Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

Σας επισυνάπτω 2 φόρμες που έχω φτιάξει να μου πείτε την γνώμη σας στο τι αξίζει,

Να αναφέρω πως απο games δεν παίζω πολλα games κυρίως fortnite-fifa-lol-throne and liberty

Ποιο απο τα 2 αξίζει?

Ιδανικά θα με βόλευε το αμ4 διότι θέλω να πάρω και οθόνη από την άλλη αν είναι χαόδης η διαφορά παω στο αμ5 και κανω υπομονη για οθονη,

Αναμένω απάντηση σας ώστε να προχωρήσω σε παρραγελία,

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος

pc am4.pdf pc am5.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ΑΜ4 έκανες λάθος επιλογή επεξεργαστή. Ο 5600G έχει ενσωματωμένα γραφικά (που δεν τα χρειάζεσαι) και είναι κατώτερος σαν επεξεργαστής από 5600/5600Χ που είναι και φθηνότεροι!

Στο ΑΜ5 σύστημα έχεις επιλέξει 7600Χ ο οποίος δεν έχει δική του ψήκτρα και πρέπει να προσθέσεις εσύ. Ο 7600 (που είναι παρόμοιος) έχει δική του στοκ ψήκτρα (εννοείται πως καλό είναι να βάλεις καλύτερη αλλά για αρχή κάνει και η στοκ).

Το Πλαίσιο είναι το μόνο κατάστημα που μπορείς να πάρεις τα εξαρτήματα;

Edit:

Στο ΑΜ5 έχεις επιλέξει μονή μνήμη (1x32GB) καλύτερα σετ 2x16GB στα 6000Mhz (CL30 κατά προτίμηση). Και άμα τις βρεις στην ελάχιστη ποικιλία του Πλαισίου, γράψε μου!

Επίσης τα ίδια χάλια από δίσκους (δεν υπάρχει ποικιλία). Ναι, καλός ο 990 Pro αλλά υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές, όχι όμως στο Πλαίσιο!

Επεξ/σία από TopCLR
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Στο ΑΜ4 έκανες λάθος επιλογή επεξεργαστή. Ο 5600G έχει ενσωματωμένα γραφικά (που δεν τα χρειάζεσαι) και είναι κατώτερος σαν επεξεργαστής από 5600/5600Χ που είναι και φθηνότεροι!

Στο ΑΜ5 σύστημα έχεις επιλέξει 7600Χ ο οποίος δεν έχει δική του ψήκτρα και πρέπει να προσθέσεις εσύ. Ο 7600 (που είναι παρόμοιος) έχει δική του στοκ ψήκτρα (εννοείται πως καλό είναι να βάλεις καλύτερη αλλά για αρχή κάνει και η στοκ).

Το Πλαίσιο είναι το μόνο κατάστημα που μπορείς να πάρεις τα εξαρτήματα;

τον 5600 θα έβαζα απλά τώρα έχει εξαντληθεί και εννοείται πως θα περίμενα μέχρι να ξαναμπεί.

Το πλαίσιο το επιλέγω διότι κάνει συναρμολόγηση και το εμπιστεύομαι παραπάνω,

Ωστόσο ποιο από τα 2 πιστεύεις αξίζει να πάρω βάση τα games που παίζω, και αν υπάρχει εναλλακτικη σε καταστημα που ξερεις και εμπιστευεσαι

Σε ευχαριστώ πολύ

Επεξ/σία από madkid18
  • Like 1
Δημοσ.

Τα έχεις κάνει δύσκολα με τις επισυνάψεις, γράψε το ποσό που διαθέτεις για να σου προταθούν σωστές συνθέσεις.  

Δημοσ.

Για συναρμολόγηση υπάρχουν καταστήματα που κάνουν συναρμολόγηση (ειδικά Αθήνα αρκετά) αλλά δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν (εγώ στήνω μόνος μου). Διάβασα το e-shop.gr να χρεώνει 7€ συναρμολόγηση και έχει e-shop points παντού (έχει και κάποια καλή ποικιλία και καλούτσικες τιμές)!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Τα έχεις κάνει δύσκολα με τις επισυνάψεις, γράψε το ποσό που διαθέτεις για να σου προταθούν σωστές συνθέσεις.  

ιδανικά θα ήθελα έως 800 ευρώ που βγαίνει το am4 για να πάρω και οθόνη το αμ5 βγαίνει 1000 και δεν θα μπορέσω να πάρω οθόνη τώρα θα την πάρω αργότερα απλά ρωτάω βάση των games που παιζω αν είμαι και με το αμ4 κομπλε.

6 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Για συναρμολόγηση υπάρχουν καταστήματα που κάνουν συναρμολόγηση (ειδικά Αθήνα αρκετά) αλλά δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν (εγώ στήνω μόνος μου). Διάβασα το e-shop.gr να χρεώνει 7€ συναρμολόγηση και έχει e-shop points παντού (έχει και κάποια καλή ποικιλία και καλούτσικες τιμές)!

το εμπιστεύεσαι το eshop? μαρέσει στο πλαίσιο επίσης ότι το παραγγέλνεις και το έχεις σε 1-2 μέρες ενώ στο eshop είναι 20μέρες μέχρι να παραλάβουν και να το στήσουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, madkid18 said:

ιδανικά θα ήθελα έως 800 ευρώ που βγαίνει το am4 για να πάρω και οθόνη το αμ5 βγαίνει 1000 και δεν θα μπορέσω να πάρω οθόνη τώρα θα την πάρω αργότερα απλά ρωτάω βάση των games που παιζω αν είμαι και με το αμ4 κομπλε.

το εμπιστεύεσαι το eshop? μαρέσει στο πλαίσιο επίσης ότι το παραγγέλνεις και το έχεις σε 1-2 μέρες ενώ στο eshop είναι 20μέρες μέχρι να παραλάβουν και να το στήσουν

Μια σύνθεση απο έμπιστο κατάστημα (dexter):

image.png.0607aeb9400050ee173e9f4187ddde78.png

Κάρτα δεν έχω βάλει γιατί δεν ξέρω τι οθόνη σκοπεύεις να πάρεις...

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Μια σύνθεση απο έμπιστο κατάστημα (dexter):

image.png.1d4797768c13cfa621496238eee865aa.png

Κάρτα δεν έχω βάλει γιατί δεν ξέρω τι οθόνη σκοπεύεις να πάρεις...

σε ευχαριστώ πολύ, η διαφορα αμ4 με αμ5 είναι χαόδης?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, madkid18 είπε

σε ευχαριστώ πολύ, η διαφορα αμ4 με αμ5 είναι χαόδης?

Που? Στα games? Όχι, είναι μικρή συγκριτικά με τη διαφορά που μπορεί να κάνει μια gpu, ειδικά όσον ανεβαίνει η ανάλυση. 

Aναλογα με το τι θες να κάνεις, πρέπει να ρίχνεις και τα χρήματα εκεί, και σχετικά ισορροπημένα. Πχ για gaming ξεκίνα από οθόνη και gpu. Δεν ειναι σωστό να πάρεις χάλια οθόνη και gpu για να πας από ΑΜ4 σε ΑΜ5. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, madkid18 είπε

Είπα πως δεν ξέρω τι συναρμολόγηση κάνουν. Κομμάτια έχω πάρει πολλά από εκεί χωρίς προβλήματα. Ναι, έχει καθυστέρηση η παραλαβή (γιατί πρέπει να παραλάβουν και αυτοί) αλλά άμα έχω σαν επιλογές μόνο TurboX ή κάποια Corsair μόνο, τι να το κάνω;

Κοίτα τα παρακάτω και βρες τις διαφορές με το δικό σου που αν αφαιρέσεις την κάρτα γραφικών είναι στα 707€!

Κουτί: KOLINK OBSERVATORY MX MESH ARGB 59,49€ ή το HF Mesh σε λευκό (δεν το βλέπω σε μαύρο).

Τροφοδοτικό: SEASONIC G12 GC-850 850W 89,90€

Μητρική: GIGABYTE B650 EAGLE AX D5 144,95€

Μνήμη: PATRIOT VIPER VENOM 32GB (2X16GB) DDR5 6000MHZ CL30 106,50€

Επεξεργαστής: AMD RYZEN 5 7600X 216,90€

Ψήκτρα: ARCTIC FREEZER 36 CO 29,85€

Σύνολο: 647,69€

Βέβαια χρειάζεται και κάρτα γραφικών που στα 800€ που δίνεις budget δεν χωράει τουλάχιστον η RX 6600 που θεωρώ το μίνιμουμ που πρέπει να πάρεις.

Δημοσ.
7 hours ago, madkid18 said:

Καλησπέρα στην ομάδα,

Σας επισυνάπτω 2 φόρμες που έχω φτιάξει να μου πείτε την γνώμη σας στο τι αξίζει,

Να αναφέρω πως απο games δεν παίζω πολλα games κυρίως fortnite-fifa-lol-throne and liberty

Ποιο απο τα 2 αξίζει?

Ιδανικά θα με βόλευε το αμ4 διότι θέλω να πάρω και οθόνη από την άλλη αν είναι χαόδης η διαφορά παω στο αμ5 και κανω υπομονη για οθονη,

Αναμένω απάντηση σας ώστε να προχωρήσω σε παρραγελία,

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος

pc am4.pdf 168.52 kB · 7 downloads pc am5.pdf 184.26 kB · 10 downloads

Για τα παιχνίδια που θέλεις προσωπικά θα πήγαινα στον Ryzen 8700G χωρίς κάρτα γραφικών , έτσι θα σου μείνουν λεφτά και για Monitor και θα είσαι σε καινούργια πλατφόρμα. Μελλοντικά μπορείς να βάλεις έχτρα GPU για ποιο απαιτητικά παιχνίδια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Για τα παιχνίδια που θέλεις προσωπικά θα πήγαινα στον Ryzen 8700G χωρίς κάρτα γραφικών , έτσι θα σου μείνουν λεφτά και για Monitor και θα είσαι σε καινούργια πλατφόρμα. Μελλοντικά μπορείς να βάλεις έχτρα GPU για ποιο απαιτητικά παιχνίδια.

Καλησπερα φιλε μου.

σηκωνει αυτος ανετα fortnite?

επισης αν μελλοντικα βαλω μια καρτα γραφικων αυτος ο επεξεργαστης αξιζει;

διαβαζα γενικα οτι για μικρα μπατζετ ισως και να αξιζει το am4 που με 850-900 (με 4060) ισως και να παιζω αρκετα καλα τα games(σημερα) σε σχεση με am5 και πιθανη αναβαθμιση μελλοντικα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, madkid18 είπε

Αν το άνετα είναι 1080p/low settings...ναι.

διαβαζα γενικα οτι για μικρα μπατζετ ισως και να αξιζει το am4 που με 850-900 (με 4060) ισως και να παιζω αρκετα καλα τα games(σημερα) σε σχεση με am5 και πιθανη αναβαθμιση μελλοντικα.

Προφανώς.

Δες σύγκριση κόστους - επιδόσεων, σε σημερινές τιμές:

r5 5600 / b550 / 32gb ddr4 (3200,cl16) / rx 6600 → ~435€

r7 8700g / b650 / 32gb ddr5 (6000,cl30) → ~510€ (μπορείς να το πλησιάσεις πιο κοντά σε τιμή, ρίχνοντας την ποιότητα σε μητρική και ram αλλά θυσιάζεις το futureproof που είναι και το βασικό πλεονέκτημα)

Συνολικά λοιπόν, θα πληρώσεις για πολύ χειρότερες επιδόσεις και το μόνο που θα κερδίσεις είναι το υποτιθέμενο future proof...

Δες το review απο hu

O 8700g σε συνδυασμό με ξεχωριστή igpu, έχει συγκρίσιμες επιδόσεις με έναν i3 12gen.

Είπαμε, πληρώνεις ακριβά ddr5 και future proof.

Δημοσ.
9 hours ago, madkid18 said:

Καλησπερα φιλε μου.

15 minutes ago, nickol-us said:

Δες το review απο hu

O 8700g σε συνδυασμό με ξεχωριστή igpu, έχει συγκρίσιμες επιδόσεις με έναν i3 12gen.

Είπαμε, πληρώνεις ακριβά ddr5 και future proof.

Άλλο πράγμα δείχνει στο HU

2024-01-29-image-j.webp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...