SPANK Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Θέλω να πρόταση για καλώδιο δικτύου περίπου 20 30 μέτρων όσο το δυνατόν με λιγότερες απώλειες. Η σύνδεση απλα θα ειναι μεταξύ 2 routers , το ένα θα ειναι συνδεδεμένο στο internet και θα δίνει στο άλλο. Επίσης μιλάμε πάντα για εσωτερικό χώρο Ευχαριστώ Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από SPANK
jkoukos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Με όλα τα καλώδια δικτύου σε εσωτερική εγκατάσταση δεν θα έχεις θέμα απωλειών σε Ethernet (αλλάζει το πράγμα αν το ίδιο καλώδιο χρησιμοποιηθεί για μεταφορά DSL σήματος). Ακόμη και το απλό Cat5e κάνει δουλειά, αλλά πλέον το κόστος είναι ίδιο με το Cat6. Για μελλοντική υποστήριξη σε αναβάθμιση ταχυτήτων πας για Cat6a (από εκεί και πάνω είναι πλεονασμός για οικιακή εγκατάσταση) για αποστάσεις άνω των 50 μέτρων..
SPANK Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Βλέπω εδω εχει ενα καλώδιο cat6a 150m https://www.skroutz.gr/s/49384319/Lanberg-S-FTP-Cat-6a-Kalodio-Diktyou-Ethernet-150m-Gri-1tmch-PCF6A-10CC-1500-S.html, σε καλή τιμή αλλα θεωρητικά δεν θα έχει απώλειες σε τόσα μέτρα ? Εγώ θέλω περίπου 30 μέτρα για να συνδέσω dsl router που θα έχει internet με αλλο router / access point οποτε θέλω την καλύτερη μεταφορά δεδομένων ανάμεσα στα 2 με τις λιγότερες απώλειες
jkoukos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Είναι λάθος η περιγραφή σε αυτό που δείχνεις. Δεν είναι 150 μέτρα αλλά 15. Εξάλλου το Ethernet δίκτυο παίζει μέχρι τα 100 μέτρα. Επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά. Δεν υπάρχει καμία απώλεια δεδομένων με οποιοδήποτε καλώδιο δικτύου σε συνήθη οικιακή εγκατάσταση. Απώλειες παρατηρούνται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν πολύ ισχυρά ρεύματα, μεγάλες αποστάσεις και θόρυβος από τον ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. 1
uniquegr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Είτε θα πρέπει να πάρεις καλώδιο ακριβώς στα μέτρα που χρειάζεσαι, είτε θα πρέπει να αγοράσεις βύσματα rj45 cat6, τη πένσα που χρησιμοποιείται για τη προσαρμογή τους στα καλώδια και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι ( και φυσικά, θα χρειαστείς και καλώδιο, το οποίο μπορείς να αγοράσεις ατερμάτιστο στα μέτρα που θα χρειαστείς συν άλλα 10 που θα χρειαστεί να χαλάσεις ή να χρησιμοποιήσεις και σε άλλες εφαρμογές, π.χ. να μικρύνεις τις αποστάσεις μεταξύ router και κάποιου άλλου εξοπλισμού κλπ ). Σε αυτή τη περίπτωση, σου προτείνω τα passthrough βύσματα, τα οποία έχουν τρυπούλες απο τις οποίες περνάνε οι αγωγοί και είναι πιο εύκολη η τοποθέτησή τους στο καλώδιο, απαιτούν όμως την αντίστοιχη πένσα η οποία ταυτόχρονα με το πάτημα/κλείδωμα των επαφών στο καλώδιο, κόβουν το περισσευούμενο καλώδιο. 1
pavloa Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, uniquegr είπε Σε αυτή τη περίπτωση, σου προτείνω τα passthrough βύσματα, τα οποία έχουν τρυπούλες απο τις οποίες περνάνε οι αγωγοί και είναι πιο εύκολη η τοποθέτησή τους στο καλώδιο, απαιτούν όμως την αντίστοιχη πένσα η οποία ταυτόχρονα με το πάτημα/κλείδωμα των επαφών στο καλώδιο, κόβουν το περισσευούμενο καλώδιο. Εγώ τόσα χρόνια παίρνω τα κλασσικά βύσματα. Την προηγούμενη βδομάδα μου τελείωσαν και δεν μπόρεσα να βρω rj54 για cat6 αλλά μόνο για cat5e. Με τρυπουλες είχε cat6. Αν πάρω αυτά με τις τρυπουλες πρέπει αναγκαστικά να πάρω και την κατάλληλη πενσα? Αν τα καλώδια που προεξέχουν τα κόψω με αυτό το κοφτακι θα έχω πρόβλημα?
uniquegr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, pavloa είπε Εγώ τόσα χρόνια παίρνω τα κλασσικά βύσματα. Την προηγούμενη βδομάδα μου τελείωσαν και δεν μπόρεσα να βρω rj54 για cat6 αλλά μόνο για cat5e. Με τρυπουλες είχε cat6. Αν πάρω αυτά με τις τρυπουλες πρέπει αναγκαστικά να πάρω και την κατάλληλη πενσα? Αν τα καλώδια που προεξέχουν τα κόψω με αυτό το κοφτακι θα έχω πρόβλημα? Το έχω δοκιμάσει, το κοφτάκι δεν κόβει εκεί που πρέπει τα καλώδια, με αποτέλεσμα να μη κουμπώνει το βύσμα.
pavloa Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, uniquegr είπε Το έχω δοκιμάσει, το κοφτάκι δεν κόβει εκεί που πρέπει τα καλώδια, με αποτέλεσμα να μη κουμπώνει το βύσμα. Όποτε αναγκαστικά πρέπει να πάρω και την πρέσα.. Έχεις να προτείνεις κάποια μάρκα σε βύσματα rj45?
elio_1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Επιμένω να μην ασχοληθείς με πένσες. Το καλώδιο δικτύου το τερματίζεις σε δύο επιτοίχιες πρίζες, βάζεις και δύο patch cords, από το κάθε router μέχρι την αντίτοιχη πρίζα και δεν ασχολείσαι ούτε με πρέσσες, ούτε με βύσματα. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από elio_1 1
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου On 01/12/2024 at 22:14, pavloa said: Όποτε αναγκαστικά πρέπει να πάρω και την πρέσα.. Έχεις να προτείνεις κάποια μάρκα σε βύσματα rj45? αν το θες για μονιμη εγκατασταση τερματισε το σε πριζακια ή στην χειροτερη σε 2 keystones πχ panduit. και μετα patch cords οπως ειπαν.οχι δεν εχεις απωλειες
csontheline Δημοσ. Παρασκευή στις 01:39 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:39 μμ On 30/11/2024 at 16:58, jkoukos said: Είναι λάθος η περιγραφή σε αυτό που δείχνεις. Δεν είναι 150 μέτρα αλλά 15. Εξάλλου το Ethernet δίκτυο παίζει μέχρι τα 100 μέτρα. Πιστοποιημένα έως και τα 100μ. Πατεντιάρικα, σε 100mbps πας και πας και πας... On 01/12/2024 at 13:13, pavloa said: Εγώ τόσα χρόνια παίρνω τα κλασσικά βύσματα. Την προηγούμενη βδομάδα μου τελείωσαν και δεν μπόρεσα να βρω rj54 για cat6 αλλά μόνο για cat5e. Με τρυπουλες είχε cat6. Αν πάρω αυτά με τις τρυπουλες πρέπει αναγκαστικά να πάρω και την κατάλληλη πενσα? Αν τα καλώδια που προεξέχουν τα κόψω με αυτό το κοφτακι θα έχω πρόβλημα? Εντελώς ενημερωτικά, ναι μπορείς, απλά θέλει πολύ προσοχή για να το κόψεις εντελώς σύριζα με το πλαστικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα