Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλό μηνα. Εχω ενα pc με i7 6700κ, rog strix 1070, asus maximus hero alpha VIII, psu corsair 750 rmx. Το pc ξαφνικά δεν ανοίγει ενω παει ρευμα στα leds της μητρικής.Υστερα απο troubleshooting που εκανα, εβαλα αλλο τροφοδοτικο μονο στο 6pin kai 24 pin, εβαλα αλλη ραμ συμπεριφερεται το ιδιο. Οποτε κατεληξα οτι ειτε καηκε ο cpu ή η μητρικη. Μετα απο αρκετη σκεψη και στεναχώρια διοτι το ειχα φτιαξει με μερακι το πισι κατεληξα οτι πρεπει να παω σε αλλο σετ cpu ram μητρικη, για gpu και psu δεν ξερω θα μου πειτε εσεις. Σκεφτομαι για i714700k ή 14600k, μεταβαση σε ddr5, και ισως σε 4070 super ή 4060 ti. Θα θελα απο σας την γνωμη σας για το αν η 1070 μου θα τραβαει αν δεν παω σε gpu και αν θεωρείτε οτι το psu μου ειναι αξιοπρεπες. Απο budget δεν ξερω ακομα απλα θελω να δω πρωτα τι μπορω να γλυτωσω διοτι απεχω μια 8ετια απτα νεα των αναβαθμισεων. Παιζω κυριως Pubg και mobas

Δημοσ.

Όταν λες πως δοκίμασες με άλλο τροφοδοτικό μόνο στο 6pin και 24pin, πως ακριβώς;!! Η μητρική θέλει το 24pin και 8pin (ή 4+4pin) και η GTX 1070 (μάλλον) ένα pci-e 8pin. Χώρια που αν έχεις συνδεδεμένους στην μητρική δίσκους/DVD drive θέλουν και αυτοί ρεύμα!

Δημοσ.

Το λογισμικό το εχω σε sata οποτε περνει ρευμα απο μητρική. 24pin kai 8pin συνεδεσα μονο και μονο  να δω αν φταιει το psu την καρτα γραφικων δεν της εδωσα ρευμα απτο αλλο τροφοδοτικο διοτι με νοιαζε μονο να δω αν ανοιγει το pc,λαθος το 6pin που εγραψα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Miraj4ne είπε

Το λογισμικό το εχω σε sata οποτε περνει ρευμα απο μητρική. 24pin kai 8pin συνεδεσα μονο και μονο  να δω αν φταιει το psu την καρτα γραφικων δεν της εδωσα ρευμα απτο αλλο τροφοδοτικο διοτι με νοιαζε μονο να δω αν ανοιγει το pc,λαθος το 6pin που εγραψα

Λάθος είναι όλη η σκέψη σου!

α) Οι SATA συνδέσεις της μητρικής είναι μόνο δεδομένα. Οι δίσκοι (SSD, HDD) παίρνουν και δεύτερο βύσμα από το τροφοδοτικό. Δεν σε υποψιάζει τι παίρνουν από το τροφοδοτικό;

β) Το σύστημα για να ξεκινήσει πρέπει να λειτουργούν όλες οι συσκευές του σωστά. Αν η κάρτα γραφικών δεν παίρνει ρεύμα (αφού δεν την σύνδεσες) δεν ξεκινάει το σύστημα. Τόσο απλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...