Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, 

Προσπαθώ να κάνω μια άσκηση Java  με την εφαρμογή NetBeans IDE 23. Είναι πρώτη φορά που κάνω ένα πρόγραμμα σε αυτό και γενικά τώρα μαθαίνω Java και μου βγάζει διάφορα λάθη με την main και τις κλασεις κλπ.. Την Main και την αλλη κλάση τα εχω σε ξεχωριστό αρχείο..

Σας στέλνω το πρόγραμμα και που μου βαράει παρακάτο.. Και δεν είναι προφανώς ολοκληρωμένο..

Main

package main;

public class Main {
    public static void main(String[] args) {
        MemoryGame game = new MemoryGame();

game.gemismaPinaka();

System.out.println("Πίνακας με τα γράμματα:");
        game.emfpinak();

game.gemPinAster();

}
}

MemoryGame

package main;
import java.util.ArrayList;
import java.util.Collections;

public class MemoryGame {
    private char [][] pinakas = new char[4][5]; //pinakas me ta grammata
    private char[][] krifosPin = new char[4][5]; //pinakas me '*' gia apokripsi

public void gemismaPinaka(){
        char[] alphavito= {'A','B','C','D','E','F','G','H','I','J','K','L','M','N','O','P','Q','R','S','T','U','V','W','X','Y','Z'};

//Dimiourgia enos ArrayList gia na apothikeusoume ta zeugh
        ArrayList<Character> listaZeugon = new ArrayList<>();

//prosthiki ton zeugon sto ArrayList
        for (int i=0; i<10; i++){
            listaZeugon.add(alphavito[i]); //prosthiki xaraktira 1 fora sthn lista
            listaZeugon.add(alphavito[i]); //prosthiki xaraktira 2 fores sthn lista

}
        Collections.shuffle(listaZeugon);

//ektiposh ton xaraktiron meta to anakatema
        for (char C : listaZeugon){
            System.out.println("Meta to anakatema: "+ C);

}

//gemisma tou pinaka
        int index=0;
        for (int i=0; i<4; i++){
            for (int j=0; j<5; j++){
                pinakas[i][j] = listaZeugon.get(index); //vazei ton xaraktira ston pinaka
                index++;
            }
        }
    }

//emfanisi pinaka
    public void emfpinak(){
        for (int i=0; i<4; i++){
            for (int j=0; j<5; j++){
                System.out.print(pinakas[i][j] + " ");
            }
            System.out.println();
        }
    }
    }
    public void gemPinAster(){
        System.out.println("Pinakas me asterakia");
        for (int i=0; i<4; i++){
            for (int j=0; j<5; j++){
                krifosPin[i][j] = '*';
                System.out.print(krifosPin[i][j]+ " ");

}
        System.out.println();
    }
}

image.png.7dc305ff603e5a80932455535f995c10.pngimage.png.35a7d1a5e4702767091b45c5779c88cf.pngimage.png.1f8ea727c89e4ffa147e0241054c253b.png

Στην κλάση memorygame εχω πάνω το package main που μου το κοκκινιζει και λεει: implicitly declared class should not have package declaration

Επίσης, βγαζει στην main στην δηλωση αντικειμενου του Memorygame :

cannot access Memorygame

bad source file: Memorygame.java file does noot contain class main.MemoryGame please remove or make sure it appears in the correct subdirectory of the sourcepath

Και στην κλαση memory game παλι λεει , implicitly declared class does not have main method in the form..

Και χτυπάει και στους πίνακες.. λεει cannot find symbol

Σίγουρα τα εχω μπερδεψει  και δεν μπορω να καταλάβω το λαθος.. το εχω κοιτάξειι πολλες φορές, δεν ξέρω αν φταίει και επειδή δεν είναι ολοκληρωμένο...

Επεξ/σία από Margym4
Δημοσ.

Θα ακουστεί αυτονόητο αλλά δοκίμασες να βάλεις chat gpt; για debug; κλπ; φαίνεται αρκετά εύκολη άσκηση(αν και έχω να ασχοληθώ με java πάνω από εξάμηνο) και θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα λάθη σου εάν βάλεις AI, απλά επειδή φαίνεται σαν άσκηση που έχεις πιθανόν για το πανεπιστήμιο, πρόσεχε μην σου βγάλει το chat gpt κάποια λύση από ύλη που δεν έχετε διδαχθεί και είναι ύποπτο! 

• Sad 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το λάθος με το πίνακα το εμφανίζει γιατί η μέθοδος gemPinAster δεν είναι μέσα στην κλάση. Έχεις βάλει ένα παραπάνω bracket κάτω από τη μέθοδο emfpinak.

Για τα άλλα δες αυτό ή μια αναζήτηση μήπως βοηθήσει.

Συγγνώμη που δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω, ούτε από Java ούτε από Netbeans είμαι πολύ σχετικός.

Πάντως δουλεύει ότι έγραψες μέχρι τώρα.

image.png.68e0fd7befa4b098efee455e161e4956.png

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολυ το ειχα βρει μετα, δεν ήταν όντως κάτι.. Τώρα έχω μια άλλη εργασία λιγο πιο περίπλοκη και παλεύω να την βγαλω..Φέτος μαθαίνουμε java και το γεγονός οτι τρέχουν τα μαθήματα γρήγορα και προσπαθώντας να βιαστώ μπορεί να χρησιμοποιήσω το chatgpt που μεν μου τα εξηγεί πολύ καλα.. Εχω ενα θέμα μετά όμως στο πως να κάνω πχ μόνη μου ένα πρόγραμμα, απο που να αρχίσω και πως να το κτίσω σιγα σιγα , συνήθως χάνομαι.. και με βοηθάει που με βάζει σε μια σειρά το chat..Και γνωρίζω βέβαια ότι θα πρέπει απο μόνη μου να κάτσω να κάνω πολλά προγράμματα για να μάθω τον κώδικα..άλλα ναι προσπαθώ να το βρω ακόμα αυτό!

Επεξ/σία από Margym4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...