Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Μια νέα ανησυχητική μελέτη που διεξήχθη..."

Ρε σεις, πραγματικά προσπάθησα, το πάλεψα... αλλά δεν κατάφερα ούτε να στενοχωρηθώ ούτε να ανησυχήσω...

Επεξ/σία από Eloy
  • Haha 1
Δημοσ.
2 hours ago, kinitos said:

Ίσως καθολική απαγόρευση για μη επαγγελματίες θα ήταν μια κάποια λύση. Αλλά δεν

Γιατί οι επαγγελματίες θα είχαν σπουδαίο λόγο να υπάρχουν εκεί μέσα αν δεν υπήρχαν οι μη επαγγελματίες ε; 😂

1 hour ago, PadPoet said:

Υπάρχει ήδη αυτή η λύση και λέγεται Linkedin. Έτσι όπως έχει καταντήσει είναι ένα δεύτερο Facebook, μην σου πω χειρότερο.

LinkedIn αν μπεις νομίζεις ότι είναι όλοι σούπερ γεμάτοι και εσύ ένας φτωχομπινες άχρηστος. 

Προσωπικα το κατατάσσω σε μεγαλύτερο χτικιο απτο Facebook και το Instagram.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ποζεριλίκι από αυτό. 

• Like 3
Δημοσ.
3 minutes ago, polaki said:

Γιατί οι επαγγελματίες θα είχαν σπουδαίο λόγο να υπάρχουν εκεί μέσα αν δεν υπήρχαν οι μη επαγγελματίες ε; 😂

LinkedIn αν μπεις νομίζεις ότι είναι όλοι σούπερ γεμάτοι και εσύ ένας φτωχομπινες άχρηστος. 

Ναι ρε συ, ότι χειρότερο πραγματικά. Εμετός το timeline, πιο ποζεριλίκι πεθαίνεις!

Δημοσ.

Υπάρχει από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα βιβλιογραφία που να αναφέρει πως η πιθανότητα αυτοτραυματισμού είναι μια μεταδοτική κατάσταση?

Πως προκύπτει ότι μια εικόνα που εμφανίστηκε δημόσια θα κάνει άλλους να βλάψουν τον εαυτό τους ενώ πριν δεν θα το έκαναν? Δεν θέλει κάποια πολύ ιδιαίτερη ψυχοπαθολογία για να οδηγηθεί κάποιος εκεί?

Δεν αμφιβάλλω πως κάποια γεγονότα που περιγράφει το άρθρο μπορεί να ισχύουν αλλά είμαι ιδιαίτερα σκεπτικός στο πως παρουσιάζονται.

Το ότι το ίνσταγκραμ προωθεί ενεργά τον αυτοτραυματισμό μου φαίνεται αστείο.

Ζούμε στην εποχή που δύο από τα κυρίαρχα media, fb και insta, είναι υπερευαίσθητα και λογοκρίνουν συνεχώς και αδιακρίτως. Πάρα πολλές φορές ο αλγόριθμος μάλιστα πιάνει αναρτήσεις εντελώς άσχετες με την αιτιολογία που δίνει όταν τις κατεβάζει και έχουν υπάρξει άπειρα παραδείγματα για αυτό.

Τώρα αν στα τόσα εκατομμύρια ποστ ξεφύγουν κάποια ή έστω δεν κατέβουν κατευθείαν αλλά αργότερα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αλλά δεν σημαίνει πρόθεση της πλατφόρμας να τα προωθήσει όπως λένε προβοκατόρικα οι δανέζοι εδώ πέρα.

Η λογοκρισία γενικότερα αλλά και στο διαδίκτυο έχει ξεφύγει αρκετά παραπάνω από τα υγιή όρια και τρέμω στο πως θα καταντήσει αν αυστηροποιηθεί και άλλο όπως θέλουν μερικοί.

Πριν από δύο μέρες το ίνσταγκραμ μου κατέβασε μια ιστορία (κατευθείαν, δεν πρόλαβε ουσιαστικά να ανέβει καν) επειδή λέει προωθούσε την αυτοκτονία. Εντωμεταξύ επρόκειτο για μια εικόνα καθαρά χιουμοριστική:

Spoiler

468529386_122167662884248676_7991309705197331187_n.jpg.112f46edf0eb097fba6d9343aa2b5108.jpg

Χιουμοριστικό κόμικ με μια πρωτότυπη ιδέα από έναν καλλιτέχνη που δεν υποκινεί καμία βία αλλά παρόλαυτά μου επέβαλλε και κυρώσεις στον λογαριασμό μου και δεν δέχτηκε την έφεση. Κυριολεκτικά έχουμε λογοκρισία της τέχνης.

Ο τρόπος που λειτουργεί η πλατφόρμα μου δείχνει ότι αν ξέφυγε κάποιο ποστ αυτοτραυματισμού όπως λέει το άρθρο, θα ήταν κάτι συμπτωματικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, polaki είπε

Πες μου ότι ζηλεύεις χωρίς να μου το πεις.

Πραγματικά η κατάσταση στο LinkedIn έχει ξεφύγει. Σε λίγο θα ποστάρουν για achievement και τα βιντεάκια που βλέπουν από το YouTube. Πραγματικά ρδελο***μπου η πλατφόρμα.

Ρε σεις ένα άλλο θέμα που έχω στο LinkedIn είναι ότι μου εμφανίζει suggested posts/ads πως τα λένε από randomαδες. Μιλάμε για άρθρα άλλων και όχι καμιά διαφήμιση τύπου "πουλάω κάτι". Πως στο καλό εξαφανίζονται αυτά. Σκρολλάρω και παίζει στα 10 posts τα 3-4 να είναι τέτοια, χωρίς υπερβολή.

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ.
2 hours ago, atypicalcoder said:

Πες μου ότι ζηλεύεις χωρίς να μου το πεις.

Πραγματικά η κατάσταση στο LinkedIn έχει ξεφύγει. Σε λίγο θα ποστάρουν για achievement και τα βιντεάκια που βλέπουν από το YouTube. Πραγματικά ρδελο***μπου η πλατφόρμα.

Ρε σεις ένα άλλο θέμα που έχω στο LinkedIn είναι ότι μου εμφανίζει suggested posts/ads πως τα λένε από randomαδες. Μιλάμε για άρθρα άλλων και όχι καμιά διαφήμιση τύπου "πουλάω κάτι". Πως στο καλό εξαφανίζονται αυτά. Σκρολλάρω και παίζει στα 10 posts τα 3-4 να είναι τέτοια, χωρίς υπερβολή.

Η πλάκα είναι ότι βλέπεις πχ ένα γνωστό σου να ποστάρει για την επιτυχία της εταιρίας στην οποία είναι (και παίρνει 900€ όλα κιόλα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) με φωτό με κουστουμάκι κλπ, και συ ξέρω γω τον έχεις φωτογραφίες και βίντεο σκνίπα τελείως απτις διακοπές σας στην Ίο πριν 3 καλοκαίρια… 😂

Δημοσ.

Όταν μωρά γεννιούνται με ένα κινητό στο χέρι που τους δίνει η μαμά ή ο μπαμπάς για να τους... αφήσουν ήσυχους, χωρίς κανένα έλεγχο στο τι βλέπουν, αλήθεια τι συμπεριφορά περιμένετε όταν το παιδί μεγαλώσει? Νομίζει κανείς πως οι μέτοχοι των social media ενδιάφέρονται για το κοινονικό αντίκτυπο του περιεχομένου που διακινείται ή μήπως στην προσέλκυση όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό χρηστών και άρα μεγιστοποίηση ετήσιων εσόδων? Ας μην ξεχνάμε τα social media είναι (μεγάλες) επιχειρήσεις που ουσιαστικά λειτουργούν χωρίς κανένα ουσιαστικό νομικό περιορισμό, κάτι που άλλες επιχειρήσεις έχουν για κάθε πεοϊόν που πουλούν.

Δημοσ.

Κλείστε το Instagram μόνο κακό στην υγεία σας κάνει. Υπάρχουν και άλλα site για να δείτε γυμνές γυναίκες η παραμυθία από γνωστούς σας ότι περνάνε τέλειες διακοπές στο Μπαλί με τον βασικό μισθό που παίρνουν. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, MariosX είπε

Αυτοτραυματισμός στο Instagram 

αμα τα εβλεπαν αυτα οι ξενοι απιστευτος ο τσακωνας
🤣🤣🤣

2 ώρες πριν, dhm21911 είπε

Κλείστε το Instagram μόνο κακό στην υγεία σας κάνει. Υπάρχουν και άλλα site για να δείτε γυμνές γυναίκες η παραμυθία από γνωστούς σας ότι περνάνε τέλειες διακοπές στο Μπαλί με τον βασικό μισθό που παίρνουν. 

Corn Cob Slap GIF by Siri Dahl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...