dennmell Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Ενώ είχε αρχίσει και με χρεώνει κανονικά έβαλα εχθές 200€ (ξεχάστηκα 😂) και δεν χρέωσε τίποτα. Λέτε να το μάζεψαν;
burnin Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 το διαβασα απο εναν ακομα στο fb. αν ισχυει αυτο να κανω και αμφισβητηση συναλλαγης για τη χρεωση που εκαναν
NikosKallithea Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, burnin είπε το διαβασα απο εναν ακομα στο fb. αν ισχυει αυτο να κανω και αμφισβητηση συναλλαγης για τη χρεωση που εκαναν Ναι το αφαίρεσαν, εκανα ενα τεστ πριν λίγα δευτερόλεπτα,😁 Στο μεταξύ βλεπω τωρα την ωρα και λεει 04:31 ενω η συναλλαγή έγινε 18:31 ότι να 'ναι η ετε
gokuthelegend Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, dennmell είπε Ενώ είχε αρχίσει και με χρεώνει κανονικά έβαλα εχθές 200€ (ξεχάστηκα 😂) και δεν χρέωσε τίποτα. Λέτε να το μάζεψαν; Έκανα και εγώ μια φόρτιση στη Revolut πριν μερικές μέρες με Εθνική, 13 ευρώ. Αν πάω στις κινήσεις της κάρτας φαίνονται μόνο -13 ευρώ, ενώ αν πάω στις κινήσεις του λογαριασμού φαίνονται -13 ευρώ και σε ξεχωριστή συναλλαγή φαίνονται άλλα -0.13 ευρώ. Εννοείται ότι από τον λογαριασμό έλειπαν 13.13 ευρώ. Για τσέκαρε και εσύ να δεις τι σου βγάζει αντίστοιχα στις κινήσεις της κάρτας και στις κινήσεις του λογαριασμού. Δες και συνολογικά στον λογαριασμό σου αν σου λείπουν 200 ευρώ ή αν σου λείπουν 202. Αν δεν σου βγάζει κάτι τώρα ενδεχομένως να χρειαστεί να περιμένεις μέχρι να γίνει η εκκαθάριση της συναλλαγής.
panostza Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Πάντως στο τιμολόγιο στο site τους NBG.gr το έχουν ακόμα το 1% κόστος με ελάχιστο €0,10 και μέγιστο όσο λενε
stefa_1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 20/12/2024 στις 11:50 ΠΜ, Doubt είπε Υπάρχει κι άλλος τρόπος αποφυγής της χρέωσης. Κάρτα εθνικής --> viber pay φόρτιση, δωρεάν και άμεσα Viber pay --> έμβασμα προς ρεβολουτ, δωρεάν, φτάνει σε μια ώρα (εργάσιμες ώρες και μέρες, δεν ξέρω τι γίνεται τις υπόλοιπες) Και μετα κανεις αναληψη μεσω Revolut ή στελνεις τα λεφτα στον καταθετικο σου λογαριασμο στην Ελλαδα ? Τωρα θυμηθηκα και αυτο και ρωταω αν εχει τυχει σε κανεναν σας : Το Revolut οταν το πρωτοεβαλα και εκανα Instant-SEPA μεταφορες, τον πρωτο μηνα γινοταν κυριολεκτικα σε μερικα δευτερολεπτα μετα το πατημα αποστολης εμβασματος. Δηλαδη Και τα 3 βηματα της αποστολης του εμβασματος πρασινιζαν και τα λεφτα εφταναν σε ολο τον κοσμο σε δευτερολεπτα. Τελευταια, και συγκεκριμενα στα 3 τελευταια εμβασματα (ολα σε διαφορετικο παραληπτη) μου γραφει Verified by Revolut (complete) και μενει στο 1/3 βηματα της αποστολης. (Δεν εχει σημασια αν ειναι εργασιμες ωρες ή οχι και στις 2 χωρες, την τελευταια φορα που το εκανα ηταν κανονικα εργασιμες ωρες και εδω, και σε χωρα της Ε.Ε χωρις καποια αργια) και αφου περασει τουλαχιστο μια ωρα με τα λεφτα σε κατασταση ομηριας, (το "cancel transaction" εξαφανιζεται μεσα σε 5-10 λεπτα απο την αποστολη), τοτε μονο μου γραφει οτι το εμβασμα σταλθηκε. Γιατι γινεται αυτο ? Τσαμπα χαρηκα στην αρχη γιατι μου ηταν τρομερη ευκολια να στελνω SEPA και να φτανει αμεσως στον παραληπτη χωρις να επιβαρυνομαι οικονομικα εγω ή ο παραληπτης ή να περιμενω 1-2 εργασιμες με κανονικα τραπεζικο εμβασμα sepa. Υπαρχει καποια αλλη εφαρμογη που να κανει Instant-SEPA χωρις ομηρια χρηματων (ισως το Bunq?) Υ.Γ Τα χρηματα σε ολες τις περιπτωσεις ηταν κατω απο 70€. Δεν ειναι οτι εστειλα πχ 5.000€ και κανει τυπικους ελεγχους ασφαλειας. Αν και τα 70€ τα θεωρει ποσο υποπτο (ξεπλυμα χρηματων κτλ) τοτε τι να πω, η εφαρμογη ειναι για τα πανηγυρια! Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2024 από stefa_1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, stefa_1 είπε Και μετα κανεις αναληψη μεσω Revolut ή στελνεις τα λεφτα στον καταθετικο σου λογαριασμο στην Ελλαδα ? Τωρα θυμηθηκα και αυτο και ρωταω αν εχει τυχει σε κανεναν σας : Το Revolut οταν το πρωτοεβαλα και εκανα Instant-SEPA μεταφορες, τον πρωτο μηνα γινοταν κυριολεκτικα σε μερικα δευτερολεπτα μετα το πατημα αποστολης εμβασματος. Δηλαδη Και τα 3 βηματα της αποστολης του εμβασματος πρασινιζαν και τα λεφτα εφταναν σε ολο τον κοσμο σε δευτερολεπτα. Τελευταια, και συγκεκριμενα στα 3 τελευταια εμβασματα (ολα σε διαφορετικο παραληπτη) μου γραφει Verified by Revolut (complete) και μενει στο 1/3 βηματα της αποστολης. (Δεν εχει σημασια αν ειναι εργασιμες ωρες ή οχι και στις 2 χωρες, την τελευταια φορα που το εκανα ηταν κανονικα εργασιμες ωρες και εδω, και σε χωρα της Ε.Ε χωρις καποια αργια) και αφου περασει τουλαχιστο μια ωρα με τα λεφτα σε κατασταση ομηριας, (το "cancel transaction" εξαφανιζεται μεσα σε 5-10 λεπτα απο την αποστολη), τοτε μονο μου γραφει οτι το εμβασμα σταλθηκε. Γιατι γινεται αυτο ? Τσαμπα χαρηκα στην αρχη γιατι μου ηταν τρομερη ευκολια να στελνω SEPA και να φτανει αμεσως στον παραληπτη χωρις να επιβαρυνομαι οικονομικα εγω ή ο παραληπτης ή να περιμενω 1-2 εργασιμες με κανονικα τραπεζικο εμβασμα sepa. Υπαρχει καποια αλλη εφαρμογη που να κανει Instant-SEPA χωρις ομηρια χρηματων (ισως το Bunq?) Υ.Γ Τα χρηματα σε ολες τις περιπτωσεις ηταν κατω απο 70€. Δεν ειναι οτι εστειλα πχ 5.000€ και κανει τυπικους ελεγχους ασφαλειας. Αν και τα 70€ τα θεωρει ποσο υποπτο (ξεπλυμα χρηματων κτλ) τοτε τι να πω, η εφαρμογη ειναι για τα πανηγυρια! ναι πλέον αργούν,δεν ξέρω γιατί.Ακόμα και η wise αργεί.Αν υπάρχει εμπιστοσύνη με το άλλο μέρος στέλνε τα στην κάρτα του,πάνε πολύ γρήγορα με μικροέξοδα που στα λεει πριν την αποστολή. 1
stefa_1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε ναι πλέον αργούν,δεν ξέρω γιατί.Ακόμα και η wise αργεί.Αν υπάρχει εμπιστοσύνη με το άλλο μέρος στέλνε τα στην κάρτα του,πάνε πολύ γρήγορα με μικροέξοδα που στα λεει πριν την αποστολή. Kαταλαβα. Νομιζα μονο σε μενα γινοταν αυτο! Την πατησα 2 φορες πριν παρω το μαθημα μου και κανω συναλλαγες εγκαιρως. Μεγαλο μειον της Revolut που δεν μπορεις να προγραμματισεις μεταφορα σε συγκεκριμενη ωρα και οχι απλα μερα (π.χ αυριο 8 το πρωι, ωστε στις 9:30 να φυγουν αφου πλεον δεν θελει να κανει αμεσως τη μεταφορα, αν φυγουν δηλαδη και δεν τα κρατησει σε ομηρια επ αοριστον...) Παραδειγμα χρησιμοποιοντας το insta-SEPA και πως με κοροιδεψε, skip it αν βαριεστε .. : -- Ηθελα να πληρωσω το καταστημα με τραπεζικη μεταφορα για να αποφυγω τα περιττα τους εξοδα, και το εμβασμα εφτασε σε μη εργασιμη ωρα οπου εκλεινε το καταστημα, και αυτη η μικρη αναποδια της μια ωρας κθυστερησης με Revolut, μου κοστισε ενα 3ημερο υπομονης με τσακισμενα νευρα. (Πχ θα επαιρναν τα χρηματα Παρασκευη, dispatch την ιδια μερα, ωστε να ξεκινησει να κινειται το πακετο προς Ελλαδα γιατι παιρνει 7 μερες) οποτε η παραγγελια εφυγε Δευτερα (ασχετο αλλα το αναφερω, η DHL ενω δεν δουλευει Σ/Κ btw, οι μεταφορες δεματων και εμπορευματων γινονται κανονικα, μου εχει τυχει να φανει και σε tracking παρασκευη βραδυ αλλα και Κυριακη μεσημερι, πολυ σπανια αλλα συμβαινει -- Παντως εχεις δικιο, εαν δεν εχω να κανω με αγορα/καταστημα, η καταθεση απευθειας στην καρτα ειναι επισης τρομερη διευκολυνση μιας και εκει δεν κραταει ομηρο τα λεφτα και μπαινουν στην καρτα, αρα δηλαδη στον καταθετικο σε δευτερολεπτα. Δεν ηξερα καν οτι υπηρχε αυτη η δυνατοτητα, να πιστωσεις λεφτα απευθειας σε καρτα σε ολο τον πλανητη με minimum χρεωσεις!! (νομιζω για 50€ μεταφορα, σε χρεωστικη καρτα πληρωσα εξοδα καπου 0.30€) και ολα αυτα με ελαχιστο κοστος, στο free προγραμμα, μηδενικη χρεωση απο την τραπεζα που δεχεται τα χρηματα κι μαλιστα με δυνατοτητα να σκαναρει μια ανεπαφη καρτα και να μην καθεσαι να γραφεις τα στοιχεια (η EFG τουλαχιστο χρεωνει 3,50€ τα εισερχομενα εμβασματα, αλλα τις πιστωσεις απευθειας στην καρτα οχι). Οποτε ΟΚ, δεν ειναι τελειως για τα πανηγυρια οπως ειπα, αλλα ειναι ενα μεγαλο μειον το οτι οι μεταφορες insta-SEPA δεν ειναι και τοσο ...Instant και χωρις να γνωριζεις καθε φορα ποση ωρα θα παρει. Δε νομιζω οτι η Bunq ή η Payzee εχουν αυτες τις δυνατοτητες. Διορθωστε με αν κανω λαθος και κανουν ακριβως τις ιδιες λειτουργιες γιατι απο το λιγο που τις χρησιμοποιησα δεν βρηκα κατι ή δεν ασχοληθηκα οσο επρεπε. Edit : προσθεσα μερικα πραγματα ακομα Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2024 από stefa_1
Xristaras12 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις έβαλα κ εγώ ενα δεκάρικο για δοκιμή, δεν κράτησε κάτι. Επίσης στις συναλλαγές πλεον δεν λεει ρεβολουτ σκετο αλλα ΑΓΟΡΑ ρεβολουτ ταδε.
burnin Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 εγω μετα απο τη μαλακια της, δεν ξαναφορτιζω τη ρεβο απο εθνικη. ας προσεχαν. παρατηρησα πως οι χρεωσεις 1% που μας εκαναν για τις φορτισεις, ενω φαινονται στις κινησεις, δε φαινονται οταν πας στην καρτα. και μονο απο το μενου της καρτας μπορεις να κανεις αμφισβητηση. Αν εκανε κανενας αμφισβητηση για αυτς τις χρεωσεις πως το εκανες? τηλεφωνικα? και τι ακριβως τους ειπε? δεν ειναι για τα χρηματα, μισο ευρω εχασα, αλλα ειναι για το γαμωτο
ggaryfallos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Σε ερώτημα επί της χρέωσης η ενημέρωση παρακάτω από Εθνική. Spoiler Αγαπητέ πελάτη. Σε απάντηση του μηνύματός σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την 1/12/2024 προστέθηκε νέα προμήθεια στις κάρτες για τις συναλλαγές σε συγκεκριμένες κατηγορίες εμπόρων, σχετικές με μεταφορά κεφαλαίων. Η προμήθεια θα εφαρμοστεί, αρχικά, στις παρακάτω συναλλαγές: συναλλαγές φόρτισης λογαριασμών neobanks πχ Revolut, N26 κλπ) συναλλαγές για αγορά κρυπτονομισμάτων συναλλαγές με ανταλλακτήρια. Η προμήθεια για τις παραπάνω συναλλαγές θα φαίνεται σα διακριτή χρέωση στην κίνηση της κάρτας/λογαριασμού σας με το λεκτικό «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΑΓΟΡΑ – Επωνυμία Εμπόρου», ενώ στο statement των πιστωτικών καρτών θα φαίνεται ως «Προμήθεια Συναλλαγής Μεταφοράς Κεφαλαίων». Η «Προμήθεια Συναλλαγής Μεταφοράς Κεφαλαίων» ισούται με 1% επί του ποσού της συναλλαγής, ενώ για τις ακριβείς χρεώσεις μπορείτε να ενημερωθείτε από το τιμολόγιο το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Τράπεζάς μας Τιμολόγια Εργασιών | Εθνική Τράπεζα .
Neptu Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 άρα με βάση τα παραπάνω η χρέωση δεν αφορά μόνο τη revolut που αναφέρει ο τίτλος. Αφορά όλες τις περιπτώσεις top up και την payzy που λέγαμε. Ε απλά δε θα φορτίζει κανείς πλέον με κάρτα εθνικής και θα στέλνει έμβασμα (1€) και όχι 20-20€ όπως κάνουν τώρα με την φόρτιση. Στέλνεις πχ 500-1000€
gokuthelegend Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 34 λεπτά πριν, Neptu είπε άρα με βάση τα παραπάνω η χρέωση δεν αφορά μόνο τη revolut που αναφέρει ο τίτλος. Αφορά όλες τις περιπτώσεις top up και την payzy που λέγαμε. Ε απλά δε θα φορτίζει κανείς πλέον με κάρτα εθνικής και θα στέλνει έμβασμα (1€) και όχι 20-20€ όπως κάνουν τώρα με την φόρτιση. Στέλνεις πχ 500-1000€ Αν έχεις λογαριασμούς και σε άλλες τράπεζες μπορείς να στέλνεις με IRIS που είναι δωρεάν μέχρι 500 ευρώ την ημέρα, και να φορτίζεις την Revolut με την χρεωστική της άλλης τράπεζας.
Neptu Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Αν έχεις λογαριασμούς και σε άλλες τράπεζες μπορείς να στέλνεις με IRIS που είναι δωρεάν μέχρι 500 ευρώ την ημέρα, και να φορτίζεις την Revolut με την χρεωστική της άλλης τράπεζας. καλά δε χρησιμοποιώ εθνική, δε με απασχολεί το θέμα αλλά αν ξεκίνησαν αυτοί είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και οι άλλοι. Δε παίζει δε χρεώνουν μόνο αυτοί. Όπως στην καρτελοκινητή. 1
NikosKallithea Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, Neptu είπε καλά δε χρησιμοποιώ εθνική, δε με απασχολεί το θέμα αλλά αν ξεκίνησαν αυτοί είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και οι άλλοι. Δε παίζει δε χρεώνουν μόνο αυτοί. Όπως στην καρτελοκινητή. Εχει λήξει το θεμα, την χρεωση την απέσυρε η ετε. Ας κλειδώσει κάποιος το θεμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα