passenger57 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός refurbished laptop για την κόρη μου που είναι στην 6η δημοτικού. Θα χρησιμοποιείται για δουλειές γραφείου, εργασίες μαθητικές και κάποια παιχνιδάκια τύπου roblox. Προσανατολίζομαι σε κάποιο DELL ή Lenovo...θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο μέχρι 250€ με το φπα ( δεν θέλω celeron και λοιπούς αδύναμους επεξεργαστές). Από ποιό μοντέλο/ έτος και μετά να επιλέξω; Ένα Dell 5480 i5-6300U / 14.0 / 8GB / 240SSD θα είναι εντάξει για την δουλειά που το θέλω; Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από passenger57
mphxths Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Ακομα και στα refurbished πρεπει να εχουμε καποια minimum specs για να πουμε οτι επιασαν τοπο τα λεφτα μας. Κατ'εμε αυτα ειναι : 1. full hd οθονη. 2. 8ης γενιας επεξεργαστη και πανω ή ουσιαστικα intel 620 και ανω ενσωματωμενη καρτα γραφικων. 3. DDR4 μνημες (8γιγα τουλαχιστον κατα την αγορα για να αποφευχθει ενα πρωτο εξοδο για αναβαθμιση). 4. ssd ή nvme δισκο κατα την αγορα για να αποφευχθει ενα πρωτο εξοδο για αναβαθμιση. Εχω αγορασει 3 refurbished μεχρι τωρα , αλλα ο βασιλιας ειναι ενας ... Lenovo thinkpad T480. Η cosmodata (απο εκει ψωνιζω αν και δεν ειναι και το πιο φτηνο καταστημα) το εχει σε προσφορα αυτες τις μερες λογω BF , λινκ εδω. Αν και ξεφευγει κατα λιγο απο το μπατζετ σου , το συγκεκριμενο συνηθως παιζει πανω απο τα 300 ευρω και αξιζει το καθε ευρω του. Το εχω αγορασει προσωπικα , το εχω αναβαθμισει σε διαφορα σημεια του και στεκεται επαξια σαν workstation για δουλειες γραφειου. 1
LF21 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 21 ώρες πριν, passenger57 είπε Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός refurbished laptop για την κόρη μου που είναι στην 6η δημοτικού. Θα χρησιμοποιείται για δουλειές γραφείου, εργασίες μαθητικές και κάποια παιχνιδάκια τύπου roblox. Προσανατολίζομαι σε κάποιο DELL ή Lenovo...θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο μέχρι 250€ με το φπα ( δεν θέλω celeron και λοιπούς αδύναμους επεξεργαστές). Από ποιό μοντέλο/ έτος και μετά να επιλέξω; Ένα Dell 5480 i5-6300U / 14.0 / 8GB / 240SSD θα είναι εντάξει για την δουλειά που το θέλω; HP 250 G9 (9V1E5AT) 15.6" FHD (i3-1215U/8GB/256GB SSD/No OS) (GR Keyboard) | Skroutz.gr - 259€ Ποιος ο λόγος να κοιτάς refurbished;
mphxths Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Εκτος απο τον επεξεργαστη , το HP δεν ειναι κατι ιδιαιτερο , κατι που αντικατροπριζεται και στην τιμη του. Χιλιες φορες ενα refurbished επαγγελματικης σειρας (lenovo thinkpad , dell latitude , κλπ) παρα ενα μετριο consumer.
micos000 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 22 ώρες πριν, passenger57 είπε και κάποια παιχνιδάκια τύπου roblox To roblox έχει αρκετές απαιτήσεις. Δεν είναι βέβαια και AAA τίτλος αλλά θέλει υποστήριξη στα γραφικά. Εγώ θα προτιμούσα ένα καινούργιο ryzen 3 ή 5.
mphxths Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 13 minutes ago, micos000 said: To roblox έχει αρκετές απαιτήσεις. Δεν είναι βέβαια και AAA τίτλος αλλά θέλει υποστήριξη στα γραφικά. Εγώ θα προτιμούσα ένα καινούργιο ryzen 3 ή 5. Αν μιλαμε για αυτο , τιποτα δεν θελει 1
micos000 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ ξέρω τι λέει το roblox για απαιτήσεις. Ρώτα όμως ένα παιδί που παίζει roblox με τα minimum και θα δεις τι θα σου πει. Αν δεν έχει κάρτα γραφικών το σύστημα, δεν...!
mphxths Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, micos000 said: Εγώ ξέρω τι λέει το roblox για απαιτήσεις. Ρώτα όμως ένα παιδί που παίζει roblox με τα minimum και θα δεις τι θα σου πει. Αν δεν έχει κάρτα γραφικών το σύστημα, δεν...! Μιλαμε για ενα παιχνιδι του 2006 ! Στα recommended αναφερει την R7 240. H οποια ειναι λιγο πολυ ισοδυναμη με μια intel uhd 620 αν πιστεψουμε αυτο το σαιτ , ή η intel ειναι κατα 15% καλυτερη αν πιστεψουμε αυτο το σαιτ. Δεν θελω να παρω καποιον στον λαιμο μου , αλλα δεν νομιζω οτι χρηζει αγορας gaming laptop για τοσο παλιο παιχνιδι Ο,τι και να παρει , ειτε ενα refurbished 8ης γενιας και πανω ή το παραπανω HP , θεωρω θα τον καλυψει για το roblox. Αν μπορει βεβαια με 250 ευρω να παρει gaming laptop , go for it που λενε και στο χωριο μου 1
passenger57 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 βρήκα αυτό το LENOVO καινούργιο RYZEN 3 στα 279 ευρώ ...θα έχει καλύτερες επιδόσεις από intel i5 8ης γενιάς refurbished σε υλοποίηση με shared kάρτα γραφικών business?
mphxths Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 5 hours ago, passenger57 said: βρήκα αυτό το LENOVO καινούργιο RYZEN 3 στα 279 ευρώ ...θα έχει καλύτερες επιδόσεις από intel i5 8ης γενιάς refurbished σε υλοποίηση με shared kάρτα γραφικών business? Αν μιλαμε για αυτο , εχουμε και λεμε. 1. Μνημη μη αναβαθμισιμη. Οποτε ο,τι παρεις , εκει θα μεινεις. Εχε το υποψη σου. 2. Ο δισκος θα παιζει σε pcie 3.0 x2 , λογω περιορισμου του chipset. 3. Προσοχη στην οθονη. Οι 1080p των 250 και 300 nits , ειναι IPS. Ολες οι αλλες TN. 4. Δεν εχει ethernet. 5. To power connector δεν ειναι usb-c , και το usb-c που εχει ειναι μονο για data και δεν υποστηριζει κατι αλλο π.χ. εξοδο οθονης. O ryzen ειναι καλυτερος απο καποιον 8ης γενιας ιντελ. Αλλα εγω προσωπικα αυτο το συγκεκριμενο φορητο δεν θα το επαιρνα. Πολλα στοιχεια του δεν μου κανουν , σαν συνολο.
jemadux Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, mphxths είπε Δεν εχει ethernet. τα καινούργια μηχανήματα δεν έχουν ethernet επειδή είναι Utrabooks . και το dell που πήρα 12της γενιάς ι5 , δεν έχει ethernet ... θέλεις να μας πεις για είναι ένα λάπτοπ λειτουργικό πρέπει να είναι σαν αυτό ;; ναι αλλά FHD / 8ης γενιάς cpu / DDR4 / και με SSD ? Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από jemadux
mphxths Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 4 hours ago, jemadux said: τα καινούργια μηχανήματα δεν έχουν ethernet επειδή είναι Utrabooks . Δεν ειναι ολα τα καινουργια φορητα ultrabooks. Για αυτο καποια εχουν και ethernet. Επισης και πολλα αν οχι ολα τα refurbished φορητα εχουν ethernet. Μιλαμε για φορητα , που θες οσες περισσοτερες ports γινεται. Αλλιως να βαλουμε ενα βυσμα για την τροφοδοσια και ενα usb και τελος.
passenger57 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Πως σας φαίνεται αυτος: θα μπορώ να προσθέσω μέρα μνήμη και ssd? https://www.mgmanager.gr/laptops-smartphones/laptops/laptops/asus-asus-vivobook-x1404za-i38128-i3-1215u-14-fhd-8gb-128gb-ssd-webcam-win11-home-s-quiet-blue_270509/
micos000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14άρι ρε φίλε;;; 19 λεπτά πριν, passenger57 είπε θα μπορώ να προσθέσω μέρα μνήμη και ssd? Ναι, μέρα θα μπορούσες να βάλεις άλλο ένα 8άρι ddr4 so-dimm και να το πας στο μέγιστο 16gb που υποστηρίζει. Για νύχτα δεν ξέρω Ο ssd είναι m.2 nvme οπότε μπορείς να τον αλλάξεις και δέχεται pcie 3 και pcie 4. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2024 από micos000 1
passenger57 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Ευχαριστώ για την απάντηση σας... Έχετε εμπειρία για τα λαπτοπ της Asus όσον αφορά την εγγύηση τους και την αντοχή του πληκτρολόγιο και των άλλων υλικών?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα