alwaysunny Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Ψαχνω να αγορασω κουμπωτα πεταλια για το mountain μου.(scott scale 950) Θα ηθελα να ειναι κουμπωτα για τις ανηφορες για να τραβαω κουπι αλλα στα μονοπατια να μπαινω ξεκουμπωτος.(για ατυχηματα κλπ να μπορω να ακουμπησω ποδι κατω,γιατι οσο κανω τοσο ποιο γρηγορα παω). https://www.crankbrothers.com/collections/pedals/products/mallet-dh-11 εχω δει αυτα αλλα ειναι απλησιαστα σε τιμη... https://ride.shimano.com/products/pd-eh500?srsltid=AfmBOoqqTRFT68eM2sJdiCyxA0t779KHt4WMs120Um51ie7O4Bma3DSF υπαρχουν και αυτα αλλα . θα ηθελα κατι τετοιο σε παπουτσι https://www.rei.com/product/176824/pearl-izumi-x-alp-summit-mountain-bike-shoes-mens (Δεν με νοιαζει το στυλ απλα δεν θελω να ειναι αυτα που ειναι ακαμπτα) Ολες οι αποψεις δεκτες.
vamvakoolas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 σκοτ παπουτσια ειναι καλο βαλιου για μανι. Ειναι σκυλια γερη κατασκευη γενικα. Κουμπωτα πεταλια; σου προτεινω σιμανο και αντιστοιχα σκαρακια. Πιο μεγαλη συμβατοτητα ενω μπορεις να βρεις και πεταλια με πλατφορμα (οπως αυτα που βρηκες). Αυτο σημαινει οτι αν εισαι πολη ή στην αρχη (ασχετος με κουμπωτα) βοηθα σημαντικα. Μη πας σε κρανκμπραδερσ σε αυτη τη φαση: δες αν σου κανουν τα κουμπωτα και αργοτερα κανεις το βημα (ειναι ακρινα τοσο τα σχαρακια οσο και τα πεταλια ενω αν θες να τα μεταπουλησεις θα δυσκολευτεις αρκετα σε σχεση με σιμανο). Η τιμη εχει κυριως να κανει με το βαρος τους/υλικα
majunior Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, alwaysunny είπε Θα ηθελα να ειναι κουμπωτα για τις ανηφορες για να τραβαω κουπι αλλα στα μονοπατια να μπαινω ξεκουμπωτος. Αυτό που λές δε είναι ιδεατό. Το γεγονός ότι τα πετάλια που έκανες link έχουν support γυρώ από το clip δε σημαίνει ότι μπορείς εύκολα να κατεβαίνεις μονοπάτια ξεκούμπωτος. Αν φοβάσαι ότι δεν προλαβαίνεις να κάνεις unclip, μπορείς να τα ρυθμίσεις να βγαίνουν πιο εύκολα. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από majunior
alwaysunny Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 @vamvakoolasΤα crank τα εβαλα σαν παραδειγμα. εννοειται οτι δεν προκειται να δωσω τοσα $$. Μονο βουνο παω με το ποδηλατο (1 χρονο ~) Απλα φοβαμαι τα κουμπωτα στα μονοπατια αρκετα. @majuniorΝαι ισως καταληξω στην λυση που ειπες με την ρυθμιση απλα ψαχνω ενναλακτικες! Εχω ακουσει για το "Shimano και μονο shimano"! Ελεγα μηπως υπαρχουν πεταλια που δεν ξερω πως τα λενε για να τα ψαξω τελοσπαντων! Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας σε καθε περιπτωση.
vamvakoolas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 τα πιο και καλα next level ειναι αρκετα απο τα μοντελα/πεταλια της look που εχουν την ιδιοτητα παντα να ειναι σε θεση κουμπωματος (οχι καθετα) οποτε πανευκολα κουμπωνεις. Αν δεις ομως το κοστος δε ξερω αν αξιζει.
majunior Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Ανέφερες επίσης ότι τα θες για τις ανηφόρες. Φαντάζομαι αναφέρεσαι στη θεωρία που λέει ότι επειδή είσαι κουμπωμένος δίνεις δύναμη και στο ανέβασμα του πεταλιού; Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι αποδεδειγμένο, τουλάχιστον όχι σε βαθμό που να επηρρεάζει σοβαρά τη δύναμη που δίνεις (δε μιλώ να σου δίνει 1% παραπάνω). Για μένα, η δύναμη που δίνεις μέσω του κουμπώματος στο ανέβασμα του πεταλιού, σε βοηθά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και το αργό πετάλι σε ανηφορικό χωματόδρομο δεν είναι μία από αυτές.
alwaysunny Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 @majuniorωχ... απο συζητησεις εχω ακουσει για μεχρι και 20% Τελικα μαλλον παω για τα Shimano Spd PD-M8120 Deore Xt. Ειδωμεν! Ευχαριστω!
majunior Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Εξαιρετική επιλογή, αν και στο original post έψαχνες για πετάλια που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και ξεκούμπωτος. Αυτά δεν είναι τέτοια πετάλια.
alwaysunny Δημοσ. Δευτέρα στις 11:31 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:31 μμ Ναι αλλα μετα απο συζητησεις ολοι με παροτρυναν σε full κουμπωτα και τελος.
Havik Δημοσ. Δευτέρα στις 11:41 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:41 μμ (επεξεργασμένο) Πάρε ένα ζευγάρι ποδηλατικά παπούτσια 5ten (η σόλα είναι ψιλό ειδική για να πιάνουν τα πετάλια) και πετάλια με pins π.χ. CRANKBROTHERS Pedals Stamp 2 Large και θα είσαι μια χαρά, δεν χρειάζεται clips, απλά η πλατφόρμα να είναι μεγάλη, δεν ξέρω και τι μέγεθος παπούτσια φοράς. Κάνεις ποδήλατο καιρό; σαν ερασιτέχνης; Η τεχνική του τραβάω με το μοιραίο δικέφαλο γίνεται και στα πετάλια πλατφόρμα, επίσης για μένα είναι παπάτζα, η πιο δυνατή μυική ομάδα είναι ο τετρακέφαλος, οπότε αν δεν το κάνεις για να πας σε πρωτάθλημα (που εκεί θα σου πει ο προπονητής σου) τότε αγνόησε το "τράβηγμα". Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:45 μμ από Havik
alwaysunny Δημοσ. Τρίτη στις 12:42 πμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 12:42 πμ Εχω ακριβως τετοια πεταλια απλα αλλη μαρκα. Παπουτσια εχω κατι salomon speedcross(απο τοτε που εκανα τσεξιμο στο βουνο) νουμερο 45 Γενικα σε μεγαλο μερος της ζωης μου αθλουμαι αλλα δεν εχω προπονητη κλπ για το ποδηλατο. Κανω 2 χρονια ποδηλατο στο βουνο cross-country+enduro και ελαχιστο downhill, και με ενδιαφερει να μπω σε enduro(και αργοτερα σε αγωνες enduro) Δεν εχω βλεψεις, 40 χρονων ειμαι απλα ψαχνω τι ειναι καλυτερο για εμενα. Με τους αλλους που κανω και ειναι κουμπωτοι στην ανηφορα (που ειναι το 60-70% των διαδρομων που κανουμε) δεν μπορω να ακολουθησω με τιποτα. Τωρα ειμαι με hardtail scott scale 950 αλλα κοιταω για full suspension στο κοντινο μελλον. Πως γινεται να τραβας με τα πεταλια πλατφορμας? εννοεις να τα σπρωχνω προς τα πισω?
Havik Δημοσ. Τρίτη στις 12:56 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:56 πμ τα παπούτσια για mtb έχουν κάτι σαν τάπες κάτω για να "γαντζώνουν" τα pins από τα πετάλια, όταν φτάσεις στο κάτω μέρος του κύκλου κατεβάζεις λίγο την μύτη του παπουτσιού και μπορείς να κάνεις τον κύκλο ουσιαστικά τραβώντας. προσωπικά δεν μου αρέσει γιατί από αυτό άρχισαν να πονάνε οι τένοντες στο πίσω μέρος του γόνατου μου , ο τετρακέφαλος είναι πολύ δυνατός δεν έχει ανάγκη από "βοήθεια", έτσι θεωρώ εγώ σαν κάποιος που πάει που και που για ποδήλατο. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κουμπωτά πετάλια και να πω δεν θέλω κιόλας, ο κύριος λόγος που έκανα ποδήλατο ήταν για την κατάβαση στα μονοπάτια αλλά και γενικά η βόλτα στο βουνό, σε μονοπάτι κλειδωμένος δεν θα ήθελα να ήμουν, ξέρω ζήτησες αρχικά "διπλής" χρήσης (δεν ξέρω πως λέγονται). Μήπως δεν μπορείς να ακολουθήσεις λόγο αναλογίας γραναζιών στο ποδήλατο; έχεις δανειστεί κάποιο δικό τους να δοκιμάσεις; το FS ακόμα και με κλειδωμένη ανάρτηση είναι λιγότερο αποδοτικό στην ανηφόρα, κάνεις λίγο τραμπολίνο, επίσης έχει σημασία και το βάρος σου αλλά και του ποδηλάτου, το μέγεθος των λάστιχων αλλά και η διάμετρος όσο νάνε.
majunior Δημοσ. Τρίτη στις 05:16 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:16 μμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, alwaysunny είπε Εχω ακριβως τετοια πεταλια απλα αλλη μαρκα. Παπουτσια εχω κατι salomon speedcross(απο τοτε που εκανα τσεξιμο στο βουνο) νουμερο 45 Γενικα σε μεγαλο μερος της ζωης μου αθλουμαι αλλα δεν εχω προπονητη κλπ για το ποδηλατο. Κανω 2 χρονια ποδηλατο στο βουνο cross-country+enduro και ελαχιστο downhill, και με ενδιαφερει να μπω σε enduro(και αργοτερα σε αγωνες enduro) Δεν εχω βλεψεις, 40 χρονων ειμαι απλα ψαχνω τι ειναι καλυτερο για εμενα. Με τους αλλους που κανω και ειναι κουμπωτοι στην ανηφορα (που ειναι το 60-70% των διαδρομων που κανουμε) δεν μπορω να ακολουθησω με τιποτα. Τωρα ειμαι με hardtail scott scale 950 αλλα κοιταω για full suspension στο κοντινο μελλον. Πως γινεται να τραβας με τα πεταλια πλατφορμας? εννοεις να τα σπρωχνω προς τα πισω? Σε καμία περίπτωση δε φταίει το ότι δεν είχες μέχρι τώρα κουμπωτά πετάλια που δεν μπορείς να ακολουθήσεις. Όπως είχα πεί, σε πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις και στιγμές μπορείς να βάλεις έξτρα δύναμη στο upstroke αλλά μακροπρόθεσμα όταν κάνεις πετάλι δε σου δίνει κάτι σε επίπεδο δύναμης. Επεξ/σία Τρίτη στις 05:28 μμ από majunior
ghostaki Δημοσ. Τρίτη στις 05:55 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:55 μμ (επεξεργασμένο) Αν και πάνε χρόνια από τότε που έκανα ποδήλατο, η δική μου εμπειρία με clip-on πετάλια ήταν η εξής: - πιο αποτελεσματικός στις μεγάλου μήκους ανηφόρες, καθώς διατηρούσα πιο "αρμονικό" ρυθμό. Κουραζόμουν λιγότερο εξαιτίας της πιο ομαλής κίνησης των ποδιών. Κάτι σαν τετράχρονος vs δίχρονος κινητήρας 😆 - πιο εύκολο ανέβασμα σε απότομα, κακοτράχαλα ανηφορικά εμπόδια, πάλι λόγω της πιο συνεχούς παροχής δύναμης στον τροχό. Μικρότερη απώλεια πρόσφυσης επίσης. Καλύτερη "έκρηξη" επίσης στο ξεκίνημα, πράγμα πολύ χρήσιμο σε απότομα ανεβάσματα. - καλύτερος έλεγχος του ποδηλάτου σε τεχνικά κομμάτια, αφού ένιωθα ένα μαζί του Πάντως ποτέ δεν είχα πρόβλημα να ξεκουμπώσω απότομα όταν χρειάστηκε. Το ενστικτώδες τράβηγμα του ποδιού με δύναμη ήταν αρκετό. Επεξ/σία Τρίτη στις 05:56 μμ από ghostaki
skritikos Δημοσ. Τετάρτη στις 05:32 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:32 μμ Στις 7/1/2025 στις 12:42 ΠΜ, alwaysunny είπε Εχω ακριβως τετοια πεταλια απλα αλλη μαρκα. Παπουτσια εχω κατι salomon speedcross(απο τοτε που εκανα τσεξιμο στο βουνο) νουμερο 45 Γενικα σε μεγαλο μερος της ζωης μου αθλουμαι αλλα δεν εχω προπονητη κλπ για το ποδηλατο. Κανω 2 χρονια ποδηλατο στο βουνο cross-country+enduro και ελαχιστο downhill, και με ενδιαφερει να μπω σε enduro(και αργοτερα σε αγωνες enduro) Δεν εχω βλεψεις, 40 χρονων ειμαι απλα ψαχνω τι ειναι καλυτερο για εμενα. Με τους αλλους που κανω και ειναι κουμπωτοι στην ανηφορα (που ειναι το 60-70% των διαδρομων που κανουμε) δεν μπορω να ακολουθησω με τιποτα. Τωρα ειμαι με hardtail scott scale 950 αλλα κοιταω για full suspension στο κοντινο μελλον. Πως γινεται να τραβας με τα πεταλια πλατφορμας? εννοεις να τα σπρωχνω προς τα πισω? Το κουμπωμένος με το μη είναι τεράστια διαφορά για όποιον ξέρει να πεταλάρει κουμπωμένος. Αυτό από κάποιον που χρησιμοποιεί Shimano SPD από το 1992 και έχει πολλές 10αδες χιλιάδες km στα πόδια (12000-14000 κάθε χρόνο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα