Thanasis159 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους, Χρειάζομαι λίγο βοήθεια για το πως θα δώσω ίντερνετ στην αποθήκη μου. Μένω σε ψηλό όροφο πολυκατοικίας και θέλω να τοποθετήσω μια ασύρματη κάμερα για να παρακολουθώ το χώρο του πάρκινγκ μου. Λόγω απόστασης, δεν φτάνει το wireless μου. Αλλά, ακριβώς κάτι από το χώρο του πάρκινγκ, υπάρχει η αποθήκη μου. Στο σπίτι, έχω FTTH από Cosmote με το κλασσικό μαύρο ONT και ένα router Fritz box, από το οποίο διαπίστωσα ότι μέσω powerline μπορώ να μεταφέρω ενσύρματα το ίντερνετ στην αποθήκη μου καθώς υπάρχει μια πρίζα ρεύματος. Σκεφτόμουν, αν μπορώ με κάποιο τρόπο να μπορώ από το powerline στην αποθήκη, να δημιουργήσω ένα νέο ασύρματο δίκτυο ώστε να έχει σήμα στο χώρο του πάρκινγκ. Υποθέτω ότι αυτό γίνεται με access point, αλλά σκεφτόμουν αν μπορώ να το κάνω χωρίς νέες αγορές. Για παράδειγμα, έχω ένα παλιό adsl modem router, που αναρωτιόμουν να μπορούσα να κάνω repurpose για αυτό. Έχει βάση αυτό που λέω; Αν ναι, υπάρχει κάποιος for dummies οδηγός να με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα πολύ. Αν όχι, έχω δίκιο ότι το access point είναι η λύση μου και τι θα προτείνατε για κάτι σχετικά low budget λύση για αυτό;
xsterg Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 ναι, ολα γινονται. θες νεο εξοπλισμο με power line μεσω του δικτυου των 220v.
Thanasis159 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Powerline έχω και μέσω αυτού φτάνει το ίντερνετ στην αποθήκη. Εννοείς πως για να πετύχω το νέο δίκτυο από εκεί, χρειάζομαι άλλο kit ;
Tenshi Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Αν το PLC στην αποθήκη δέν έχει δυνατότητα wifi, τότε προσεγγίζεις το πρόβλημα όπως είπες: plc --- καλώδιο erhernet --- router. Συγκεκριμένος οδηγός δέν υπάρχει, γιατί ουσιαστικά πρέπει να μας πείς ποιό είναι το modem/router που έχεις. Σε γενικές γραμμές και εάν υπάρχει ώς λειτουργία,πρέπει να το ρυθμίσεις σε bridge mode ή access point mode.
Thanasis159 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 4 minutes ago, Tenshi said: Αν το PLC στην αποθήκη δέν έχει δυνατότητα wifi, τότε προσεγγίζεις το πρόβλημα όπως είπες: plc --- καλώδιο erhernet --- router. Συγκεκριμένος οδηγός δέν υπάρχει, γιατί ουσιαστικά πρέπει να μας πείς ποιό είναι το modem/router που έχεις. Σε γενικές γραμμές και εάν υπάρχει ώς λειτουργία,πρέπει να το ρυθμίσεις σε bridge mode ή access point mode. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Λοιπόν, πάνω στο σπίτι έχω ένα Fritzbox και το spare router που έχω είναι ένα TP-Link TD-W8960N.
Λύση Tenshi Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Λύση Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Thanasis159 είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Λοιπόν, πάνω στο σπίτι έχω ένα Fritzbox και το spare router που έχω είναι ένα TP-Link TD-W8960N. Υπάρχει και νήμα έτοιμο. Σε γενικές γραμμές, δέν κρατάς το default 192.168.1.1 LAN IP, κλείνεις το DHCP και προσέχεις σε ποια θύρα θα βάλεις το καλώδιο 1
Thanasis159 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 1 minute ago, Tenshi said: Υπάρχει και νήμα έτοιμο. Σε γενικές γραμμές, δέν κρατάς το default 192.168.1.1 LAN IP, κλείνεις το DHCP και προσέχεις σε ποια θύρα θα βάλεις το καλώδιο Τέλειο! Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω!
Thanasis159 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Η πρώτη μου σκέψη είναι να το κάνω δωρεάν, εφόσον έχω κάποιον εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό. Αν αποτύχει αυτό, θα πάμε σε αγορά είτε access point ή κάποιου νέου set plc με WiFi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα