Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ειναι ερώτηση από πελάτη . Για λογους εφεδρείας έχει 2 switch και θέλει από 2 κάρτες στον server Να κουμπώσει την μια στο ενα switch και την αλλη στο άλλο

Το θέμα ειναι οτι θέλει και η δυο κάρτες να έχουν την ιδια ip, subnet Κλπ κλπ

Με ρώτησε για μια καρτα που εισάγουμε η οποία βγάζει 2 θυρες 1gbit Η καθε μια αλλά ειναι κατι που δεν εχω ξανασυναντήσει

Δημοσ.

Δεν γίνεται να υπάρχουν στο ίδιο δίκτυο 2 κάρτες με την ίδια διεύθυνση. Υποχρεωτικά κάθε κάρτα θα πρέπει να έχει τα δικά της μοναδικά στοιχεία.

Υπάρχουν (παλαιόθεν) κάρτες με πολλαπλές θύρες δικτύου και συνήθως χρησιμοποιούνται σε server αλλά δεν είναι θέσφατο.

Δημοσ.

Δεν ξέρω καν αν έχει κάποιο gateway πίσω από το switch η τρέχει μόνο τοπικά . Ίσως λέω ίσως μήπως με ένα bomding θα έχει 2gbit σε επίπεδο server . Δεν τον νοιάζει αν θα πέσει το ένα switch πχ .αλλά μου είπε ότι ο server έχει ήδη 3 lan onboard αλλά δεν μπόρεσε να κάνει bonding .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Δεν ξέρω καν αν έχει κάποιο gateway πίσω από το switch η τρέχει μόνο τοπικά . Ίσως λέω ίσως μήπως με ένα bomding θα έχει 2gbit σε επίπεδο server . Δεν τον νοιάζει αν θα πέσει το ένα switch πχ .αλλά μου είπε ότι ο server έχει ήδη 3 lan onboard αλλά δεν μπόρεσε να κάνει bonding .

Άρα δεν θέλει backup όπως γράφεις στην αρχή αλλά να πετύχει σύνδεση ταχύτερη από το 1Gbps που του δίνει η κάθε κάρτα χωριστά.

Καλύτερα να αγοράσει 1 κάρτα που υποστηρίζει 2.5Gbps και να το αντίστοιχο switch.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Έχω ένα netgear switch που το κάνει αυτό, δηλαδή να συνδέσεις δύο ή περισσότερες πόρτες σε ένα client και να τις αντιμετωπίζει ως μία, για να επιτύχει καλύτερες ταχύτητες και failover. Link aggregation λέγεται:

https://www.auvik.com/franklyit/blog/network-basics-link-aggregation/

Δημοσ.

Σχεδόν όλα τα managed switch έχουν αυτή την δυνατότητα, αλλά χρειάζεται να την υποστηρίζει και το λειτουργικό του client,  κάτι που στα Windows δεν ισχύει εκτός της έκδοσης Server.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...