konik Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα,βγάζει το παρακάτω μήνυμα όταν πάω να κάνω bootable το φλασάκι με το rufus από το windows.iso που κατέβασα από την σελίδα της microsoft με media creation tool.Γνώμες?Και που θα βρω καθαρό iso windows 10?Ευχαριστώ.
mphxths Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Απο ο,τι καταλαβαινω , γιατι δεν ξερω καλα ελληνικα , προειδοποιει για το τι θα γινει σε περιπτωση που υπαρχει ενεργοποιημενο secure boot στο μηχανημα. Το iso ειναι "καθαρο" αν κατεβηκε απο την σελιδα της microsoft.
micos000 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ετοίμασε το στικάκι με το ventoy και ρίξε το iso όπως είναι μέσα στο usb. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι αν θέλεις να στήσεις σε παλιό pc που δεν υποστηρίζει gpt ή σε νεώτερο που υποστηρίζει (και έχει ενεργοποιημένο στο bios)το gpt. Θα το επιλέξεις από το πρόγραμμα (ventoy) στο μενού Option->Partition style. Βασικά και να το βάλεις gpt, αν δεν μπουτάρει το usb μπορείς να το αλλάξεις ανά πάσα στιγμή πάλι με το ventoy και αφού το αλλάξεις στο μενού κάνεις update. Εγώ θα έλεγα να το αφήσεις στην προεπιλογή (MBR) και να το δοκιμάσεις έτσι και αν σου βγάλει σφάλμα το αλλάζεις. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από micos000
konik Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Θα ήθελα κάποια λύση σε rufus γιατί μόνο με αυτό κάνω format και δε θέλω να μπλεξω
micos000 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αν δοκιμάσεις το ventoy δεν θα ξαναγυρίσεις στο rufus. Δεν μπλέκεις πουθενά και η διαδικασία είναι πολύ απλή. 1. Τρέχεις το ventoy και βάζεις το στικάκι (μπορείς να το έχεις συνδεμένο και από την αρχή) 2. Ελέγχεις αν είναι επιλεγμένο το σωστό usb και πατάς Install και περιμένεις κανά λεπτό (μπορεί και λιγότερο) 3. Αντιγράφεις το iso όπως είναι στο στικάκι, μέσα στο partition με το όνομα ISO. Μπορείς να βάλεις και άλλα iso αν θέλεις ή να ενημερώνεις τα iso με νεώτερες εκδόσεις χωρίς να χρειάζεται να ξανακάνεις το στικάκι από την αρχή όπως με το rufus. 4. Το αποσυνδέεις και μπουτάρεις στο σύστημα που θέλεις να κάνεις εγκατάσταση. 5. Επιλέγεις από την λίστα το iso που θέλεις (μπορείς να έχεις περισσότερα από ένα iso) 6. Επιλέγεις boot in normal mode 7. Προχωράς με την εγκατάσταση κανονικά. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από micos000 2
konik Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Σευχαριστω για τον οδηγό θα το δοκιμάσω και αν έχω θέμα θα γράψω εδώ,το θέμα είναι αφού θα βάλω το ίδιο iso δεν θα έχω το ίδιο μήνυμα με το iso?,δεδομένου ότι βάση των όσων αναφέρει αυτό που έχω κατεβάσει από την microsoft έχει σφάλμα?
micos000 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε το και βλέπουμε.Εγώ πάντως όσες φορές κι αν κατέβασα 10 και 11 από την ms με το tool ποτέ δεν είχα πρόβλημα στο ventoy. Για το μήνυμα στο rufus δες εδώ -> https://www.elevenforum.com/t/rufus-complaining-about-security-of-uup-dump-bootloader.30369/ Έχει να κάνει με το windows boot manager revocations που ήταν ένα μέτρο για την αντιμετώπιση του BlackLotus bootkit και συγκεκριμένα με το KB5025885 Δες και αυτό -> Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από micos000 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα