Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ ζαχαρώνω την ιδέα να αγοράσω έναν ταχυθερμοσίφωνα σαν αυτό

https://www.skroutz.gr/s/7349164/Solcore-NK1-Epitoichios-Inverter-Tachythermosifonas-Kentrikos-Monofasikos-8-2kW.html

Τώρα βέβαια πως γίνεται να ειναι μονοφασικός αλλά και 8.2kw δεν ξέρω αλλά τέσπα (εσείς βέβαια εξηγίστε το :P ) 

ή με γκάζι πχ https://www.skroutz.gr/s/8232100/Lial-LIA-W12-Epitoichios-Tachythermosifonas-Mpaniou-Ygraeriou-24kW.html

Δεν βλέπω συχνά τέτοιους μέσα σε σπίτια και αναρωτιέμαι γιατί, θέλω να πω ειναι άλλη άνεση να μην χρειάζεται να περιμένεις να ζεστάνει το νερό ο θερμοσίφωνας καθώς και να κάψεις τόσο ρεύμα όσο χρειάζεσαι (έχω την υποψία βασικά ειμαι σχεδόν βέβαιος απλά δεν ειμαι υδραυλικός και εξ αυτού απλά αφήνω 1% μήπως κάνω λάθος... ότι πχ ένας θερμοσίφωνας 10 λίτρων θα ζεστάνει και τα 10 λίτρα αλλά καθώς πχ εσύ θα έχεις ξοδέψει πες 5 λίτρα θα έχουν μπει μέσα αναπλήρωση άλλα 5 λίτρα παγωμένο -μιας και ειναι χειμώνας νερό που θα ρίξουν σημαντικά την θερμοκρασία των υπόλοιπων 5 λίτρων σχετικά γρήγορα οπότε εσύ μονο τα 5 "χάρηκες" απο τα 10 που πλήρωσες για να ζεσταθούν και αυτό βασικά γίνεται σταδιακά με το που αρχίσεις και ξοδεύεις νερό απο το πρώτο λίτρο )

Χαλάνε εύκολα; δεν αντέχουν για πολύωρη χρήση πχ αν κάνουν 3 άτομα μπάνιο (πρώτα ο ένας μετα ο άλλος φυσικά κοκ :P) ;


μήπως οξειδώνεται κανένα εξάρτημα και χρειάζεται συχνή αλλαγή ; 

Αφήνουν τίποτα μέσα στο νερό (τίποτα πιο επικίνδυνο ή σε μεγαλύτερη ποσότητα απο απλούς θερμοσίφωνες εννοώ) 

Τέλος ηλεκτρικός ή υγραερίου έχουν + και - εκτος απο το κόστος της εκάστοτε πηγής ενέργειας; 

Εσείς έχετε;

Ποια μάρκα και μοντέλο πιστεύεται ότι ειναι απο τα κορυφαία; 

  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις να κανεις επαυξηση ισχυος σε μονοφασικο, απο 8kva στα 12kva:

 

Ειναι μια καλη λυση o ηλεκτρικος ταχυθερμαντηρας, αρκει να ειναι πανω απο 6kw. Εχω χρονια σε εξοχικο σπιτι. Ιδιως αν δε θελεις να σου πιανει χωρο στο παταρι ο θερμοσιφωνας, ή να βαλεις βαρος σε τοιχο ή παταρι. Είναι εύκολη η πρόσβαση για επισκευή ή αλλαγή, και δεν έχεις και θέμα να τρυπησει και να πλημμυρίσει το πατάρι.

https://youtu.be/8Yg9clqx_50

Για υγραεριου υπαρχει ενα βιντεο εδω, δεν εχω ιδία αποψη:

https://youtu.be/uFreGlG9W4g

Επεξ/σία από gpapadakis
Δημοσ.

διαβαζω στα σχολια οτι θελει ηλεκτρολογο να τραβηξει γραμμη κτλ. 40Α ασφάλεια για να δωσει τα μεγιστα. καταναλωση ακραια κατα την αποψη μου. ποιος ο λόγος να βαλεις κατι τετοιο σπιτι σου περαν του οτι δεν εχεις χωρο ουτε για τον πιο μικρο κλασσικο θερμοσιφωνα? 

Δημοσ.

Ζαχαρώνω εδώ και χρόνια μια τέτοια λύση καθώς η εργονομία είναι εξαιρετική σε σχέση με κλασσικό θερμοσίφωνα. Απορώ γιατί δεν έχουν όλα τα σπίτια (όσα δεν έχουν ηλιακό τουλάχιστον).

Αλλά νομίζω ότι αξίζει κάποιο μοντέλο από 10kw και πάνω, αν είναι το νερό να βγαίνει με πιτσιλιές και δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο με άνεση δεν αξίζει.

2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

 καταναλωση ακραια κατα την αποψη μου

Το ότι τραβάει πολύ ρεύμα όσο δουλεύει δεν έχει να λέει. Συνολικά κάνεις οικονομία καθώς ζεσταίνει όσο νερό χρησιμοποιείς και όχι σαν το θερμοσίφωνα που το ζεσταίνει όλο και το μισό πάει τζάμπα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ζαχαρώνω εδώ και χρόνια μια τέτοια λύση καθώς η εργονομία είναι εξαιρετική σε σχέση με κλασσικό θερμοσίφωνα. Απορώ γιατί δεν έχουν όλα τα σπίτια (όσα δεν έχουν ηλιακό τουλάχιστον).

Αλλά νομίζω ότι αξίζει κάποιο μοντέλο από 10kw και πάνω, αν είναι το νερό να βγαίνει με πιτσιλιές και δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο με άνεση δεν αξίζει.

Το ότι τραβάει πολύ ρεύμα όσο δουλεύει δεν έχει να λέει. Συνολικά κάνεις οικονομία καθώς ζεσταίνει όσο νερό χρησιμοποιείς και όχι σαν το θερμοσίφωνα που το ζεσταίνει όλο και το μισό πάει τζάμπα

βαζεις ενα μικρο 10λιτρο θερμοσιφωνα κουζινας και αν θες τον οριζεις στους 40-50 βαθμους και τον παρατας εκει ανοιχτο μονιμα το χειμωνα αν θες συχνα ζεστο νερο. χωρις ηλεκτρολογικες αλλαγες και με πολυ μικρο κοστος. αυτο θα εκανα εγω τουλαχιστον..

  • Like 1
Δημοσ.

Ενας βασικός λόγος που βάζεις κάτι τέτοιο είναι η ευκολία που αναφέρθηκε παραπάνω, θέλεις να κάνεις μπάνιο τώρα, κάνεις τώρα αμεσως. Όσοι έχουν ηλιακο θερμοσίφωνα, καταλαβαίνουν τη διαφορά αυτή.

Ούτε να βάλω από πριν για να κάνω μετά, ούτε χρονοδιακόπτες, ούτε ωχ τον ξέχασα αναμμένο κοκ.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Έτσι και ρεύμα συνέχεια θα καις τζάμπα και δεν θα έχεις νερό να κάνεις μπάνιο όταν θες

το ίδιο ρευμα θα καψεις. η διαφορα καταναωσης ειναι τοσο μικρη που μεχρι να κανεις αποσβεση το κοστος αγορας και ηλεκτρολόγου (μαζι με την επαυξηση γιατι δεν νομιζω οτι μπορεις χωρις επαυξηση να βαλεις 40αρα ασφάλεια) θα εχεις αλλαξει 2-3 τετοια. 

 

6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν είναι διαδεδομένοι, αλλά ποιος;

εχουμε 3 μηνες χειμωνα και ηλιακους οι περισσοτεροι. ειναι για ειδικες χρησεις. 

  • Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.
15 minutes ago, zio10 said:

Κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν είναι διαδεδομένοι, αλλά ποιος;

Διαφοροι.

Δεν τους εχει μαθει ο κοσμος (η δυναμη της συνηθειας), η ηλεκτρολογικη εγκατασταση που θελουν ενω για τον ηλεκτρικο θελει μονο συνδεση, το γεγονος οτι κανεις δεν εφερνε εδω στην ελλαδα αφου επι δεκαετιες κατασκευαζαμε και κατασκευαζουμε ηλεκτρικους (σημερα λιγοτερο) και ηλιακους (το δικο μου τον ειχα φερει απο αγγλια πριν απο αρκετα χρονια, εδω τοτε μπανιου δεν υπηρχαν ηταν δυσευρετοι ), το γεγονος οτι παρα πολλοι εχουν ηλιακους, το οτι φοβουνται πολλοι να εχουν μια ηλεκτρικη συσκευη στο μπανιο ...κοκ....

  • Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, zio10 είπε

Κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν είναι διαδεδομένοι, αλλά ποιος;

Η ανθρωπότητα πάτησε στο φεγγάρι το 1969. Το να μπει ένα μπάζερ στο ψυγείο για να ειδοποιεί όταν δεν έχει κλείσει η πόρτα έγινε μετά το 2010, στις περισσότερες μάρκες τουλάχιστον.

Δεν μπορούσε τεχνολογικά να γίνει πιο πριν? Μπορούσε ίσα με έναν αιώνα πριν. Αλλά κανείς δεν είχε κάνει την αρχή, κανείς δεν το είχε σκεφτεί.

Αυτό που θέλω να πω είναι μπορεί να είναι όντως καλύτερη λύση αλλά να μην έχει εφαρμοστεί για διάφορους λόγους. Κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν περιττό και ότι βολεύονται αλλιώς, μπορεί οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σπιτιών στην μπανανία να μην σήκωναν το ρεύμα κα οπότε έγινε κομμάτι της κουλτούρας.

Τις τελευταίες δεκαετίες που τα σπίτια είναι πιο ποιοτικά και μπορούν (και έχει νόημα) να κάνουν κάτι καλύτερο μπορεί να αρχίσει σιγά σιγά να εφαρμόζεται. Και άμα μπει σε μερικά σπίτια μετά θα διαδοθεί.

Και επειδή αναφέρθηκε ο ηλιακός, μερικά σπίτια έχουν από πάνω 3-4 ορόφους και μερικές πόλεις έχουν συννεφιά και κρύο που ούτε για γάτα δεν θα έφτανε το ζεστό νερό να κάνει μπάνιο τον χειμώνα

  • Like 1
Δημοσ.

απλά έχουν κατανάλωση ρεύματος όσο δουλευουν

 έχω καλοριφέρ -μπόιλερ υγραεριου εντοιχισμένο (σαν αυτά που βάζουν τώρα με το φυσικό αέριο).....το καλοκαίρι μερικές φορές που δεν έχω ζεστό νερό από ηλιακό ανοίγω μονο το μπόιλερ....

μπορεί να μην βολεύει αλλά σίγουρα είναι ποιο οικονομικό

Δημοσ.

Το νερό του κλασσικού θερμοσίφωνα δεν πάει χαμένο, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται αργότερα έστω και λιγότερο ζεστό, να έχει το θερμοσίφωνο καλή μόνωση, ειδικά για Χειμώνα δεν το συζητάμε θες ζεστό νερό σε μόνιμη βάση, πλύσιμο πιατων, χεριών, μπάνιο κτλ, όταν πέσει η θερμοκρασία το κρύο δεν παλεύεται. Οπότε μένει μέσα ζεστό νερό. Όταν θελήσεις πάλι να ζεσταθεί το νερό, θα ανάψεις τον διακόπτη, και το νερό θα ξεκινήσει να θερμαινεται από υψηλότερη θερμοκρασία επειδή είχε μείνει ζεστό από πιο πριν. 

Οσον αφορά τους ταχυθερμοσίφωνες. Αν δεν έχεις τριφασικο τους ξεχνάς. Για να είναι αποδοτικοί και να σε καλύψουν σε όλες τις ανάγκες σου θες 10kW κατ ελάχιστον. Αν πάρεις μικρότερο, μπορεί να βάλεις το νερό του μπάνιου να τρέξει με υψηλή ροή και να είναι κρύο. Με μονοφασικο 8kW το ξεχνάμε. Με επαύξηση ισχύος κάτι μπορεί να γίνει ίσως μόνο άμα είσαι εργένης ώστε όταν κάνεις μπάνιο ή χρησιμοποιείς το ζεστό, να μην υπάρχει ανοιχτή άλλη συσκευή λχ κλιματιστικά, κουζίνα κοκ αλλιώς θα πεσει η ασφάλεια.

Ενα link που είδα με ταχυθερμοσιφωνο υγραερίου, ναι αν μπορέσετε να βρείτε έξοδο για την καμινάδα αναθυμιασεων, είναι καλή ιδέα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας 7kw αν προσέξεις να μην έχεις άλλες καταναλώσεις εκείνη την ώρα, είναι μια χαρά και με 8kva παροχή. Και αυτό μόνο το χειμώνα που θα το δουλεύεις στην πλήρη ισχυ. Άλλιως κάνεις επαύξηση. Δουλεύονται από αρκετο κόσμο αυτά και στην Ελλάδα, σε airbnb, εξοχικα κλπ. Όχι υπερβολές...

Επεξ/σία από gpapadakis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελει σκαψιμο ή καναλι γ να περασεις νεο καλωδιο κ νεα ασφαλεια αρα δεν βολευει γ υπάρχων setup...δεν μας φαινεται τοσο ασφαλη να φτασει ενα καλωδιο μεχρι την ντουζιερα ...Μετα δεν βρισκεις κανεναν να το δουλευει... σου λενε αν εχει κρυο νερο η περιοχη θελει 3φασικο κ μονο.. παμε στα 400 500ε οποτε δεν λεει γ πειραμα..παρατηρω εδω κ χρονια ενα σιτε γενεμ κ λεει αγγλικοι triton 10 χρονια εγγυηση..γερμανικοι γκλαγκε,πολωνικοι κασπελ..σε τοσο κρυες χωρες  πως τους δουλευουν ?εχει δοκιμασει κανεις μονοφασικο κ δεν εκανε?η ροη νερου ειναι χαμηλη ?

Κ το Το συστημα με το υγραεριο θελει πινακα υδροληψιας ή εξωτερικο σωληνα μεχρι μπανιο..κ σωστη εγκατασταση με ασφαλεια για το υγραεριο ..διαβαζω κ εδω χαμηλη ροη νερου..

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...