Dr_Pepper Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Λοιπόν έχω καταλάβει 2 πράματα 1) ηλεκτρικός μάλλον δεν συμφέρει απο θέμα κατανάλωσης ρεύματος (διορθώστε με αν κάνω λάθος) 2) νομίζω κάτι παίζει με την απόδοση πχ γράφει ο ένας 9 λίτρα ανα λεπτο, γράφει ο άλλος 4 λίτρα ανα λεπτό.. εγώ που χρονομέτρησα την μπαταρία απο το ντούζ 20 λίτρα το λεπτό βγάζει... άρα εγώ θέλω πολύ μεγαλύτερο αλλιώς αν ειναι πχ 12 λιτρα/λεπτό δεν θα ζεστένει το νερό μου; 3) Το γκάζι ειναι πολύ καλή λύση αν έχεις χώρο έξω (ή πχ μπαλκόνι) γιατί ειναι πιο φθηνό απότι κατάλαβα ενώ έχει ίδια απόδοση με τα μεγάλα (απο θέμα kw) που ειναι με ρεύμα. Δεν έχει καπνό ή κάτι τοξικό απλά θα μυρίζει (όπως το γκαζάκι για καφέ αλλά χ10) αν το έχεις μέσα εγω έχω υπόστεγο ακριβώς πίσω απο το μπάνιο όπου και ειναι η είσοδος του νερού οπότε για εμένα ειναι μια χαρά αυτό αλλά δεν ξέρω ποιο να πάρω αυτό που δείχνει στο βίντεο ο @gpapadakis το είδα και εγώ αλλά το πρόβλημα του ειναι ότι αν φτάσει την μαξ θερμοκρασία και σβήσει πρέπει να κλείσεις και να ξανα ανοίξεις την βρύση για να πάρει ξαναπάρει μπρος (αν και πιστεύω ότι με ένα arduino θα μπορούσα να κάνω πατέντα μόνος μου μιας και τον μηχανισμό για αυτόματη ανάφλεξη τον έχει . ) 10 ώρες πριν, gpapadakis είπε Διαφοροι. Δεν τους εχει μαθει ο κοσμος (η δυναμη της συνηθειας), η ηλεκτρολογικη εγκατασταση που θελουν ενω για τον ηλεκτρικο θελει μονο συνδεση, το γεγονος οτι κανεις δεν εφερνε εδω στην ελλαδα αφου επι δεκαετιες κατασκευαζαμε και κατασκευαζουμε ηλεκτρικους (σημερα λιγοτερο) και ηλιακους (το δικο μου τον ειχα φερει απο αγγλια πριν απο αρκετα χρονια, εδω τοτε μπανιου δεν υπηρχαν ηταν δυσευρετοι ), το γεγονος οτι παρα πολλοι εχουν ηλιακους, το οτι φοβουνται πολλοι να εχουν μια ηλεκτρικη συσκευη στο μπανιο ...κοκ.... Άρα εσύ εχεις ηλεκτρικό σωστά; πόσα λίτρα ανα λεπτό (κάπου θα το γράφει αν δεν το ξέρεις ρήξε μια ματιά σε παρακαλώ) τι κατανάλωση έχει ξέρεις πχ πόσες κιλοβατώρα καις την ώρα ή για ένα μπάνιο ;
cpc464 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως που έχω αυτονομία στην θέρμανση με φυσικό αέριο είμαι πολύ ευχαριστημένος,αν και δεν είναι το ίδιο με τον ταχυθερμοσίφωνα αερίου δουλεύει με την ίδια αρχή, άμεσα ζεστό νερό και για όσο το χρειάζεσαι,το ηλεκτρικό δεν θα το προτιμούσα, ειδικά σε παλιό σπίτι που δεν ξέρω την κατάσταση της γείωσης η του ρελέ διαφυγής. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από cpc464 1
csontheline Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Η βέλτιστη λύση είναι : Ηλιακός - ανακυκλοφορία μέχρι το μπάνιο/σπίτι (ακόμα καλύτερα να κατεβάζει σε boiler/καζάνι στο πατάρι κατά την διάρκεια της ηλιοφάνειας) - ταχυθερμοσίφωνο. Σε περιπτώσεις ύπαρξης θέρμανσης με καλοριφέρ και boiler, ακόμα καλύτερα να ζεσταίνεται από το καλοριφέρ. Είχα τον συγκεκριμένο συνδυασμό σε σπίτι που νοίκιαζα (χωρίς το boiler και το καλοριφέρ), εξαιρετικός τρόπος, πετούσαμε ελάχιστο νερό. Στο τωρινό, έχουμε κοινόχρηστους ηλιακούς και ανακυκλοφορούν το νερό τους σε όλους τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες που υπάρχουν στα πατάρια μας. Στο μπάνιο έχω βάλει ταχυθερμοσίφωνο. Πάλι ελάχιστο πεταμένο νερό. Υπόψιν ότι είναι αυτορυθμιζόμενος, οπότε κόβει όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία του εισερχόμενου νερού. Το μοντέλο μου έχει ρύθμιση 5,5/6,5/7,5 kw, εγώ το έχω στα 5,5 με 4άρι καλώδιο και 32άρα ασφάλεια. Αν δεν έχει ηλιοφάνεια, ανάβω το θερμοσίφωνο για 10-20-30 λεπτά (αναλόγως πόσοι θα κάνουν μπάνιο) ή το σπάω σε χρόνους πριν από κάθε μπάνιο (κανένας δεν κάνει με αναμμένο θερμοσίφωνο, αλλά με ταχ., οκ... θα μου πείτε). Για να λειτουργήσει σωστά, θέλει το δικό του τηλέφωνο (κόβει την ροή χωρίς να φαίνεται -ιδιαίτερα- το λιγότερο νερό). Προσωπικά θεωρώ ότι για τον TS η καλύτερη λύση εξαρτάται από το αν μπορεί να κάνει ηλεκτρολογικές αλλαγές εύκολα. Αν δεν, καλή λύση είναι και το μικρό θερμοσίφωνο (αναλόγως των ατόμων) και να δώσει τα λεφτά σε ρεύμα, γιατί δεν θα τον κάνει ποτέ απόσβεση τον ταχ. Αν δε, έχει ήδη θερμοσίφωνο, δεν θα γίνει ποτέ απόσβεση του ταχ. Του αερίου έχει το κακό με τις μποτίλιες. Αν δεν υπάρχει ένδειξη ποσότητας στην μποτίλια, να σε δω να ξεπλένεσαι με παγωμένο νερό γιατί τελείωσε η μποτίλια. Αν και πλέον υπάρχουν ηλιακοί που ζεσταίνουν και με συννεφιά (έχω ακούσει, μου έχουν πει, δεν έχω ακόμα).
gpapadakis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Όλες οι λύσεις έχουν θετικά και αρνητικά, βάζεις αυτό που ταιριάζει στην περίπτωση σου και στις προτιμήσεις σου. Π.χ. εγώ είμαι σαν αυτό τον κύριο στο βίντεο πιο πάνω, έχω γυψοσανίδα στην οροφή του μπάνιου (οπότε ο ηλεκτρικός στο πατάρι αποκλείστηκε λόγω βάρους, ούτε και τον θέλω σε τοιχο), ηλιακό δεν έβαλα γιατι η περιοχή είναι ερημική και τους ... κλέβουν, ενώ το υγραέριο δεν το πλησιάζω γιατί έχω γνωστό που έκαψε το σπίτι του από κουζίνα τέτοια. Επισης τα ελληνικα σπιτια ειναι φτιαγμενα για παροχη ζεστου νερου απο ηλεκτρικο θερμοσιφωνα, σε περιοδους που το ηλεκτρικο ρευμα δεν ηταν πολυτελεια. Ο ηλεκτρικος θερμοσιφωνας ή ο ηλιακος δινει ζεστο νερο εκτος απο τη μπανιερα/ντους, και σε νιπτηρα και κουζινα. Αν λοιπον βαλεις ταχυθερμαντηρα στο ντους, θα πρεπει να βρεις και λυση για τα υπολοιπα, αν σου χρειαζεται το ζεστο νερο και εκει. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από gpapadakis
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, csontheline είπε Για να λειτουργήσει σωστά, θέλει το δικό του τηλέφωνο (κόβει την ροή χωρίς να φαίνεται -ιδιαίτερα- το λιγότερο νερό). Προσωπικά θεωρώ ότι για τον TS η καλύτερη λύση εξαρτάται από το αν μπορεί να κάνει ηλεκτρολογικές αλλαγές εύκολα. Είμαι ευέλικτός απλά έχω άγνοια για τα + και τα - στην πράξη Εγώ απο θέμα αγοράς (όχι μόνο μοντέλου αλλά και τεχνολογίας) θέλω να πάρω αυτό που θα ζεσταίνει το νερό ικανοποιητικά (δηλαδή όχι απλά λίγο χλιαρό αλλά ζεστό νερό για μπάνιο πχ πάνω απο 50) αλλά αποδοτικά (στην χειρότερη να μην καίει παραπάνω απο κλασικό θερμοσίφωνο) με μονάδα μέτρησης το ευρώ ανα λίτρο ζεστού νερού. Να ξέρω δηλαδή πόσο περίπου καίει για να μπορώ να συγκρίνω πχ μια φιάλη πόσες χρήσεις εξυπηρετεί ή κάτι τέτοιο. Απο θέμα απόδοσης απλά όπως είπα ξέρω ότι η ντουζιέρα μου βγάζει 20 λίτρα νερό ανα λεπτο οπότε χρειάζομαι κάτι που να μπορεί να ζεστάνει σε αυτή την ταχύτητα ροής. Απο θέμα κόστους να ειναι κάτω απο 500 ευρώ (αν δεν έχει αλλά έχει κάτω απο 1000 θα το λάβω υπόψιν) Συγκεκριμένα spec/μοντέλα θέλω να μάθω για την περίπτωση μου αν βρω το κατάλληλο εργαλείο (ταχυθερμοσίφωνα) τα υπόλοιπα τα βρίσκω μόνος μου που και πως θα εγκατασταθεί υδραυλικά και ηλεκτρολογικά ή η καμινάδα και η φιάλη αν μιλάμε για αέριο. Δεν ειναι στην εγκατάσταση το πρόβλημα το πρόβλημα ειναι ότι δεν ξέρω ποιο μοντέλο ή τεχνολογία να αγοράσω και αν έχει τις επιδόσεις που χρειάζομαι καθώς και το αν συμφέρει τελικά η χρήση ή ειναι πολύ πιο ακριβό όσο αφορά το κόστος ανα λίτρο Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από Dr_Pepper
nvel Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 για την παροχή που θες χρειάζεσαι 42kW για Δt=30, σε αυτή την ισχύ δεν υπάρχουν μηχανήματα στα χρήματα που σκοπεύεις να δώσεις.
alefther Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Απο θέμα απόδοσης απλά όπως είπα ξέρω ότι η ντουζιέρα μου βγάζει 20 λίτρα νερό ανα λεπτο οπότε χρειάζομαι κάτι που να μπορεί να ζεστάνει σε αυτή την ταχύτητα ροής. βαλε κεφαλη εξοικονομησης νερου, 20λτ/λεπτο ειναι 200 λτ το 10λεπτο ντους ... μιλαμε για ενα μποιλερ ηλιακου/λεβητοστασιου αδειασμα σε 10 λεπτα. Η 4 λεπτα ντους με εναν παραδοσιακο παταροθερμοσιφωνα των 80λτ Μη ρεαλιστικη προσδοκια 2
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, alefther είπε βαλε κεφαλη εξοικονομησης νερου, 20λτ/λεπτο ειναι 200 λτ το 10λεπτο ντους ... μιλαμε για ενα μποιλερ ηλιακου/λεβητοστασιου αδειασμα σε 10 λεπτα. Η 4 λεπτα ντους με εναν παραδοσιακο παταροθερμοσιφωνα των 80λτ Μη ρεαλιστικη προσδοκια Όντως ένας απο τους λόγους που θέλω να αλλάξω ειναι πως τελειώνω σχετικά γρήγορα το ζεστό νερό όχι σε 10 λεπτά αλλά κανα 15 εκεί ενώ εγώ κάθομαι και 20 και 30 Αλλά δεν ξέρω ... θέλω να πω μαρέσει το νερό έτσι όπως ειναι τώρα πχ αν χαμηλώσω την ροή απο την βάνα της ντουζιέρας δεν το ευχαριστιέμαι και αισθάνομαι... δεν ξέρω πως να το περιγράψω... ότι"καθαρίζω πιο αργά", ότι δεν κάνει την ίδια δουλειά να το πω και έτσι.. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από Dr_Pepper
alefther Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Όντως ένας απο τους λόγους που θέλω να αλλάξω ειναι πως τελειώνω σχετικά γρήγορα το ζεστό νερό όχι σε 10 λεπτά αλλά κανα 15 εκεί ενώ εγώ κάθομαι και 20 και 30 Αλλά δεν ξέρω ... θέλω να πω μαρέσει το νερό έτσι όπως ειναι τώρα πχ αν χαμηλώσω την ροή απο την βάνα της ντουζιέρας δεν το ευχαριστιέμαι και αισθάνομαι... δεν ξέρω πως να το περιγράψω... ότι"καθαρίζω πιο αργά", ότι δεν κάνει την ίδια δουλειά να το πω και έτσι.. ναι αλλα θελεις πραγματα μη συμβατα μεταξυ τους ... για να δουλεψει αυτο το πραγμα, αν μιλαμε για αποθηκευμενο νερο, θα πρεπει να υπερ-θερμαινεις το νερο, ωστε να κανεις αναμιξη στη μπαταρια και να κραταει περισσοτερο η οποια αποθηκη νερου εχεις. Και το θεμα ειναι οσο περισσοτερο θερμαινεις το νερο, τοσο ακριβοτερα σου κοστιζει Θελεις ομως και οικονομια. Θελεις και 50 βαθμους νερο. Απο την αλλη, αν μιλαμε για On demand ΖΝΧ αν ενα χειμωνιατικο βραδυ το δικτυο σου στελνει 10 βαθμους νερο και εσυ θες να το πας στους 50, ενα Δt 40 βαθμων για 20lt/min απαιτει 58KW ενεργεια. Δεν υπαρχουν ταχυθερμαντηρες τετοιων μεγεθων, (προφανως) ουτε ηλεκτρικοι ουτε αεριου εγω πχ εχω σουπερ ντουπερ ντουζιερα με βροχες, καταρακτες, υδρομασαζ ιστοριες, το νερο το θερμαινω στους 45 και κανω ανετα ντουζ μιση ωρα. Φουλ ζεστο. Και εχω 300λτ αποθηκη. Σου ξαναλεω, κοιταξε κεφαλες οικονομιας νερου. Το 20λτ/λ για ντουζ ειναι τρελλο νουμερο 2
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, alefther είπε Θελεις ομως και οικονομια. Θέλω αποδοτικότητα όχι απαραίτητα οικονομία, δεν κοιτάω δηλαδή την πιο φθηνή λύση απλά πχ δεν θέλω να πάρω ένα μηχάνημα (τυχαία νούμερα) που καίει 10 cent για κάθε λίτρο ενώ ένα άλλο πιο μικρό ή διαφορετικής τεχνολογίας καίει 7 cent για να κάνει την δουλειά που θέλω. ή αν έχει μηχάνημα που να κάνει την δουλειά που θέλω με 500 ευρώ δεν θέλω να πάρω το πιο ψαγμένο που κάνει 2000 Απο την άλλη αν έχει μηχάνημα που κάνει 150 αλλά κάνει μισή δουλειά (πχ δεν ζεσταίνει πολύ το νερό) δεν με ενδιαφέρει και ας ειναι φθηνότερο. 10 λεπτά πριν, alefther είπε Θελεις και 50 βαθμους νερο. Καλά αυτό δεν το ξέρω θέλω να πω στην τύχη το είπα δεν έβαλα θερμόμετρο πάντως μαρέσει να κάνω ντούζ με καυτό νερό τώρα αν το καυτό ειναι 40 τελικά και όχι 50 δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια. Το 40 απλά μου φαίνεται λίγο αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. 13 λεπτά πριν, alefther είπε για να δουλεψει αυτο το πραγμα, αν μιλαμε για αποθηκευμενο νερο, θα πρεπει να υπερ-θερμαινεις το νερο, ωστε να κανεις αναμιξη στη μπαταρια και να κραταει περισσοτερο η οποια αποθηκη νερου εχεις δεν κατάλαβα τι εννοείς; Αν μιλάς για την τωρινή μου κατάσταση δεν έχω αποθηκευμένο νερό απλά έχω ηλιακό (που τέτοιο καιρό ειναι άχρηστος) που πάει στον θερμοσίφωνα τον ηλεκτρικό τον ανάβω περιμένω κάνα 15λεπτο και κάνω μπάνιο έχει πίεση απλά η παροχή μου δεν έχω κάποια άντλία ή κάτι άλλο για να την πετύχω. Αλλά έκανα λάθος 12 λίτρα ανα λεπτο ειναι, είχα μετρήσει (με μια λεκάνιτσα και ζυγαριά κουζίνας ηλεκτρονική ) ότι γεμίζει 2 κιλά (χωρίς το βάρος της λεκάνης) και για να τα γεμίσω αυτά ήθελα 10 δευτερα τώρα γιατί το πολλαπλασίασα με το 10 στο προηγούμενο ποστ μάλλον εκ παραδρομής...
BigBlack Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στο χωριό έχω πάρει αυτόν εδώ, τρία καλοκαίρια έχω βγάλει με την ίδια μπουκάλα, διαμονή συνολικά ένα τετράμηνο 1 άτομο + επισκέπτες. Όταν φεύγω αποσυνδέω τα πάντα, τον ξεκρεμάω από τον τοίχο και τον αποθηκεύω. Ισχύουν όσα λένε και οι άλλοι στο σκρουτζ. Αν θες να δώσεις παραπάνω πάρε έναν riello για λίγο μεγαλύτερη (ίσως) ροή νερού ή πιό ψηλή θερμοκρασία σε χαμηλότερη ροή. Και γενικότερα, καλά τα ηλεκτρικά μαραφέτια αλλά για μένα δεν συμφέρουν. Επίσης αν δεν έχουν συνυπολογιστεί στην αρχική εγκατάσταση του σπιτιού θα βγάλουν μεγάλο έξτρα κόστος + έξτρα πάγια ηλεκτρικού. Και ούτε τα εμπιστεύομαι για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που κάνουν τα σαίνια μας. Μόνο αν έχεις δυνατότητα οικονομική και εξαιρετικά ευσυνείδητο και ικανό ηλεκτρολόγο κι αν δεν έχεις τη δυνατότητα για υγραέριο. My 2 cents. 😎
mariosnik_ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 10 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Είμαι ευέλικτός απλά έχω άγνοια για τα + και τα - στην πράξη Εγώ απο θέμα αγοράς (όχι μόνο μοντέλου αλλά και τεχνολογίας) θέλω να πάρω αυτό που θα ζεσταίνει το νερό ικανοποιητικά (δηλαδή όχι απλά λίγο χλιαρό αλλά ζεστό νερό για μπάνιο πχ πάνω απο 50) αλλά αποδοτικά (στην χειρότερη να μην καίει παραπάνω απο κλασικό θερμοσίφωνο) με μονάδα μέτρησης το ευρώ ανα λίτρο ζεστού νερού. Να ξέρω δηλαδή πόσο περίπου καίει για να μπορώ να συγκρίνω πχ μια φιάλη πόσες χρήσεις εξυπηρετεί ή κάτι τέτοιο. Απο θέμα απόδοσης απλά όπως είπα ξέρω ότι η ντουζιέρα μου βγάζει 20 λίτρα νερό ανα λεπτο οπότε χρειάζομαι κάτι που να μπορεί να ζεστάνει σε αυτή την ταχύτητα ροής. Απο θέμα κόστους να ειναι κάτω απο 500 ευρώ (αν δεν έχει αλλά έχει κάτω απο 1000 θα το λάβω υπόψιν) Συγκεκριμένα spec/μοντέλα θέλω να μάθω για την περίπτωση μου αν βρω το κατάλληλο εργαλείο (ταχυθερμοσίφωνα) τα υπόλοιπα τα βρίσκω μόνος μου που και πως θα εγκατασταθεί υδραυλικά και ηλεκτρολογικά ή η καμινάδα και η φιάλη αν μιλάμε για αέριο. Δεν ειναι στην εγκατάσταση το πρόβλημα το πρόβλημα ειναι ότι δεν ξέρω ποιο μοντέλο ή τεχνολογία να αγοράσω και αν έχει τις επιδόσεις που χρειάζομαι καθώς και το αν συμφέρει τελικά η χρήση ή ειναι πολύ πιο ακριβό όσο αφορά το κόστος ανα λίτρο 50 βαθμοί νερό υποθετω εννοείς μέσα στον θερμοσίφωνο και οχι στην έξοδο του ζεστου αφού έχει προηγηθεί η ανάμιξη με το κρύο στο μπανιο. Με 50 βαθμούς το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορείς να χρησιμοποιησεις αυτό το νερό, μπορεί να υποστείς ακόμα και έγκαυμα. Γύρω στους 40 αντε 45 είναι μια τυπική θερμοκρασία. Άμα θες ροή για ντους 20 λίτρα ανά λεπτό. Με επιθυμητή θερμοκρασία εξόδου έστω τους 50 και αν υποθέσουμε ότι τον Χειμώνα το κρύο νερό της βρύσης μπορεί να έχει διάφορες θερμοκρασίες. Τότε θες κατ ελάχιστο έναν ταχυθερμοσίφωνο: 62.7 kW εφόσον το κρύο νερό είναι στους. 5 βαθμούς. 55.7 kW αν είναι στους 10 βαθμούς. 48.7 kW στους 15 βαθμούς. Επειδή αυτή η ισχύς είναι τεράστια. Δύο πράγματα πρέπει να διορθώσουμε στις απαιτήσεις σου. Ζητάς πολύ υψηλή παροχή καθώς και επιθυμητη θερμοκρασια. Ρίξε την παροχή σου στο 1/2, την επιθυμητή στους 40, και είσαι καλυμμένος με 14 ως 17 kW ταχυθερμοσιφωνα.
csontheline Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 50 βαθμούς; Εσύ δεν κάνεις μπάνιο, ρωμαϊκό όργιο κάνεις. Αν δεν σε ενδιαφέρει η οικονομία, απλά άνοιγε το θερμοσίφωνο που έχεις ήδη, για πολύ ώρα και βάλε τον θερμοστάτη του στην μέγιστη δυνατή θερμοκρασία. Όπως σου είπαν, θα κάνεις ανάμιξη στον μείκτη και θα καθυστερεί να χάσει όλο το ζεστό νερό. Ένα σημείο που δεν αναφέρθηκε είναι η θερμοκρασία του χώρου. Αν είναι παγωμένο το μπάνιο, θα προσπαθείς να το εξισορροπήσεις με πιο ζεστό νερό. Αν είναι ικανοποιητικά ζεστός ο χώρος, δεν χρειάζεσαι τόσο ζεστό νερό. Οπότε, δες μήπως θερμαίνεις τον χώρο πριν μπεις. Υπάρχουν αερόθερμα μπάνιου, τα οποία αφήνεις ανοιχτά όσο κάνεις μπάνιο (πήρα ένα από το lidl προσφάτως και έχει 2 σκάλες (1kw/2kw)). Με μετρητή στην παροχή του σπιτιού (οπότε και μικρή απόκλιση στις μετρήσεις), χτες μέτρησα τον δικό μου ταχυθερμοσίφωνα και με 37 εισερχόμενο, 38 ζήτηση ήταν κάπου στα 150-200w, ενώ όταν το γύρισα στο φουλ κρύο είσοδο και 38 ζήτηση, έπιασε τα 5,5kw που είναι ρυθμισμένος.
basilis_k6 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Αν μιλάς για την τωρινή μου κατάσταση δεν έχω αποθηκευμένο νερό απλά έχω ηλιακό (που τέτοιο καιρό ειναι άχρηστος) που πάει στον θερμοσίφωνα τον ηλεκτρικό τον ανάβω περιμένω κάνα 15λεπτο και κάνω μπάνιο έχει πίεση απλά η παροχή μου δεν έχω κάποια άντλία ή κάτι άλλο για να την πετύχω. έχετε βάλει στην παροχη κρυου του ηλεκτρικου το ζεστο νερο που έρχετε απο τον ηλιακο?
csontheline Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 35 minutes ago, basilis_k6 said: έχετε βάλει στην παροχη κρυου του ηλεκτρικου το ζεστο νερο που έρχετΑΙ απο τον ηλιακο? Έτσι φαίνεται και είναι και γαμώ τις λύσεις. Θεωρητικά έχεις ζεστό νερό μέσα στο καζάνι, το οποίο ανανεώνεται με ζεστό νερό από τον ηλιακό. Αν δεν έχει ο ηλιακός ζεστό νερό, τότε θα τραβάει το κρύο της ύδρευσης, που ούτως ή άλλως θα τραβούσε. Με ένα ταχυθερμοσίφωνο στο μπάνιο, δεν θα πετάξει σταγόνα νερό (για αυτή την εγκατάσταση, σε άλλες αλλάζει).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα