απολυτο δικαιο. Το δαπεδο του χωρου που εργαζομαι εχει βιομηχανικο τσιμεντο που αν και εχει σκεπασταστρο σχεδον ολος ο χωρος, τα νερα περνανε οταν βρεχει με αποτελεσμα ολο το δαπεδο να ειναι βρεγμενο τις βροχερες μερες.

Βρηκα σε outlet σε πολυ πολυ χαμηλη τιμη κατι adidas terex μποτακια που ενω μου λυσανε το θεμα  αδιαβροχοποιησης, ειναι ανετα, ελαφρα και πολυ ζεστα , για τον χωρο που ειμαι δεν κανουν, τρoμαξα να βγαλω την βαρδια σημερα καθως εκανα πατιναζ.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.

Μάλλον δεν είναι μόνο η μικρότερη επιφάνεια της σόλας στα trail, ίσως είναι και πιο σκληρά για να αντέχουν σε χώμα, πέτρες κλπ.

Εχω πάρει πρίν 2-3 χρόνια κάπου στα 30€ σε προσφορά μποτάκια της Mc Kinley και τα φοράω σπάνια.Αν θυμάμαι σωστά, στην ετικέτα έγραφαν water resistant, δηλαδή δεν είναι πλήρως αδιάβροχα, αλλά είναι καλύτερα απο απλό παπούτσι.Σε άνεση μέτρια, όπως και σε θέμα αντοχής, δεν θα άντεχαν σε συχνή χρήση.

Νομίζω ότι γλιστρούν μόνο σε αυτά τα κίτρινα πλακάκια που έχουν τα πεζοδρόμια, αλλά σε κανονικό τσιμέντο όχι.

Σκεφτόμουν για Adidas Terrex η για Salomon που είναι πιο χαμηλά, αλλά αν είναι να γλιστρούν, είναι πρόβλημα, το γράφουν και στις αξιολογήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Νομίζω ότι γλιστρούν μόνο σε αυτά τα κίτρινα πλακάκια που έχουν τα πεζοδρόμια, αλλά σε κανονικό τσιμέντο όχι.

Σκεφτόμουν για Adidas Terrex η για Salomon που είναι πιο χαμηλά, αλλά αν είναι να γλιστρούν, είναι πρόβλημα, το γράφουν και στις αξιολογήσεις.

Τα Terex τα δοκίμασα χθες εκτός δουλειάς και ήταν άψογα σε όλες τις επιφανειες εξωτερικών χώρων. Σε δρόμους σε πεζοδρόμια είτε με τσιμέντο είτε με πλακάκια πεζοδρομίου είχαν άψογη πρόσφυση. Έχουν πρόβλημα όταν υπάρχει νερό σε μάρμαρο και σε πλακάκι σπιτιού εσωτερικού χώρου , εκεί αν έχει λιγο νερό  γίνονται επικίνδυνα.

Εγω είμαι πάλι σε αναζήτηση παπούτσιων για την δουλειά και δεν ξέρω τι να κοιτάξω πραγματικά, δεν ξέρω από τι υλικό πρπει να είναι η σόλα ώστε να μην γλιστράει σε λείες επιφάνειες βρεγμένες.

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...