Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να τους τη στειλουμε πακετο :P τι διαολο μονο θα εισαγουμε παπαρες εχουμε και εμεις να δωσουμε τα φωτα μας  :D

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Haha 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Bil79 είπε

Τα ρομπότ (και γενικά η αντικατάσταση του ανθρώπινου παράγοντα από την παραγωγή και τις υπηρεσίες) θα έρθουν, βγάλουν δε βγάλουν το σκασμό οι εργαζόμενοι. Και φυσικά θα διαταραχθούν οι υφιστάμενες ισορροπίες γιατί έχουν εδραιωθεί με διαφορετικα δεδομένα.

Εγώ δύο λύσεις βλέπω: Ή θα φτάσουν σε ένα σημείο τα κράτη να συντηρούν τους υπηκόους τους δουλεύοντας ή μη, ή θα γίνει μια... γενναία μείωση του πληθυσμού. Το "know how" το έχουν...

Ειναι η στενωπος που εχει οδηγηθει  ο πολιτισμος μας εξ αιτιας της απληστιας του ανθρωπου , αν αυτο το δυστοπικο μελλον επιφυλασσουμε στα παιδια μας ειμαι ευτυχης που δεν εχω , και οντας πια σε μια αρκετα μεγαλη ηλικια , να μην προλαβω να τα δω ολα αυτα 

• Like 4
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, koutport said:

Επειδή οι πωπ… έχουν σφιξει διεθνώς οι οικονομίες είναι στα όρια τους  πρέπει κάποια στιγμή να διαλέξουμε πλευρά ! Υπάρχει και η λύση της μετανάστευσης , λ.χ. η Γεωργια η Λευκορωσία η Ρωσία η Ν. Αφρική  κλπες ανερχόμενες οικονομίες…Ηρεμα τα γράφω και μην το παίρνεται προσωπικά…!

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι οι οικονομίες είναι στα όρια τους...οι άνθρωποι ίσως αλλά οι οικονομίες όχι.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων σήμερα χρησιμοποιείται για σπεκουλα σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα, αντί για επενδύσεις σε μέσα παραγωγής, ιδίως στη Δύση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που περιοδικά έχουμε φούσκες που σκάνε και "οικονομίες" (=κοινωνίες) που ζοριζονται παρότι τα χρηματιστήρια εκτοξεύονται.

Επεξ/σία από anonymous999
  • Like 4
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Bil79 είπε

Τα ρομπότ (και γενικά η αντικατάσταση του ανθρώπινου παράγοντα από την παραγωγή και τις υπηρεσίες) θα έρθουν, βγάλουν δε βγάλουν το σκασμό οι εργαζόμενοι. Και φυσικά θα διαταραχθούν οι υφιστάμενες ισορροπίες γιατί έχουν εδραιωθεί με διαφορετικα δεδομένα.

Εγώ δύο λύσεις βλέπω: Ή θα φτάσουν σε ένα σημείο τα κράτη να συντηρούν τους υπηκόους τους δουλεύοντας ή μη, ή θα γίνει μια... γενναία μείωση του πληθυσμού. Το "know how" το έχουν...

Όσο οι εργαζόμενοι είναι διατεθημένοι να δουλέψουν για ψίχουλα  τα ρομπότ θα παραμένουν ασύμφορα.

• Like 3
Δημοσ.

Ακόμα και εγώ που έχω εταιρεία με τον αδερφό μου ξέρω ότι χωρίς κάποιους ανθρώπους-υπαλλήλους δεν θα έβγαινε η δουλειά. Οι άνθρωποι όλοι πρέπει να πληρώνονται αυτά που τους αντιστοιχούν! Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από κάπου ξεκινήσαμε και πρέπει να το σεβόμαστε! Και τις ώρες εργασίας και πολλά άλλα.. Και να θυμάστε.. Χωρίς τον υπάλληλο καμία εταιρία δεν πάει μπροστά και κανένας εργοδότης! Άπαξ και φύγουν όλοι ομαδικά έμεινε στον άσο! Οι εργοδότες χρειαζόμαστε χέρια και τα χέρια μας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται για μας και εμείς για αυτούς.. Αυτά.. 

• Like 11
  • Thanks 3
Δημοσ.
28 minutes ago, anonymous999 said:

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι οι οικονομίες είναι στα όρια τους...οι άνθρωποι ίσως αλλά οι οικονομίες όχι.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων σήμερα χρησιμοποιείται για σπεκουλα σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα, αντί για επενδύσεις σε μέσα παραγωγής, ιδίως στη Δύση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που περιοδικά έχουμε φούσκες που σκάνε και "οικονομίες" (=κοινωνίες) που ζοριζονται παρότι τα χρηματιστήρια εκτοξεύονται.

Δεν θα διαφωνησω πολυ μαζι σου ! Σε τελικη αναλυση ας αλλαξουμε επαγγελμα! Δεν χρειαζεται να εχουμε την νοοτροπια της μονιμοτητας παντα ως μεγιστο αγαθο!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, koutport είπε

Επειδή οι πωπ… έχουν σφιξει διεθνώς οι οικονομίες είναι στα όρια τους  πρέπει κάποια στιγμή να διαλέξουμε πλευρά ! Υπάρχει και η λύση της μετανάστευσης , λ.χ. η Γεωργια η Λευκορωσία η Ρωσία η Ν. Αφρική  κλπες ανερχόμενες οικονομίες…Ηρεμα τα γράφω και μην το παίρνετε προσωπικά…!

Δεν πας πρώτος να μας πεις αν είναι καλά... κι ερχόμαστε κι εμείς...

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O δικαιωματισμός και η ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα εξαντλείται και μονοπωλείται από την Αμαζόνια εταιρεία και τον Μπέζο μόνο όταν έχει να κάνει με τηλεοπτικές σειρές και γουοκίλα, όταν σκορπάει δισεκατομύρια σε τηλεοπτικές παραγωγές που αποδομούν τον Τόλκιν.

Όταν είναι να βάλει ο ίδιος το χέρι στην τσέπη και να συμπεριφερθεί ανθρώπινα στους εργαζομένους του, κάνει τον κινέζο, το άλιεν, τον εξωγήινο.

Επεξ/σία από Barbattilas
  • Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, mike_mike said:

Μάλλον δεν κατάλαβες την ειρωνία μου…

2 hours ago, mike_mike said:

Μάλλον δεν κατάλαβες! Ειρωνικά το γράφω!

Δημοσ.

Στην Αμερική δεν ξέρω τι γίνεται αλλά στην ΕΕ δεν υπάρχουν μέτρα για την σωστή εργασία σε αποθήκες; Δηλαδή δεν έχουν κλιματισμό στις αποθήκες ούτε στην Γερμανία?

Αυτά δεν τα λύνουν οι εργάτες και η ίδια η εταιρία, υποτίθεται ότι τα λύνουν οι φαρισαίοι της ΕΕ και βάζουν τις υποχρεώσεις για τις συνθήκες εργασίας.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Bil79 είπε

γιατι αν μειωθει ο πληθυσμός ποιος θα δουλευει και ποιος θα αγοραζει; 

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Lefteris Sorogos είπε

Για αυτό θα γεμίσουμε ρομπότ πιο σύντομα !

Τα ρομπότ θα είναι και οι πελάτες της Amazon 😂 😂 😂.Θα δουλεύουν και θα παραγγέλνουν οι ίδιοι τα ανταλλακτικά τούς που θα φθείρονται από την Εργασία...και μάντεψε θα πληρώσουν οι ίδιοι την επισκευή αν θέλουν να μην τους αντικαταστήσουν με άλλα ρομπότ 🤖 😂 

Δημοσ.

Tελειως προχειρα, η Amazon εχει 1.500.000 εργαζομενους,αν υποθεσουμε οτι δινει σε καθε εργαζομενο ετησια αυξηση 2500 δολαρια, το εξτρα κοστος ειναι 3.75 δις.

Ψιχουλα σε σχεση με τα κερδη της...

• Like 2
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...