Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 8 minutes ago, Dr_Pepper said: Να το πω με άλλα λόγια να λέμε ότι ειναι οι 2 μεγάλοι δεν έχει την ίδια βαρύτητα γιατί ο χώρος ειναι μικρός. Στα έτοιμα είναι πάντως οι 2 μεγάλοι. Κι εγώ "DIY" έχω με Unraid και ψήνομαι σε κάποια φάση να φτιάξω και 2ο με TrueNAS αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι στο ευρύ κοινό είναι γνωστοί οι Synology και QNAP. 2
for4 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) qnap και synology είναι οι 2 πιο μεγάλοι στον χώρο των nas με πολλές λύσεις. Από όσα έχω δει και διαβάσει αυτήν την στιγμή αγοράζεις μόνο synology και ας είναι τσιγκούνα στο hw. Αν έχεις απαιτήσεις δίνεις κάτι παραπάνω και παίρνεις το από πάνω μοντέλο. Η qnap έχει κακό ιστορικό στο sw, έχει φάει επιθέσεις ransomware, δεν διορθώνει ευπάθειες κλπ. Οι νέες αφίξεις από ugreen και asus: 1. ακόμα το sw είναι σε πρώιμο στάδιο και δεν είναι τόσο πλήρες και εύκολο όσο της synology και 2. δεν έχουν δοκιμαστεί στον χρόνο όσον αφορά την υποστήριξη, ασφάλεια κλπ. για Ubiquiti δεν έχω δει ακόμα reviews κλπ, αν και την εμπιστεύομαι σαν εταιρία, θα περίμενα να περάσει κάποιος χρόνος πριν να επενδύσω σε αυτήν. προς το παρόν μόνο synology ή αν πιάνουν τα χέρια σας diy truenas ή unraid. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από for4 3
Dr_Pepper Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Thresh είπε Στα έτοιμα είναι πάντως οι 2 μεγάλοι. Κι εγώ "DIY" έχω με Unraid και ψήνομαι σε κάποια φάση να φτιάξω και 2ο με TrueNAS αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι στο ευρύ κοινό είναι γνωστοί οι Synology και QNAP. Ναι βρε παιδί μου δεν αντιλέγω αλλά αυτό ειναι περισσότερο θέμα περιστάσεων/πρωτοβουλιών. Όταν λες πχ η CISCO ειναι απο τις μεγαλύτερες εταιρείες στα δικτυακά περιμένεις ποιότητα τεχνογνωσία του καλύτερου παίκτη, ε αυτό δεν ειναι απαραίτητο (βλέπε το θέμα εδώ ας πούμε) με την synology ή QNAP απλά προς το παρόν ειναι οι πρώτοι και εξ αυτού φυσικά και έχουν πλεονέκτημα αλλά όπως είπα (και είπες και εσύ) μπαίνουν και άλλοι παίχτες στον χώρο. Ανέφερες για παράδειγμα ότι η ubiquiti πρόσφατα λανσάρισε NAS η ubiquiti έχει ενα τεράστιο οικοσύστημα για δικτυακά και επίσης ειναι μια εταιρεία 20 δις. Η Synology ειναι μια εταιρεία που κάνει NAS και ειναι πόσο 100 εκατομμύρια; Ε εδώ δεν ειναι ο "μεγάλος" ας πούμε... Άσχετα με το αν προς το παρόν όλοι ξέρουν qnap και synology για NAS και πολλοί (ακόμη) δεν ξέρουν καν ότι η ubiquiti μπήκε στον στο παίχνιδι το ίδιο ισχύει και για την ugreen που ειναι μια εταιρεία 2 δις και αυτοί άρχισε να μπαίνει κτλ Ειναι σχετικά καινούργια αγορά θα δούμε πως θα διαμορφωθεί. 1
soconium Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kirileman είπε OK, άρα έκατσε μια στραβή. Συμβαίνουν αυτά. Ε όχι και μια στραβή. Εχω ξεχάσει ποια στραβή είναι αυτή. Νομίζω η τέταρτη σε 4 χρόνια; Τα λέει ο @for4 παραπάνω. 2 ώρες πριν, Ntinaras είπε Και τελικα τι nas εχεις τωρα? Mini pc (ASrock x300) με 4 slots για δίσκους. Εχω μόνο ssd πάνω. Και τον χρησιμοποιώ μόνο για Nextcloud και Pihole. Τρέχουν ως docker containers σε Unraid. Αλλα για τα πλήθη που θέλουν plug n play σίγουρα η Synology είναι καλύτερη επιλογή λόγω καλύτερου software (αν και τσιγκουνεύεται πολύ στο hardware) Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από soconium 1
atheatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Synology και qnap δημοφιλείς εταιρείες από παλιά. Τώρα υπάρχουν και άλλες επιλογές . Απέκτησα πρόσφατα terramaster. Πέρα από το software που είναι σε μεταβατικό στάδιο , δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα σε θέμα hardware από τους υπόλοιπους. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από atheatos
kirileman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 46 minutes ago, Thresh said: Στα έτοιμα είναι πάντως οι 2 μεγάλοι. Κι εγώ "DIY" έχω με Unraid και ψήνομαι σε κάποια φάση να φτιάξω και 2ο με TrueNAS αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι στο ευρύ κοινό είναι γνωστοί οι Synology και QNAP. Peace of mind το DSM. Truenas έχω, αλλά για κάμερες -και μόνο- έβγαλα πρόσφατα από την ντουλάπα το παλιό Synology, το οποίο μόλις έλαβε μια ενημέρωση ασφαλείας, μετά από 1 χρόνο περίπου. Παρόλ'αυτά στραβές συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, και τα Synology είχαν διάφορα θέματα στο παρελθόν. Τώρα, αν στα QNAP έχει καταντήσει συνήθεια, προφανώς κάτι πάει πολύ λάθος. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από kirileman 3
Mene Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Καλά τη γλυτώσαμε, πρέπει να είχα πάρει κι εγώ την προβληματική, αλλά χωρίς κάποιο θέμα
teodoreh Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Σαν την Synology δεν υπάρχει. Ήθελα να γράψω ένα άρθρο πριν κάτι μήνες και είχα στείλει σε όλους τους κατασκευαστές συν τα δωρεάν να πουν πόσους προγραμματιστές έχουν. Η Synology από τους λίγους που απάντησε είχε κάπου 600 μόνο στα κεντρικά αν θυμάμαι καλά.
v0rtex Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 εγω εχω τωρα την 5.2.2.2950 σε TS-230 χωρις θεματα .. και ειμαι και ιδιαίτερα τυχερός γιατι απ το 2021 δεν ειχα κανει firmware update Παρ'ολα αυτά πηγα απο 4.5 σε 5.2 χωρις κανενα προβλημα... βεβαια οι εφαρμογες που ετρεχα ηταν σε container station.
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, kirileman said: Τόσο σάπια είναι τα QNAP; οπως ανεφεραν ειναι απο τις πολυ γνωστες εταιρειες. συνηθως η πρωτη που ακους ειναι η synology. και μετα υπαρχουν western digital, netgear, ctera,asustore,thecus,lenovo κτλ. και η western ειχε κανει βλακειες στο παρελθον. shit happens. το βασικο ειναι να εχεις backup παντα γιατι δεν ξερεις τι μπορει να γινει.και το raid 1 δεν ειναι το καλυτερο backup για πολλους λογους.προτιμοτερο ειναι να ειναι σε διαφορετικα media 1
for4 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 στο μεταξύ μπήκα να δω το nas της ubiquity και είναι rack😀. μέχρι να βγάλει consumer& prosumer, soho κλπ έχουμε πολύ δρόμο. Η synology είναι μονόδρομος δυστυχώς. Το plug&play που έχει, που αν το ρυθμίσεις που παίζει να το θυμήθεις μετά από μήνες ότι υπάρχει και απλά κάνει την δουλειά δεν υπάρχει αλλού. Με τις άπειρες επιλογές που έχει για να κάνεις σχεδόν ότι θες με πολύ απλό τρόπο ακόμα και άσχετος να είσαι με δικτυακά. Βλέπεις έναν οδηγό στο youtube 10 λεπτών και έχεις στήσει το nas σου σχεδόν επαγγελματικά. Επίσης απαντάνε άμεσα στο σαπορτ. Αυτά δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή από άλλον παίκτη. Αλλά δυστυχώς η τσιγκουνιά της είναι παρομοιώδης. Και μην πιάσουμε τις βλακείες που έχει ξεκινήσει με τους hdd δικής της φίρμας. Ακούω για wd και πραγματικά γελάω. Όποιος πήρε nas από εκεί δεν ξανά πήρε. Προς το παρόν πραγματικές εναλλακτικές μόνο truenas/ unraid. Πάντως μακάρι να βγουν νέοι δυνατοί παίκτες γιατί θα μας πουλάει για καιρό ακόμα η synology την σαβουροσειρά J για 300+€. 2
ovidius80 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Προσωπικά θεωρώ ότι οποιαδήποτε λύση προσφέρουν οι δυο αυτές εταιρείες για κανένα λόγο δεν είναι value for money σε σχέση με μια DIY λύση με UNRAID ή TrueNAS κατά κύριο λόγο και ίσως openmediavault. Το κόστος των μηχανημάτων τους, και η επεκτασιμότητα τους είναι αυτά που τα κάνουν τελείως κακές λύσεις. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι θέλουν μια τελείως plug n' play λύση αλλά συνολικά μου φαίνεται μια πολύ ακριβή λύση για αυτά που προσφέρει. 1
HuskerDu Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 To δικό μου TS230 είναι στην 5.2.1. Στο φόρουμ αναφέρουν ότι έβγαλαν τα καινούργια builds για την 5.2.2 https://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=175659&start=15
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα