AccountSaver Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε δε το ειχες παρει χαμπάρι; Όχι, καθόλου. Καθότι την χρησιμοποιώ για να φορτίσω μια φορά τον μήνα 1
ioankav Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, jimakos234 είπε Να τολμησω να ρωτησω αν κανει το ιδιο και σε Ν26? Χτες εβαλα 100 ευρωσε Revo και τραβηξε 1 ευρω εξτρα και μου φανηκε περιεργο. Απο οπου μπορυν να τα παρουν τελικα... Στην N26 δεν έχει νόημα να κάνεις top up μέσω κάρτας. Έχει χρέωση 3% επί του ποσού η ίδια η N26 https://docs.n26.com/legal/06+EU/01+Account/en/13account-pricelist-en.pdf Instant Account Funding with Stripe: 3% of amount deposited
Neptu Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Εν τω μεταξύ κάτι που φαντάζομαι ελάχιστοι το γνωρίζανε, η Πειραιώς το τελευταίο διάστημα, ίσως από Αύγουστο-Σεπτεμβριο παρείχε τη δυνατότητα να στείλεις δωρεάν έμβασμα (συν κάτι αλλα...) μέσω phone banking και μόνο. Πάω να στείλω λοιπόν σήμερα και μου λένε ότι καταργήθηκε. Και απορώ τώρα. Ακούω για διάφορες κινήσεις που θα γίνουν μετά και από πίεση της κυβέρνησης για να μειωθούν κάποιες χρεώσεις των τραπεζών. Ε που διάολο είναι αυτές οι μειώσεις; Εγώ βλέπω πάμε από το κακο στο χειρότερο. Θα κάνουν καμία μείωση στο τέλος, αφού θα έχουν αυξήσει 1002 υπηρεσίες και θα έχουν την απαίτηση να τους πούμε και ευχαριστώ;
gokuthelegend Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 34 λεπτά πριν, Neptu είπε Εν τω μεταξύ κάτι που φαντάζομαι ελάχιστοι το γνωρίζανε, η Πειραιώς το τελευταίο διάστημα, ίσως από Αύγουστο-Σεπτεμβριο παρείχε τη δυνατότητα να στείλεις δωρεάν έμβασμα (συν κάτι αλλα...) μέσω phone banking και μόνο. Πάω να στείλω λοιπόν σήμερα και μου λένε ότι καταργήθηκε. Και απορώ τώρα. Ακούω για διάφορες κινήσεις που θα γίνουν μετά και από πίεση της κυβέρνησης για να μειωθούν κάποιες χρεώσεις των τραπεζών. Ε που διάολο είναι αυτές οι μειώσεις; Εγώ βλέπω πάμε από το κακο στο χειρότερο. Θα κάνουν καμία μείωση στο τέλος, αφού θα έχουν αυξήσει 1002 υπηρεσίες και θα έχουν την απαίτηση να τους πούμε και ευχαριστώ; Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό το IRIS που είναι δωρεάν, στέλνεις έμβασμα σε οποιαδήποτε τράπεζα χωρίς χρέωση και μάλιστα η μεταφορά των χρημάτων γίνεται κυριολεκτικά άμεσα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι έχει ημερήσιο όριο τα 500 ευρώ αν και δεν σε απασχολεί και ιδιαίτερα εκτός αν είσαι κανένας πλούσιος και στέλνεις μεγάλα ποσά χρημάτων.
teot Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, Neptu είπε Ακούω για διάφορες κινήσεις που θα γίνουν μετά και από πίεση της κυβέρνησης για να μειωθούν κάποιες χρεώσεις των τραπεζών. Να είσαι καλά.... μ΄ εκανες και γέλασα.... https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/456230_horis-antikrisma-oi-kybernitikoi-leontarismoi-me-toys Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από teot 5
Neptu Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 32 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό το IRIS που είναι δωρεάν, στέλνεις έμβασμα σε οποιαδήποτε τράπεζα χωρίς χρέωση και μάλιστα η μεταφορά των χρημάτων γίνεται κυριολεκτικά άμεσα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι έχει ημερήσιο όριο τα 500 ευρώ αν και δεν σε απασχολεί και ιδιαίτερα εκτός αν είσαι κανένας πλούσιος και στέλνεις μεγάλα ποσά χρημάτων. Ναι αλλά με το iris δε στέλνεις εξωτερικό. Με την πατέντα της Πειραιώς έστελνες όπου ήθελες. Οπότε δε σε επηρέαζε η χρέωση της εθνικής για να στείλεις στη revolut /N26... Απλά έπρεπε να ανοίξεις ένα λογαριασμό Πειραιώς αν δεν είχες. Τώρα δε ξέρω πόσο τυχαίο είναι τη στιγμή που η εθνική ανακοινώνει αυτή τη χρέωση, η Πειραιώς κόβει την υπηρεσία (την οποία δε διαφήμισε και ποτέ κιόλας).. θα δούμε τη συνέχεια. Βασικά μου θυμίζει την κατάσταση στην κινητή που πχ ανακοινώνει η kleftoPhone ελάχιστη κάρτα ανανέωσης 12€ και εκεί που λες ότι θα χάσει τόσους πελάτες επειδή πολλοί θα μετακινηθούν στην katsapliasPhone, κάνει και αυτή το ίδιο. 3
Tsino Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, Neptu said: Ναι αλλά με το iris δε στέλνεις εξωτερικό. Με την πατέντα της Πειραιώς έστελνες όπου ήθελες. Οπότε δε σε επηρέαζε η χρέωση της εθνικής για να στείλεις στη revolut /N26... Απλά έπρεπε να ανοίξεις ένα λογαριασμό Πειραιώς αν δεν είχες. Τώρα δε ξέρω πόσο τυχαίο είναι τη στιγμή που η εθνική ανακοινώνει αυτή τη χρέωση, η Πειραιώς κόβει την υπηρεσία (την οποία δε διαφήμισε και ποτέ κιόλας).. θα δούμε τη συνέχεια. Βασικά μου θυμίζει την κατάσταση στην κινητή που πχ ανακοινώνει η kleftoPhone ελάχιστη κάρτα ανανέωσης 12€ και εκεί που λες ότι θα χάσει τόσους πελάτες επειδή πολλοί θα μετακινηθούν στην katsapliasPhone, κάνει και αυτή το ίδιο. Μα και στις τράπεζες καρτελ επικρατεί... δεν υπάρχει αμφιβολία
tiniakos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Συνοψίζοντας τέλος η Εθνική για μεταφορά στη revolut, ακόμη κρατάνε οι υπόλοιπες και η Payzy. 2
DsnielBogdan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρχει χρέωση πλέον. Ερώτηση όμως, είναι νόμιμο αυτό? Δηλαδή η ίδια η revolut δεν μπορεί να κάνει κάτι? Φανταστείτε απλά η κάθε χώρα να βάλει τέτοια χρέωση και να είναι πχ 10 ευρώ τη φορά, δεν θα βγάλει εκτός αγοράς την revolut αυτό? Άρα μήπως υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και πρέπει κάπως να το μάθει η revolut ώστε να κάνει κάτι ή να απευθυνθεί στην Εκτ? 2
DrLo Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πολλά μπορεί να πει κάποιος για τις ελληνικές τράπεζες αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τους δίνω ένα δίκιο. Το να φορτίζεις από μια κάρτα μιά άλλη κάρτα ή ένα app δεν είναι αγορά Δηλαδή θα μπρούσανε ξαφνικά κάποιοι να πηγαινοφέρνουνε λεφτα περα δώθε από τη μια τράπεζα σε μια άλλη , τίποτα δεν αγοράζεται , είναι μεταφορά χρημάτων, είναι πρακτικά εμβασμα Θα έπρεπε να υπάρχουν χρεώσεις εμβασμάτων πάντα; αυτό είναι άλλη ερώτηση. Μπορώ να καταλάβω κάποιος να πει ότι πχ ξέρεις, το να μεταφέρεις λεφτά εντός ευρωπαικής ένωσης από μια τράπεζα σε μια άλλη θα πρέπει να ήταν δωρεάν (ή πχ ξερωγω με κάποια top όρια) , να μη χρειάζεται καν η εμπλοκή κάρτας της κάθε VISA/Mastercard . Αυτό το καταλαβαίνω ως στόχο Το να βαφτίζει κάποιος "αγορά" κάτι ενώ δεν είναι και να περίμένει τον άλλο να το αντιμετωπίζει ως τε΄τοιο είναι λίγο περίεργο Μπορώ επίσης να καταλάβω, ή ακόμα περισσότερα να μπορώ να ζητώ από τη πολιτεία, να αντιμετωπίζει την Revolut ακριβώς όπως την Εθνική. Καμία διαφορά. Κ Να μπορώ να κάνω όλες τις πληρωμές, εισπράξεις μου εκει, και από ιδώτες, και από κράτος κλπ να μην θέλω ντε και καλά να έχω λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα,. Και μετά άσε τις ελληνικές τράπεζες να προσπαθούν να συννενοηθούν μεταξύ τους ξέρωντας ότι οποιαδήποτε ώρα μπορείς να φύγεις από αυτές. tbf, είναι εξισου πρακτικά αδύνατο και αλλού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αν όχι περισσότερο. Στη Σουηδία πχ αν δεν έχεις λογαριασμό σε Σουηδική τράπεζα (που έχει και μηνιαία συνδρομή) πρακτικά δεν υπάρχεις. 12 λεπτά πριν, DsnielBogdan είπε Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρχει χρέωση πλέον. Ερώτηση όμως, είναι νόμιμο αυτό? Δηλαδή η ίδια η revolut δεν μπορεί να κάνει κάτι? Φανταστείτε απλά η κάθε χώρα να βάλει τέτοια χρέωση και να είναι πχ 10 ευρώ τη φορά, δεν θα βγάλει εκτός αγοράς την revolut αυτό? Άρα μήπως υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και πρέπει κάπως να το μάθει η revolut ώστε να κάνει κάτι ή να απευθυνθεί στην Εκτ? Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από DrLo 1 1 4
DsnielBogdan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τοτε θα πει κανεις οτι αφου η Εθνικη θελει να παιξει αυτο το παιχνιδακι σχεδον υποχρεωνει την Revolut με καποιον τροπο να συμμετασχει στο IRIS συστημα μας? Η οποια Revolut δεν θα το κανει ποτε προφανως και αρα ειμαστε στο ελεος του εσωτερικου τραπεζικου καρτελ. BTW check these news: Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από DsnielBogdan 1
sdikr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 νομίζω πως έχει να κάνει με αυτό https://help.revolut.com/el-GR/help/adding-money/with-card/more-help-with-adding-money-with-a-card/restricted-card-deposits/ Quote Έχουν επιβληθεί περιορισμοί σε καταθέσεις μέσω κάρτας Γιατί υπάρχουν νέοι περιορισμοί; Οι αλλαγές στους κανόνες του συστήματος καρτών στις 30 Σεπτεμβρίου 2024 σημαίνουν ότι η μεταφορά χρημάτων από έναν λογαριασμό σε άλλον μέσω κάρτας (προσθήκη χρημάτων / φόρτιση του λογαριασμού σας στη Revolut με κάρτα) θα ταξινομείται πλέον διαφορετικά. Οπότε και δίνει την δυνατότητα να υπάρχει χρέωση για την μεταφορά αφού πλέον δεν το βλέπει σαν αγορά Μην ξεχνάμε πως και η ίδια η rev σου δίνει μια δυνατότητα να στείλεις χρήματα άμεσα σε κάρτα κάποιου και αυτή την χρεώνει
Nasty Pirate Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Σήμερα μου το είπε ένας συνάδελφος και σε topup 10€ από Εθνική σε Revolut, πλήρωσα 10,1€. Μεταφορά 10€ από Εθνική σε PayZy, πλήρωσα 10€, και στη συνέχεια topup από Payzy σε Revolut πλήρωσα τα 10€. Άρα δύο λύσεις βλέπω: 1--Πας μέσω Λαμίας (Εθνική -> Payzy -> Revolut) 2--Δέχεσαι το 3,5€ μέγιστο για topup. Αυτό βέβαια αν κάνεις μιά φορά το μήνα topup.
gokuthelegend Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Nasty Pirate είπε Σήμερα μου το είπε ένας συνάδελφος και σε topup 10€ από Εθνική σε Revolut, πλήρωσα 10,1€. Μεταφορά 10€ από Εθνική σε PayZy, πλήρωσα 10€, και στη συνέχεια topup από Payzy σε Revolut πλήρωσα τα 10€. Άρα δύο λύσεις βλέπω: 1--Πας μέσω Λαμίας (Εθνική -> Payzy -> Revolut) 2--Δέχεσαι το 3,5€ μέγιστο για topup. Αυτό βέβαια αν κάνεις μιά φορά το μήνα topup. 3--Στέλνεις με IRIS σε άλλη Ελληνική τράπεζα, αν φυσικά έχεις και εκεί λογαριασμό, και φορτίζεις με την κάρτα της άλλης τράπεζας. Ουσιαστικά είναι το #1 απλώς χρησιμοποιείς άλλη τράπεζα αντί για την Payzy. Φυσικά αν υποθέσουμε ότι δεν θα ακολουθήσουν και οι άλλες Ελληνικές τράπεζες με κάποια αντίστοιχη προμήθεια.
AndreasK_Piraeus Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Επικονώνησα με την Revolut για την έναρξη αυτής της χρέωσης. Επειδή στην αρχή απαντάει chatbot ζητήστε επικοινωνία με "real person , not chatbot" και εκθέστε του την κατάσταση. Φυσικά θα απαντήσει οτι είναι εκτός αρμοδιότητων τους και πως θα πρέπει να μιλήσουμε με την ETE Για το θέμα αυτό . Ωστόσο όταν λάβουν πολλαπλά τετοια παράπονα θα καταλάβουν οτι "is not good for their businnes" και ίσως υπάρξει κάποια πίεση απο την μερία της Revolout προς την ΕΤΕ. Επίσης στείλτε και ενημερώστε σχετικα ΙΝΚΑ και ΕΚΠΟΙΖΩ (όχι οτι θα κάνουν κάτι , αλλα πρέπει να καταγραφουν παράπονα) Κυρίως στείλτε στην ΕΤΕ και ζητήστε τους να σας επίστρέψουν την χρέωση (δεν θα το κάνουν). Το ζήτουμενο είναι να υπάρξει κάποια πίεση γιατι νομίζουν οτι αυπευθύνονται σε "ζομπια". Απλά πραγαματάκια , αν μπορούμε να κάνουμε θόρυβο μονο να κερδίσουμε έχουμε. Δεν γίνεται κάθε φορα να "μας κερνάνε περιττώματα" και εμείς να τα δεχόμαστε έτσι! Πρεπει να καταγραφεί κάποιου είδους αντίδραση έστω και σαν παράπονο , είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς ακόμα και αν δεν οδηγήσει στο επιθυμητο αποτέλεσμα. Ας "κάνουμε θόρυβο" όσο είναι ακόμα νωρίς γιατί αλλιώς θα ακολουθήσουν και οι άλλες τράπεζες και το PAYZY Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από AndreasK_Piraeus 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα